Wiesci z frontu (ProgD & RD) - dyskusje i komentarze
Moderators: Public Relations Department, Players Department
-
matt_
- Cantryjczyk
Nie pasuja tylko dlatego ze nie jestesmy do nich przyzwyczajeni. Nowe osoby zaczynajace grac w cantr nie beda widziec w nich nic dziwnego lub niepasujacego. My za tydzien czy dwa tez przywykniemy. A za pare miesiecy widzac screeny ze starego wygladu bedziemy mowic, ze byly kiepskie i nie pasowaly. 
Każdy ma swój punkt widzenia, ale nie każdy z niego coś widzi.
-
pipok
Tak, tak - przywykniemy. Jak raki do gotowania. Paskudne, pseckolne, oczoj*ne rureczki. Wodotryskami Cantr i tak nowych graczy nie przyciągnie, bo w tym hack'n'slashowych gier nie przebije. A starym, tym, którym zależy na RPG, cukierkowa oprawa graficzna będzie przeszkadzać. Zepsujecie klimat ludziom, którzy grają, być może do tego stopnia, że się zniechęcą (/me included). Dlatego? Bo ktoś sobie wymyślił "nowoczesność w domu i zagrodzie". O estetyce prostoty nie słyszeli, hę?Cantryjczyk wrote:Nie pasuja tylko dlatego ze nie jestesmy do nich przyzwyczajeni. Nowe osoby zaczynajace grac w cantr nie beda widziec w nich nic dziwnego lub niepasujacego. My za tydzien czy dwa tez przywykniemy.
-
myszaq
- Kalsiver
-
pipok
myszaq, kto jak kto, ale programista powinien dobrze znać regułę "Don't fix it, if it ain't broken" (Nie naprawiaj, jeśli nie jest zepsute). Dla mnie podobne "unowocześnianie interfejsu" świadczy o tym, że widocznie ktoś w ogóle nie przemyślał sprawy, ale chce się trochę pobawić z bajerami. Bo nie usłyszałem jeszcze, ani tutaj, ani na angielskojęzycznej części forum, żadnego racjonalnego uzasadnienia wprowadzanych zmian. Poza stwierdzeniami, że tak będzie "nowocześniej". Nikt się słowem nie zająknął, po co to jest wprowadzane, jaki jest cel, co ma z tego wynikać, czemu to ma służyć. Niczemu?
Robi się "nowocześniej", żeby było "nowocześniej", tak? To właśnie nazywam podejściem "nowoczesność w domu i zagrodzie".
Robi się "nowocześniej", żeby było "nowocześniej", tak? To właśnie nazywam podejściem "nowoczesność w domu i zagrodzie".
- marol
Prawda jest taka, że Cantr przedstawia się marnie pod względem wizualnym, co pokazał choćby niedawny artykuł na gram.pl. "Don't fix it, if it ain't broken". We don't fix, we make it look better.
Prowadzimy intensywne prace mające na celu zmianę tego stanu rzeczy. Oczywiście znajdą się osoby, które wolałyby najlepiej czysty tryb tekstowy. Dla tych osób postaramy się udostępnić taką możliwość; nie jest to jednak priorytetem.
Pipok, czy mam ci tłumaczyć celowość upiększania? Czy mieszkasz w 4 burych, niepomalowanych ścianach? Nie masz żadnego obrazka na ścianie?
Prowadzimy intensywne prace mające na celu zmianę tego stanu rzeczy. Oczywiście znajdą się osoby, które wolałyby najlepiej czysty tryb tekstowy. Dla tych osób postaramy się udostępnić taką możliwość; nie jest to jednak priorytetem.
Pipok, czy mam ci tłumaczyć celowość upiększania? Czy mieszkasz w 4 burych, niepomalowanych ścianach? Nie masz żadnego obrazka na ścianie?
-
Sasza
marol wrote:Prawda jest taka, że Cantr przedstawia się marnie pod względem wizualnym...
Wielu namawiałem do Cantra, i to był główny argument dlaczego odrzucali dość prędko grę. Więc pewnie dobrze robicie.. choć ja też wolałbym by zostało, tak jak było..
Najlepsze forum ezoteryczne na świecie.
- Mattan
Sasza wrote:marol wrote:Prawda jest taka, że Cantr przedstawia się marnie pod względem wizualnym...
Wielu namawiałem do Cantra, i to był główny argument dlaczego odrzucali dość prędko grę. Więc pewnie dobrze robicie.. choć ja też wolałbym by zostało, tak jak było..
Wybacz Szaszo ludzie którzy odrzucają Cantr z powodu grafiki nie będą grali nawet wtedy gdy strona będzie się świeciła jak psu jaja. Myślę że chodzi raczej o brak grafiki typu lata coś i strzela i widać jak się pięknie błyska a Cantr nigdy taka grą nie będzie.
Niestety myślę że wysiłek programistów pójdzie w gwizdek. Nie przybędzie nam od tego dobrych graczy. Może paru niezbyt dobrych.
Ja osobiście bardzo nie lubię stron z wodotryskami które tylko rozpraszają uwagę, ale pogodzę się oczywiście z nową szatą (tylko szkoda że wersja tekstowa nie jest priorytetem bo znając praktykę nigdy jej nie będzie). Już się pogodziłem.
Marol twoje paski są super i pewnie pozostałe rzeczy takie będą. To naprawdę dobra robota. Ale nie każdemu podobają się srebrne ramki w jego pokoju. Niektórzy wola spokojną zieleń z żółtym rzucikiem.
Jeżeli chcecie żeby więcej ludzi grało w Cantr to powinno się zanalizować jacy ludzie grają w tą grę i pod ich gust zmienić grafikę. Tzw dzieci Neostrady nie zagrają w Cantr bo tu trzeba trochę inteligencji i wyobraźni. Trzeba być trochę poetą.
-
Sasza
Mattan wrote:tu trzeba trochę inteligencji i wyobraźni. Trzeba być trochę poetą.
ja kurwa chyba troche jestem, co?
ps. a tak Mattan.. byli to z gier typu: travian.. (a tam są przecież różni) jakiś koleś -nałogowiec tibi.. ale też rozmawiałem z ludźmi, którzy kiedyś grali w tekstówki.. starzy wyjadacze.. a jakoś tak.. nie specjalnie Cantr ich zachwycał... nie wiem zresztą i co mnie to.
..a w ogóle to kilku z nich chyba gra jednak w Cantra.
-
Sasza
Potrzeba przecież ludzi.. Taki Eerlan trzeba zaludnić.. Radiran.. a te Ci wysyłaja nowych gdzieś na te wyspy za FIC 
- in vitro...
- Kalsiver
Rany co to się stało że zajęli się grafiką... gra nie ulepszona a oni za grafikę się biorą - no żenada - Nie lepiej przetłumaczyć najpierw całą polską strefę ? ja co rusz natykam się na polsko - angielskie nazwy... na grzyba mi grafika a zielony mi się podoba a srebrny ni w ząb do tego !

ActionMutante wrote:Ja tam nie musze sie to zadnego poziomu znizac... Czesto i gesto klne, wiec na forum nie udaje swietoszka i jak cos mnie wk***ia to o tym mowie...
- marol