Vlotryan nie jest pepkiem swiata
Moderators: Public Relations Department, Players Department
- Matix
To mi się właśnie nie podoba w klimacie Cantr. Jest wielu ludzi, a brak jakiegoś celu. Gdy wybuchają wojny nie można do niczego wielkiego dojść. Natomiast gracze to po prostu masakra...
Myślę, że ludzie powinni skupić się na odgrywaniu swoich postaci niezależnie od czynników zewnętrznych... To tyle...
Myślę, że ludzie powinni skupić się na odgrywaniu swoich postaci niezależnie od czynników zewnętrznych... To tyle...
http://www.matix.salon24.pl
- KVZ
- Players Dept. Member
wojd wrote:(zemsta was nie minie zbrodniarze)
Stwierdzenie na czasie

Corruption born inside. I'm part of dark side / A.F.K. / We'll steal your dreams and control your minds
https://twitter.com/DukeKVZ / http://www.futurerp.net/pages/link.php?id=24880
https://twitter.com/DukeKVZ / http://www.futurerp.net/pages/link.php?id=24880
- PRUT
KeVes wrote:Podsumowanie:
1. Bojvingowie - 123 punktów (19 głosów)
2. Vlotryanczycy - 119 punktów (20 głosów)
3. Cechowiczanie - 73 punktów (14 głosów)
4. WMPV (Zygurdowcy) - 66 punktów (11 głosów)
5. Dom Bojranczycy - 54 punktów (11 głosów)
Ja fajnie poczytac sobie ten wątek po kilku miesiącach. Tyle było entuzjazmu dla Cechowic, a teraz ledwie 73 punkty. Mody się zmieniają miasta powstają i podupadają a Vlotryan jest ciagle w czołówce, mimo biurokracji, kryzysów politycznych, smierci znanych postaci itd itd.
- Yossarian
-
Przytoczę mój post, który napisałem w wątku z plebiscytem na najlepszą społeczność:
W sumie ranking ten odzwierciedla dość wiernie sytuację.
Dziwi mnie tylko bardzo niska pozycja Esdragończyków oraz niższa niż możnaby się było spodziewać pozycja Dervapolijczyków oraz Dom Bojrańczyków (stolice może nie są tak wielkie jak największe miasta w polskiej strefie, ale zato jest sporo bogatych miast i miasteczek no i świetnie rozwinięta gospodarka). Ranking pokazuje więc, że liczy się nie tylko gospodarka ale i kultura, bo to ona przyciąga do miasta jak magnes i przyczynia się do szybszego rozwoju gospodarczego. Osobiście nie lubię osad (nawet bardzo dużych i bardzo bogatych) w których dominują rozmowy typu "możesz mi podać młotek?", "zapraszam do wytopu" itp. oraz szepty, a nie ma typowo miejskich rozmów o kulturze, polityce i ogólnie o życiu. Miasta muszą żyć, a nie mogą wyglądać jak obozy pracy czy jakieś łagry.
W sumie ranking ten odzwierciedla dość wiernie sytuację.
Dziwi mnie tylko bardzo niska pozycja Esdragończyków oraz niższa niż możnaby się było spodziewać pozycja Dervapolijczyków oraz Dom Bojrańczyków (stolice może nie są tak wielkie jak największe miasta w polskiej strefie, ale zato jest sporo bogatych miast i miasteczek no i świetnie rozwinięta gospodarka). Ranking pokazuje więc, że liczy się nie tylko gospodarka ale i kultura, bo to ona przyciąga do miasta jak magnes i przyczynia się do szybszego rozwoju gospodarczego. Osobiście nie lubię osad (nawet bardzo dużych i bardzo bogatych) w których dominują rozmowy typu "możesz mi podać młotek?", "zapraszam do wytopu" itp. oraz szepty, a nie ma typowo miejskich rozmów o kulturze, polityce i ogólnie o życiu. Miasta muszą żyć, a nie mogą wyglądać jak obozy pracy czy jakieś łagry.
- Matix
Zgadzam się z tobą AUTO, ale w takim razie jak wyjaśnić niską pozycję Vlyryian w rankingu? Wydaje mi się, że to miasto jest o wiele bardziej kontrowersyjne niż Vlotyrian. Było kilka przewrotów, kilka wojen. Być może kiedyś w jakiejś wojnie zniknie wogóle z powierzchni ziemi, ale wśród ludzi z wyspy V* są dwa główne stronnictwa. Nie tych co lubią/uwielbiają/kochają/itp. i nienawidzą/niecierpią/itd. Vlotyrian, ale Vlyryian. Prawda? To ono koncentruje największą uwagę. Niestety większość graczy nie wybierała obiektywnie. Chciałem na to wskazać. Ja mam 2 postacie, które nie lubią Vlyryian i jedną która uważa je za swój dom. I zdecydowałem obiektywnie. Inni nie mają takich skrupułów.
http://www.matix.salon24.pl
-
-
-
Vlotryan i Cechowice to wielkie miasta, ale państwa jakich są stolicami nie są tak rozwinięte jak państwo Dom Bojran, a i wyspie D ustępują pod względem gospodarczym. Znaczenie Vlotryan będzie malało, ale bardzo powoli, natomiast przyszłość Cechowic maluje się nieciekawie. Nie dość, że podupada struktura społeczna w tym wspaniałym niegdyś mieście, to dodatkowo jeszcze sąsiednie osady coraz bardziej uniezależniają się od Cechowic i zaczynają rozumieć, że i bez nich mogą sporo osiągnąć.
Poza tym uważam iż w Cantr szanse na stanie się wielkimi metropoliami mają głównie miasta nadmorskie.
Trzebaby było poobserwować jak wyglądają metropolie w strefie angielskiej.
Poza tym uważam iż w Cantr szanse na stanie się wielkimi metropoliami mają głównie miasta nadmorskie.
Trzebaby było poobserwować jak wyglądają metropolie w strefie angielskiej.
- WojD
AUTO
i masz i nie masz racji. Pamiętaj, że liniowy rozwój to nie jest jedyna możliwość. Osady w polskiej strefie rozwijają się według innych wzorców niż osady w strefie angielskiej - nie są tak homogeniczne i ksenofobiczne... To, co dzieje się obecnie, to niekoniecznie jest upadek - byc może transformacja. ..

==============
-
-
- ushol
-
-
Czy Urodzajna Wyspa to ta na której znajduje sie osada nazywana Zatoką Urodzaju ? Jeśli tak ( bo może chodzi o inną wyspę) to dalej mówimy o społeczności cechowickiej
. Jeżeli ktoś mówi Vlotryan to ma zawsze na myśli Vlotryan - podległe mu osady niczym się nie wyróżniają i nie są w rankingach zauważane. Natomiast jeśli chodzi o Cechowice to jeśli schodzą one na dalszy plan to dlatego, że wzrasta rola Portu Rzemiosł.Być może Port Rzemiosł zejdzie na dalszy plan zepchnięty w cień przez Zatokę Urodzaju . A na końcu wejdą do akcji czające sie w cieniu Cechowice