Akcje reklamowe Cantr II
Moderators: Public Relations Department, Players Department
-
Re: Akcje reklamowe Cantr II
Ok, wrzucę parę postów o Cantrze na parę for.
Ta strona netowa bardzo fajna, szczególnie tutorial, naprawdę, imponujący i bardzo pomocny w przekonywaniu do Cantra.
Ta strona netowa bardzo fajna, szczególnie tutorial, naprawdę, imponujący i bardzo pomocny w przekonywaniu do Cantra.
- Greek
- Programming Dept. Member/Translator-Polish
Wiem, że jestem wspaniały 
Żeby choć trochę podnieść moją stronę w statystykach umieściłem ją na kilku toplistach, proszę o ich naklikiwanie codziennie rano przy śniadaniu.

Żeby choć trochę podnieść moją stronę w statystykach umieściłem ją na kilku toplistach, proszę o ich naklikiwanie codziennie rano przy śniadaniu.

‘Never! Run before you walk! Fly before you crawl! Keep moving forward! You think we should try to get a decent mail service in the city. I think we should try to send letters anywhere in the world! Because if we fail, I’d rather fail really hugely’
-
Akcja reklamowa była wśród znajomych
Oczywiście stwierdzili że jestem nienormalny jeśli gram w to już trzy lata (?)
Ale chyba jeden nowy gracz się znalazł
ps. Fajnie na pierwszej stronie samouczka zobaczyć dzieło Terazma

ps. Fajnie na pierwszej stronie samouczka zobaczyć dzieło Terazma

- Ula
Tak na szybko. Cantr dzisiaj został umieszczony w artykule na onecie:
http://gry.onet.pl/28061,1637709,2,artykul.html
Od razu parę newspawnów więcej się zrobiło, prawda?
Oczywiście wszelkie dalsze komciowanie mile widziane.
http://gry.onet.pl/28061,1637709,2,artykul.html
Od razu parę newspawnów więcej się zrobiło, prawda?

Oczywiście wszelkie dalsze komciowanie mile widziane.

-
To się świetnie składa, tylko mam nadzieję, że ten wzrost nie zostanie zniwelowany przez jakąś głupotę (np. powolne akceptowanie nowych kont, jak to kiedyś bywało. By the way, nie dałoby się tego zautomatyzować ?).
- B.M.T.
Wyślijmy do redakcji Onetu dobrą recenzję Cantra, może się uda...
-
Nie uda się, za mało znacząca gierka, za mała społeczność graczy. To jest cud, że w jednym artykule w ogóle wspomnieli - na większe cuda nie ma co liczyć, bez przesady.
-
To nie cuda, tylko gracze.
- Pies
- Programming Dept. Member
A ja myślę, że warto spróbować. Cantr jest ciekawą (nietypową) grą a im pewnie zależy na treści, ponieważ treść przekłada się na kasę. Gdyby ktoś to ładnie napisał i tak by to nie wyszła po prostu reklama, to powinno mieć szansę.
Ewentualnie można spróbować zrobić więcej artykułów w tym stylu, gdzie o Cantrze się wspomni tylko "przypadkiem".
Ewentualnie można spróbować zrobić więcej artykułów w tym stylu, gdzie o Cantrze się wspomni tylko "przypadkiem".
dwudziestoletni mężczyzna wrote:"OOC: Jak ci się nie podoba, to nie graj. Ta gra nie szuka więcej graczy."
kaloryfer wrote:This game already has a lot of problems, new players would only bring new ones.
-
Ze smutkiem zauważam, że Cantr nie jest już zdolny do trwałego wchłonięcia napływu nowych graczy.
Liczba znów spadła do poziomu przed artykułem, albo i niżej.
Cantr zdycha.
Liczba znów spadła do poziomu przed artykułem, albo i niżej.
Cantr zdycha.
- Greek
- Programming Dept. Member/Translator-Polish
Jeśli przynajmniej jeden gracz z tamtej akcji pozostał na stałe to jest to sukces.
W erepublik podczas akcji reklamowych za wyjątkowo udane uważano takie, po których w grze pozostawało 10% nowozarejestrowanych. Nie mówiąc już o tym, że jest to gra znacznie prostsza, bardziej kolorowa i wymagająca mniej myślenia (czyli większość tych potencjalnych graczy i tak by przy cantrze odpadła).
Oczekiwałeś, że wszyscy gracze, którzy zainteresują się Cantrem po zobaczeniu jednego obrazka i przeczytaniu 2 zdań pozostaną na stałe w grze?
Moim zdaniem należy skoncentrować się na reklamowaniu gry znajomym z reala i innych gier/portali (co większość z Was prawdopodobnie i tak robi) oraz na portalach/forach tematycznych. Trzy wytypowane przeze mnie tego typu fora można znaleźć w linku na końcu tematu na kanale IRC #kanapa.cantr. Zainteresowanych proszę o zarejestrowanie się tam, wyjątkowo zainteresowanych o zapoznanie się z tematyką i napisanie kilku postów (żeby miał kto słodzić, gdy już powstanie temat dot. Cantr).
Proszę też o unikanie samodzielnych, nieprzemyślanych akcji (jak BMT na wykopie
). Jeśli będą zrobione byle jak to nie zachęcą nikogo a sprawią, że Cantr będzie już w danym serwisie spalony.
W erepublik podczas akcji reklamowych za wyjątkowo udane uważano takie, po których w grze pozostawało 10% nowozarejestrowanych. Nie mówiąc już o tym, że jest to gra znacznie prostsza, bardziej kolorowa i wymagająca mniej myślenia (czyli większość tych potencjalnych graczy i tak by przy cantrze odpadła).
Oczekiwałeś, że wszyscy gracze, którzy zainteresują się Cantrem po zobaczeniu jednego obrazka i przeczytaniu 2 zdań pozostaną na stałe w grze?
Moim zdaniem należy skoncentrować się na reklamowaniu gry znajomym z reala i innych gier/portali (co większość z Was prawdopodobnie i tak robi) oraz na portalach/forach tematycznych. Trzy wytypowane przeze mnie tego typu fora można znaleźć w linku na końcu tematu na kanale IRC #kanapa.cantr. Zainteresowanych proszę o zarejestrowanie się tam, wyjątkowo zainteresowanych o zapoznanie się z tematyką i napisanie kilku postów (żeby miał kto słodzić, gdy już powstanie temat dot. Cantr).
Proszę też o unikanie samodzielnych, nieprzemyślanych akcji (jak BMT na wykopie

‘Never! Run before you walk! Fly before you crawl! Keep moving forward! You think we should try to get a decent mail service in the city. I think we should try to send letters anywhere in the world! Because if we fail, I’d rather fail really hugely’
-
Może ustalmy jakie Cantr ma korzyści i wady dla potencjalnego gracza.
Najlepsze forum ezoteryczne na świecie.
- kamil1313
Może ustalmy przykład potencjalnego gracza?
-
Ok, rozejrzyj się po ludziach na forum - jakie mają cechy wspólne? Czy istnieje przykład gracza?
Później się nad tym zastanowię. A tym czasem, jeśli ktoś może dopisać korzyści płynące z gry to proszę śmiało, bo wykorzystam materiały do reklamowania.
Później się nad tym zastanowię. A tym czasem, jeśli ktoś może dopisać korzyści płynące z gry to proszę śmiało, bo wykorzystam materiały do reklamowania.
Najlepsze forum ezoteryczne na świecie.
- kamil1313
Cechy wspólne? Hmm... Na przykład większość graczy pisze poprawnie po polsku. Nie są też niedorozwiniętymi bezmózgowcami, którzy tylko przeklinają. Mają rozwiniętą wyobraźnię (przynajmniej niektórzy, sam się niestety do takich nie zaliczam), są kreatywni... Takich pozytywów można wymienić całkiem sporo. Negatywów nie widzę (może oprócz uzależnienia od Cantra)