Limit wydobywczy

Ogólna pozapostaciowa dyskusja pomiędzy graczami Cantr II.

Moderators: Public Relations Department, Players Department

Banan

Postby Banan » Wed Aug 03, 2005 5:53 pm

Jak to jest ... czemu na jednym obszarze moge wydobyc np dziennie 300 g drewna, a na innym prawie 3x tyle?
NiKnight

Postby NiKnight » Wed Aug 03, 2005 9:05 pm

Koncyzsy projekt nawet jesli prawo zabrania wziasc go Question
Nie szkoda Ci czasu na inne projekty

Prawo raczej jest po mojej stronie bo kończenie porzuconych projektów jest mile widziane przez społeczność większości osad, poza tym jest pewien bonus, niektóre projekty mają już jakiś procent wykonania a więc szybciej mam surowce tak uzyskane ;)
Ni Ni Ni Ni!
Aihal

Postby Aihal » Wed Aug 03, 2005 10:26 pm

Banan wrote:Jak to jest ... czemu na jednym obszarze moge wydobyc np dziennie 300 g drewna, a na innym prawie 3x tyle?

Tą samą postacią? Jeśli nie, to masz odpowiedź. :)
Aihal

Postby Aihal » Wed Aug 03, 2005 10:30 pm

Co do ograniczeń wydobycia, to limit dotyczy ilości postaci pracujących aktualnie nad projektami danego rodzaju (np. wydobycie węgla).
Nie ma znaczenia ile jest projektów.
Nie ma znaczenia czy wszystkie pracują nad jednym projektem czy każda nad swoim.
KVZ
Players Dept. Member

Postby KVZ » Thu Aug 04, 2005 12:22 am

NiKnight wrote:poza tym jest pewien bonus, niektóre projekty mają już jakiś procent wykonania a więc szybciej mam surowce tak uzyskane ;)

Ale jeżeli na projekcie nie ma żadniej włożonej pracy to można go poprpstu wykasować.

Aihal wrote:Tą samą postacią? Jeśli nie, to masz odpowiedź. :)

Myśle, że przesadził z tym 3 razy tyle. Z tego co wiem to umiejętności pozwalają na maksymalnie 145% wydobycia w ciągu dnia, pozatym to i tak nie jest podane ile można zebrać w ciągu dnia, trzeba to samemu wyliczyć. Może to jakiś błąd lokacji?

Aihal wrote:Co do ograniczeń wydobycia, to limit dotyczy ilości postaci pracujących aktualnie nad projektami danego rodzaju (np. wydobycie węgla).
Nie ma znaczenia ile jest projektów.
Nie ma znaczenia czy wszystkie pracują nad jednym projektem czy każda nad swoim.

Prawię bym się zgodził, ale ten limit nie dotyczy aktywnych projektów danego rodzaju, tylko ogólnej ilości osób pracujących nad projektami zbierania surowców w danej lokacji. Czyli jeżeli gdzieś jest to limit 20 osób, to 20 osób może zbierać węgiel i nic poza tym, albo 10 osób będzie zbierało węgiel, a pozostałe 10 inne surowce. Poza tym ktoś może i tak okupować slot wydobycia tworząc bardzo długi projekt lub projekt z wieloma powtrórzeniami i ciągle go wykonując. Jednak będzie musiał coś robić z surowacami które wydobędzie bo po pewnym czasie surowce zaczną wypadać na ziemię. A tworzenie wielu pustych projektów jest pozbawione sensu, bo wcale to niczego nie blokuje tylko zaśmieca grę i nawet gdyby miało coś blokować to i tak takie projekty można by usuwać po krótkim czasie gdyż praca nad nimi wynosiła by 0%.
Corruption born inside. I'm part of dark side / A.F.K. / We'll steal your dreams and control your minds
https://twitter.com/DukeKVZ / http://www.futurerp.net/pages/link.php?id=24880
Guest

Postby Guest » Thu Aug 04, 2005 6:57 am

KeVes wrote:
Aihal wrote:Tą samą postacią? Jeśli nie, to masz odpowiedź. :)

Myśle, że przesadził z tym 3 razy tyle. Z tego co wiem to umiejętności pozwalają na maksymalnie 145% wydobycia w ciągu dnia, pozatym to i tak nie jest podane ile można zebrać w ciągu dnia, trzeba to samemu wyliczyć. Może to jakiś błąd lokacji?

Może być tak, że jedna jego postać ma powiedzmy 45% (najniższe możliwe umiejętności), a druga 145% (najwyższe). Wtedy to jest nawet ponad 3 krotność!

Podejrzewam, że przesadził troche i w jednym (pierwsza postać pewnie zbiera mniej niż 300g) i w drugim (a druga pewnie zbiera niewiele ponad 2 razy więcej...)
Skarbniq

Postby Skarbniq » Tue Aug 23, 2005 1:37 pm

No to sie zaczelo :cry: Zobaczymy jak dlugo limity sie utrzymaja... ich poziom na pierwszy rzut oka wydaje sie nieadekawtny do ilosci postaci.
Sierak

Postby Sierak » Tue Aug 23, 2005 2:01 pm

Skarbniq wrote:No to sie zaczelo :cry: Zobaczymy jak dlugo limity sie utrzymaja... ich poziom na pierwszy rzut oka wydaje sie nieadekawtny do ilosci postaci.

Gdzie masz limity?
Skarbniq

Postby Skarbniq » Tue Aug 23, 2005 2:06 pm

Nie powiem gdzie - ale na pewno w dwoch miejscach.
Sierak

Postby Sierak » Tue Aug 23, 2005 2:08 pm

Skarbniq wrote:Nie powiem gdzie - ale na pewno w dwoch miejscach.

Ale gdzie?W ilości wydobywania np. na miesiąc?W ilosci praucjących osób nad jednym projektem?Bo przecież logiczne,że jak wprowadzili to wszędzie.
Hal

Postby Hal » Tue Aug 23, 2005 2:12 pm

Michal wrote:

Ale gdzie?W ilości wydobywania np. na miesiąc?W ilosci praucjących osób nad jednym projektem?Bo przecież logiczne,że jak wprowadzili to wszędzie.

Z tego co zauwazylem to jest limit ilosci osob pracujacych w jedenj lokacji, przy czym nie ma znaczenia co wydobywaja i w ilu projektach.

Dla mnie pomysl limitow jest glupi, wymusi bardzo duze zmiany w zachowaniach spolecznych. Strach pomyslec co sie zacznie dziac.

Czy na forum angielskim ktos protestowal przeciwko limitom?
Sierak

Postby Sierak » Tue Aug 23, 2005 2:13 pm

Hal wrote:
Michal wrote:

Z tego co zauwazylem to jest limit ilosci osob pracujacych w jedenj lokacji, przy czym nie ma znaczenia co wydobywaja i w ilu projektach.

Dla mnie pomysl limitow jest glupi, wymusi bardzo duze zmiany w zachowaniach spolecznych. Strach pomyslec co sie zacznie dziac.

Czy na forum angielskim ktos protestowal przeciwko limitom?

Ale ile osób na jedną lokację?(pytam się,bo to przecież nie część utajnionej części gry tylko sprawy techniczne).
Sierak

Postby Sierak » Tue Aug 23, 2005 2:18 pm

To chyba bug opisany tutaj:http://www.cantr.net/forum/viewtopic.php?t=5596Nawet na pewno!!!!Jos na razie nie wie jak go naprawić :o :(
Skarbniq

Postby Skarbniq » Tue Aug 23, 2005 2:25 pm

Nie wiadomo. Bug jest jezeli dotyczy to pracy na maszynach. Wydobycie moze byc rzeczywiscie zlimitowane.
Hal

Postby Hal » Tue Aug 23, 2005 2:25 pm

Michal wrote:To chyba bug opisany tutaj:http://www.cantr.net/forum/viewtopic.php?t=5596Nawet na pewno!!!!Jos na razie nie wie jak go naprawić :o :(

Tu macie tlumaczenie tamtego watku (przez translator)

julie2

Połączył: 06 Jan 2005
Poczty: 240

Wystawił: Usiadł Jul 23, 2005 12:25 po południu Po - temat: Nie może dołączyć się projektu do żelaznego - proszę reoprt do flyspray

--------------------------------------------------------------------------------

Niestety, nie mogę zalogować się do flyspray. Ktoś doniesie to dla mnie - pilnie?

Problem jest w Siom Stale - jak zwykle. Mój charakter nie może dołączyć się do aktualnego żelaza topiący projekt. Wiadomość wchodzi mówiąc, że " To miejsce już ma maksymalną liczbę zbieraczy zasobu "
Huh? I są tylko dwaj ludzie pracujący nad projektem w tej chwili. Powinien być o wiele więcej, ale jakiś wypadł chwilowo, by pomóc w czymś pilniejszy i teraz oni nie będą zdolni do w sprawie - łączyć się

Tylny by przewyższać

Jos Elkink
Krzesło GAC / Programowanie Dept. Krzesło

Połączył: 14 Jul 2003
Poczty: 2163
Miejsce: Dublin, Irlandia
Wystawił: Usiadł Jul 23, 2005 1:14 po południu Po - temat:

--------------------------------------------------------------------------------

Topiąc? To naprawdę wyglądać jak pluskwa... Przeczytał wiadomość o tym typie błędu - ale to powinno być o zebraniu zasobu, nie maszynowe użycie... Sprawdzę.

Tylny by przewyższać

Jos Elkink

Wystawił: Usiadł Jul 23, 2005 1:19 po południu Po - temat:

Tak, macie rację... Zrobiłem pomyłkę ... To jest zdaniem jeden z najchłodniejszych zmian w długiej chwili i teraz naprawdę nie wiem jak uniknąć tego problemu ...

Och, zaczekaj, być może rozpoznaję rozwiązanie

Tylny by przewyższać

Jos Elkink

Wystawił: Usiadł Jul 23, 2005 1:25 po południu Po - temat:

Ok, teraz powinien zostać naprawiony.

Tylny by przewyższać

julie2

Połączył: 06 Jan 2005
Poczty: 240

Wystawił: Usiadł Jul 23, 2005 7:24 po południu Po - temat:

Dzięki Jos. Tak jest, to jest naprawione w porządku i cały los wkrótce niż oczekiwałem

Tylny by przewyższać

TatteredShoeLace

Połączył: 23 Nov 2004
Poczty: 711

Wystawił: Usiadł Jul 23, 2005 8:48 po południu Po - temat:

Parrently to sam zagadnienie idzie dalej z projektami stalowymi, proszę kontrola.

Zadraśnięcie napisało:

Jeżeli nie sprawdzasz twoich charakterów raz dziennie, nie idziesz, gdziekolwiek w Cantr.

Tylny by przewyższać

Jos Elkink

Wystawił: Usiadł Jul 23, 2005 9:17 po południu Po - temat:

nadal? To powinno zostać rozwiązane w raz na zawsze te projekty...

Tylny by przewyższać

Razorlance

Połączył: 07 Sep 2004
Poczty: 135
Miejsce: Edynburg Zjednoczone Królestwo
Wystawił: Tue sierpień 23, 2005 3:30 po południu Po - temat: W sprawie: Nie może dołączyć się projektu do żelaznego - proszę reoprt do flyspray

julie2 napisał:
Problem jest w Siom Stale - jak zwykle. Mój charakter nie może dołączyć się do aktualnego żelaza topiący projekt. Wiadomość wchodzi mówiąc, że " To miejsce już ma maksymalną liczbę zbieraczy zasobu "

W porządku, dunno, jeżeli to zostało przypuszczone być stanowcze albo nie, ale mam charakter z podobnym problemem, który zaczął projekt gotowania mięsa na piekarniku, wewnątrz. Kiedy próbuję dołączyć się do projektu, którego dostaję temu samemu " to miejsce już ma maksymalną liczbę wiadomości zebrać zasobu jako powyżej.

" Żadna władza w " wiersz może zatrzymać mnie "

Return to “Ogólne dyskusje”