Pytania.

Ogólna pozapostaciowa dyskusja pomiędzy graczami Cantr II.

Moderators: Public Relations Department, Players Department

marol

Re: Kolejne pytanie z serii "JAK?"

Postby marol » Fri Oct 14, 2005 4:40 pm

pablopablo wrote:1.Jak poznac ze jestem w jakiejs osadzie? I jak sprawdzic jak ta osada sie nazywa?
2.Jak moge przylaczyc sie do osady?Wystarczy ze wybuduje dom?
ad 1. W zakładce "Ludzie" będzie dużo osób, kilkanaście lub kilkadziesiąt. Poza tym ludzie rozmawiają, a jeśli nic nie słyszysz, to znaczy, że to raczej nie osada. W osadzie zwykle bywają budynki - widoczne w zakładce "Budynki". Jednak budynek postawić nie tak łatwo, potrzeba dość dużo surwców i dużo pracy. Zwykle osada zadowala się kilkoma budynkami, a są i takie, gdzie na razie nie ma żadnego.
2. Tu wszystko zależy od ludzi. Powiedz, że chcesz się przyłączyć i wszystko zależy od ludzi tam mieszkających - mogą cię przyjąć od razu, mogą stawiać jakieś warunki, a mogą i pobić :) Wszystko zależy od ludzi...
Drax

Postby Drax » Fri Oct 14, 2005 6:01 pm

Ostatnio naszła mnie chęc stworzenia sobie postaci na nowej wyspie ale wywaliło mnie na starej nie zraziło mnie to postanowiłem sprubowc jeszcze raz po czwartym razie zniechęciło mnie do tworzenia nowych postaci bo efekt moich prób był taki że wszystkie cztery postacie były na starej wyspie 2 w tym samym miejscy i 2 gdzie był przekroczone limity wydobycia

Powiadasz, że wkurzyło cię że twoje postaci pojawiły się na nowej wypie? Pewnie chcesz je zabić? Bo zauważyłem własnie kolejna postac w stylu "ale jesteście głupi, zrobie wam coś złego i musicie mnie zabić". Tak, to że postacie pojawiają sie tak gęsto mnie też wkurza :evil: .
lukaasz

Re: Kolejne pytanie z serii "JAK?"

Postby lukaasz » Fri Oct 14, 2005 7:35 pm

pablopablo wrote:1.Jak poznac ze jestem w jakiejs osadzie? I jak sprawdzic jak ta osada sie nazywa?
2.Jak moge przylaczyc sie do osady?Wystarczy ze wybuduje dom?

1. Przedstaw sie
2. poczytaj notki
3. poczytaj co ludzie mowia
4. spytaj sie o to w gzre

i niech Moc bedzie z toba.
KVZ
Players Dept. Member

Postby KVZ » Fri Oct 14, 2005 8:56 pm

Klikasz na "szukaj" bez wpisywania czegokolwiek w polu wyszukiwania i wyświetla Ci listę wszystkich projektów w danej lokacji. Klikasz na literce "P" przy projekcie igły i pomagasz komuś.
Corruption born inside. I'm part of dark side / A.F.K. / We'll steal your dreams and control your minds
https://x.com/MindKiLLERx2088
Image
pablopablo

Postby pablopablo » Fri Oct 14, 2005 9:11 pm

mam jeszcze tylko pytanie...mam zebranych troche kamieni..czy to ze przy nich mam ikonke "eat" znaczy ze moge jej zjesc? Czy to jest jakis blad gry?
gg: 5789566
KVZ
Players Dept. Member

Postby KVZ » Fri Oct 14, 2005 10:33 pm

Ikonka "eat" jest przy każdym surowcu, ale jak jej użyjesz przy czymś czego nie możesz w ten sposób zjeść to wyskoczy Ci błąd. Nie przejmuj się tym. W dodatku "eat" służy tylko do jedzenia uzdrawiającej żywności by odzyskać zdrowie, a normalne posiłki je się autmatycznie każdego dnia o 5 godzinie czasu Cantr.
Corruption born inside. I'm part of dark side / A.F.K. / We'll steal your dreams and control your minds
https://x.com/MindKiLLERx2088
Image
pablopablo

Postby pablopablo » Sat Oct 15, 2005 7:57 am

Dziex KeVes...Nie wiem czemu niektorzy ludzie tak narzekaja na to forum...:/ Jestescie naprawde spoko i pomagacie nowym graczom , takim jak ja:)
gg: 5789566
gozer

Postby gozer » Sat Oct 15, 2005 11:43 am

Ostatecznie mógł bym wybudować tratwę i przepłyną na nową wyspę ale nie ma jak uzbiera żywności na czas zbierania drewna i podróży a nie będę kasował komuś projektu jak to często spotykam w miejscach gdzie jest przekroczony limit
w.w.g.d.w

Postby w.w.g.d.w » Sat Oct 15, 2005 10:27 pm

jesli projekt jest rozpoczety w ilus tam procentach lub utopine sa w nim surowce to nie mozna skasowac ostatecznie dokonczyc i zabrac to co wyniklo z tego projektu
Guest

Postby Guest » Sun Oct 16, 2005 8:09 pm

w.w.g.d.w wrote:jesli projekt jest rozpoczety w ilus tam procentach lub utopine sa w nim surowce to nie mozna skasowac ostatecznie dokonczyc i zabrac to co wyniklo z tego projektu

jak jest 0% powturzenia to można skasowac i tak robią
gozer

Postby gozer » Sun Oct 16, 2005 8:30 pm

spotkał ktoś kiedyś miedź ?
lukaasz

Postby lukaasz » Mon Oct 17, 2005 6:41 am

sluchajcie, jak sie robic Gas velve????
w wiki wogole tego niema, a w machines wogole tego znalesc niemoge.
czy to poprostu niejest jeszcze dodane?
Raist

Postby Raist » Mon Oct 17, 2005 7:42 am

Zawory to nie maszyna tylko narzedzia ;)
ST.George

Postby ST.George » Tue Oct 18, 2005 5:08 pm

Czym się różnią `work bench` i `stone table`?
Oba służą do kruszenia hematytu, ale `work bench` na o wiele większe wymagania, więc chyba powinien służyć do czegoś więcej.
Drax

Postby Drax » Tue Oct 18, 2005 5:27 pm

Workbench potrzeba tez do robienia broni, przynajmniej niektorych. I wbrew niektorym opiniom nie kruszy sie na nim szybciej hematytu.

Return to “Ogólne dyskusje”