Pytania.

Ogólna pozapostaciowa dyskusja pomiędzy graczami Cantr II.

Moderators: Public Relations Department, Players Department

NiKnight

Postby NiKnight » Fri Jul 15, 2005 1:40 pm

niestety, chyba jednak trzeba pogodzić się z wybiciem zwierząt :(

ehh.. przydały by się farmy, w ostateczności budynki-zagrody
Ni Ni Ni Ni!
Bahamas

Postby Bahamas » Fri Jul 15, 2005 3:12 pm

tak się zastanawiam, zrozumialem ze mamy pare wysp (Polska) i niektore niedawno powstaly, czesc juz sobie troche jest

czy jest jakas mozliwosc podruzowania pomiedzy nimi ??

nie mam zamiaru grac w swiecie w ktorym juz ludzie maja nie wiadomo co, wolałbym jakies odludne zadupie po ktorym moglbył sobie podrózowac :D

jak to jest ? :]
IN THE KINGDOM OF THE BLIND THE ONE-EYED ARE KINGS
Skarbniq

Postby Skarbniq » Fri Jul 15, 2005 3:34 pm

Niestety "odludne zadupie" zostało potraktowane nierówno przy przydziale surowców. Na moje oko dwa razy mniej jest... Zarówno w ilości jak i jakości.
Bahamas

Postby Bahamas » Fri Jul 15, 2005 3:39 pm

wiesz, to nie powinien byc problem
nasz swiat tez jest tak stworzony, ze pewne jego czesci obfituja w ogomne ilosci roznych dziwnych zasobow naturalnych, a inne nie. A i tu i tam zyja ludzie :)

nie odpowiedziales mi jednak na to czy podrózowanie jest mozliwe ? albo czy sa jakies zakadki w "uczeszczanych" swiatach gdzie jeszcze stopa ludzka nie dotknela ziemi ?
PRUT

Postby PRUT » Fri Jul 15, 2005 4:20 pm

@Bahamas

Miedzy wyspami mozna podrózować łodzią (np. longboat) Porblem w tym, że musisz znaleźć inna wyspę na oceanie. Możesz również odkryc wyspy angileskie, francuskie, holenderskie itd - Cantr to jeden wielki świat.

@Skarbniq

Kwestia surowców zajmuje się Resource Department - wyślij im maila że za mało surowców jest w tej i w tej lokacji, żeby to poprawili. Czytałem gdzies na forum, że kiedyś Francuzom nie dali jakiegos składnika do produkcji żalaza chyba - zrobili aferę i problem poprawiono :lol:
KVZ
Players Dept. Member

Postby KVZ » Fri Jul 15, 2005 4:35 pm

NiKnight wrote:niestety, chyba jednak trzeba pogodzić się z wybiciem zwierząt :(

Zawsze gdy wyginą wszystkie zwierzęta na polskiej wyspie możemy się zwrócić do Josa (naszego Boga :wink: ) o dodanie nowych. Gdy powstała polska wyspa to na początku w ogóle nie było na niej zwierząt, zostały one dodane znacznie później. Poza tym uważam, że dodano ich za mało. Może to z obawy by nie stanowiły zagrożenia dla postaci graczy. Ale ja bym wolał żeby było ich więcej!

Bahamas wrote:nie odpowiedziales mi jednak na to czy podrózowanie jest mozliwe ? albo czy sa jakies zakadki w "uczeszczanych" swiatach gdzie jeszcze stopa ludzka nie dotknela ziemi ?

Tak, można podróżować statkami między wyspami. Podobno można też odkryć całkiem niezamieszkane wyspy.
Corruption born inside. I'm part of dark side / A.F.K. / We'll steal your dreams and control your minds
https://x.com/MindKiLLERx2088
Image
Averus Wolfmaster

Postby Averus Wolfmaster » Fri Jul 15, 2005 4:42 pm

Popieram pomysł z większa ilością zwierząt. Może troche dorobią?
KVZ
Players Dept. Member

Postby KVZ » Fri Jul 15, 2005 4:51 pm

Albo powiedzą:
- Daliśmy Wam zwierzęta?
- Daliśmy!
- Czekaliście, aż się rozmonżą?
- Nie czekaliście!
- Teraz to Wasz problem!

:evil:
Corruption born inside. I'm part of dark side / A.F.K. / We'll steal your dreams and control your minds
Image
Guest

Postby Guest » Fri Jul 15, 2005 4:58 pm

To druzgocąco możliwe, ale tez niesprawiedliwe. Nie wina graczy rozsądnych, ze wyginęły, tylko jakichs idiotów ktorzy loguja się raz, nie widzą w grze nic fajnego, zabijaja zwierzęta, kradna surowce i umierają...
Averus Wolfmaster

Postby Averus Wolfmaster » Fri Jul 15, 2005 5:00 pm

ZNOWU MNIE WYLOGOWAŁO! ARGHHH!
KVZ
Players Dept. Member

Postby KVZ » Fri Jul 15, 2005 5:12 pm

Dziwne :shock: mnie nigdy nie wylogowuje. Zawsze jak wchodzę na forum jestem automatycznie zalogowany.
Image
Bahamas

Postby Bahamas » Fri Jul 15, 2005 6:26 pm

Anonymous wrote:Nie wina graczy rozsądnych, ze wyginęły, tylko jakichs idiotów ktorzy loguja się raz, nie widzą w grze nic fajnego, zabijaja zwierzęta, kradna surowce i umierają...

dlaczego odrazu idiotow ?? moze ci ludzi ktorych spotkales na swojej drodze mieli takie usposobienie, byli prymitywni, ich umysl nie pojmował realiów cywilizowanego swiata, wazne było dla nich tylko to aby cos zjesc, zabic, co jednak w wielu przypadkach konczy sie dla nich smiercia ... (choroba, zatrucie ;d )
Bahamas

Postby Bahamas » Fri Jul 15, 2005 6:47 pm

pozwole sobie na 2 posta, aby oddzielic mysl

zatem:

czy ubranie ma jakis wpływ na gre ?? kapelusiki, naszyjniki itp. to wszystko jest po to aby szanowana sie osoba była zaopatrzona w jakis strój, czy moze osoby z zewnatrz mogo zobaczyc jak zacny osobnik wyglada ? :D
PRUT

Postby PRUT » Fri Jul 15, 2005 6:58 pm

Strój jest tylko potrzebny by zaspokoić twoje estetyczne potrzeby (w cantr jest ciepło) - zresztą jak w życiu.

Możesz obejrzeć jak ktoś wygląda i co mniej więcej posiada, klikając na ikonkę uśmiechu przy postaci
Averus Wolfmaster

Postby Averus Wolfmaster » Sat Jul 16, 2005 12:05 pm

@KeVeS
To mi się cos z netem popsuło, juz działa poprawnie.
Btw. Masz ciekawy avatar.

Strój powinien miec jakis wpływ na obrażenia, wiadomo, że zwykłe ubranie nie wiele da, ale taka skórzana przeszywanica tudziez cos w tym rodzaju juz mogło by zmniejszyć rany odbniesione w czasie walki.

Return to “Ogólne dyskusje”