Tutaj ujawniamy swoje postacie

Ogólna pozapostaciowa dyskusja pomiędzy graczami Cantr II.

Moderators: Public Relations Department, Players Department

nemo49

Postby nemo49 » Fri Nov 09, 2007 8:31 pm

A ja Lauro pisałem o tym że o pierwsze miejsce w upierdliwości to ja współzawodniczę z PD a Erasan jest po prostu dobrze wychowanym człowiekiem, który nie może się pogodzić z tym że białe jest czarne :)

Konia z rzędem temu kto coś z tego zrozumie jeśli nie zdążył tu zajrzeć przed tym jak Ministerstwo Miłości wycięło wszystko równo z glebą :) Po raz kolejny Wielki Brat udowodnił że nikt mu nie podskoczy a umiejętnie tnąc posty i manipulując informacją z każdego można zrobić idiotę w opinii publicznej. QED
koliberek

Postby koliberek » Fri Nov 09, 2007 8:54 pm

Ja proponuję dać pokój takim dyskusjom.
Nie bardzo rozumiem, po co wychowani obrażają innych, bo czują się obrażeni. Być może należę do tej grupy ludzi, którzy mają problemy ze zrozumieniem. Ale bardzo bym chciała, żeby forum nie było miejscem, gdzie zionie się jadem, bo to możemy mieć na co dzień w komunikacji miejskiej.

A żeby nie było, że łamię zasady.
L - niezrównoważona kobieta w dużym mieście.
Miaua

Postby Miaua » Fri Nov 09, 2007 8:54 pm

Pokój, miłość...
Kamienny znak: I'm the Devil, I love metal!
Kamienny znak: Dzięki, Marolu Wielki Bardzo!

Image
KVZ
Players Dept. Member

Postby KVZ » Fri Nov 09, 2007 9:57 pm

nemo49 wrote:Time's over KeVes. Jak coś masz do mnie to wal otwartym tekstem albo wcale. Nie odbieram prywatnych wiadomości od PD.

No cóż, to Twój wybór. Jeżeli nie chcesz się dowiedzieć co postanowiły władze gry w Twojej sprawie to nie czytaj. Ja nie mam zamiaru, ani nawet nie wolno mi upubliczniać takich informacji. Ja ze swojej strony mogę przeprosić, że to tak długo trwało, ale sprawy na wysokim szczeblu załatwia się długo i to nie od jednej tylko osoby zależy jaka jest decyzja.
Corruption born inside. I'm part of dark side / A.F.K. / We'll steal your dreams and control your minds
https://x.com/MindKiLLERx2088
Image
nemo49

Postby nemo49 » Fri Nov 09, 2007 11:00 pm

KeVes wrote:
nemo49 wrote:Time's over KeVes. Jak coś masz do mnie to wal otwartym tekstem albo wcale. Nie odbieram prywatnych wiadomości od PD.

No cóż, to Twój wybór. Jeżeli nie chcesz się dowiedzieć co postanowiły władze gry w Twojej sprawie to nie czytaj. Ja nie mam zamiaru, ani nawet nie wolno mi upubliczniać takich informacji....

Chciałbym się tylko dowiedzieć czy przywrócono mi prawo do skasowania konta i prawo do ujawnienia postaci którymi grałem. Możesz mi chyba powiedzieć- tak, czy nie ?
gawi

Postby gawi » Fri Nov 09, 2007 11:46 pm

nemo skoro dostałeś wiadomość od PD to tam chyba wszystko masz .. nie rób z igły widły tylko sobie odczytaj i przestań wkońcu wprowadzać zamęt na forum.. wywlekanie wszystkich brudów na forum to moim zdaniem żenada i bezsens masz cos do kogos załatwiaj to znim osobiście a nie na forum psując wszystkim humor i nie tylko ... po diaska siejesz wszędzie zawiśc itp. masz cos do \Pd gadaj z nimi.. i tyle
[img]http://img338.imageshack.us/img338/3060/swiniajj0.gif[/img]

http://gawi.posadzdrzewo.pl
nemo49

Postby nemo49 » Sat Nov 10, 2007 7:40 am

Jeżeli Cię nie interesuje sprawa jednoznacznego i jawnego określenia uprawnień jakie przysługują graczom a jakie PD to nie czytaj moich postów. Bo tego one właśnie dotyczą i do tego między innymi służy forum. Żenadą i bezsensem są natomiast pozbawione merytorycznej zawartości posty sprowadzające się wyłącznie do informowania innych o tym , że mam zły humor i nie chcę czytać niczego co mnie nie interesuje .
PS. Stworzenie czegoś w rodzaju regulaminu gry powinno leżeć także w interesie PD, które jest przeciążone ( trochę na własne życzenie ) drobiazgowym rozpatrywaniem podobnych do siebie spraw w trybie indywidualnym. Są z tej sytuacji dwa wyjścia : albo jednoznaczne reguły na które wystarczy sie powołać (system europejski) albo instytucja precedensów (system amerykański).
Robert_

Postby Robert_ » Sat Nov 10, 2007 9:41 am

albo rozpatrywanie każdej sprawy indywidualnie(system cantyjski), co jest w wypadku tej gry rozsądnym rozwiązaniem.

I w trybie europejskim i amerykańskim każdą sprawę rozpatruje sie jednak indywidualnie powołując sie jedynie na złamanie konkretnych przepisów lub precedens. Zawsze jednak najpierw sprawę trzeba zbadać.
nemo49

Postby nemo49 » Sat Nov 10, 2007 10:56 am

Pisałem to w określonym kontekście więc może niezbyt jasno się wyraziłem. Nawiązywałem do postu Erasana i obowiązującego także mnie mnie zakazu ujawnienia postaci. I do tego że uprawnienia do skorzystania z tego prawa ( i wielu innych ) przyznaje PD w trybie indywidualnym . Właściwie wszystko jest ustalane w trybie indywidualnym i kanałami prywatnymi - stąd się brała moja sugestia żeby PD stworzyło coś w rodzaju regulaminu porządkowego. Natomiast moja pisanina ma na celu uzyskanie oficjalnych wyjaśnień , czyli rozstrzygnięć o charakterze precedensowym.
Milo

Postby Milo » Sat Nov 10, 2007 12:14 pm

To może od podstaw ;)
Konstytucja Cantr II

CANTR ORGANISATIONAL CONSTITUTION

Jos Elkink, Dublin, July 23, 2003 (amended March 1, 2006)

# The main governing body of Cantr II will be the Game Administration Board, which will be accountable to the Game Administration Council.
# At least one member of the Game Administration Board should have access to the game database and have knowledge of how to manage an SQL database.
# Both the Game Administration Council and the Game Administration Board will take their decisions by simple majority vote, unless otherwise stated. If there is a deadlock in votes, the respective Chair decides.
# Members of the Game Administration Board are temporary members of the Game Administration Council, unless a particular Game Administration Board member is already a Game Administration Council member, in which case this will continue to be a permanent membership.
# The Game Administration Council can overrule any decision made by the Game Administration Board.
# Additions to and removals from staff positions are done by the Game Administration Board. Positions in the Game Administration Council, the Game Administration Board, as Chair of any of the departments, or the position of Finance Officer, have to be approved by the Game Administration Council. Positions in the Game Administration Board need approval of an unanimous vote in the Game Administration Council.
# Membership of the Game Administration Board, Chair of a department, and Personnel Officer should in general be mutually exclusive, unless the availability of suitable staff warrants otherwise.
# All staff members will have to work to preserve or stimulate: (1) the unique character and original concept of Cantr II; (2) the professionalism in the approach of players; (3) the quality of the program code and the integrity of the game database; (4) the international fame and accessibility of the game.
# These bylaws can only be changed by the Game Administration Council.
Ula

Postby Ula » Sat Nov 10, 2007 2:02 pm

Luk wrote:You are all so pathetic

Aha.

Eresan wrote:
Eresan wrote:Treść posta zostanie przywrócona po upływie 4 dni. U.

Jako, iż nie zakładam złych intencji proponuję zakupienie preparatu na pamięć z żeń szeniem, lub powrót do pierwszych klas podstawówki w celu poprawy umiejętności liczenia do 10.

Pozdrawiam

Szanowny Panie Jacku,
Zachowałam się jak gówniara. To się już na pewno więcej nie powtórzy. Głównie przez to, że nie mam już uprawnień moderatorskich. Sam post w kosmos nie poszedł, lecz został zapisany gdzieś na dysku twardym, do którego dostęp mieć będę dopiero w niedzielę wieczorem. Jeśli go odszukam, to poproszę któregoś z panów z PD o o wklejenie treści.
Do szkoły chętnie bym się przeszła, ale niestety poprzednie 4 placówki oświatowe wybrane przeze mnie lub moich rodziców poniosły sromotną klęskę wychowawaczą. Obawiam się, że i tym razem mogłabym dokonać złego wyboru. Co innego, jeśli to Pan zaproponowałby jakiś ośrodek. Zdaję się tutaj na pańskie, niewątpliwie bogatsze od mojego dziewiętnastoletniego, doświadczenie życiowe. Idealnie by było, gdyby równolegle prowadzone jeszcze były zajęcia wprowadzające w arkana savoir-vivre'u, poprawnego używania sentencji łacińskich oraz polskiej interpunkcji. Społeczeństwo mogłoby na tym skorzystać. Chociaż, niestety, pewnych przypadłości żadna szkoła nie uleczy. Nawet ta życia.

nemo49 - gorąco polecam również inne książki Orwella,nie tylko "Rok 1984". Tam to dopiero jest co cytować, parafrazować, nad łóżkiem w ramce na ścianie wieszać. :)

Poniżej ujawniam postacie, zarówno te jakoś żyjące, ledwie żyjące, jak i padłe zupełnie. To tak, żeby nie było offtopu w tym temacie. Bo przecież nie ma go w ogóle... ;)

Balbina Jovanke
Arvense
Merja
Cestoda
Borelia
Palia Anofas
Ulva
Kryspin von Schlauch
Hiruda
Elaphe Lipsky

A teraz, Drogie Dzieci, pocałujcie misia w trąbkę. Miłego forumowania. :)
Image
Milo

Postby Milo » Sat Nov 10, 2007 2:14 pm

:lol:
Aravat

Postby Aravat » Sat Nov 10, 2007 11:16 pm

nemo49 wrote:(...)wystarczy sie powołać (system europejski) albo instytucja precedensów (system amerykański).

Dziwny podział na system europejski i amerykański. Jeśli trochę poszperasz w lekturze to się dowiesz, że kolebką systemu precedensów jest Wielka Brytania (system ten funkcjonuje tam do dziś) a patrząc na mapę kraj ten znajduje się w Europie....

pozdrawiam

Ps. Żeby nie było OT podaję jedną z moich postaci:

Bigos :P
Wszystko nalezy robic w sposob tak prosty jak to tylko mozliwe i ani troche prosciej....
Luke

Postby Luke » Sun Nov 11, 2007 11:15 am

Ula wrote:Poniżej ujawniam postacie, zarówno te jakoś żyjące, ledwie żyjące, jak i padłe zupełnie.
Po co tu wchodziłem? Po co tu wchodziłem? *wali głową w monitor*

Ula, załamałaś mnie. :( Jeszcze parę takich ujawnień i naprawdę okaże się, że Kopernik była kobietą........... :?

zajęcia wprowadzające w arkana (...) poprawnego używania sentencji łacińskich
Ale ta łacina to i tak czasami Cię demaskowała. :twisted:
[*]...
AUTO

Postby AUTO » Sun Nov 11, 2007 6:55 pm

Arvense nie żyje?

Szkoda :cry:

Return to “Ogólne dyskusje”