Kontrowersyjna nazwa postaci
Moderators: Public Relations Department, Players Department
- gawi
Czy wyscie z z kurami na rozumy pozamienialiście .. imie jak imie.. i do tego zmienione.. moim zdaniem miał prawo tak nazwac i nie łamie zasad.. ile imion jest cokolwiek znaczących a wy o tym nie wiecie ..ludzie pohamujcie się i skończcie z tym .. Eresan z tym imieniem postaci od nicka z forum i epitetem było by akurat przegieciem.. i to już bym uznał za naruszenie zasady...... ajeśli nie brać imion waznych lub z reala to wykasujmy 3/4 populacji Cantra.. wszystkich jarków, michałów itp...
Uważam że ta rozmowa jest bez sensu... poprostu chyba nie macie co do roboty innego... tylko szukac małych gówienek by sie doczepić pomijając te sprawy które śa dużo ważniejsze i dużo bardziej psują klimat gry.. mi takie imie nie psuje klimatu gry .. imie to imie ..nikogo nie obraża..ani się nie naśmiewa..
EOT
Uważam że ta rozmowa jest bez sensu... poprostu chyba nie macie co do roboty innego... tylko szukac małych gówienek by sie doczepić pomijając te sprawy które śa dużo ważniejsze i dużo bardziej psują klimat gry.. mi takie imie nie psuje klimatu gry .. imie to imie ..nikogo nie obraża..ani się nie naśmiewa..
EOT
[img]http://img338.imageshack.us/img338/3060/swiniajj0.gif[/img]
http://gawi.posadzdrzewo.pl
http://gawi.posadzdrzewo.pl
- Villon
Quijo wrote:Co niektórzy se tutaj zachowują jak za czasów średniowiecznej inkwizycji. Wielcy obrońcy wiary, którzy najchętniej, by zniszczyli wszystko co tylko wbrew nakazom pisma świętego.
Może i pierdole bez sensu teraz, ale nie mniej jak większość osób które tutaj coś piszą, bo cały ten temat do niczego nie prowadzi
O nie nie, Quijo, wcale nie pi... *piska cienko i wychodzi z won... przepraszam, z wątku*
-
Quijo wrote:pikolo wrote:Nie, niepodpada. Moja postać nie zabije go dlatego, że mnie jako graczowi to imię nie pasi. Jej też się nie spodoba/krzywo ta postać spojrzy/cokolwiek innego i po postaci.
Co niektórzy se tutaj zachowują jak za czasów średniowiecznej inkwizycji. Wielcy obrońcy wiary, którzy najchętniej, by zniszczyli wszystko co tylko wbrew nakazom pisma świętego.
Powiedzcie, który z was tak naprawdę chodzi chociażby do kościoła co niedziele oraz regularnie do spowiedzi, że robi z siebie takiego wielkiego obrońce wiary?
Może i pierdole bez sensu teraz, ale nie mniej jak większość osób które tutaj coś piszą, bo cały ten temat do niczego nie prowadzi
Oj, parę lat temu to było... i raczej nie jestem jakiś szczególnie chrześcijański:). Najzwyczajniej w świecie wnerwia mnie, jak ktoś celowo bierze za imię nazwisko kogoś znanego-tak samo bym zareagował na Mahometa, Światowida, Perkuna, Woldana, Jahwe, Swarożyca lub gdyby któraś z osad wzięła na herb np. krzyż świętego Piotra lub półksiężyc.
Czy nie uważasz, że na 15 twoich postaci chociaż część mogłaby nie biegać z kuszami, żelaznymi tarczami i konopnymi ciuchami, tylko czymś bardziej oryginalnym?
-
- Arucard
- Chimaira_00
Na początek dziękuję ircowi, że wskazał mi słuszną drogę przejrzenia waszej kompletnie idiotycznej i kretyńskiej dyskusji. Tak, takie mam o was zdanie, drodzy Cantrowicze.
A ad rem:
Wytłuściłem, gdybyście przypadkiem nie widzieli, moi Orędownicy Prawdy Jedynej.
Tak stanowi kodeks karny naszego państwa. Zatem wasze bajdurzenie (by nie użyć tu ostrzejszego słowa, na które mam ochotę) nie ma racji bytu. Jezuson Chrystuson, jakkolwiek podobne do imienia pewnej postaci historycznej i mitycznej, nie stanowi przedmiotu czci (Tak jak krzyż. Dochodzi tu oczywiście kwestia rozgraniczenia pola sacrum jakim jest postać Jezusa, ale to już odrębny temat.), ani nie jest miejscem.
Nie trzeba być prawnikiem, żeby się nie domyślić tej interpretacji.
Zatem zastanówcie się czasem zanim zaczniecie pier**** jakieś głupoty, tylko po to żeby zrobić wokół siebie nieco szumu.
Żałosne :/
A ad rem:
Art. 196. Kto obraża uczucia religijne innych osób, znieważając publicznie przedmiot czci religijnej lub miejsce przeznaczone do publicznego wykonywania obrzędów religijnych
Wytłuściłem, gdybyście przypadkiem nie widzieli, moi Orędownicy Prawdy Jedynej.
Tak stanowi kodeks karny naszego państwa. Zatem wasze bajdurzenie (by nie użyć tu ostrzejszego słowa, na które mam ochotę) nie ma racji bytu. Jezuson Chrystuson, jakkolwiek podobne do imienia pewnej postaci historycznej i mitycznej, nie stanowi przedmiotu czci (Tak jak krzyż. Dochodzi tu oczywiście kwestia rozgraniczenia pola sacrum jakim jest postać Jezusa, ale to już odrębny temat.), ani nie jest miejscem.
Zatem zastanówcie się czasem zanim zaczniecie pier**** jakieś głupoty, tylko po to żeby zrobić wokół siebie nieco szumu.
It doesn't think. It doesn't feel.
It doesn't laugh or cry.
All it does from dusk till dawn
Is make the soldiers die.
---
gg - 9243805
It doesn't laugh or cry.
---
gg - 9243805
-
- Chimaira_00
pikolo wrote:Ta? No popatrz, a całe życie byłem pewien że Jezus jest obiektem czci w chrześcijaństwie, jako że jest mesjaszem...
Spoko. Pytania:
Czy postać "Jezuson Chrystuson" (dalej JC) swoim zachowaniem naśladuje postać Jezusa?
Czy postać JC stanowi obraźliwy i zakrzywiony obraz Jezusa?
Czy postać JC JEST Jezusem?
Nie?
To tylko dwa słowa, które stanowią tylko pewien pomost między konwencjami.
Już pomijam taką oczywistość, że to co w tej chwili powiedziałeś, to redukcja Jezusa do "przedmiotu".
It doesn't laugh or cry.
---
gg - 9243805
It doesn't laugh or cry.
---
gg - 9243805
-
A kto tutaj mówił, że gracz, który utworzył postać Jezusona popełnił przestępstwo ścigane w polskim kodeksie karnym?!?Chimaira_00 wrote:Wytłuściłem, gdybyście przypadkiem nie widzieli, moi Orędownicy Prawdy Jedynej.
Tak stanowi kodeks karny naszego państwa. Zatem wasze bajdurzenie (by nie użyć tu ostrzejszego słowa, na które mam ochotę) nie ma racji bytu.
[...]
Bo ja widzę, że nikt.
Może by się na najpierw nauczyć czytać ze zrozumieniem, zanim się zacznie innych pouczać i obrzucać przekleństwami, hę?
- Chimaira_00
pipok wrote:Gówniarzu.
Yeah, czekałem na to

A kto tutaj mówił, że gracz, który utworzył postać Jezusona popełnił przestępstwo ścigane w polskim kodeksie karnym?!?
Bo ja widzę, że nikt.
Skoro nikt nie popełnił przestępstwa, to po co się ciskasz? ;] Sprawy zatem nie ma.
It doesn't laugh or cry.
---
gg - 9243805
It doesn't laugh or cry.
---
gg - 9243805
- Arucard
quote="pipok"]
Może by się na najpierw nauczyć czytać ze zrozumieniem, zanim się zacznie innych pouczać i obrzucać przekleństwami, hę?[/quote]
Panie czytający ze zrozumieniem.Czy Jezuson czymś obraża wasze uczucia religijne?Parodiuje Jezusa?Nie jest to zwykla postac o imieniu podobnym to Jezusa i tyle....wiec nie popadajcie w skrajnosci.
Może by się na najpierw nauczyć czytać ze zrozumieniem, zanim się zacznie innych pouczać i obrzucać przekleństwami, hę?[/quote]
Panie czytający ze zrozumieniem.Czy Jezuson czymś obraża wasze uczucia religijne?Parodiuje Jezusa?Nie jest to zwykla postac o imieniu podobnym to Jezusa i tyle....wiec nie popadajcie w skrajnosci.
Last edited by Arucard on Sat Oct 27, 2007 1:36 pm, edited 1 time in total.
Kto chce stringi w cantr(walić na PM):
Miaua,Arucard,Chimaira,Frogutka,Quijo,Sayuri,Stuff(kto na ircu bywa ten go zna),Sztywna,Isis,Luke,Averus,Jinchuuriki,Miri
Miaua,Arucard,Chimaira,Frogutka,Quijo,Sayuri,Stuff(kto na ircu bywa ten go zna),Sztywna,Isis,Luke,Averus,Jinchuuriki,Miri
-
Chimaira_00 wrote:pikolo wrote:Ta? No popatrz, a całe życie byłem pewien że Jezus jest obiektem czci w chrześcijaństwie, jako że jest mesjaszem...
Spoko. Pytania:
Czy postać "Jezuson Chrystuson" (dalej JC) swoim zachowaniem naśladuje postać Jezusa?
Czy postać JC stanowi obraźliwy i zakrzywiony obraz Jezusa?
Czy postać JC JEST Jezusem?
Nie?
To tylko dwa słowa, które stanowią tylko pewien pomost między konwencjami.
Nawiązuje swoją nazwą w sposób oczywisty do postaci Jezusa.
Już pomijam taką oczywistość, że to co w tej chwili powiedziałeś, to redukcja Jezusa do "przedmiotu".
LOL. tak, nie można powiedzieć o czymś/o kimś 'przedmiot kultu religijnego' bo ci zaraz jakiś taki wyjedzie z 'redukowaniem'..

A teraz mały teścik avatarowy...
Last edited by pikolo on Sat Oct 27, 2007 1:37 pm, edited 1 time in total.
Czy nie uważasz, że na 15 twoich postaci chociaż część mogłaby nie biegać z kuszami, żelaznymi tarczami i konopnymi ciuchami, tylko czymś bardziej oryginalnym?
- Chimaira_00
-
- Arucard
I zaczynam miec wrazenie ze panowie pikolo i pipok to jedna osoba....coz za zgranie w czasie najpierw jeden pisze a chwile po nim drugi hmmm
Ale moze poprostu mam jakas paranoje..... 

Kto chce stringi w cantr(walić na PM):