Trzydziestolatki, dwudziestolatki, to ja i ty...

Ogólna pozapostaciowa dyskusja pomiędzy graczami Cantr II.

Moderators: Public Relations Department, Players Department

domeq

Trzydziestolatki, dwudziestolatki, to ja i ty...

Postby domeq » Mon Sep 04, 2006 8:57 am

Czy nie wydaje Wam sie czasem, ze trzydziestolatki (i starsze osoby) sa znacznie lepiej traktowane w Cantr niz dwudziestolatki?

Sam zreszta, z wiekszym szacunkiem traktuje trzydziestolatka od dwudziestolatka :? i zawsze, gdy nieznajomy trzydziestolatek umiera/przybywa do osady, to mam wrazenie ze jest to jakas wazna postac w niektorych miejscach... Taka osoba niewatpliwie moze liczyc na wiecej ode mnie, niz "młodzik".

Jeden z moich trzydziestolatkow przybyl do lasu, poszukujac pracy. Otrzymal za darmo... ryz, noz do gumy, i teraz zbiera ja sobie bez podatku, zeby sprzedac ja potem w niedalekiej stolicy za narzedzia. Watpie, czy powiodlo by mu sie tak dobrze, gdyby byl tylko dwudziestolatkiem.
Artur

Re: Trzydziestolatki, dwudziestolatki, to ja i ty...

Postby Artur » Mon Sep 04, 2006 9:01 am

oczywiscie to prawda, trzydziestolatkow bardziej sie szanuje, czterdziestolatkow jeszcze bardziej;) chociaz ja mam trzydziestolatkow ktorzy w swoim zyciu nie za duzo osiagneli;) ogolnie zasada jest taka ze jak postac przezyla 10 lat gry to musi byc uczciwa i mozna jej zaufac, oczywiscie zawsze wykorzystuje to grajac moja zla postacia;)
Smith

Postby Smith » Mon Sep 04, 2006 9:18 am

A mi sie wydaje że ta nieufność do dwudziestolatków wynika po części z doświadczeń z jakwtosiegrajami samobujcami.
Loc

Postby Loc » Mon Sep 04, 2006 9:21 am

Chyba Krzysiu do tego przylozyl reke :P :roll:
raist wrote: Jesli nie mowisz po chinsku to nie wypowiadaj sie u nich na forum. Chyba, ze chcesz podzielic los Saszy.

Pozdrawiam,

GyGy 6471298
ActionMutante

Postby ActionMutante » Mon Sep 04, 2006 9:27 am

Wszyscy macie racje... gdy przybywa do osady dwudziestolatek i sie nie odzywa, to wszyscy robia sie podejzliwi i zaraz mu groza... trzydziestolatek nie musi sie nawet przedstawiac. Jego wiek swiadczy o doswiadczeniu, kulturze, waznosci... Co nie zawsze sie sprawdza, no ale co poradzisz... ;) A jak w poblizu pojawi sie czterdziestolatek, to wszyscy w pospiechu padaja na kolana i blagaja go, zeby uraczyl ich swoim imieniem, bo jest zacnym... itd. itp.
Od starych wymaga sie wiecej i zaklada, ze tyle tez soba reprezentuja... A kazdy 20- latek moze byc zlodziejem, jakwtosiegrajem, albo zacofanym w rozwoju dalnem... *wzrusza ramionami* Chyba nic wiecej nie ma do napisania...
All my friends are dead.
You got dragged outta bed,
Now they're buried and they're dead.
Gulczak

Postby Gulczak » Mon Sep 04, 2006 9:40 am

ActionMutante wrote:(... )
Od starych wymaga sie wiecej i zaklada, ze tyle tez soba reprezentuja... A kazdy 20- latek moze byc zlodziejem, jakwtosiegrajem, albo zacofanym w rozwoju dalnem... *wzrusza ramionami* Chyba nic wiecej nie ma do napisania...
Prawda, prawda... dodam tylko że gracz postacią 20-latka nie ma nic do stracenia. Jak zginie, to 20, może 60 dni w tą czy w tamtą nie robi mu różnicy. Natomiast 30 latek to już 10 lat więcej, czyli ponad 200 dni gry. A taki gracz zrobi wszystko by uratować swą postać.

P.S. witam po wakacyjnej przerwie
Bo mnie na uśmiech zawsze stać
Nie lubię życia brać
Zbyt serio, serio zbyt
Bo ja na przekór wszystkim tym
Co zasmucają świat, uśmiecham się przez łzy!
dstankiewicz

Postby dstankiewicz » Mon Sep 04, 2006 9:47 am

Heh, faktycznie, jak widze czterdziestolatka to odrazu zastanawiam sie kto to jest, jakby tylko o cos poprosil to pewnie bylbym do jego uslug :P Tak to jest. To tak jakbys widzial w realu jakiegos doswiadczonego czlowieka, weterana lub kogos waznego :P Tak to juz jest i tyle :)

PS: Witamy spowtorem Gulczak ;)
Sasza

Postby Sasza » Mon Sep 04, 2006 10:16 am

No chyba, że dwudziestolatek dobrze zacznie nawijać i wykaże się dojżałością. Wtedy to coś zupełnie innego. Czy też jeżeli dwudziestolatek jest dobrze ubrany, ma świetną broń w tej sytuacji... nie. Bo przecież padnie podejżenie, że pewnie ukradł... 8)

ps.Gulczak, brakowało mi Twojej mordy :wink:
Najlepsze forum ezoteryczne na świecie.
Zimt

Postby Zimt » Mon Sep 04, 2006 10:26 am

Znacząca większość moich postaci ma już za sobą czterdzieste urodziny. Nie zauważyłam, by były lepiej traktowane w swoim "środowisku", ba, często zamują się wykonywaniem najprostszych zajęć, bez większej nadziei na jakikolwiek awans społeczny. :roll:
"I'm just living in my head..."
marshall

Postby marshall » Mon Sep 04, 2006 10:31 am

Moje dwie postacie mają już przeszło trzydzieści lat, trzecia już prawie ale ona do niczego nie osiągnęła (warzywko takie ;) ) Natomiest te dwie pierwsze są w pewnym sensie szanowane i czuć ten respekt :>
\m/,
Agent 0007

Postby Agent 0007 » Mon Sep 04, 2006 10:54 am

Wydaje mi sie, ze kwestia dyskusji jest tutaj traktowanie tych postaci przez obcych, a nie to co one osiagnely. Na przyklad Zimt i marshall jak by sie zachowywaly nieznane postacie, ktore spotkaly by wasze... pod warunkiem, ze te by sie ruszyly z miejsca, w ktorym obecnie przebywaja. Na pewno ze znacznie wiekszym szacunkiem niz zwykle postacie 20 latkow. Moje postacie 30 latkow, a przynajmniej kilka z nich, sie ostatnio wybraly w podroze i widze roznice.
Zimt

Postby Zimt » Mon Sep 04, 2006 11:00 am

Agent 0007 wrote:Na przyklad Zimt i marshall jak by sie zachowywaly nieznane postacie, ktore spotkaly by wasze... pod warunkiem, ze te by sie ruszyly z miejsca

Z moich doświadczeń wynika, że czterdziestolatkowie, którzy niczego ważnego jeszcze nie osiągnęli, są wśród obcych traktowani w zwyczajny sposób. Jedna z moich najstarszych postaci nieustannie wędruje i jak dotąd tylko raz zwrócono uwagę na jej wiek - raczej w kontekście żartobliwym. Inna traktowana jest obojętnie, powiedziałabym wręcz, że nikt nie zwraca na nią uwagi - mimo iż korzysta z pojazdu, jest kompletnie ubrana i dobrze wyposażona.
Co innego, gdyby mogły się pochwalić piastowaniem jakiejkolwiek godności. Zwykła "Zdzisia", nawet czterdziestoletnia, nie wzbudza niestety nadmiernego szacunku...
"I'm just living in my head..."
T34.

Postby T34. » Mon Sep 04, 2006 11:03 am

Rzeczywiście, to prawda.
Jedna z moich postaci mieszka w miescie w którym żyje siedemdziesięcioletni mężczyzna i nigdy nie widziałem, żeby ktoś próbował go atakować, nawet bandyci.
Agent 0007

Postby Agent 0007 » Mon Sep 04, 2006 11:03 am

Myśle, ze to moze zalezec od regionu. Co innego 30 latek na Radiran, cy innej nowej wyspie, co innego 30, czy nawet 40 latek na wyspie V*. Sam mam dwie postaci na V* i na jedna nawet mimo ppojazdu nikt uwagi nie zwraca. Druga przybyla do pewnej osady i juz ludzie byli dosc zainteresowani co tez ona zamierza, czy planuje. I czy che zostac z nimi, jak oglosila, ze szuka miejsca, gdzie mzoe odpoczac od wedrowki.
As Kalash

Postby As Kalash » Mon Sep 04, 2006 11:36 am

Często starsze postacie są lepiej traktowane, jednak nie zawsze tak jest. Przykład: w jakimś mieście moja 24. letnia postać ma bardzo dobrze płatną pracę i nie musi płacić podatku. Natomiast o jakieś 3 lata starsza postać jest głównym pracodawcą w mieście, jest bardzo bogata. Są tam też osoby trzydziesto- i czterdziestoletnie osoby mające niższy status społeczny. :mrgreen:

Return to “Ogólne dyskusje”