Czemu Cantr nie dziala?

Ogólna pozapostaciowa dyskusja pomiędzy graczami Cantr II.

Moderators: Public Relations Department, Players Department

Sopel_1

Postby Sopel_1 » Thu May 21, 2009 11:25 am

*niestety bierki się ruszyły, a Sopel wyciągnął czerwone widełki*
Executor

Postby Executor » Thu May 21, 2009 11:27 am

Zastanawiam si? jak to jest mozliwe ze przy datkach na cantr na poziomie 200-360$ (marzec-kwiecien) szanowny jos elkink niema z czego zaplacic 10$ miesiecznie za hosting. Wstyd :(
ps. Nienawidz? frizzle.net (hosting gry cantr)
Executor

Postby Executor » Thu May 21, 2009 11:29 am

*bierze czerwony patyczek*
gawi

Postby gawi » Thu May 21, 2009 12:30 pm

ehhhh....bez komentarza
[img]http://img338.imageshack.us/img338/3060/swiniajj0.gif[/img]

http://gawi.posadzdrzewo.pl
grzybi

Postby grzybi » Thu May 21, 2009 12:37 pm

Doug R. wrote:It is not a question of money. The money is there. I don't know the specifics. for all I know, the ISP has re-enabled us and there's no one to restart the game. I have no information; We're flying blind right now. Could be today, could be next week, could be next month.

I'll send out a game-wide email when it comes back up, so you need not feel you must keep checking every hour. (Of course, white list cantr.net, or the email may go to your spam box).

Edit: I'll contact Jos this weekend for an update if it's not back up. It wouldn't be productive for me to bother him until then.

Zamia, nie krzycz. Zaraz to przetłumaczymy ;)
gawi

Postby gawi » Thu May 21, 2009 12:39 pm

no jakby to mógł jeszcze ktoś przetłumaczy bo nie do końca rozumiem
[img]http://img338.imageshack.us/img338/3060/swiniajj0.gif[/img]

http://gawi.posadzdrzewo.pl
grzybi

Postby grzybi » Thu May 21, 2009 12:50 pm

Gawi, proooszę....

Przeczytaj post do końca... Nawet jeśli jest skierowany tylko do Zamii. Napisałem, że przetłumaczę za chwilę.

Doug napisał, że to nie jest kwestia kasy, bo tę mają. Provider podpiął już domenę tylko nie ma kto zrestartować gry. I nie wiadomo kiedy to nastąpi. Może jutro, może w przyszłym tygodniu, może za miesiąc.

Doug roześle wszystkim info o starcie gry na skrzynki pocztowe, więc nie trzeba sprawdzać co godzinę czy gra już działa.

Będzie kontaktował się z Josem w weekend w sprawie przywracania stanu gry. Wcześniej raczej nic się nie wskóra.

To wolne tłumaczenie, bardzo wolne, więc proszę się nie czepiać. Nie mam czasu siedzieć ze słownikiem. A z resztą czy ciężko to skopiować i wrzucić w google translatora? Sens postu idzie zrozumieć.
Tetro

Postby Tetro » Thu May 21, 2009 1:13 pm

Nie przetlumaczyles najwazniejszego :( (a jednak :) ale powtorze !

"Could be today, could be next week, could be next month."

Moze to być dzis, moze w przyszlym tygodniu a moze w nastepnym miesiacu"

To juz sobie tworcy jaja z nas robia. Gdzie mozna zlozyc podanie o odwolanie GAB? :evil:

reset moze byc zdalny i nie wierze do tego ma prawo jedna osoba Jos. Ktos niezly kit nam pociska....
?
grzybi

Postby grzybi » Thu May 21, 2009 1:17 pm

Właśnie że przetłumaczyłem ;)

grzybi wrote:I nie wiadomo kiedy to nastąpi. Może jutro, może w przyszłym tygodniu, może za miesiąc.

Poprzednio też nie miał kto czegoś zrobić, chociaż wtedy podobno chodziło o jakieś fizyczne operacje.
Zerkos

Postby Zerkos » Thu May 21, 2009 1:31 pm

ja bardzo przepraszam ale tego serwera nie mozna przeniesc gdzies blizej? na przyklad do japonii? musi byc ameryka?
grzybi

Postby grzybi » Thu May 21, 2009 1:44 pm

W sumie to ciężko powiedzieć gdzie to stoi. Frizzle.net to australijska firma, więc możliwe, że tam stoi sprzęt. Kiedyś robiłem tracerouta i wyszło mi, że punkt docelowy cantra jest w... Niemczech.

Widzę, że na angielskim forum Tetro się już odezwał, że to kpina z tym resetem, ale tam raczej przejmują się tym, że ktoś niedługo dobije tysięcznego posta na forum. Ręce opadają.
Zerkos

Postby Zerkos » Thu May 21, 2009 1:56 pm

niech go daja do mnie..ja moge codziennie wtyczke wyciagac i wtykac jak bedzie trzeba ;) :twisted:
lacki2000

Postby lacki2000 » Thu May 21, 2009 2:03 pm

jeśli to się rozchodzi tylko o reset gry to wszystkie członki mi opadają... Taka gra powinna mieć kilku zastępców naczelnego admina bo to nawet śmieszne nie jest...
Te audire no possum. Musa sapientum fixa est in aure. Grasz w zielone? GRAM! Żądamy 24-godzinnego dnia cantryjskiego dla lepszej płynności działań!
Mars

Postby Mars » Thu May 21, 2009 3:21 pm

Ano niestety... przydaloby sie, aby co najmniej dwie (i to aktywne) osoby poza Tworca mialy "klucze" do serwera, uzywane w razie duzej awarii taka jak ta.

Na pewno da sie zrobic wszystko zdalnie - to "tylko" w koncu aplikacja w php z baza danych, mozna majac dostep skopiowac to chocby do siebie i rozeslac na inny zupelnie serwer.

Kwestia tylko zaufania. Musimy byc dobrej mysli.
Tetro

Postby Tetro » Thu May 21, 2009 3:47 pm

jezeli ktos chce to moge go zrestartowac :twisted: ale nie recze za inne dane :P
?

Return to “Ogólne dyskusje”