Szeptanie - komunikat o zmianach
Moderators: Public Relations Department, Players Department
-
Echo
- Miaua
- Fieger
wiecie co...taką głupotę potrafią wprowadzić w ciągu 3 dni tylko dlatego, że kogoś irytowały strony zapełnione szeptami...i dlatego postanowili zmusić wszystkich graczy do zaprzestania szeptania w Cantrze...a rzeczy poważne leżą i dojrzewają miesiącami...
na "angliku" już padła sugestia, że lepszy byłby filtr wyłączający widzenie wszystkich szeptów...
na "angliku" już padła sugestia, że lepszy byłby filtr wyłączający widzenie wszystkich szeptów...
I have a cunning plan...
- natene
- Marcia
szepty sa potrzebne.
nie kazdy musi wysluchiwac negocjacji handlowych czy po prostu prywatnych rozmow... zarowno milosnych, jak i bardziej oficjalnych.
osada to nie jest placyk wielkosci 20 metrow kwadratowych. dwie rozmawiajace ze soba osoby moga stac za budynkiem, za drzewem czy skala, pojsc w jakies ustronne miejsce na skraju lasu, nad rzeka czy na plazy... moga takze isc poplywac i tam rozmawiac ze soba...
i niby jak ktos stojacy na skraju lasu mialby slyszec kogos szepczacego za budynkiem czy plywajacego w morzu? przeciez to glupie...
jestem zdecydowanie PRZECIW
nie kazdy musi wysluchiwac negocjacji handlowych czy po prostu prywatnych rozmow... zarowno milosnych, jak i bardziej oficjalnych.
osada to nie jest placyk wielkosci 20 metrow kwadratowych. dwie rozmawiajace ze soba osoby moga stac za budynkiem, za drzewem czy skala, pojsc w jakies ustronne miejsce na skraju lasu, nad rzeka czy na plazy... moga takze isc poplywac i tam rozmawiac ze soba...
i niby jak ktos stojacy na skraju lasu mialby slyszec kogos szepczacego za budynkiem czy plywajacego w morzu? przeciez to glupie...
jestem zdecydowanie PRZECIW
- Villon
Chimaira_00 wrote:
Argument ogólny o szeptających miastach mi się podoba - już nie raz zdarzało się, że postać świeci się na biało i okazuje się że ostatnie osiemdziesiąt linijek to szepty w całym mieście. O tak, to sprawia że gra jest naprawdę zajebista. Zaiste. ;]
Zaiste trafiony argument. Bo pewnie lepiej, żeby się w dużych miastach okazywało, że postać świeci się na biało, po czym okaże się, że ostatnie osiemdziesiąt linijek to radosna paplanina na głos. I żeby znaleźć coś, co dotyczy Twojej postaci, trzeba będzie choćby pobieżnie z tą paplaniną się zapoznać. O tak, to dopiero sprawi, że grać się będzie rewelacyjnie...
*chowając za plecami kielnię wpatruje się z nabożeństwem w równiutką dużą marmurową świątynię: Dzięki Marolu Wielki Bardzo!, a zwłaszcza w jeden jej element u samej góry*
-
Laura_
- Marcia
- B.M.T.
- natene
- docent
imho generalnie histeryzujecie, jedyny sensowny argument to ten, że plac to miejsce rozległe i można pójść gdzieś dalej, tylko że jeśli to jest duże miasto sto osób się po nim kręci, to w celu zachowania intymności trzeba pójść gdzieś dalej, czyli poza nie. I żeby nie było mam postać we Vlo i nic jeszcze nie usłyszałem
- Villon
Taaaa... Rewelacja... W dużym mieście w bardzo krótkim czasie kilka osób słyszało szepty innych. Do mnie też kartki zaczynają napływać a słuchać muszę rzeczy, które mnie w ogóle nie interesują. No świetna zabawa. I jak śmiesznie! 
*chowając za plecami kielnię wpatruje się z nabożeństwem w równiutką dużą marmurową świątynię: Dzięki Marolu Wielki Bardzo!, a zwłaszcza w jeden jej element u samej góry*
- Chimaira_00
Laura_ wrote:szepty zwykle nie przeszkadzaja tym, ktorzy maja z kim szeptac. ergo postaraj sie troche bardziej, a nie marudz chimara. caly ten pomysl wydaje mi sie wykatkowo upierdliwy
LOL!
Też mi argument.
Akurat mam z kim szeptać, ale robię to w sytuacjach krytycznych. I nie będę pokazywał palcem, gdzie i kto, uwielbia każdą pierdołę, w tym np. podrywanie mojej postaci przez "cześć" walić szeptem. ;]
Villon wrote:Zaiste trafiony argument. Bo pewnie lepiej, żeby się w dużych miastach okazywało, że postać świeci się na biało, po czym okaże się, że ostatnie osiemdziesiąt linijek to radosna paplanina na głos. I żeby znaleźć coś, co dotyczy Twojej postaci, trzeba będzie choćby pobieżnie z tą paplaniną się zapoznać. O tak, to dopiero sprawi, że grać się będzie rewelacyjnie...
Przynajmniej wiesz o czym mówią w mieście.
It doesn't think. It doesn't feel.
It doesn't laugh or cry.
All it does from dusk till dawn
Is make the soldiers die.
---
gg - 9243805
It doesn't laugh or cry.
All it does from dusk till dawn
Is make the soldiers die.
---
gg - 9243805
- Mars
Chimaira_00 wrote:LOL!
Też mi argument.
Akurat mam z kim szeptać, ale robię to w sytuacjach krytycznych. I nie będę pokazywał palcem, gdzie i kto, uwielbia każdą pierdołę, w tym np. podrywanie mojej postaci przez "cześć" walić szeptem. ;]
Cantr nie narzuca fabuly.
Nie narzucaj moim postaciom, ze szeptanie jest niemoralne/naganne/szkodliwe/niepotrzebne (dopisz brzydki przymiotnik), i na pewno nie karaj ich przez mechanizmy gry. Jesli stwierdzisz, ze to nie Ty to wymysliles, to przynajmniej nie popieraj tego poronionego pomyslu.
Dla mnie to jest jedna wielka bzdura, farsa, i gwałt... na Cantryjczykach.
Last edited by Mars on Thu Jul 16, 2009 8:09 pm, edited 1 time in total.
- Miri