rozwazania na temat wygladu naszych postaci..

Ogólna pozapostaciowa dyskusja pomiędzy graczami Cantr II.

Moderators: Public Relations Department, Players Department

tehanu

rozwazania na temat wygladu naszych postaci..

Postby tehanu » Wed Nov 01, 2006 12:35 pm

Ponieważ na forum wieje nudą zakładam nowy topic.. może sie przyjmie.. :wink:

Ponieważ ostatnio naszła mnie mania pisania w gwiazdkach, postanowiłam pokazać moje postacie.. No i tutaj pojawia się mały problem.. Dotychczas jedyne co o nich pisałam to, że włosy mają :wink: teraz mogłabym uzupełnić ich opisy nadać kolor i cokolwiek, ale czy to aby nie za późno..?

Każdą postać którą spotykam, a która nie przedstawia sie z wyglądu jakoś tam sobie wyobrażam.. Na początku nawet sama wychodziłam z założenia, że opisywać moich nie będę, niech sobie inny gracz wyobraża co chce.. (wg własnego gustu) no i przeżyłam mały szok, gdy moja skądinąd wymyślona czarnowłosa postać miała w oczach ukochanego białe loki.. :shock: jakoś nie pasowało mi to zupełnie..

Swoją drogą też wolałabym wiedzieć coś o postaciach innego gracza, żeby wtopy nie było:czy gruby, chudy, drobny, wysoki.. Taka wiedza się przydaje czasami.. :wink:

Więc jak opisywać czy nie opisywać? Wiem, że temat raczej z tych nudnych, ale na forum ostatnio też nie jest zbyt ciekawie.. :wink:
Forien

Re: rozwazania na temat wygladu naszych postaci..

Postby Forien » Wed Nov 01, 2006 1:07 pm

tehanu wrote:no i przeżyłam mały szok, gdy moja skądinąd wymyślona czarnowłosa postać miała w oczach ukochanego białe loki..

chyba domyślam się o co chodzi...

wg mnie powinno sie troche pisac o wygladzie swoich postaci... w przeciwnym wypadku moze sie zdarzyc, ze ktos inny opisze postac tak, jak tego nie chcemy... a wtedy bedzie juz za pozno... ja sam unikalem opisywania postaci zarowno swoich jak i innych.
Image
"Opinia publiczna powinna być zaalarmowana swoim nieistnieniem." (Lec)
CzerwonyMag

Postby CzerwonyMag » Wed Nov 01, 2006 1:49 pm

Rozważania na temat wyglądu były już wielokrotnie. Głównie w sugestiach - dyskutowano na temat ewentualnej implementacji, trzeba poszukać.

Jeżeli chodzi o moją opinię... Wygląd rzecz jasna można opisywać byle nie przesadzać (z resztą podobnie jak w wielu innych elementach RP) niech nasza postać ma te brązowe włosy czy zielone, głębokie oczy ale niech nie będzie nadludzko wysokim czy szerszym niż dwa samochody osobowe mężczyzną. Poza tym jeżeli chodzi o wzrost i wagę tobardzo dobrze tutaj działa wyznaczanie ich za pomoca skila walki i siły fizycznej. Jeżeli dajmy na to Twoją postać może przeciągnąć jedna lub dwie osoby to nie powinna ona być opisywana jako gruba. Jeżeli Twoja postać zadaje naprawdę spore obrażenia (nawet jak na mistrza walki) to niech będzie umięśniona jednak jeżeli walczy po amatorsku a jak zaczyna przeciągać to projekt jest ukończony w 10% to taka postać nie powinna być nazywana mięśniakiem (chyba że z przekory). Acha... I pamiętajcie by nie przesadzać z opisami wyglądu bo może się zdarzyć że kiedyś takowy zaimplemetują i wasz niski blondynek może się okazać wysokim brunetem ;)

Korzystając z tej dyskusji dorzucę... Tutaj też zdarzają się, osobiście wkurzające mnie, przegięcia. Np. rodzi się koleś i mówi że jest z XXXX z Wielkopola... Moim zdaniem on mógłby mówić że jest z Wielkopola o ile by faktycznie tam się urodził.
tehanu

Postby tehanu » Wed Nov 01, 2006 2:01 pm

hie, hie.. :lol: już to widzę..

XXX mówi: Spróbujcie mnie przeciągnąć po tej plaży bo nie wiem czy jestem gruby czy chudy.. :wink:

tiak, też nie jestem za zbyt wielką ilością informacji, ale jeżeli już kogoś moja postać obejmuje to chciałabym wiedzieć czy rąk na długość jej starcza np.. :wink: nie mówię, że chcę poznać wymiary wszystkich postaci w osadzie.. ale szczegóły pewnych szczególnych postaci a i owszem.. :wink:

a topicu takiego nie znalazłam, ale może dlatego, że nie szukałam. :roll:

Edit: a.. i zanim oni zaimplementują wygląd to moje postaci będą już zgrzybiałymi staruszkami i będą wyglądały wszystkie jednakowo (bez względu na teraz) mało i siwo.. :wink:
Quijo

Postby Quijo » Wed Nov 01, 2006 2:42 pm

Moje postaci zawsze beda mlode, silne i bez zadnych zmarszczek :)

Ciekawi mnie tylko czy mam jakiegos grubasa
http://www.gks-murcki.com
robin_waw

Postby robin_waw » Wed Nov 01, 2006 2:51 pm

Najlepiej to jak opiszesz sie ze masz jasne wlosy, a po jakims czasie przyjdzie jakis nowy co nie wie ze masz jasne i wytarga cie za czarne koltuny, to samo jezeli chodzi o inne opisy
CzerwonyMag

Postby CzerwonyMag » Wed Nov 01, 2006 2:57 pm

Generalnie w opisach powinniśmy pisać tylko to co dotyczy naszej postaci, a nie powinniśmy pisać tego co dotyczy innych. Nie wskazany byłby opis typu:*ciągnie XXX za jego czarne włosy*. Powinno się napisać że ciągniesz za włosy. Jeżeli jednak ktoś powie w ten sposób tobie, że to Ciebie ciągnie za czarne włosy choć ty masz blond - zrób to zrobiłaby normalna osoba w rl - wyśmiej, powiedz że niedowidzi lub że jest pijany czy zmęczony bo przecież jesteś blondynem :P
"ImageCzlonek Federacji RP - odgrywaj z nami"

Image
robin_waw

Postby robin_waw » Wed Nov 01, 2006 3:08 pm

gorzej jak lysego pociagniesz za wlosy :P
tehanu

Postby tehanu » Wed Nov 01, 2006 3:23 pm

ech mi nawet nie chodzi o takie opisy co by się w osadzie pokazać..

i na pewno wybrnęła bym, gdyby jakiś świeżak, który nie zna moich postaci pociągnął za włosy które nie istnieją Robinie :wink: (dla jasności nie mam łysych)

ale jak już mam postać w związku to wolałabym wiedzieć coś niecoś.. mogłoby to być przydatne.. a tak to mam pewne ciekawe 8) pomysły i zero szans na realizację...
ryzykować? no nie wiem... :?
Quijo

Postby Quijo » Wed Nov 01, 2006 3:37 pm

CzerwonyMag wrote:*ciągnie XXX za jego czarne włosy*. Powinno się napisać że ciągniesz za włosy. Jeżeli jednak ktoś powie w ten sposób tobie, że to Ciebie ciągnie za czarne włosy choć ty masz blond - zrób to zrobiłaby normalna osoba w rl - wyśmiej, powiedz że niedowidzi lub że jest pijany czy zmęczony bo przecież jesteś blondynem :P

Nie mogla by go moja postac w takiej sytuacji wysmiac, bo to byla wypowiedz w gwiazdkach, czyli tak jakby tego w ogole nie bylo. Moge najwyzej go poprawic w np. taki sposob:
xxx mowi *przez ciagniecie go za jego blond wlosy strasznie rozbolala go glowa* Ale mnie glowa przez Ciebie teraz boli
Last edited by Quijo on Wed Nov 01, 2006 8:22 pm, edited 1 time in total.
Susel

Postby Susel » Wed Nov 01, 2006 5:08 pm

Quijo wrote:xxx mowi *przez ciagniecie go za jego blad wlosy strasznie rozbolala go glowa* Ale mnie glowa przez Ciebie teraz boli

A ja jednak uwazam ze te wlosy byly blond... :wink:

Do tematu... Kolor wlosow jest najbardziej koloptliwa sprawa, bo ogolny wyglad postaci nadaja jej w pewnym stopniu jej czyny... (Jak postac jest odgrywana na lamage, to nie wyobrazamy sobie wysokiego, umiesnionego bruneta, prawda? :D )
Dlatego ja kolorow w cantr (poza zielonym :wink: ) nie uznaje.
Wygodniej sobie wyobrazac ze swiat jest zielono-zielony... :wink:
ImageImage
Tak, mam za dużo wolnego czasu i rejestruje się do wszystkiego...
Quijo

Postby Quijo » Wed Nov 01, 2006 5:14 pm

Susel wrote:
Quijo wrote:xxx mowi *przez ciagniecie go za jego blad wlosy strasznie rozbolala go glowa* Ale mnie glowa przez Ciebie teraz boli

A ja jednak uwazam ze te wlosy byly blond... :wink:

Spójrz na moja sygnaturkę :D

Błąd poprawiony
Last edited by Quijo on Wed Nov 01, 2006 8:20 pm, edited 1 time in total.
Susel

Postby Susel » Wed Nov 01, 2006 5:44 pm

Quijo wrote:Spójrz na moja sygnaturkę

Tak, tak bardzo ladna... Cos jeszcze? :)
Wiesz, ja rozumiem, ze niektorzy ludzie nie przejmuja sie ortografia, gramatyka, czy czyms innym... Ale ja:
1. Mam wyrobiony odruch poprawiania.
2. Cos mnie trafia jak widze durne bledy gramatyczne czy ortograficzne.
Pozatym nie lubie postawy takiej jak twoja

Ale nie zasmiecajmy wiecej tego tematu, jak masz jeszcze jakies zazalenia, to zapraszam na PM.
ImageImage

Tak, mam za dużo wolnego czasu i rejestruje się do wszystkiego...
ActionMutante

Postby ActionMutante » Thu Nov 02, 2006 9:26 am

Ja tam uwazam, ze jesli ktos nie potrafi wymyslic ciekawszej postaci niz umiesniony pol-bog, to jego problem. Wszystkie jego chary niech se takie beda, ma do tego prawo. To po prostu swiadczy jak swiadczy o jego wyobrazni... Ja czasami opisuje swa postac gdy sie przedstawiam. czasem mi sie nie chce... *wzrusza ramionami wysoki blondyn o szarych oczach i z imponujacym quiffie na glowie*. * Usmiecha sie zniekrztalcony karzel*
All my friends are dead.
You got dragged outta bed,
Now they're buried and they're dead.
Agent 0007

Postby Agent 0007 » Thu Nov 02, 2006 10:26 am

zniekształcony...

Wygladu moich postaci można sie domyslec po tym jak sa odgrywane. Lubie tez czasem przeczytac jak wyglada inna postac...

Return to “Ogólne dyskusje”