Cantr.pl

Ogólna pozapostaciowa dyskusja pomiędzy graczami Cantr II.

Moderators: Public Relations Department, Players Department

WojD

Postby WojD » Mon Nov 20, 2006 1:19 pm

ROTFL

Cantryjczyku słodki, kochany... Dziękuję Ci serdecznie za parę minut radosnego śmiechu. Dziecko już spokojniejsze jest, żale i smutki z siebie zrzuciło? Mam nadzieję, że tak, bo taka zaciekłość w złości jest bardzo szkodliwa dla brzuszka i główki ;)

A na serio - facet, weź na wstrzymanie. Zazdrościsz, że nie Ty robisz Cantr.pl? To pomóż - Chatette zwracała się do Ciebie w tej sprawie, Ty zareagowałeś agresją zamiast jako dobry i doświadczony gracz pomóc.

Nie mieliśmy polskiego webzina, marketing gry podupadł, więc zaproponowałem, by domena, której jestem przypadkowo właścicielem została wykorzystana z pożytkiem i dla rozwoju naszej społeczności. Pomysł należał do Chatette, a ponieważ ja jestem graczem kontrowersyjnym podobno, to Ona podjęła się prowadzenia Dzienników - a ja się w merytoryczne sprawy nie wtrącam...

O napisanie biografii Abrasaxa - bo to głównie wywołuje Twoją wściekłość - zostałem poproszony i miałem wątpliwości, czy w ogóle powinna się ukazać - właśnie ze względu na Ciebie, dzieciaku... I miałem niestety rację, bo teraz próbujesz popsuć zabawę innym - jak zwykle zresztą.

Chatette - usuń proszę tę biografię, a Cantryjczyk napisze swoją wersję o zdrajcy, złodzieju i bumelancie Abrasaxie ;) Może wtedy się uspokoi i przestanie zatruwać atmosferę.

Na koniec całkowicie obiektywnie mogę stwierdzić, że Dzienniki są redagowane bardzo dobrze i w żaden sposób nie naruszają NZ. Jeśli zaś w jakiś sposób godzą w dobra osobiste Twoje lub Twoich postaci, podaj mnie i/lub Chatette do sądu, lub żądaj zamieszczenia sprostowania w trybie ustawy Prawo Prasowe ;)
==============
CzerwonyMag

Postby CzerwonyMag » Mon Nov 20, 2006 2:16 pm

WojD apeluję o odrobinę szacunku do mojego kolegi z biura ;) Używanie sformułowania "dzieciak" pod jego adresem jest niedyplomatyczne i tylko może pogorszyć sytuację ;) Żeby nie było nie jestem wrogiem Wojda i prowadzę postać, która stała po stronie Abrasaxa murem i była (jest?)za niego umrzeć...

Teraz do sedna sprawy... Mimo iż znam przebieg zdarzeń to wydaje mi się że ta biografia jest małoobiektywna... Może i jestem jakimś konserwatystą lub radykałem (bo uważam że poza grą w ogóle nie powinny padać imiona żywych postaci i nazwy istniejących miast :P ). W tej opowieści położony jest nacisk na kwestię tego że Abrasax został pojmany i zamknięty w C* i tam bestialsko zamordowany... Jest to opinia Twoja WojD a także historia P* R* ale w C* mogą na nią patrzeć inaczej...

Moim zdaniem nazwy miast powinny być pisane tylko przez C* lub V* a nie pełnymi nazwami bo to sprzyja tajemniczym migracjom co teraz będąc w PD często oberwuje. Ludzie przechodzący całe wyspy w lini prostej by dojśc do znanego im z wiedzy OOC masta. * mogą zmniejszyć skalę tego zjawiska. Ostatnio na dalekim zachodzie *fic jeden ziomal stwierdził że B* to najbogartszy i największy ród na świecie. A skąd on to wie jak dopiero się urodził? Już szczególnym koszmarem jest umieszczanie w takich opowieściach jak biografia imoin żyjących postaci gdyż to także ukierunkowywuje sposób postrzegania pewnych postaci mimo iż się ich nie zna. No tego WojD nie napisał. Kolejnym błędem jest publikowanie wydarzeń z gry - szczególnie takich o których wie tylko nasza postać+- 3,4 inne.

A teraz konkretne uwag co do pracy Wojda: powinieneś był się wystrzegać opisywania C* jako tego złego miasta, zatopionego w problemach... Napisać że mają problemy i tyle. Nie rozpisywać się o nich.
Jednak sposób rozwiązania kłopotów nie wszystkim przypadł do gustu - a szczególnie to, że elementem kompromisu służącego utrzymaniu spójności państwa okazało się zacieśnienie bezpośredniej współpracy między Czarnogórą a Portem.
Ten akapit byłby niepotrzebny. Podobnie jak ten przedostatni. Mogłeś rzetelnie napisać że został zamknięty i zabity. Bez epitetów "zdradziecko, brutalnie" i bez innych zwrotów. Wskazujesz tutaj na swoje reakcje i odczucia. A może ta druga strona też miała jakieś argumenty? Moim zdaniem tego typu historie powinny być rzetelnymi, maksymalnie obiektywnymi "sprawozdaniami" z życia postaci pozbawionymi zabarwień uczuciowych i konkretnych informacji na temat zdarzeń, postaci i miejsc...

No ale to tylko moje zdanie i jak znam życie zaraz mi się oberwie że w ogóle zabrałem głos... No ale cóż... Jak się ma przylepkę "PD" to niby jest się tym złym...

Chatette jeżeli spodobał Ci się mój styl oceniania (już to widzę...) to możesz słać do mnie propozycje prac które poddam cenzurze ;)
"ImageCzlonek Federacji RP - odgrywaj z nami"

Image
WojD

Postby WojD » Mon Nov 20, 2006 2:56 pm

;) no dobrze, poniosło mnie - dalej napisałem - facet...

Przepraszam kolegę Cantryczyka.

Ten konflikt jest dobrze znany i nie ma chyba wielu graczy, którzy by nie wiedzieli, że chodzi o C. i PR.

W wątku [ * ] z epitafiami jest krótszy nekrolog Abrasaxa - w którym też wiele informacji podano. Na Cantr.pl nie padły imiona - a historia została opowiedziana tak, jak widziała to moja postać. Na obiektywizm się nie siliłem, bo obiektywnie ta historia byłaby koszmarnie nudna, tak jak życie pozytywnego do bólu Abrasaxa... :P

Ja w każdym razie jestem za usunięciem tej biografii. Jeśli ktoś będzie chciał, niech napisze jeszcze raz...

!!!!!!!!!!!!!

I taka informacja:

Angielski 600 graczy 3435 postaci
    Polski 770 graczy 3457 postaci
==============
w.w.g.d.w

Postby w.w.g.d.w » Mon Nov 20, 2006 3:50 pm

Jedynym problemem jesli chodzi o sprawe Abrasaxa to to ze wielu bylo jej swiadkiem (np.moja postac) ale tak naprawde o wszystkim wiedza tyko 3 postacie z czego jedna juz niezyje.Sa to Abrasax,Y***** i A****.
Wojd jak rozumiem stal za dzialaniami Abrasaxa i nie ma poco z niego wyciagac obiektywna prawde bo po co mialby ja tu napisac?Od prawdy lepsze sa legendy jak to dzielny i uczciwy Abrasax zostal podstepnie pojmany i zdradziecko zabity.
A moglby sie odezwac w tej sprawie ktos kto stoi za jednym z tych zloczyncow ktorzy tak haniebnie postapili? :?

ps.Loc dzieki za wszystko co napisales o krzyskach bo nie mialem duzej z nimi stycznosci i o Diarze bo w tych dzialaniach moja postac tez uczestniczyla i moglem sobie powspominac.
Last edited by w.w.g.d.w on Tue Nov 21, 2006 3:01 pm, edited 1 time in total.
WojD

Postby WojD » Mon Nov 20, 2006 4:36 pm

w.w.g.d.w wrote:A moglby sie odezwac w tej sprawie ktos kto stoi za jednym z tych zloczyncow ktorzy tak haniebnie postapili? :?

No właśnie - cały czas się odzywają ale jakoś nie chcą ani obiektywnie ani subiektywnie sprawy przedstawić - sam chętnie poznałbym motywację zarówno postaci jak i graczy w tej konkretnie sprawie.

EDIT: Z mojego jako gracza punktu widzenia motywacje Abrasaxa były proste - chciałem stworzyć i do pewnego stopnia udało mi się to zrobić - postać, która stanie na czele pierwszego w polskiej strefie tak potężnego organizmu politycznego i gospodarczego. Przy czym nie tyle zależało mi na tym, by Abrasax był wodzem, co na tym, by był inicjatorem, architektem i twórcą. Aby to stało się możliwe potrzebne było wciągnięcie w rozgrywkę wielu postaci z różnych osad - a to dawało wielką radość z gry. Co ciekawe - i dla mnie niezmiernie cenne - Abrasaxowi udało się do idei przekonać początkowych przeciwników - a to dosyć rzadkie w Cantr...
Dlatego nie uważam, by śmierć Abrasaxa poszła na marne... Co więcej, udało mi się stworzyć inną postacią inny związek osad na innej wyspie - tak więc jak na razie obie (choć nieco odmienne) idee zdają egzamin...

Oczywiście przyłączam do gratulacji dla Loca - dobra robota :)
==============
nemo49

Postby nemo49 » Mon Nov 20, 2006 5:43 pm

Niektórzy tutaj wierzą w cuda :D Nie istnieje w realu coś takiego jak obiektywna wersja historii i nie może jej byc w Cantr. Ostatni przykład - Dmowski i burza wokól postawienia mu pomnika. Dlatego nalezy pisać antybiografie a nie marudzic że to co jest to propaganda. Tak- to jest propaganda i kto jej nie uprawia oddaje rząd dusz innym. Tylko niech potem nie marudzi......
Chatette

Postby Chatette » Mon Nov 20, 2006 8:14 pm

No dobra koledzy z biura i nie tylko z biura. Koniec z cantr.pl bo szkoda czasu i nerwow. Zero docenienia pracy w to wlozonej. Przepraszam Was serdecznie za to, ze nie mam kasy, zeby kupic specjalna domene. Przepraszam, ze chce cos robic. Bawcie sie sami. Najchetniej szpetnie bym w tym miejscu zaklela...ale na to tez mi szkoda juz czasu.

Bye guys
Badania opinii publicznej opierają się na fałszywej przesłance, że publiczność posiada opinię.

Postby Gender » Mon Nov 20, 2006 8:50 pm

Nie rob tego Chatette.
Gin

Postby Gin » Mon Nov 20, 2006 8:55 pm

Mnie się też ta strona podoba...

Bardzo...

Trzymaj sie Chatette - nie daj sobą manipulować, i nie daj się wmanipulować...

Jezeli mogę cos pomóc - to służę pomocą...

:wink:
nemo49

Postby nemo49 » Mon Nov 20, 2006 9:16 pm

Chatette - nie zrażaj się. Najwyżej odpuśc sobie biografie- widać społecznośc do tego nie dojrzała. Już przed wojną mówiono, że pamiętniki pośmiertne więcej smrodu puszczają niż bieżące donosy. Uśmiechnij się i głowa do góry .
Chatette

Postby Chatette » Mon Nov 20, 2006 9:57 pm

Ze wstydem musze odszczekac to co napisalam. Strona bedzie prowadzona.

Specjalnie, ogromniaste DZIEKUJE nastepujacym: usholowi, nemo49, KeVesowi, Gender, Ginowi, WojDowi, Greekowi, Scorupowi, mattowi i wszystkim ktorzy wlasnie strasznie mi pomogli.

Kolejnosc nickow przypadkowa. Wielki dla was...jak to sie teraz mowi...SZACUN :D
Badania opinii publicznej opierają się na fałszywej przesłance, że publiczność posiada opinię.
AUTO

Postby AUTO » Mon Nov 20, 2006 10:56 pm

Ja też cię popieram i jak znajdę więcej czasu to chcę nawet napisać referat pt. "Przyczyny upadku wielkich miast" (oczywiście nie będą tam padały żadne nazwy miast). Mam nadzieję, że nikt mi nie sprzątnie tego pomysłu sprzed nosa.
Raist

Postby Raist » Tue Nov 21, 2006 6:35 am

Chatette wrote:No dobra koledzy z biura i nie tylko z biura. Koniec z cantr.pl bo szkoda czasu i nerwow. Zero docenienia pracy w to wlozonej. Przepraszam Was serdecznie za to, ze nie mam kasy, zeby kupic specjalna domene. Przepraszam, ze chce cos robic. Bawcie sie sami. Najchetniej szpetnie bym w tym miejscu zaklela...ale na to tez mi szkoda juz czasu.

Bye guys

A jaki to ma związek z dyskusją? Domena jest przecież wykupiona i ma się dobrze.
Wariat...
WojD

Postby WojD » Tue Nov 21, 2006 9:40 am

Raist wrote:A jaki to ma związek z dyskusją? Domena jest przecież wykupiona i ma się dobrze.

Ma - bo pewnych ludzi szlag trafił, gdy się dowiedzieli, że domena została wykupiona przeze mnie ;) Nie rozumiem jak można tyle czasu trzymać urazę, bo ja zapomniałem o wszystkim już dawno - ale pewnie jednak można jak się nic innego do roboty nie ma... No ale nic to, kaczki gdaczą, a traktor leci dalej ;)

Zastanawiam się, czy nie należałoby umieścić odrobiny reklam Google na cantr.pl - polska społeczność stosunkowo słabo wspiera Cantr finansowo, może chociaż poklikalibyśmy w reklamy? Co Wy na to?
==============
ushol

Postby ushol » Tue Nov 21, 2006 11:18 am

A dajże... poklikamy w miarę możliwości... Jak ktos nie poklika to szwadron S wyślemy... i Ufoki przylecą... do tego matt zdejmie worek z głowy i jeden kolega jeszcze szwadron D podeśle... :twisted:
Image
Image
Federacja RP

Return to “Ogólne dyskusje”