Pytania.

Ogólna pozapostaciowa dyskusja pomiędzy graczami Cantr II.

Moderators: Public Relations Department, Players Department

Bahamas

Postby Bahamas » Sun Jul 17, 2005 3:19 pm

PRUT wrote:
KeVes wrote: Gdy chcesz dorpbić klucz i dać komuś kopię to musisz mieć pilnik (ang. File). (xxxxxxx to numer zamka - klucz w inwentarzu danej osoby musi mieć taki sam numer by mogła ona przejść przez drzwi do pomieszczenia w którym jest taki sam numer zamka gdy one są zamknięte lub gdy chce ona manipulować takim zamkiem)

A czy mozna więc wymyslić (zgadnąc) numer zamka i dorobić sobie klucz do cudzego domu? To byłoby świetne :)

tia, jak pomyslisz ile bedzie mozliwych kombinacji to tak swietnie nie bedzie ;-)
IN THE KINGDOM OF THE BLIND THE ONE-EYED ARE KINGS
KVZ
Players Dept. Member

Postby KVZ » Sun Jul 17, 2005 4:07 pm

PRUT wrote:A czy mozna więc wymyslić (zgadnąc) numer zamka i dorobić sobie klucz do cudzego domu? To byłoby świetne :)

Nie można. Musisz posiadać odpowieni klucz by zacząć projekt jego dorabiania.
Corruption born inside. I'm part of dark side / A.F.K. / We'll steal your dreams and control your minds
https://x.com/MindKiLLERx2088
Image
gozer

Postby gozer » Sun Jul 17, 2005 9:44 pm

mam pytanie co jest potszebne do wypieku chleba z pszenicy
CyboRKg

Postby CyboRKg » Sun Jul 17, 2005 9:54 pm

Dwa urzadzenia: Millstone (do zmielenia ziarna na make) i Oven ( do pieczenia chleba z maki). Do pieczenia bedzie Ci tez potrzebny opal. Jak widac przed Twoja postacia daleka droga do wlasnego kawalka chleba :wink:
brunetka wrote:hmmm.... a ty nie jestes taki twardy jak na obrazku, a nicka wybrałes z przekory? :wink:
gozer

Postby gozer » Mon Jul 18, 2005 1:43 pm

nodaleka ale będzie warto bo nie będe na chodzenie pojedzenie tyko wydobywał kamień , chociasz szkoda że nie ma tam np. ziemniaki tylko kamień i przenica :cry:
Hal

Tłumaczenia

Postby Hal » Mon Jul 18, 2005 1:53 pm

Zastanawiam sie nad jedną sprawą.
W jednym mieście moja postac przetlumaczyła menu obiekty i nazwy odzieży. Wlasciwie takie tlumaczenie było by zbędne gdyby sama gra byla do końca przetłumaczona. Może wiec te tłumaczenia udostępnić wszystkim moim postaciom w końcu nie należą one do jako takiej rozgrywki wiec nie bedzie to naruszenie zasad? Dzieki temu wielu nowych graczy nie czuło by sie tak zagubionych.
CyboRKg

Postby CyboRKg » Mon Jul 18, 2005 2:04 pm

Twoja postac wykonala tlumaczenia w formie notek. Pozapostaciowe przekazanie notek jest naruszeniem glownej zasady tak samo jak np. przekazanie map! Chyba ze Twoja postac jest lingwista i sama zrobi sobie wlasne tlumaczenia ;)
Btw lepsze wersje tlumaczen sa juz dostepne na http://www.cantr.net/mwiki/index.php/Polish_Version
brunetka wrote:hmmm.... a ty nie jestes taki twardy jak na obrazku, a nicka wybrałes z przekory? :wink:
Hal

Postby Hal » Mon Jul 18, 2005 3:02 pm

CyboRKg wrote:Twoja postac wykonala tlumaczenia w formie notek. Pozapostaciowe przekazanie notek jest naruszeniem glownej zasady tak samo jak np. przekazanie map! Chyba ze Twoja postac jest lingwista i sama zrobi sobie wlasne tlumaczenia ;)
Btw lepsze wersje tlumaczen sa juz dostepne na http://www.cantr.net/mwiki/index.php/Polish_Version

Trudno mi się zgodzić z taką argumentacją, dla mnie ważna jest treść a nie forma jej przekazu. To autorzy gry dali cieła, że jeszcze nie wprowadzili do silnika gry dostępnych tłumaczeń,. Dlaczego gracze muszą cierpieć z tego powodu?
Podany przez Ciebie link nie jest jeszcze ogólnie znany wiec nie załatwia to sprawy.
KVZ
Players Dept. Member

Postby KVZ » Mon Jul 18, 2005 11:00 pm

Hal wrote:Trudno mi się zgodzić z taką argumentacją, dla mnie ważna jest treść a nie forma jej przekazu. To autorzy gry dali cieła, że jeszcze nie wprowadzili do silnika gry dostępnych tłumaczeń,. Dlaczego gracze muszą cierpieć z tego powodu?

Myśle, że można by było złagodzić Najważniejszą Zasadę w tym wypadku (trzeba by było pogadać z górą), ale z drugiej strony wtedy gracze by wiedzieli, że dane postacie są odgrywane przez jedną osobę. Co jest trochę wbrew zasadzie o anonimowości w grze (którą popieram).

Hal wrote:Podany przez Ciebie link nie jest jeszcze ogólnie znany wiec nie załatwia to sprawy.

Ten link jest na stronie gracza w komunikatach (chyba, że ktoś skasował komunikat - jego wina). Ale wkrótce link do Wiki będzie pewnie też i na głównej stronie przed logowaniem.

ps. Czemu zmniejszyłeś avatar? Chcesz mieć regulaminowy? ;)
Corruption born inside. I'm part of dark side / A.F.K. / We'll steal your dreams and control your minds
Image
Hal

Postby Hal » Mon Jul 18, 2005 11:33 pm

KeVes wrote:ps. Czemu zmniejszyłeś avatar? Chcesz mieć regulaminowy? ;)

Jak juz pisałem używam tego avatara na różnych forach i zawsze z pod jednego linku dzięki temu gdy podmienie go na serwerze to od razu zmienia się na wszystkich forach.

A katalizatorem zmian był kolega z forum strzeleckiego, jego avatar zajmował mi prawie pół ekranu :-) Porozmawiałem trochę z moderatorami i ustaliliśmy dopuszczalną jego wielkość na 80X80pix i 6 kb.
Bahamas

Postby Bahamas » Wed Jul 20, 2005 5:18 pm

W wiki przeczytałem, ze postac moze nie uniesc wszystkiego co jej damy, wiecie moze zatem ile wynosi limit wagowy tego co mozemy ze soba tachać ?
IN THE KINGDOM OF THE BLIND THE ONE-EYED ARE KINGS
KVZ
Players Dept. Member

Postby KVZ » Wed Jul 20, 2005 8:44 pm

Postać może unieść 15 kilogramów.
Image
Averus Wolfmaster

Postby Averus Wolfmaster » Thu Jul 21, 2005 6:30 pm

Są jakieś 'przystanki' w spadku prędkości w wypadku noszenia wiekszej wagi przedmiotów, czy szybkość zmniejsza się równomiernie.

Słowniczek mojej wypowiedzi:
Przystanki - mam na myśli czy szybkość spada co jakis czas ( 5kg, 10kg itd ).
Równomiernie - z grama na gram czy tam z 5 gram na 5 gram.
KVZ
Players Dept. Member

Postby KVZ » Thu Jul 21, 2005 11:11 pm

Averus Wolfmaster wrote:Są jakieś 'przystanki' w spadku prędkości w wypadku noszenia wiekszej wagi przedmiotów, czy szybkość zmniejsza się równomiernie.

Słowniczek mojej wypowiedzi:
Przystanki - mam na myśli czy szybkość spada co jakis czas ( 5kg, 10kg itd ).
Równomiernie - z grama na gram czy tam z 5 gram na 5 gram.

Myślę, że szybkość spada z "przystankami", np. co 1 kilogram, ale dokłanie nie jestem tego pewien.
Image
Guest

Postby Guest » Mon Jul 25, 2005 1:01 pm

co służy do garbowania skur ??

Return to “Ogólne dyskusje”