Jak on/ona mnie wkurza...

Ogólna pozapostaciowa dyskusja pomiędzy graczami Cantr II.

Moderators: Public Relations Department, Players Department

Mars

Postby Mars » Sun Jun 28, 2009 10:14 pm

Lucynka i Marla - nie, nie, mnie nie wkurzaja....to znaczy, jesli wkurzaja, to tylko tak serdecznie :wink: Ale...wiekszych ...pleciug..to ze swieca szukac i po swiecie! :P

Jednak moje postacie je lubia, i ja sam nawet rowniez 8)
Elm0

Postby Elm0 » Mon Jun 29, 2009 7:50 pm

Denerwujący są niekompetentni przywódcy osad (w sumie pod ta kategorię podpada 3/4 dotychczas napotkanych). Podstawowe grzechy to nieumiejętność organizowania pracy, nieufność wobec własnych ludzi (przywódca trzymający wszystkie klucze przy sobie i nie chcący ich udostępnić swoim podwładnym, nawet w ograniczonym zakresie), zupełna niefrasobliwość (wyjeżdżanie na wycieczkę bądź zapadanie w śpiączkę z pełnym zestawem kluczy). Nie wspominając już o tym, że rzadkością jest zostawienie wytycznych na czas własnej nieobecności. Silny przywódca to silna społeczność...
I don't know but I've been told,
Deirdre's got a Network Node.
Likes to press the on-off switch,
Dig that crazy Gaian witch!
Echo

Postby Echo » Tue Jun 30, 2009 2:04 am

Fieger wrote:
B.M.T. wrote:Ciekawe czy niektórzy wiedza co to słownik albo chociaż firefox, czy naprawdę ktoś korzystając z komputera ktoś napisał handel, okręt i zużyty z błędami w jednym zdaniu? Nie uwierzę póki nie zobaczę.

Nie napiszę ci tego dokładnie, bo nie zbieram raportów, a to wydarzenie miało miejsce jakiś czas temu. A wypowiedź brzmiała mniej więcej:
Idź na okrent i napraw zurzyte narzedzia. Ja ide chandlować

mondrale! :P :D :wink:

Nie róbcie historii z jednego zdania, bo kiedy napisałam coś takiego "mruwki i rzuczki" :oops: ...i co..? powinnam wtedy moją postać puścić pod topór..? :wink: Kurca, no! .... "wszystko zdaaaaarzyć się mooooże..."
Echo

Postby Echo » Tue Jun 30, 2009 2:12 am

Elm0 wrote:Denerwujący są niekompetentni przywódcy osad (w sumie pod ta kategorię podpada 3/4 dotychczas napotkanych). Podstawowe grzechy to nieumiejętność organizowania pracy, nieufność wobec własnych ludzi (przywódca trzymający wszystkie klucze przy sobie i nie chcący ich udostępnić swoim podwładnym, nawet w ograniczonym zakresie), zupełna niefrasobliwość (wyjeżdżanie na wycieczkę bądź zapadanie w śpiączkę z pełnym zestawem kluczy). Nie wspominając już o tym, że rzadkością jest zostawienie wytycznych na czas własnej nieobecności. Silny przywódca to silna społeczność...

:lol: oooooj!
A moze wbrew ich mniemaniu na to zwyczajnie (ci kompetentni) sobie nie zasluzyli :(
Elm0

Postby Elm0 » Tue Jun 30, 2009 6:59 am

Wiesz, mamy dużo przykładów, jak kończy społeczność, w której przywódca nie ma zaufania do własnych ludzi - zazwyczaj niezbyt dobrze. :P
I don't know but I've been told,
Deirdre's got a Network Node.
Likes to press the on-off switch,
Dig that crazy Gaian witch!
BZR

Postby BZR » Tue Jun 30, 2009 7:56 am

Jak ktoś się na przykład osiedlił lub urodził rok temu to jaki by nie był aktywny, jeszcze nie jest całkowicie godny zaufania
kamil1313

Postby kamil1313 » Tue Jun 30, 2009 8:20 am

Echo wrote:
Elm0 wrote:Denerwujący są niekompetentni przywódcy osad (w sumie pod ta kategorię podpada 3/4 dotychczas napotkanych). Podstawowe grzechy to nieumiejętność organizowania pracy, nieufność wobec własnych ludzi (przywódca trzymający wszystkie klucze przy sobie i nie chcący ich udostępnić swoim podwładnym, nawet w ograniczonym zakresie), zupełna niefrasobliwość (wyjeżdżanie na wycieczkę bądź zapadanie w śpiączkę z pełnym zestawem kluczy). Nie wspominając już o tym, że rzadkością jest zostawienie wytycznych na czas własnej nieobecności. Silny przywódca to silna społeczność...

:lol: oooooj!
A moze wbrew ich mniemaniu na to zwyczajnie (ci kompetentni) sobie nie zasluzyli :(

Elm0 wrote:Wiesz, mamy dużo przykładów, jak kończy społeczność, w której przywódca nie ma zaufania do własnych ludzi - zazwyczaj niezbyt dobrze. :P

Też znam taki przykład, niestety... *wzdycha smutno*
pikolo

Postby pikolo » Tue Jun 30, 2009 9:12 am

skad ja to znam... pojedzie taki wodzu z kluczami, zaciukają go bandyci i tyle z osady...
Czy nie uważasz, że na 15 twoich postaci chociaż część mogłaby nie biegać z kuszami, żelaznymi tarczami i konopnymi ciuchami, tylko czymś bardziej oryginalnym?
Smith

Postby Smith » Tue Jun 30, 2009 10:25 am

Ja kiedyś rządziłem w jednej osadzie i miałem zaufanie do swoich podwładnych. I czym się to dla mnie skończyło? Jedna z osób wykorzystała to do tego by uśmiercić moją postać i przejąć władzę w osadzie. :evil:
OktawiaN :)

Postby OktawiaN :) » Tue Jun 30, 2009 8:57 pm

Smith wrote:Ja kiedyś rządziłem w jednej osadzie i miałem zaufanie do swoich podwładnych. I czym się to dla mnie skończyło? Jedna z osób wykorzystała to do tego by uśmiercić moją postać i przejąć władzę w osadzie. :evil:

W Cantrze zazwykle jest tak, że okazja czyni złodziejem albo mordercą.
P.S. Pierwszy Jarl tez nie miał zaciekawie wypłynoł w podróż żeby udowodnić wszystkim że nadaje sie na Jarla, stworzył ciekawe rytuały, nadał stanowiska i gdy wrócił wszyscy byli przeciw niemu i obalił go bezprawnie jego zastępca. Do tego jego dokonania zostały szybko zatuszowane, żeby nie poruszyć masy :roll:
[url=http://pajacyk.pl][img]http://www.stoczek.net.pl/gmina/files/baner_pajacyk%5B1%5D.jpg[/img][/url]Pajacyk.pl
Veser

Postby Veser » Thu Nov 19, 2009 1:43 pm

Terrorysta :/ ;)
gg 2833101
Fieger

Postby Fieger » Sun Nov 29, 2009 10:01 pm

Odświeżenie tematu:

Denerwują mnie gracze i ich postacie, którzy w ogóle nie czytają co się do nich pisze/mówi. Znaczy czytają, ale tak pobieżnie, że czasami nie załapują sensu mojej wypowiedzi, a ich odpowiedź ni jak się ma do całej rozmowy
np.

- Nie mogę wyciągnąć z okrętu zboża przeznaczonego na handel. Potrzebna mi pomoc.

Gracz widzi tylko handel i potrzebna pomoc. W wyniku tego odpowiedź brzmi:
- Handlem zajmuje się xxxx Z nim musisz rozmawiać.

Ludzie czytajcie dokładnie i z zrozumieniem
:!: :!:
I have a cunning plan...
Zamia

Postby Zamia » Sun Nov 29, 2009 10:22 pm

Denerwują mnie gracze i ich postacie, które wrzucają do naprawy stare, kościane narzędzia. Naprawianie trzy dni kościanej igły jest....no właśnie...nie jestem w stanie zrozumieć czym jest powodowane. Brakiem logicznego myślenia?
Moja męska postać przebudziwszy się po kilkunastu dniach choroby zobaczyła, jak jego ukochana żona wyciągnęła ze śmietnika kościane starocie i naszykowała kilkadziesiąt do naprawy. O mało nie dostał zawału. Ale nie da się dostać zawału na zawołanie nie uśmiercając innych postaci /to też mnie wkurza/.
:twisted:

PS. I nie piszę tu o biednych osadach gdzie kawałek kości stanowi majątek

Edit.
Jednak można uśmiercić pojedyncze postaci na zawał.
To tylko mnie PD odmówiło. SUPER!
B.M.T.

Postby B.M.T. » Mon Nov 30, 2009 2:03 pm

Mnie się zdarzyło raz naszykować kilkanaście kościanych narzędzi do naprawy, ale była to głupota, a zresztą i tak nikt nie miał nic lepszego do roboty.
Zamia

Postby Zamia » Mon Dec 14, 2009 10:08 am

Wkurzają mnie gracze, którzy trzymają postaci-mumie z całym wyposażeniem przy d...e :twisted:
Chcesz spać? Oddaj narzędzia i śpij ile chcesz licząc na to, że litościwy współmieszkaniec wciśnie Ci czasem coś do żarcia.
W małej osadzie, gdzie każdy nóż rzeźbiarski czy wiaderko są cennym nabytkiem, trzymanie ich przy czterech własnych literach jest szczytem egoizmu.

Return to “Ogólne dyskusje”