Cantr nie dziala!
Moderators: Public Relations Department, Players Department
-
Cantr nie dziala!
Już od dobrych kilku godzin nie działa mi gra, za to jest komunikat:
"Cantr II is not currently available.
The game is currently off line because of a large scale database corruption.
It is unlikely the game will be onlne in the next few hours. Please try this site later."
Nie wiem jakim cudem wreszcie zaczęło działać forum, mam nadzieję, że oznacza to iż gra też niedługo ruszy. Mam też nadzieję, że ta przerwa nie oznacza anulowania tur, bo kilka moich postaci podróżuje i jestem ciekawy postępów.
Jak by forum przestało znów działać to zapraszam na forum Cantra na gronie.
"Cantr II is not currently available.
The game is currently off line because of a large scale database corruption.
It is unlikely the game will be onlne in the next few hours. Please try this site later."
Nie wiem jakim cudem wreszcie zaczęło działać forum, mam nadzieję, że oznacza to iż gra też niedługo ruszy. Mam też nadzieję, że ta przerwa nie oznacza anulowania tur, bo kilka moich postaci podróżuje i jestem ciekawy postępów.
Jak by forum przestało znów działać to zapraszam na forum Cantra na gronie.
- Quijo
Przez pierwsze 3 godziny pisalo, ze nie bedzie dzialalo 25 minut, dopiero puzniej zmienil, ze w najblizszym czasie zadziala. mnie juz az trzepie. Daj linka do tego forum na gronie tak na wszelki wypadek.
Najbardziej mnie martwi co bedziie jak beda musieli jakiegos wczesniejszego save'a dac. Oj straszne by to bylo
Najbardziej mnie martwi co bedziie jak beda musieli jakiegos wczesniejszego save'a dac. Oj straszne by to bylo
http://www.gks-murcki.com
-
Quijo wrote:Daj linka do tego forum na gronie tak na wszelki wypadek
http://w8.grono.net/forum/4305/0/
Jeśli dobrze rozumiem to oni napisali, że jest mało prawdopodobne aby gra zaczęła działać w ciągu kilku najbliższych godzin

Ale ponieważ ten napis widnieje już dłuższy czas to mam nadzieję, że zaraz wszystko wróci do normy.
Ciekawe czy chodzi jedynie o awarię bazy danych czy poza tym jest to związane z jakimiś większymi implementacjami (wprowadźcie działa na statki i/lub zagrody dla zwierząt to wybaczę tą przerwę).
- Animated
<cj_cantr> It lloks like our ISP had a serious outage earlier today (8:15 am EST) - which crashed us . The databse is being restored but we probably have to set the game back to about this time on Friday
<cj_cantr> Same with wiki - but forum is upto date - still will be several hours before anything is available
przekladajac w skrocie na ludzki jezyk:
padlo cos w serwerowni. najprawdopodobniej bedzie cofniecie do stanu z piatku.
- Sztywna
-
Animated wrote:<cj_cantr> It lloks like our ISP had a serious outage earlier today (8:15 am EST) - which crashed us . The databse is being restored but we probably have to set the game back to about this time on Friday
<cj_cantr> Same with wiki - but forum is upto date - still will be several hours before anything is available
przekladajac w skrocie na ludzki jezyk:
padlo cos w serwerowni. najprawdopodobniej bedzie cofniecie do stanu z piatku.
Aaaaaaa!!!!!!!!!!!!!! *łapie się za głowę*
Jak to z piątku?!
Przecież dziś poniedziałek!
Niech tylko będą na tyle życzliwi, że nie cofną podróży morskich i lądowych (dawno temu padła baza i po kilku dniach jak gra zaczęła działać projekty były na tym samym poziomie co przed awarią, ale statki i postacie w drodze przemieściły się tak jakby tury były normalnie).
EDIT: Ciekawe czy jak ktoś kogoś zabił w niedzielę, to czy okaże się, że ta postać nagle zmartwychstała?
Last edited by AUTO on Mon Oct 09, 2006 7:27 pm, edited 1 time in total.
- Quijo
- N_Ogg
- banialuk
- suchy
- Location: Under your bed, waiting for you to turn off the light
- Quijo
- tehanu
- Khe
-
- NiKnight