Pytania.

Ogólna pozapostaciowa dyskusja pomiędzy graczami Cantr II.

Moderators: Public Relations Department, Players Department

KilDar

Postby KilDar » Sat Nov 05, 2005 10:32 am

xim, mówisz o zdarzeniach, które rozegrały się wczoraj, a to niedopuszczalne, bo jak widać niektórzy, tak jak Matix wiedzą od razu o jakie miejsce nawet chodzi, ja też wiem, więc proszę takich rzeczy nie rozgłaszać na forum, a zająć się wczuciem w rolę danej postaci jak tu ktoś (sorry Cantryjczyk, nie chciało mi się szukać kto ;) ) słusznie zauważył
Last edited by KilDar on Sat Nov 05, 2005 10:49 am, edited 1 time in total.
Matix wrote:Nie grałem w Cantra przez najbliższe pięć minut
Cantryjczyk

Postby Cantryjczyk » Sat Nov 05, 2005 10:35 am

Ktos podpisuje sie pod powyzszym stwierdzeniem.

Wielu ludzi moze skojarzyc to miejsce. A potem dzieki czytaniu forum moga (chocby nieswiadomie) wplynac na postepowanie swoich postaci z tamtej okolicy.
w.w.g.d.w

Postby w.w.g.d.w » Sat Nov 05, 2005 11:05 am

Ja na przyklad nie wiem o co chodzi a jakbym wiedzial to by mnie to malo obchodzilo to zalezy od podejscia.
A z tego o czym mowi wojd to sadze ze "nieporozumienia" miedzy naszymi osadami bede w perspektywie zabawa w piaskownicy :? .
Teraz pytanie: w wiki pisze o wodzie potrzebnej do robienia błota i jakis mikstur a wiec gdzie ta woda???
KilDar

Postby KilDar » Sat Nov 05, 2005 11:46 am

widziałem wodę na jednej z map... trzeba popytać, poszukać, wszystko zależy od podejścia ;)
Matix wrote:Nie grałem w Cantra przez najbliższe pięć minut
Raist

Postby Raist » Sat Nov 05, 2005 12:00 pm

wojd wrote:...a zrobienie pieczątki jest już bardzo zkomplikowane i wymaga zaawansowanej technologii...

tyle, że Twoja postac powinna się o tym dowiedziec z gry ;)

Albo z wiki. A wykonanie pieczatki jest bardzo proste :)
Guest

Postby Guest » Sun Nov 06, 2005 11:16 am

...no właśnie. Z Wiki. Po pierwszym porywie entuzjazmu zaczynam miec watpliwości co do szłuszności korzystania z Wiki. Co więcej, menu projektów też poważnie ulatwia życie. ;)

Mam poważny problrm, zamierzałem płynąć nowym statkiem kursem powiedzy 250 - na logike tam cos powinno byc... Potem dowiedziałem sie inną popstacią, że to był strzał w dziesiątkę - bo tam jest prawie bezludna wyspa. No i mam zgrzyt moralny - płynąć, czy nie w tym kieunku :( Jak popłynę, to wyjdzie na to, że naruszam NZ a jak nie to również - boi sugeruję się potencjalnym naruszeniem NZ ;)
w.w.g.d.w

Postby w.w.g.d.w » Sun Nov 06, 2005 11:26 am

Ale problem jak zamierzales tam wczesniej plynac to plyn i juz,twoja postac nie ma powodu zeby zmieniac plany.
Robert_

Postby Robert_ » Mon Nov 07, 2005 9:46 am

Nie naruszysz zasady plynac dalej. Gdyby cos takiego bylo naruszeniem zasad nie daloby sie w ta gre w ogole grac wiecej jak jedna postacia:)
Guest

Postby Guest » Thu Nov 10, 2005 5:26 pm

A propos łodzi. Czy jest możliwość wybudowania na niej wędzarni, łowić rybki i wędzić?
Drax

Postby Drax » Thu Nov 10, 2005 5:29 pm

Zbudowanie wedzarni jest mozliwe, tak samo jak stolu do kruszenia, czy prymitywnego pieca. Lapac jednak ryb nie mozna z lodzi, a szkoda, bo przydaloby sie cos takiego :wink:
Bandito

Postby Bandito » Thu Nov 10, 2005 5:55 pm

A można wybudować profesjonalny piec na statku ??
Hal

Postby Hal » Thu Nov 10, 2005 6:44 pm

Bandito wrote:A można wybudować profesjonalny piec na statku ??

Nie poniewaz ten piec musi byc wybudowany w budynku
Sierak

Postby Sierak » Thu Nov 10, 2005 7:08 pm

Hal wrote:
Bandito wrote:A można wybudować profesjonalny piec na statku ??

Nie poniewaz ten piec musi byc wybudowany w budynku

Ale to nie takie pewne, bo łódź jest pomieszczeniem jakbym zamkniętym ala budynkiem.
Drax

Postby Drax » Thu Nov 10, 2005 8:05 pm

Prymitywny piec można na statku, bo jest stosunkowo mały, lecz piec profesjonalny już trzeba gdzieś w budynku, statek nie pomieściłby go. Oczywiście Cantr to nie rzeczywistość, bo przykładowo w rzeczywistości piece martenowskie w których oczyszcza się stal same są wielkie jak budynki :wink:
matero

Postby matero » Fri Nov 11, 2005 5:19 pm

Była osoba w wielodniowej śpiączce i zmarła, ale nie zauważyłem kiedy, nie pojawił się komunikat, że widzę iż ktoś umarł. Zorientowałem się dopiero, gdy zobaczyłem, że ktoś pozabierał rzeczy po zmarłym. To jak to jest, można kasować "zdarzenia"? Tak, by nikt nie zobaczył, że - tak jak w tym przypadku - ktoś umarł?

Return to “Ogólne dyskusje”