Cantr nie dziala!
Moderators: Public Relations Department, Players Department
-
- Khe
*usmiecha sie* teraz widze, jak przydatne moze byc autouzupelnianie w okienku dialogow
Mam tam wypowiedzi z kilku lat... tylko choroba musze przypominac sobie slowo, od ktorego sie dana wypowiedz zaczynala, bo za duzo tego wszystkiego, zeby cos normalnie odnalezc
edit: oczywiscie autouzupelnianie to do nowszych wypowiedzi, do tych wczesniejszych przydaja sie logi

Mam tam wypowiedzi z kilku lat... tylko choroba musze przypominac sobie slowo, od ktorego sie dana wypowiedz zaczynala, bo za duzo tego wszystkiego, zeby cos normalnie odnalezc

edit: oczywiscie autouzupelnianie to do nowszych wypowiedzi, do tych wczesniejszych przydaja sie logi

Last edited by Khe on Tue Oct 10, 2006 8:26 am, edited 1 time in total.
- robin_waw
Mysle ze trzeba ochlonac, poimprowizowac, nastapilo zakrzywienie czasoprzestrzenne, mowi sie trudno zycie w Cantr toczy sie dalej, moze mieli backup z soboty i niedzieli i moze musieli uzyc ostatniej dobrej bazy zeby sie znowu cos nie rozsypalo, napewno nie bedzie to ten sam tor gry ale po pewnym czasie to sie zatrze, fakt ze jest to troche deprymujace a nowe postacie budza sie w innych miejscach.
Mowi sie trudno stalo sie i nie odstanie, tylko jezeli ktos chce rezygnowac z tego powodu niech pomysli o innych ktorzy zostana.
W realu czasu sie nie cofnie, i ja osobiscie zrozumiem i wybacze wiedze postaciom o tym co sie wydarzylo w grze w czasie awarii.
Sila wyzsza sny prorocze itp itd, niestety gra tego typu ma takie konsekwencje awarii tylko dokąd wszystko jest dobrze to sobie tego nie uswiadamiacie, zamiast narzekac pomyslcie o tych co awarie usuwali jak oni sie teraz czuja bo zapewne maja wieksze poczucie winy niz wy i wasza frustracja.
Mowi sie trudno stalo sie i nie odstanie, tylko jezeli ktos chce rezygnowac z tego powodu niech pomysli o innych ktorzy zostana.
W realu czasu sie nie cofnie, i ja osobiscie zrozumiem i wybacze wiedze postaciom o tym co sie wydarzylo w grze w czasie awarii.
Sila wyzsza sny prorocze itp itd, niestety gra tego typu ma takie konsekwencje awarii tylko dokąd wszystko jest dobrze to sobie tego nie uswiadamiacie, zamiast narzekac pomyslcie o tych co awarie usuwali jak oni sie teraz czuja bo zapewne maja wieksze poczucie winy niz wy i wasza frustracja.
- suchy
- Location: Under your bed, waiting for you to turn off the light
Khe wrote:*usmiecha sie* teraz widze, jak przydatne moze byc autouzupelnianie w okienku dialogow
Coś mi się wydaje, że jedna z moich postaci słuchała Twojej wypowiedzi

- CzerwonyMag
Ech... A mnie czeka napisanie wielu notatek, które moje postacie naskrobały w ten łykend, poza tym masa wypowiedzi i zdarzeń które najpewniej nastąpią... (wiem że przypłynie jakiś statek i wiem co będą chcieli kupić) no ale co z tego. Gra się toczy dalej i teraz naprawdę się okaże kto jest prawdziwym graczem i potrafić grać mimo tego że wie co się stanie a kto zacznie wykorzystywać wiedzę, której nie powinien posiadać... Życie...
PS. Moim zdaniem zamiast się czepiać szefostwa że coś skopali powinniście im dziękować że w ogóle grę podnieśli... Zapewne ich też kosztowało to wiele czasu. Poza tym nauczmy się dostrzegać w złych sytuacjach ich dobre strony. Wiele rzeczy może pójść inaczej i to przypadkiem. Ja już przed chwilą zauważyłem to u swojej postaci bo nastąpiło wydarzenie które nie miało miejsca wcześniej:P I robi się ciekawie
PS. Moim zdaniem zamiast się czepiać szefostwa że coś skopali powinniście im dziękować że w ogóle grę podnieśli... Zapewne ich też kosztowało to wiele czasu. Poza tym nauczmy się dostrzegać w złych sytuacjach ich dobre strony. Wiele rzeczy może pójść inaczej i to przypadkiem. Ja już przed chwilą zauważyłem to u swojej postaci bo nastąpiło wydarzenie które nie miało miejsca wcześniej:P I robi się ciekawie

- banialuk
- suchy
- Location: Under your bed, waiting for you to turn off the light
-
A zadziwiające.. wydarzenia tylko z kilku dni się usuneły. A czaicie, jakby z przed miesiąca dali "save"?
Właściwie to niejest tak źle

Właściwie to niejest tak źle

Najlepsze forum ezoteryczne na świecie.
- banialuk
- CzerwonyMag
No proszę od razu jak się myślenie zmieniło
Atak serio Sasza to ja też już myślałem że to totalny pad i w ogóle szlag wszystko trafi... Obawiałem się że w ogóle wszystkie postaci polecą i co wtedy...
I wtedy pojawiły się dwie strony w moim umyśle... Jedna mówiła: to dobrze...Przynajmniej skońćzysz grać w tą grę i skupisz się bardziej na życiu, maturze i innych sprawach... Jednak druga strona nic nie mówiła bo była załamana że jej osiągnięcia przepadną i nikt nie dowie się o wielu rzeczach...
Na (nie?)szczęście wygrała druga strona... Teraz pierwsza jest załamana

Atak serio Sasza to ja też już myślałem że to totalny pad i w ogóle szlag wszystko trafi... Obawiałem się że w ogóle wszystkie postaci polecą i co wtedy...
I wtedy pojawiły się dwie strony w moim umyśle... Jedna mówiła: to dobrze...Przynajmniej skońćzysz grać w tą grę i skupisz się bardziej na życiu, maturze i innych sprawach... Jednak druga strona nic nie mówiła bo była załamana że jej osiągnięcia przepadną i nikt nie dowie się o wielu rzeczach...
Na (nie?)szczęście wygrała druga strona... Teraz pierwsza jest załamana

-
a moje postacie jakos bardzo zle na tym nie wyszly... u kilku nic specjalnego sie nie dzialo. co prawda chyba musze przeprowadzic pewne negocjacje handlowe po raz drugi, a nie wiem, czy mi inwencji i ciekawych argumentow starczy...
i jak w tej chwili jest z logami? data cantryjska tez sie cofnela i beda podwojne logi z kilku dni? czy data sobie i logi beda po prostu dziwne ale ciagle?

i jak w tej chwili jest z logami? data cantryjska tez sie cofnela i beda podwojne logi z kilku dni? czy data sobie i logi beda po prostu dziwne ale ciagle?
- KVZ
- Players Dept. Member
Dziwne, ale ciągłe. Wy tu narzekacie, a kiedyś dawno temu zanim powstała polska strefa był pad bazy to cofnięto czas o jeden miesiąc
Moja postać brała udział w rewolcie, ale sprytni byli i zamkneli ją zanim rewolta się zaczeła drugi raz 

Corruption born inside. I'm part of dark side / A.F.K. / We'll steal your dreams and control your minds
https://twitter.com/DukeKVZ / http://www.futurerp.net/pages/link.php?id=24880
https://twitter.com/DukeKVZ / http://www.futurerp.net/pages/link.php?id=24880
- Scorup
Rozmawiałem z Chrisem - starano się zmniejszyć rollback'a, jednak bezskutecznie.
Wczoraj doszło do resetu serwera, który doprowadził do awarii dysku. Po reboot'cie wgrany został nieaktualny software, który spowodował wykasowanie wszystkich tabel. Do awarii doprowadził najprawdopobniej ISP serwera, nie jest to jednak potwierdzone.
Staff bardzo żałuje, ale niestety nic się nie da w obecnej sytuacji zmienić - trzeba się z nią pogodzić.
Swoją drogą... prosiłbym o wyrażanie się na forum.
Rozumiem, że pewne posty powstały w wyniku zdenerwowania, jednak wypowiadanie się na forum publicznym do czegoś zobowiązuje.
Pozdrawiam
Wczoraj doszło do resetu serwera, który doprowadził do awarii dysku. Po reboot'cie wgrany został nieaktualny software, który spowodował wykasowanie wszystkich tabel. Do awarii doprowadził najprawdopobniej ISP serwera, nie jest to jednak potwierdzone.
Staff bardzo żałuje, ale niestety nic się nie da w obecnej sytuacji zmienić - trzeba się z nią pogodzić.
Swoją drogą... prosiłbym o wyrażanie się na forum.

Pozdrawiam
- Mattan
- Elm0
Ten weekend był dla mnie jednym z najaktywniejszych okresów w Cantr przez ostatni miesiąc.. a teraz dowiaduje się że wszystko co zrobiłem poszło się walić? Świetnie... najmniej ucierpieli zbieracze surowców, którzy niewiele się odzywają. Więc po co się męczyć z odgrywaniem, ktoś mi zagwarantuje że taka awaria się już nie zdarzy? Nie...
Śmiesznie
Śmiesznie

I don't know but I've been told,
Deirdre's got a Network Node.
Likes to press the on-off switch,
Dig that crazy Gaian witch!
Deirdre's got a Network Node.
Likes to press the on-off switch,
Dig that crazy Gaian witch!