Akcje reklamowe Cantr II

Ogólna pozapostaciowa dyskusja pomiędzy graczami Cantr II.

Moderators: Public Relations Department, Players Department

Rusalka

Re: Akcje reklamowe Cantr II

Postby Rusalka » Thu Aug 26, 2010 1:20 pm

Dobry wordpess to podstawa! :) Bardzo ladnie. A masz to poza photoshopem?
Artur wrote:ja chce miec fabryke i czarnuchow w niej a nie dom z ogrodkiem kurna i nie zycze sobie zeby mnie ktos pouczal o graniu w cantr qrka
kazag

Postby kazag » Thu Aug 26, 2010 1:23 pm

Nie musi to być wordpress, ale pewnie byłoby najwygodniej, z tym, ze to Greeka decyzja ;)

Mam to w xcf w oryginale, do psd moge wyksportować ;)
Wirtualne państwo indiańskie. www.okoczia.yoyo.pl <- sprawdz to.
Pies
Programming Dept. Member

Postby Pies » Thu Aug 26, 2010 8:40 pm

Przekłamanie! Świat Cantra nie jest kulą! ;)

A tak na serio, to ładna robota, a co do Wordpressa to się nie zgodzę.
dwudziestoletni mężczyzna wrote:"OOC: Jak ci się nie podoba, to nie graj. Ta gra nie szuka więcej graczy."

kaloryfer wrote:This game already has a lot of problems, new players would only bring new ones.
kazag

Postby kazag » Fri Aug 27, 2010 7:05 am

Pies, dlaczego się nie zgodzisz?
Pies
Programming Dept. Member

Postby Pies » Fri Aug 27, 2010 11:25 pm

Żaden CMS nie jest dobry :)
Możesz tam robić jakieś pierdółki, bawić się, ale gdy chcesz coś zaawansowanego to zawsze są problemy i trzeba się mordować by coś napisać. Każdy praktycznie CMS jest wielką ciężką kobyła, a z tego co pamiętam to pisanie modułów do Wordpressa jest jeszcze gorsze niż do innych CMS'ów.
dwudziestoletni mężczyzna wrote:"OOC: Jak ci się nie podoba, to nie graj. Ta gra nie szuka więcej graczy."

kaloryfer wrote:This game already has a lot of problems, new players would only bring new ones.
Echo

Postby Echo » Sat Aug 28, 2010 1:40 am

Grek mial wspanialy pomysl i jakos tak bez jego zgody pozwole sobie zaznaczyc, ze maksyma, czyli kolory i ksztalty maja byc zachowane, Greek zna atmosfere, i tak ma byc, natomiast opracowanie podobalo mi sie bardzo, moze dokladnosc tego opracowania, kazaq :) pogadajcie jeszcze
kazag

Postby kazag » Sat Aug 28, 2010 6:26 am

Ja czekam na Greeka opinię ;)
Rusalka

Postby Rusalka » Sat Aug 28, 2010 9:18 am

No cóż, ja uważam że szkoda czasu na pisanie czegokolwiek jak można zainstalować takiego kobyłowatego cmsa w 5 minut a potem skonfigurować go w następne 20 i to bez znajomości jakiegokolwiek języka programowania. Modułów do niego też pisać nie trzeba bo zapewne ktoś już to i tak zrobił, wystarczy pogooglować i wgrać ;)

Do zrobienia strony informacyjnej to w zupełności wystarczy.
Artur wrote:ja chce miec fabryke i czarnuchow w niej a nie dom z ogrodkiem kurna i nie zycze sobie zeby mnie ktos pouczal o graniu w cantr qrka
Pies
Programming Dept. Member

Postby Pies » Sat Aug 28, 2010 9:24 am

Rusalka wrote:Modułów do niego też pisać nie trzeba bo zapewne ktoś już to i tak zrobił, wystarczy pogooglować i wgrać ;)

Ależ oczywiście, że zrobił. Ale nie dokładnie takie jakich potrzebujesz. Zawsze się potem okazuje, że czegoś brakuje ;)

Rusalka wrote:Do zrobienia strony informacyjnej to w zupełności wystarczy.

No, z tym się zgadzam. Szczególnie, że wg obecnego projektu Greeka do strony wystarczy statyczny html.

Greek
Programming Dept. Member/Translator-Polish

Postby Greek » Wed Sep 01, 2010 7:52 pm

Obecna prawie najnowsza wersja strony stoi na nowym serwerze bez reklam i wygląda tak: http://cantr-rpg.no-ip.org (bez www!)
‘Never! Run before you walk! Fly before you crawl! Keep moving forward! You think we should try to get a decent mail service in the city. I think we should try to send letters anywhere in the world! Because if we fail, I’d rather fail really hugely’
w.w.g.d.w

Postby w.w.g.d.w » Wed Sep 01, 2010 8:21 pm

Wszystko jest na tyle szerokie że część tekstu czasem wychodzi mi poza obszar który normalnie widzę i trzeba przesuwać ale chyba sobie poradziłem.
Nie zapomnij o programiku który mówi że coś się dzieje w Cantrze jak nie patrzysz!
Greek

Postby Greek » Wed Sep 01, 2010 8:46 pm

Gdzie się coś takiego dzieje? Jaką masz rozdzielczość ekranu?
‘Never! Run before you walk! Fly before you crawl! Keep moving forward! You think we should try to get a decent mail service in the city. I think we should try to send letters anywhere in the world! Because if we fail, I’d rather fail really hugely’
w.w.g.d.w

Postby w.w.g.d.w » Wed Sep 01, 2010 11:37 pm

W Operze jak mam boczny pasek, normalnie nie zauważam większych zmian bo na innych stronach np. na tym forum tekst się dostosowuje w pewnych granicach do szerokości okna a na twojej po prostu wystaje.
Da się przeżyć.

Propozycja: dodaj przetłumaczone komiksy z tego topiku, zwłaszcza pierwszy.
viewtopic.php?f=14&t=19738
Last edited by w.w.g.d.w on Thu Sep 02, 2010 7:41 pm, edited 1 time in total.
in vitro...

Postby in vitro... » Thu Sep 02, 2010 3:21 pm

ja ten boczy panel otwieram zawsze na góra 0,08 sekundy
cantr się posypał
Greek

Postby Greek » Tue Sep 14, 2010 9:40 pm

Przeniosłem stronę na nowy serwer. Teraz można ją znaleźć pod adresem: http://www.cantr-mmorpg.pl
Ponadto widocznych jest przynajmniej kilka więcej niż kosmetycznych zmian. Do działu programów wstawiłem programy Cantr2Chains oraz CantrClock. Niestety wygląda na to, że twórcy obydwu z nich nie grają już w Cantr, więc nie ma możliwości spytać ich o zgodę w tej materii.
Proszę o przeczytanie i wskazanie błędów w napisanych przeze mnie tekstach tak, aby mogły zostać uznane za wersję finalną.
Liczę także na propozycje co powinno się na stronie znaleźć.

PS. Tutorial jest jaki jest, planuję jego rozbudowę w przyszłości.
PS2. Strona ma sztywno ustawioną szerokość 1000px poprzez takich jak widać rozmiarów obrazek główny.

Return to “Ogólne dyskusje”