"Cantr sie sypie"

Ogólna pozapostaciowa dyskusja pomiędzy graczami Cantr II.

Moderators: Public Relations Department, Players Department

samspam

Postby samspam » Sat Nov 24, 2007 8:56 pm

Villon wrote:Chyba nie 8)

Wnioski:

1. Mozna miec dwa konta na forum. Inaczej niz w grze.
2. Villon lubi ksiazki Pratchetta.
Villon

Postby Villon » Sat Nov 24, 2007 8:59 pm

samspam wrote:
Villon wrote:Chyba nie 8)

Wnioski:

1. Mozna miec dwa konta na forum. Inaczej niz w grze.
2. Villon lubi ksiazki Pratchetta.

Jaki domyślny/a 8)

P.S. A Złe Jedi zaraz przyjdzie i Was skarci, że mu robicie bałagan w wątku. I będzie miało rację 8)
tehanu

Postby tehanu » Sat Nov 24, 2007 10:05 pm

Villon wrote: A Złe Jedi zaraz przyjdzie i Was skarci, że mu robicie bałagan w wątku. I będzie miało rację 8)

Aaaa tam, cantr się sypie to kto by o porządkach myślał.. :wink:

Chyba, że Miaua wjedzie tu zaraz swoim wszędobylskim odkurzaczem. :twisted:
Miaua

Postby Miaua » Sat Nov 24, 2007 10:26 pm

*zagłusza tehanu odkurzaczem* Podnies nogi, Jedi! Wiórów tu pełno, zupełnie jakbys Cantrowi kołki ciosal na głowie.
Kamienny znak: I'm the Devil, I love metal!
Kamienny znak: Dzięki, Marolu Wielki Bardzo!

Image
Luke

Postby Luke » Sun Nov 25, 2007 12:17 pm

Villon wrote:A Złe Jedi zaraz przyjdzie i Was skarci, że mu robicie bałagan w wątku.

Robicie mi tu bałagan w wątku.

:wink:
[*]...
w.w.g.d.w

Postby w.w.g.d.w » Mon Nov 26, 2007 12:23 pm

Luke wrote:
w.w.g.d.w wrote:Może powinno się zrobić przeliczanie ruchome,w różnych godzinach?
To zmniejszy lagi w tych newralgicznych godzinach bo nikt nie będzie wiedzieć kiedy to się stanie
Czy ja dobrze rozumiem, o czym Ty do nas rozmawiasz? :wink:

Czy chodzi Ci o naliczanie projektów? Że mamy nie wiedzieć, kiedy się odbywa? To znaczy, że w takim razie niby kiedy mamy iść przy nich pracować? :D

Chyba jednak coś źle zrozumiałem, jeśli tak jest, to przepraszam.
Dla mnie ta wypowiedź poprzednika jest po prostu trochę trudna do zrozumienia.

O Boshe!Czy tylko ja nie mam problemu ze zrozumieniem siebie? :P
Chodzi mi oczywiscie o procenty czy przeliczanie projektów.
Jak będą losowo zmieniac czasy tych przeliczeń,przynajmniej raz na kilka dni skończy się szturm na Cantr np. punkt 19.
Logować będziesz się gdy będziesz miał czas a nie wtedy gdy będą przeliczane projekty,logowania będą bardziej rozłożone a serwer mniej obciążony.
Miaua wrote:Moze chodzilo o minutki?

Pudło. :roll: Ale czemu nie?

No więc jak?Dowiem się co o tym myślicie?
Oczywiście ja jestem zachwycony swoim pomysłem,jak każdym zresztą.
Tylko jakoś inni ich nie doceniają.Trzeba czasu by zrozumieć geniusza,niektórzy zostali zrozumieni dopiero po śmierci. :wink: 8) :cry:
Villon

Postby Villon » Mon Nov 26, 2007 12:42 pm

w.w.g.d.w wrote:No więc jak?Dowiem się co o tym myślicie?

A nie dowiedziałeś się już? 8)
w.w.g.d.w

Postby w.w.g.d.w » Mon Nov 26, 2007 12:45 pm

Villon wrote:
w.w.g.d.w wrote:No więc jak?Dowiem się co o tym myślicie?

A nie dowiedziałeś się już? 8)

Na razie dowiedziałem się że nie rozumiecie o co was pytam. :?
Luke

Postby Luke » Mon Nov 26, 2007 1:15 pm

Luke wrote:
w.w.g.d.w wrote:Może powinno się zrobić przeliczanie ruchome,w różnych godzinach?
To zmniejszy lagi w tych newralgicznych godzinach bo nikt nie będzie wiedzieć kiedy to się stanie
Czy chodzi Ci o naliczanie projektów? Że mamy nie wiedzieć, kiedy się odbywa? To znaczy, że w takim razie niby kiedy mamy iść przy nich pracować? :D

TO właśnie sądzę. Jak więc sobie wyobrażasz pracę przy projektach, nie wiedząc (choćby tylko z dokładnością do 10 min), kiedy jest ich naliczanie?
[*]...
pikolo

Postby pikolo » Mon Nov 26, 2007 2:31 pm

Normalnie. Filujesz przy projekcie i kiedyś się skończy. Wystarczyłyby duże (godzina w te czy we wte) wahania lub jakiś podział w przeliczeniach.

Aczkolwiek przy pływaniu powinny być stałe godziny przeliczeń.
Czy nie uważasz, że na 15 twoich postaci chociaż część mogłaby nie biegać z kuszami, żelaznymi tarczami i konopnymi ciuchami, tylko czymś bardziej oryginalnym?
Villon

Postby Villon » Mon Nov 26, 2007 2:38 pm

No pewnie. Konieczność stałego przesiadywania przy projektach uczyni grę niezwykle atrakcyjną. :twisted:
Luke

Postby Luke » Mon Nov 26, 2007 3:25 pm

Villon wrote:No pewnie. Konieczność stałego przesiadywania przy projektach uczyni grę niezwykle atrakcyjną.
Otóż to. :D
A zwłaszcza przy 20-dniowych projektach prowadzonych na zapleczu starego warsztatu w bocznym skrzydle tylnej przybudówki. 8)

Ale czujecie ten hazard... Odejść-nie odejść? Np. do beczki po trochę ryżu.
Nie dość, że Cię capnie Zły Lag za nogi, to jeszcze Znienackie Naliczanie. :lol:

Emocje jakieś przynajmniej! A nie ciągle spanie i spanie i tylko nabijanie kilogramami tych marchewków. :wink:
[*]...
robin_waw

Postby robin_waw » Mon Nov 26, 2007 4:00 pm

Dokładnie jak coś będziesz robił w samotności to na chwilę nosa na zewnątrz nie wychylisz żeby pogadać bo Ci jeszcze pracy nie przeliczy. Świetny pomysł jak postacie uwiązać w pomieszczeniach albo przy pracy.
Nie przygotujesz innych projektów bo jak pójdziesz do magazynu po surowce to stracisz turę przeliczania.
Zamia

Postby Zamia » Mon Nov 26, 2007 4:07 pm

w.w.g.d.w wrote:............Oczywiście ja jestem zachwycony swoim pomysłem,jak każdym zresztą.
Tylko jakoś inni ich nie doceniają.Trzeba czasu by zrozumieć geniusza,niektórzy zostali zrozumieni dopiero po śmierci. :wink: 8) :cry:

Obawiam się, że Twój geniusz nie zostanie doceniony nawet po śmierci :roll:
pikolo

Postby pikolo » Mon Nov 26, 2007 6:42 pm

Najdalej jedno przeliczenie by zgineło-wielki problem? Przy małym projekcie to mała strata, przy dużym 20-dniowym to też nie jest problem (aczkolwiek raczej takich to jest mało, a jak już są, to w wielkich miastach gdzie bezrobocie sięga 40 %). Zmusiłoby to do a) większego współdziałania między postaciami b) przygotowywania się odpowiednio wcześniej do tych wielkich projektów robionych w samotności (wtf? w dziczy największy projekt to usmażenie trochę mięska, ile to zajmie?) i c) uniemożliwi tą durną praktykę włażenia do gry akurat przed turą przeliczania i zapychania się serwerów-czyli mniej lagów
Czy nie uważasz, że na 15 twoich postaci chociaż część mogłaby nie biegać z kuszami, żelaznymi tarczami i konopnymi ciuchami, tylko czymś bardziej oryginalnym?

Return to “Ogólne dyskusje”