Pytania.

Ogólna pozapostaciowa dyskusja pomiędzy graczami Cantr II.

Moderators: Public Relations Department, Players Department

Saaq

Postby Saaq » Thu Mar 16, 2006 12:30 pm

Fiona wrote:
Saaq wrote:Rzeczywiście Gnom. Zapomniałem wcześniej dodać, że jeśli już trzeba w grze zapytac o coś z mechaniki to z OOC: na początku i wyłącznie szeptem - ale nasza droga Fiona jest po Wiki więc zapewne już to wie *usmiecha sie*

Wietrze ironie :roll:
Kiedy naprawde przeczytalam, chcielibyscie zeby kazdy nowy tak dokladnie czytal wszystko jak ja a nie pytal potem "a do czego sa te ikonki?" :twisted:
Bo ja nie pytam :wink:

Pocieszę Cię - w mojej wypowiedzi nie ma ani krzty ironi, dość często używam tego sformułowania - w 90% przypadków bez ironii.
Jeśli tak to odczułaś to wybacz - o tak późnej godzinie miewam problemy z takim dobieraniem słów, aby moja wypowiedź była wystarczjąco przejrzysta...

O ile w grze pytania o mechanikę powinny wyglądać odpowiednio (tak jak pisał wojD, lub przy pomocy OOC: ), o tyle na forum nie ma tak ścisłych wymogów... Zwłaszcza w temacie 'Pytania'

A Twoje pytania są naprawde uzasadnione i widać, że jesteś po wiki *usmiecha się najszczerzej jak potrafi* :D
Denis B

Postby Denis B » Thu Mar 16, 2006 6:16 pm

Mam pytanie o radiach ... bo nie wiem czy warto sie za nie zabierac majac tylko złoto a miedzi nie ..

Czy nadajnik jest jednoczesnie odbiornikiem ... czy zeby odbierac czyjes komunikaty musze zbudowac odbiornik -

i taka sugestia : jezeli złoto jest lepsze do budowy urzadzen radiowych - nie mozna budowac odbiornika za złotych / platynowych przewodow ?
WojD

Postby WojD » Thu Mar 16, 2006 6:20 pm

Złoto i platyna mogą być użyte do budowy NADAJNIKÓW. Do odbiorników niezbędna jest miedź.

Nadajnik nie jest odbiornikiem. W zestawie muszą być dwa urządzenia jeśli łączność ma być dwukierunkowa.
==============
Fiona

Postby Fiona » Thu Mar 16, 2006 8:18 pm

Saaq wrote:Pocieszę Cię - w mojej wypowiedzi nie ma ani krzty ironi, dość często używam tego sformułowania - w 90% przypadków bez ironii.
Jeśli tak to odczułaś to wybacz - o tak późnej godzinie miewam problemy z takim dobieraniem słów, aby moja wypowiedź była wystarczjąco przejrzysta...

O ile w grze pytania o mechanikę powinny wyglądać odpowiednio (tak jak pisał wojD, lub przy pomocy OOC: ), o tyle na forum nie ma tak ścisłych wymogów... Zwłaszcza w temacie 'Pytania'

A Twoje pytania są naprawde uzasadnione i widać, że jesteś po wiki *usmiecha się najszczerzej jak potrafi* :D

:D
Ostatecznym celem homoseksualizmu jest walka z Kościołem i zniszczenie Kościoła.
O. Tadeusz Rydzyk.
Mapokl

Postby Mapokl » Fri Mar 17, 2006 10:14 am

Chciałbym wiedzieć, czy jak nazwe pojazd np. ładna łódeczka to wszyscy bedą; mieli polskie znaki(przynajmniej w polskiej strefie) czy lepiej nie używać polskich znaków w nazwach pojazdów?
Raist

Postby Raist » Fri Mar 17, 2006 10:21 am

Mapokl wrote:Chciałbym wiedzieć, czy jak nazwe pojazd np. ładna łódeczka to wszyscy bedą; mieli polskie znaki(przynajmniej w polskiej strefie) czy lepiej nie używać polskich znaków w nazwach pojazdów?

Lepiej nie uzywac bo czesc bedzie zapewne widziala krzaki zamiast polskich liter :)
Wariat...
WojD

Postby WojD » Fri Mar 17, 2006 10:45 am

Może sie zdarzyc, ze projekt po ukonczeniu zniknie - wtedy trzeba sie pomodlic do Prog D. ;) - ale generalnie już nie powinno być problemów. Jesteśmy ZA używaniem polskich znaków.
==============
Milo

Postby Milo » Fri Mar 17, 2006 4:17 pm

Nie mam zupelnie doswiadczenia w dziedzinie statkow, nawigacji itp. Ostatnio pierwszy raz jedna z moich postaci znalazla sie na pokladie statku. I albo sie haniebnie pomylilem albo lad nie zaslania swiatla latarni morskich :?: Jesli tak faktycznie jest to sens istnienia latarni staje sie watpliwy :(
Yossarian

Postby Yossarian » Fri Mar 17, 2006 4:25 pm

Wydaje mi się, ża masz rację, tj. - nie pomyliłeś się.
Everything I build I destroy
Everything I love always hurts
Everything I hate I'd rather love
Everything I am is everything I'm not
WojD

Postby WojD » Fri Mar 17, 2006 4:38 pm

Nie zasłania... Być może Cantr jest sferą a nasze postaci żyją na wewnętrznej jej powierzchni? To by tłumaczyło, dlaczego latarnie są tak dobrze widoczne
==============
Milo

Postby Milo » Fri Mar 17, 2006 5:19 pm

Hmm... To nielogiczne i w praktyce prawie uniemozliwiajace nawigacje w oparciu o latarnie :(
Hal

Postby Hal » Fri Mar 17, 2006 5:21 pm

Milo Minderbinder wrote:Hmm... To nielogiczne i w praktyce prawie uniemozliwiajace nawigacje w oparciu o latarnie :(

Jesli porzucisz logike swiata rzeczywistego gdy wchodzisz do Cantr to moze sie to akazac calkiem logiczne.
Rob z kobietami co chcesz, ale nie probuj ich rozumiec. cytat Izabeli
Snake

Postby Snake » Fri Mar 17, 2006 6:26 pm

A jesli zdecydujesz sie oplynac lad to moze nawet doplyniesz do celu :D
<snake> that means Cantr on christmas xD
<EchoMan> Well. I would like to think so. ;)
Gin

Postby Gin » Sat Mar 18, 2006 12:40 pm

A ja mam takie pytanie.

Jedna z moich postaci, całkiem nieźle się bije, jest strażnikiem w pewnej lokacji. Ale jest problem - często nie trafia, choć nie jest ani zmęczona ani głodna. Czy to jest losowa zależność, czy mają na to wpływ jakieś inne czynniki??
Snake

Postby Snake » Sat Mar 18, 2006 12:47 pm

Podobno losowa, ale jedna z moich postaci seryjnie nie trafiala ludzi mlotem kowalskim, z kolei inna nie mogła trafić w pewną osobę, więc tak do końca to nie wiem...
<snake> that means Cantr on christmas xD
<EchoMan> Well. I would like to think so. ;)

Return to “Ogólne dyskusje”