Jak on/ona mnie wkurza...

Ogólna pozapostaciowa dyskusja pomiędzy graczami Cantr II.

Moderators: Public Relations Department, Players Department

Zamia

Postby Zamia » Sat Feb 16, 2008 11:04 pm

Laura_ wrote:
A mnie wkurza nie postać, ale gracz, który na forum ujawnia szczegóły z gry. Aktualne szczegóły. Evil or Very Mad

a mnie wkurza, ze te szczegoly zostaly natychmiast wykorzystane w grze. naprawde mnie wkurza :evil:

A nie mam zielonego pojęcia o czym Ty Laura i dlaczego akurat z moim cytatem???
Możesz wyjaśnić?
Bo to wygląda jakby moja postać coś wykorzystała a tak nie jest.
Proszę jaśniej.
Milo

Postby Milo » Sat Feb 16, 2008 11:20 pm

Robin, generalizujesz. Jednych można resocjalizować innych nie. Wiele naprawdę fajnych postaci zaczynało od wizyty w lochu. Ale ta powszechna dobrotliwość i polityczna poprawność w Cantrze jest irytująca. W skrócie - zachowajmy złoty środek. Nadmierna łagodność rozzuchwala

Tak samo z polowaniem. Mam teraz postać na wielkim bezludnym kontynencie, jeździ na motorze badając kolejne lokacje i poluje na co popadnie chcąc rozpaczliwie przestać być łowcą niezręcznym :wink: Inna sprawa ze właściwie nic nie zabija.
Pamiętam tez kilka postaci które po kilkunastu latach na wyspie V* wylądowały na bezludnej plaży, rzecz sie działa jakieś dwadzieścia, trzydzieści lat temu. Zobaczyli stada zwierzaków i dostali gorączki, wiele dni tłukli wszystko. Zrobili potem majątek na skórze, futrach, mięsie
robin_waw

Postby robin_waw » Sun Feb 17, 2008 12:57 pm

Może, ale z drugiej strony jest za mało środków przymusu bezpośredniego w grze.
Laura_

Postby Laura_ » Mon Feb 18, 2008 4:49 pm

to nie bylo a propos ciebie, zamia, tylko dotyczylo sprawy, o ktorej wspomnialas. o zadnych naruszeniach z twojej strony nic mi nie wiadomo :)
abigail

Postby abigail » Wed Apr 23, 2008 6:24 pm

SUCHY wrote:Nie, nie, Matixie... NZ ponad wszystko...
Nie po to została napisana NZ, żeby można ją było łamać, usprawiedliwiając się potem, że tego wymagała fabuła.
Nie. Najważniejsza Zasada jest tą delikatną granicą, której nie możemy przekraczać.
PD NIGDY, powtarzam NIGDY nie blokuje konta, jeśli nie ma ku temu dobrych powodów. Taką decyzję poprzedza dialog z graczem. Jeśli z tego dialogu nic nie wyniknie - to znaczy gracz nie chce współpracować, jest arogancki, itp., itd. - dopiero wtedy podejmowana jest decyzja o blokadzie.
PD naprawdę nie zaczyna rozpatrywania każdej sprawy od blokady konta. Uwierzcie mi, wtedy w Cantr byłoby naprawdę cicho...

Co do uwzględniania opinii graczy... Powiedz mi, proszę, Matixie, co gracz może wiedzieć o "oskarżonej" postaci? Tylko to, jak byla odgrywana. A to akurat nie ma nic do rzeczy. Nawet gracz, który świetnie odgrywa swoje postacie, może złamać NZ... A to nie jest łatwe do ustalenia przez graczy biorących udział w danych wydarzeniach.

W grze jestem od pazdziernika zeszlego roku, moja pierwsza postać została zablokowana po kilku dniach od przebudzenia. Za co? Za takie samo IP jak jeden z graczy, któremu zablokowano konto. Dostałam komunikat, by wyjaśnić tą zbieżność, natomiast bynajmniej nie czekano na moją odpowiedź. Nie było zatem "dialogu z graczem".
Wtedy jeszcze byłam tak przejęta swoją świeżą przynależnością do ludu Cantr, ze nie miałam odwagi walczyć. Konto zostało odblokowane po jakimś tygodniu, ale żal pozostał.
Wiem, że odgrzewam stare kotlety, że minęło dużo czasu. Teraz zaczytując się na forum trafiłam na post Suchego i przyznam, że coś we mnie zagrało. Nie chcę zostać opluta, nie chcę też walczyć - chciałam tylko spokojnie zasygnalizować, że PD nie zawsze stosuje się do zasad, którym hołduje.
marol

Postby marol » Wed Apr 23, 2008 7:55 pm

Abigail, z całym szacunkiem, ale jeżeli jakiś gracz zostaje zbanowany lub zablokowany i z tego samego komputera ktoś w tym samym czasie zakłada nowe konto, to wnioski nasuwają się same. Dialog z graczem był, bo zrozumiałe chyba dla każdego, że przyjęto hipotezę, iż jesteś tym zbanowanym graczem - w 99% przypadków tak właśnie jest.

Ty okazałaś się tym 1% - w większości gier nie dano by ci nawet szansy dyskusji, a fakt, że grasz nadal bez przeszkód oznacza, że chyba jednak zasady przyjęte w PD nie zawodzą. PD to nie Policja, nie ma uprawnień wchodzenia do mieszkań, przeszukiwania komputerów itp., nieuczciwi gracze mają nad nami dużą przewagę. Jak mogliśmy w Twoim wypadku określić czy Ty to Ty? Znasz jakieś sensowne rozwiązanie? Czy może mamy wierzyć każdemu na słowo?
(SRVPRC)
Image
abigail

Postby abigail » Wed Apr 23, 2008 9:07 pm

Marolu, to, że założyliście, że należę do tych 99% w niczym nie usprawiedliwia faktu, że moje konto zostało zablokowane nim zdążyłam odpowiedzieć na stawiane zarzuty. Nie dano mi szansy wypowiedzenia się, wyjaśnienia zaistniałej sytuacji i uderzyło mnie to jak obuchem. Ja naprawdę nie miałam powodu przypuszczać, że weźmiecie mnie za hmm... tą drugą osobę. I Marolu - dialogu nie było.
abigail

Postby abigail » Wed Apr 23, 2008 9:11 pm

Nie odpowiadam za wnioski, które PD wysnuwa - tak czy siak, wnioski niepotwierdzone to chyba ciut mało?
mikkael

Postby mikkael » Wed Apr 23, 2008 9:33 pm

Może źle wnioskuję, ale gdyby nie było dialogu to byś nie była(a) odbanowany(a).
Dialog rozumiem także przez to, że Ty wysyłasz wyjaśnienie a PD Cię odblokowywuje (bo to przecież też jakaś reakcja z ich strony).
abigail

Postby abigail » Wed Apr 23, 2008 9:39 pm

Mikkaelu, w moim imieniu działali Ci, z którymi dzielę IP. Powtarzam raz jeszcze - nie było dialogu, zamknięto mi usta nim zdążyłam je otworzyć. Ale chyba spasuję, nie chcę się żreć, to niczego nie zmieni.
mikkael

Postby mikkael » Wed Apr 23, 2008 10:14 pm

Ale jednak jest unban? Więc da się dogadać z PD i wyjaśnić pewne sprawy? Jeśli wszystko dobrze się skończyło to o co chodzi?

Taka prawda że w niektórych grach za granie z tego samego IP, ba! Nawet przy zgłoszeniu tego (tak wymaga regulamin owych gier) jeśli admin się czepi to nikt nie wymówi się osiedlówką, brakiem pokrewieństwa, pogrzebem Babci, czy krwiożerczym 3-miesięcznym serem wypełzającym z lodówki.
Aravat

Postby Aravat » Wed Apr 23, 2008 11:04 pm

Mam wrażenie, że rozmowa odbiega od wątku...
Wszystko nalezy robic w sposob tak prosty jak to tylko mozliwe i ani troche prosciej....
robin_waw

Postby robin_waw » Mon Jun 16, 2008 11:44 am

A mnie wkurza, że nie widać jak stara jest notatka. Co nie znaczy że patrząc na notatkę wiesz w którym dniu została napisana. Ale patrząc na notatkę można było zobaczyć że: nie ma jeszcze pół roku, ma przynajmniej dwa lata, wygląda jak by miała z pięć lat, orientujesz się że ma co najmniej 10 lat, jest na tyle zniszczona jakby miała więcej niż 20 lat, stara rozpadająca się pożółkła notatka.

A to dlatego, że wkurza mnie ktoś kto opisuje jakieś wydarzenia które gdzieś się tam rozegrały. Nie poda żadnej daty w notatce i weź się zastanów czy tu było 5 dni tamu czy 5 lat. Co ma nieraz dosyć duże znaczenie i decyduje jakie należało by podjąć decyzje.
Luke

Postby Luke » Mon Jun 16, 2008 3:39 pm

No to może to raczej do sugestii by wrzucić? I do tego możliwość sortowania notatek w obiektach i inwentarzu. Przynajmniej po nazwie i po "starszeństwie".
[*]...
Leming

Postby Leming » Mon Jun 16, 2008 3:46 pm

Po "starszeństwie" to one chyba i tak się sortują. Przynajmniej w inwentarzu. Tylko całe zamieszanie bierze się z kopiowania. Czy nowa kopia starej notatki powinna być równie stara jak jej źródło?

Return to “Ogólne dyskusje”