Stekania starych marud, czyli narzekania cantryjskie

Ogólna pozapostaciowa dyskusja pomiędzy graczami Cantr II.

Moderators: Public Relations Department, Players Department

KVZ
Players Dept. Member

Postby KVZ » Sat Oct 27, 2007 6:46 pm

*KeVes uzdrawia tehanu*
Corruption born inside. I'm part of dark side / A.F.K. / We'll steal your dreams and control your minds
https://twitter.com/DukeKVZ / http://www.futurerp.net/pages/link.php?id=24880
tehanu

Postby tehanu » Sat Oct 27, 2007 6:56 pm

KeVes wrote:*KeVes uzdrawia tehanu*

:lol: :lol: :lol:
w.w.g.d.w

Postby w.w.g.d.w » Thu Aug 27, 2009 8:13 pm

Odkopuje temat.
Mam ochotę ponarzekać.
Tym razem :P na tych wszystkich którzy piszą w gwiazdkach np. *spojrzał na xxx*,*wymierzył silny cios w szczęke yyy* itd. .
No to teraz mi powiedzcie skąd moja postać ma wiedzieć kim jest xxx albo yyy gdy nie zna imion wszystkich w danym miejscu???
Mam się domyślać? :evil:
Skąd się to bierze???

I jeszcze powiem że tyle szeptacie,biegacie i rozmawiacie na głos że głowa boli od ciągłego odświerzania strony gdy chce się być na bierząco,niby to objaw zdrowia ale czemu tylko w jednym czy dwóch miejscach i nie macie choćby odrobiny umiaru?
Prosiłbym jako jeden z wielu graczy o trochę lepsze rozłożenie między postacie aktywności. :roll: :D Ach te Vlo... Można dostać jakiś tików nerwowych na sam dźwięk tej nazwy.
Ula

Postby Ula » Thu Aug 27, 2009 8:29 pm

w.w.g.d.w wrote:Odkopuje temat.
Mam ochotę ponarzekać.
Tym razem :P na tych wszystkich którzy piszą w gwiazdkach np. *spojrzał na xxx*,*wymierzył silny cios w szczęke yyy* itd. .
No to teraz mi powiedzcie skąd moja postać ma wiedzieć kim jest xxx albo yyy gdy nie zna imion wszystkich w danym miejscu???
Mam się domyślać? :evil:

Lepiej jakby pisali *spojrzał na 15. od góry mężczyznę na liście postaci ubranego w: skórzany kapelusz z szerokim rondem, zrobiony z twardej, ciemnej, połyskującej skóry, długi, dobrze dopasowany płaszcz z wyprawionej skóry, z rzędem małych metalowych guzików przełożonych przez skórzane pętelki, prostą bawełnianą koszulę z krótkimi rękawami,
parę lekkich, luźno dopasowanych bawełnianych spodni oraz parę, zrobionych z cienkiego materiału, sznurowanych butów na gumowej podeszwie.*, prawda? Ewentualnie mogliby jeszcze wymienić wszystkie widoczne sprzęty noszone przez postać, żeby ułatwić rozpoznanie. :twisted:
Image
w.w.g.d.w

Postby w.w.g.d.w » Thu Aug 27, 2009 8:36 pm

Jeśli byłbym wredny to bym przytaknął. 8)
Jak nie wiedzą jak z tego wybrnąć to niech nic nie piszą,ja już wymyśliłem jeden sposób na poczekaniu a oni nie mogą?
Ale lepiej nic więcej nie napiszę,przykład trzeba dawać w grze bo jak tu pójdzie w eter to nagle wszyscy będą tak robić. :lol:
Ula

Postby Ula » Thu Aug 27, 2009 8:40 pm

w.w.g.d.w wrote:Jak nie wiedzą jak z tego wybrnąć to niech nic nie piszą,ja już wymyśliłem jeden sposób na poczekaniu a oni nie mogą?
Ale lepiej nic więcej nie napiszę,przykład trzeba dawać w grze bo jak tu pójdzie w eter to nagle wszyscy będą tak robić. :lol:

Ach, cóż - nie wszyscy rodzą się genialni. Niestetyż. :roll:
Image
robin_waw

Postby robin_waw » Thu Aug 27, 2009 8:43 pm

E tam, jak ktoś coś komuś zrobi to wszscy co znają tą osobę a kto jej nie zna to w ten sposób jej nie pozna a udaje że widzi że ktoś coś komuś zrobił chociaż nie wie komu.

Ech trochę namieszałem: jedni widzą że a strzelił w ucho B a ty udajesz że widzisz że a strzelił w ucho jakiegoś faceta i tyle i nadal nie wiesz kogo do chwili aż ktoś tej postaci nie nazwie albo ona się nie przedstawi.
w.w.g.d.w

Postby w.w.g.d.w » Thu Aug 27, 2009 8:44 pm

Niektórzy może i rodzą się genialni ale mają jakiś stadny zmysł który nie pozwala im pomyśleć,lepiej nie wywoływać wilka z lasu.

robin,narzekanie nie bierze się z nikąd,tyle razy już filtrowałem informacje że już mi się nie chce,wolę zaapelować by na wyjściu było coś ciut wartościowszego.
Jinchuuriki

Postby Jinchuuriki » Thu Aug 27, 2009 9:20 pm

Ula wrote:Lepiej jakby pisali *spojrzał na 15. od góry mężczyznę na liście postaci ubranego w: skórzany kapelusz z szerokim rondem, zrobiony z twardej, ciemnej, połyskującej skóry, długi, dobrze dopasowany płaszcz z wyprawionej skóry, z rzędem małych metalowych guzików przełożonych przez skórzane pętelki, prostą bawełnianą koszulę z krótkimi rękawami,
parę lekkich, luźno dopasowanych bawełnianych spodni oraz parę, zrobionych z cienkiego materiału, sznurowanych butów na gumowej podeszwie.*, prawda? Ewentualnie mogliby jeszcze wymienić wszystkie widoczne sprzęty noszone przez postać, żeby ułatwić rozpoznanie. :twisted:

Mi tam pasuje...
"Freedom is only a hallucination"
w.w.g.d.w

Postby w.w.g.d.w » Thu Aug 27, 2009 9:46 pm

Gwoli ścisłości nie trzeba pisać w gwiazdkach że się coś podaje,uderza i komu się to robi bo jak to robicie gra generuje odpowiedni komunikat,chyba że macie coś więcej do dodania. :P
Ach ta przekora. :wink:
Jinchuuriki

Postby Jinchuuriki » Thu Aug 27, 2009 9:50 pm

Widzisz jak xxx atakuje yy.

a

*u*******ił yyy ucho zardzewiałym nożem*

to spora różnica ;)
"Freedom is only a hallucination"
w.w.g.d.w

Postby w.w.g.d.w » Thu Aug 27, 2009 9:52 pm

No właśnie,to jest to coś więcej do dodania a nie że *podaje* a potem "widzisz jak xxx podaje... ".
Ale to jeszcze jakoś wytrzymam. :P
Elm0

Postby Elm0 » Thu Aug 27, 2009 10:18 pm

Kiepski styl odgrywania, to odpowiadanie na tekst zawarty w gwiazdkach, swoją drogę często też pozostawiający wiele do życzenia

yyy: *patrzy na xxx jak na idiotę*
xxx: Sam jesteś idiota.

Stirlitzowanie bywa modne.
I don't know but I've been told,
Deirdre's got a Network Node.
Likes to press the on-off switch,
Dig that crazy Gaian witch!
Fieger

Postby Fieger » Fri Aug 28, 2009 1:49 pm

a mnie wkurza wmawianie moim postaciom, za pomocą gwiazdkowania, że dana sytuacja jest inna niż sądzę.
np

*podchodzi do xxx i zdejmuje mu spodnie*

Takie wciskanie swojego roleplay na siłę.
I have a cunning plan...
Tetro

Postby Tetro » Fri Aug 28, 2009 2:01 pm

to odpisz *podchodzi do xxx i wyrywa mu język* to ciekawe jak to odegra :)
?

Return to “Ogólne dyskusje”