Wiesci z frontu (ProgD & RD) - dyskusje i komentarze

Ogólna pozapostaciowa dyskusja pomiędzy graczami Cantr II.

Moderators: Public Relations Department, Players Department

Gozer

Postby Gozer » Sat Jan 06, 2007 6:11 pm

Ile postaci ma długi skórzany płaszcz ?
Fajnie by było gdyby się okazało że tylko moja

marol wrote:LOL, czytajcie co nosicie, bo właśnie znalazłem dwóch cantryjskich mężczyzn noszących:
para długich, skórzanych kozaków na szpilkach, z metalowymi sprzączkami po bokach; buty te bardzo przyciągają uwagę

Moja postać chciała być wielkim szpanerem i zrobiła sobie skórzane buty a tu taki opis

para skórzanych butów bez sznurówek, które można z łatwością zsuwać i wkładać; podeszwy są grubsze dla zapewnienia ochrony stóp

I już takie szpanerskie nie są
Image
marol

Postby marol » Sat Jan 06, 2007 6:14 pm

Panowie i panie, to są tylko tłumaczenia - wcześniej było tak samo, tyle, że po angielsku. Jeśli były skórzane kozaki na szpilkach po angielsku, to muszą być i po polsku - w przeciwnym razie przy spotkaniach międzystrefowych dwie osoby widziały by ten sam przedmiot w różny sposób.
Gozer

Postby Gozer » Sat Jan 06, 2007 6:26 pm

marol wrote:Panowie i panie, to są tylko tłumaczenia - wcześniej było tak samo, tyle, że po angielsku. Jeśli były skórzane kozaki na szpilkach po angielsku, to muszą być i po polsku - w przeciwnym razie przy spotkaniach międzystrefowych dwie osoby widziały by ten sam przedmiot w różny sposób.

Do tej pory było tak samo polak nie znający dobrze angielskiego a kojarzący tylko nazwy materiałów, na przykładzie tych kozaków na szpilkach, widzi wysokie byty ze skóry może pomyśleć ze to są oficerki i je zrobi dla szpanu a angol rozumiejąc co to jest będzie się zlewał z faceta w szpilkach
Image
marol

Postby marol » Sat Jan 06, 2007 6:28 pm

Nie rozumiem Gozer co proponujesz - nie tłumaczyć w ogóle, czy tłumaczyć błędnie?
robin_waw

Postby robin_waw » Sat Jan 06, 2007 7:25 pm

marol wrote:Nie rozumiem Gozer co proponujesz - nie tłumaczyć w ogóle, czy tłumaczyć błędnie?

może zmienić tłumaczenie i oryginał aby były uniwersalne

A co do nieznajomości języka była chyba kiedyś taka sytuacja kobieca postać miała na sobie spodnie i bikini, dostała od kogoś spódnicę i założyła.
Na uwagę że nie za dobrze wygląda w spodniach i spódnicy, zdjęła bikini i oddała je :lol:
marol

Postby marol » Sat Jan 06, 2007 7:28 pm

robin_waw wrote:może zmienić tłumaczenie i oryginał aby były uniwersalne
Sugerujesz, że mamy zmienić tłumaczenia we wszystkich kilkunastu cantryjskich językach i od tej pory ci gracze, którzy zrobili sobie te przedmioty (a anglicy mają znacznie więcej tych butów) nagle dowiedzą się, że jednak wyglądają inaczej, bo paru polskich graczy nie do końca świadomie coś zrobiło? Takie buty to wspaniały przedmiot RP dla kobiet. Nie sądzę, aby większości graczy spodobało się pozbawienie ubrań charakteru na rzecz nijakości i uniwersalności.
marol

Postby marol » Sat Jan 06, 2007 7:48 pm

W ramach testów polskie postacie mają dostępne nowe menu budowania. Jeśli będzie się coś sypało, proszę dać znać - wrócę do starej wersji.
Midas

Postby Midas » Sat Jan 06, 2007 7:59 pm

Sypło sie po całości, jest duży napis " Menu Budowania" , strzałka powrotna do głównego i nic pomiędzy
Animated

Postby Animated » Sat Jan 06, 2007 8:01 pm

kurcze, marol, nie wolno tak!
szczeka mi spadla na podloge doslownie :lol:

wlasnie tak ostatnio sie zastanawialem, czy moznaby stosowac AJAX-a w Cantrze...
tak, czy inaczej, swietna robota!
Download Picassa & Fierfox
Gozer

Postby Gozer » Sat Jan 06, 2007 8:14 pm

marol wrote:Nie rozumiem Gozer co proponujesz - nie tłumaczyć w ogóle, czy tłumaczyć błędnie?

Tłumaczyć normalnie ale według mnie to powinno być zrobione już dawno przy okazji tłumaczenia menu budynków to nie było by sytuacji jak z tymi szpilkami bo wtedy wszyscy ganiali na golasa
Image
marol

Postby marol » Sat Jan 06, 2007 8:16 pm

Gozer wrote:(...) według mnie to powinno być zrobione już dawno przy okazji tłumaczenia menu budynków to nie było by sytuacji jak z tymi szpilkami bo wtedy wszyscy ganiali na golasa
To czemu tego nie przetłumaczyłeś?
marol

Postby marol » Sat Jan 06, 2007 8:46 pm

Midas wrote:Sypło sie po całości, jest duży napis " Menu Budowania" , strzałka powrotna do głównego i nic pomiędzy
Były problemy z Internet Explorerem :| dlatego zawiesiłem testy, ale powinno być już OK.
in vitro...

Postby in vitro... » Sat Jan 06, 2007 8:53 pm

linki działaja raz, potem tylko ikonka obok nazwy działa, i chyba szukanie z polskimi znakami
cantr się posypał
Khe

Postby Khe » Sat Jan 06, 2007 8:57 pm

sypac moze sie nie sypie, ale przy projektach wymagajacych srubokreta jest powtorzenie

Wymaga:
-srubokret
-lub srubokret z brazu
-lub srubokret

Nie ma zadnych problemow (firefox), tylko ciekawi mnie jak bedzie z szybkoscia, na razie ok. Chcialem porownac z tym starym, ale po nacisnieciu linka do tego menu wysypuje mi sie
keisha

Postby keisha » Sat Jan 06, 2007 9:56 pm

Piękne to menu :-) i od razu z nazwy narzędzia można przejśc do półproduktów, ile to minut zaoszczędzi.

U mnie wszystko ok, opróczy wyszukiwania obiektów zawierających polskie znaki, nie ma ani "mlotka" ani "młotka".

W ogóle jeśli chodzi o zmianę wyglądu strony to jestem za. Mnie wygląd obecny nie przeszkadz, ale powinno to być coś co ma przyciągać nowych graczy. Kolor też mi obojętny, byle by wszystko było czytelne i wyraźne. Nowe wskaźniki nie przypadły mi do gustu, ael jak będzie reszta to dopiero będzie można ocenić.

Return to “Ogólne dyskusje”