Wiesci z frontu (ProgD & RD) - dyskusje i komentarze

Ogólna pozapostaciowa dyskusja pomiędzy graczami Cantr II.

Moderators: Public Relations Department, Players Department

matt_

Postby matt_ » Fri Jan 05, 2007 6:13 pm

mi o sam kolor akurat nie chodzi,bo zieleń jest mi raczej obojętna...ja bym wszystko na czarno pomazał.
po prostu fakt, że te rurki nie pasują po prostu tam. nie ten klimat...
Cantryjczyk

Postby Cantryjczyk » Fri Jan 05, 2007 6:17 pm

Nie pasuja tylko dlatego ze nie jestesmy do nich przyzwyczajeni. Nowe osoby zaczynajace grac w cantr nie beda widziec w nich nic dziwnego lub niepasujacego. My za tydzien czy dwa tez przywykniemy. A za pare miesiecy widzac screeny ze starego wygladu bedziemy mowic, ze byly kiepskie i nie pasowaly. :)
Każdy ma swój punkt widzenia, ale nie każdy z niego coś widzi.
pipok

Postby pipok » Fri Jan 05, 2007 6:33 pm

Cantryjczyk wrote:Nie pasuja tylko dlatego ze nie jestesmy do nich przyzwyczajeni. Nowe osoby zaczynajace grac w cantr nie beda widziec w nich nic dziwnego lub niepasujacego. My za tydzien czy dwa tez przywykniemy.
Tak, tak - przywykniemy. Jak raki do gotowania. Paskudne, pseckolne, oczoj*ne rureczki. Wodotryskami Cantr i tak nowych graczy nie przyciągnie, bo w tym hack'n'slashowych gier nie przebije. A starym, tym, którym zależy na RPG, cukierkowa oprawa graficzna będzie przeszkadzać. Zepsujecie klimat ludziom, którzy grają, być może do tego stopnia, że się zniechęcą (/me included). Dlatego? Bo ktoś sobie wymyślił "nowoczesność w domu i zagrodzie". O estetyce prostoty nie słyszeli, hę?
myszaq

Postby myszaq » Fri Jan 05, 2007 6:36 pm

a za kilka jednostek czasu rurki beda pasowaly jak najbardziej... ;) i zauwazcie, ze ta od zmeczenia jest zielona (o ile cos takiego moze oceniac facet...), kiedy sie wypelni :D

pipok, masz wyjatkowo agresywny sposob wypowiedzi... nie myslales, zeby cokolwiek zlagodzic ton swoich postow?
Kalsiver

Postby Kalsiver » Fri Jan 05, 2007 6:41 pm

pipok mówi twardo i ogólnie nie musi się maskować lub używać lukrowanych słówek ja go rozumiem i wiem o co mu chodzi...
Image
ActionMutante wrote:Ja tam nie musze sie to zadnego poziomu znizac... Czesto i gesto klne, wiec na forum nie udaje swietoszka i jak cos mnie wk***ia to o tym mowie...
pipok

Postby pipok » Fri Jan 05, 2007 7:36 pm

myszaq, kto jak kto, ale programista powinien dobrze znać regułę "Don't fix it, if it ain't broken" (Nie naprawiaj, jeśli nie jest zepsute). Dla mnie podobne "unowocześnianie interfejsu" świadczy o tym, że widocznie ktoś w ogóle nie przemyślał sprawy, ale chce się trochę pobawić z bajerami. Bo nie usłyszałem jeszcze, ani tutaj, ani na angielskojęzycznej części forum, żadnego racjonalnego uzasadnienia wprowadzanych zmian. Poza stwierdzeniami, że tak będzie "nowocześniej". Nikt się słowem nie zająknął, po co to jest wprowadzane, jaki jest cel, co ma z tego wynikać, czemu to ma służyć. Niczemu?

Robi się "nowocześniej", żeby było "nowocześniej", tak? To właśnie nazywam podejściem "nowoczesność w domu i zagrodzie".
marol

Postby marol » Fri Jan 05, 2007 7:49 pm

Prawda jest taka, że Cantr przedstawia się marnie pod względem wizualnym, co pokazał choćby niedawny artykuł na gram.pl. "Don't fix it, if it ain't broken". We don't fix, we make it look better.

Prowadzimy intensywne prace mające na celu zmianę tego stanu rzeczy. Oczywiście znajdą się osoby, które wolałyby najlepiej czysty tryb tekstowy. Dla tych osób postaramy się udostępnić taką możliwość; nie jest to jednak priorytetem.

Pipok, czy mam ci tłumaczyć celowość upiększania? Czy mieszkasz w 4 burych, niepomalowanych ścianach? Nie masz żadnego obrazka na ścianie?
Sasza

Postby Sasza » Fri Jan 05, 2007 8:16 pm

marol wrote:Prawda jest taka, że Cantr przedstawia się marnie pod względem wizualnym...

Wielu namawiałem do Cantra, i to był główny argument dlaczego odrzucali dość prędko grę. Więc pewnie dobrze robicie.. choć ja też wolałbym by zostało, tak jak było..
Najlepsze forum ezoteryczne na świecie.
Mattan

Postby Mattan » Fri Jan 05, 2007 8:41 pm

Sasza wrote:
marol wrote:Prawda jest taka, że Cantr przedstawia się marnie pod względem wizualnym...

Wielu namawiałem do Cantra, i to był główny argument dlaczego odrzucali dość prędko grę. Więc pewnie dobrze robicie.. choć ja też wolałbym by zostało, tak jak było..

Wybacz Szaszo ludzie którzy odrzucają Cantr z powodu grafiki nie będą grali nawet wtedy gdy strona będzie się świeciła jak psu jaja. Myślę że chodzi raczej o brak grafiki typu lata coś i strzela i widać jak się pięknie błyska a Cantr nigdy taka grą nie będzie.
Niestety myślę że wysiłek programistów pójdzie w gwizdek. Nie przybędzie nam od tego dobrych graczy. Może paru niezbyt dobrych.
Ja osobiście bardzo nie lubię stron z wodotryskami które tylko rozpraszają uwagę, ale pogodzę się oczywiście z nową szatą (tylko szkoda że wersja tekstowa nie jest priorytetem bo znając praktykę nigdy jej nie będzie). Już się pogodziłem. :(
Marol twoje paski są super i pewnie pozostałe rzeczy takie będą. To naprawdę dobra robota. Ale nie każdemu podobają się srebrne ramki w jego pokoju. Niektórzy wola spokojną zieleń z żółtym rzucikiem. :)
Jeżeli chcecie żeby więcej ludzi grało w Cantr to powinno się zanalizować jacy ludzie grają w tą grę i pod ich gust zmienić grafikę. Tzw dzieci Neostrady nie zagrają w Cantr bo tu trzeba trochę inteligencji i wyobraźni. Trzeba być trochę poetą. :)
Sasza

Postby Sasza » Fri Jan 05, 2007 10:19 pm

Mattan wrote:tu trzeba trochę inteligencji i wyobraźni. Trzeba być trochę poetą. :)

ja kurwa chyba troche jestem, co?

ps. a tak Mattan.. byli to z gier typu: travian.. (a tam są przecież różni) jakiś koleś -nałogowiec tibi.. ale też rozmawiałem z ludźmi, którzy kiedyś grali w tekstówki.. starzy wyjadacze.. a jakoś tak.. nie specjalnie Cantr ich zachwycał... nie wiem zresztą i co mnie to.
..a w ogóle to kilku z nich chyba gra jednak w Cantra.
Laura_

Postby Laura_ » Fri Jan 05, 2007 10:29 pm

wy naprawde nie macie wiekszych problemow? ;-)
Sasza

Postby Sasza » Fri Jan 05, 2007 10:43 pm

Potrzeba przecież ludzi.. Taki Eerlan trzeba zaludnić.. Radiran.. a te Ci wysyłaja nowych gdzieś na te wyspy za FIC :?
in vitro...

Postby in vitro... » Fri Jan 05, 2007 10:50 pm

a od czego są topory? ściąć drzewa, niech rosną gdzie indziej
cantr się posypał
Kalsiver

Postby Kalsiver » Fri Jan 05, 2007 10:58 pm

Rany co to się stało że zajęli się grafiką... gra nie ulepszona a oni za grafikę się biorą - no żenada - Nie lepiej przetłumaczyć najpierw całą polską strefę ? ja co rusz natykam się na polsko - angielskie nazwy... na grzyba mi grafika a zielony mi się podoba a srebrny ni w ząb do tego !
Image

ActionMutante wrote:Ja tam nie musze sie to zadnego poziomu znizac... Czesto i gesto klne, wiec na forum nie udaje swietoszka i jak cos mnie wk***ia to o tym mowie...
marol

Postby marol » Fri Jan 05, 2007 11:06 pm

Zgłoś się do tłumaczenia, a nie marudź.

Return to “Ogólne dyskusje”