Pozegnanie....

Ogólna pozapostaciowa dyskusja pomiędzy graczami Cantr II.

Moderators: Public Relations Department, Players Department

Agent 0007

Postby Agent 0007 » Sun May 27, 2007 12:12 am

Proby oddzielenia wiedzy kilku postaci od swiadomego wykorzystywania wiedzy OOC to roznica nie sadzisz?

Poza tym tyle osob ma pretensje o reklame. To nie moja wina, ze jakwtosiegraje nie potrafia oddzielic wiedzy ooc od wiedzy postaci. Ja potrafilem. Poza tym nie trzeba przegladac tych tematow prawda? I jeszcze poza tym to jest dozwolone, co widac po istnieniu tych tematow, wiec nie jest zlamaniem zasad. A jak sie inne miasta rozwijaly? Jak sie rozwijaly Vlotryan, a niedawno Zatoka Urodzaju? I jeszcze pytanie: czy naprawde myslicie, ze akurat atmosfera Bojholmu nie miala na ten rozwoj zadnego wplywu? Smieszne!
Leming

Postby Leming » Sun May 27, 2007 6:39 am

Wiecie co? Ja jestem nowy gracz. Gram krócej niż pół roku. Czytam ostatnie wypowiedzi w tym wątku (a i w co niektórych innych) i opadają mi różne elementy.

Jeśli rzeczywiście informacje z forum są w ten sposób wykorzystywane przez tzw. jakwtosięgrajów, a obawiam się, że faktycznie są, to nie ma żadnego tłumaczenia.
Zamknąć wątki i już. Wątek "Odeszli", wątek "Pożegnanie", wątek o ujawnianiu postaci, szczególnie wątek "Poszukiwany, poszukiwana". O najlepiej odgrywanych postaciach można zostawić, bo to motywuje, ale unikać w nim tego, co ostatnio się pojawiło, czyli oceniania miejsc, a nie konkretnych postaci. Jeśli już komuś potrzeba nekrologów, to niech one pojawiają się nie wcześniej niż cantryjski rok po śmierci postaci i tylko pod warunkiem, że napiszą je inni gracze. Raczej wspomnienia niż nekrologi.
Przecież nie może być tak, że świetnie się bawiąc na forum (a to tworząc towarzystwa wzajemnej albo własnej adoracji, a to obrzucając błotkiem) rozwala się grę. Agent, mam sporo szacunku dla prowadzonych przez ciebie postaci. Tylko że to:
Agent 0007 wrote:To nie moja wina, ze jakwtosiegraje nie potrafia oddzielic wiedzy ooc od wiedzy postaci. Ja potrafilem.

nie jest żadne tłumaczenie. Jeśli dasz dwulatkowi nożyczki, a on sobie nimi wydłubie oczko i jeszcze przy okazji zniszczy ci album zdjęć rodzinnych z początku ubiegłego wieku, to też powiesz, że to nie twoja wina, że się nie umie nożyczkami posługiwać? Podstawą jest Cantr, forum to dodatek. Jesli coś na forum może zostać niewłaściwie wykorzystane, prowokować do zmiany zachowań, to wywalić i bez sentymentów.

Nie zachwycam się waszymi postami na forum. Zachwycam się waszymi postaciami w grze!
marol

Postby marol » Sun May 27, 2007 8:13 am

1. Dyskusja o wydarzeniach z gry jest dozwolona z zachowaniem zasady 4 dni.
2. Za wykorzystanie informacji opublikowanych na forum odpowiada gracz, którego postać to czyni.
3. Lepsza dyskusja tutaj pod okiem CD i PD, niżby miała się ona rozwijać na forach zewnętrznych, na które nie mielibyśmy wpływu.

Leming - rodzice ponoszą odpowiedzialność za dziecko. Jeden gracz za drugiego już nie. Tak więc twój przykład jest chybiony. Posługując się twoją analogią można by pociągnąć do odpowiedzialności sprzedawcę artykułów biurowych, bo sprzedał te nożyczki.
(SRVPRC)
Image
Leming

Postby Leming » Sun May 27, 2007 8:45 am

Poniosło mnie. Przepraszam.
Przykład z dzieckiem rzeczywiście nietrafiony. Ale w niektórych kwestiach zdania nie zmienię. Jeśli ktoś zdaje sobie sprawę, że podawanie niektórych informacji na forum wpływa na grę, i podaje je mimo to, to - nawet jeśli zgodne z obowiązującymi zasadami - jest to dla mnie wątpliwe etycznie. Prawo można nie tylko łamać - można jeszcze naginać i obchodzić. I wykorzystywać jego nieznajomość przez innych, choć oczywiście to oni sami są sobie winni i co do tego nie ma wątpliwości. Prawo można też zmieniać. I właśnie coś takiego proponuję.

Ale w gruncie rzeczy... Może po prostu czas przestać w ogóle zaglądać do tej części forum i tyle. Szkoda jedynie, że jej istnienie może mieć wpływ na to, co się będzie działo z moimi postaciami. To mi właśnie najbardziej przeszkadza. Przykre to wszystko.
Eresan

Postby Eresan » Sun May 27, 2007 8:58 am

Ja tam w dużej mierze zgadzam się z tym małym futrzakiem *pokazuje na Leminga*. Te jazdy po sobie w dziale "pożegnania" to żenada i kompletnie nie licuje z poziomem ogólnym na Forum, psuje przyjemność z gry, narusza NZ a do tego jest jak dla mnie off topem. Weźcie swoje żale wylewajcie sobie na PW bo 99% graczy Wasze kłótnie kompletnie nie interesują a najwyżej wkur...zają.

Pozdrawiam.
Elm0

Postby Elm0 » Sun May 27, 2007 10:36 am

Propaganda na forum oficjalnie nie jest łamaniem zasad. Ale jakby nie patrzeć wpływa na zamierzenia ludzi. Uważam że po prostu trzeba być ostrożnym przy pisaniu czegokolwiek na temat zdarzeń, postaci itd. wychodząc z założenia, że każdy strzęp wiedzy IC ujawniony OOC może stanowić potencjalne niebezpieczeństwo. Dlatego nie piszę nekrologów swoich postaci, a jak ktoś ma wolę to może je opisać byle bez skrajnego subiektywizmu podpadającego pod oczernianie.

Eresan: Offtop tak, prosiłbym moda o wydzielenie postów do nowego tematu. :)A jesli ta dyskusja jest żenadą i wywołuje u Ciebie zgorszenie, to co powiesz o temacie "poszukiwany poszukiwana"? To jest dopiero dno.
Co do 99%... "jeśli ktoś twierdzi, że przemawia w imieniu Boga to poproś go o pisemne upoważnienie". :D
Geez ludzie. Dobrze że nie doczekałem momentu w którym na forum pojawią się oferty handlu niczym w Ogame :p.

In vitro: Nie zarzucam ci współpracy międzypostaciowej! Broń Boże. To jest już skrajny przypadek. Problemem jest wykorzystanie wiedzy OOC nieświadome! Każdy to robi, ja też robiłem i później sobie uświadamiałem, że tego akurat ta postać nie mogła wiedzieć itd. To jest nie do uniknięcia, chyba że grasz 1 postacią i nie czytasz forum.
I don't know but I've been told,
Deirdre's got a Network Node.
Likes to press the on-off switch,
Dig that crazy Gaian witch!
Szopen

Postby Szopen » Thu Jun 14, 2007 12:02 pm

Musialem sie pozegnac z niektorymi moimi potaciami (nie wszystkimi, na szczescie). Wyjazd do Anglii, brak neta w domu, brak czasu spowodowaly, ze nie moglem sie nalezcie zjac moimi postaciami - czesc z nich niestety zmarla. Szkoda czesci, no ale coz, takie zycie ;) . Te postaci to:
Rixa
Keats
Rachela
Lamia

Niedlugo padnie pewnie jeszcze kilka, nie mam zbyt wiele czasu ostatnio. I dobrze, gra mniejsza iloscia postaci wydaje sie ciekawsza, szczegolnie przy braku czasu ;)

EDIT:
Kolejne dwie:
Hugo
Cichy Stig
Sasza

Postby Sasza » Tue Aug 07, 2007 7:56 am

Następna moja postać padła wczoraj z głodu..
Nie widziałem sposobu by zająć się swoimi sprawami i grać w Cantra, a postacie raczej senne nie mogły by być.. NO to w cholere skasowałem to konto.. :(

zrobię co mam zrobić, to pewnie kiedyś znów przydzielą mi ID..

papa :*
Najlepsze forum ezoteryczne na świecie.
Mars

Postby Mars » Tue Aug 07, 2007 8:08 am

Sasza, jesli to zart, to nie wiem co Ci zrobie.. a jesli prawda, to nie wiem rowniez.

Jak mogles?
Arucard

Postby Arucard » Tue Aug 07, 2007 8:18 am

Szkoda Sasza,wielka szkoda.To do zobaczenia moze jeszcze kiedys w cantr :wink:
Kto chce stringi w cantr(walić na PM):
Miaua,Arucard,Chimaira,Frogutka,Quijo,Sayuri,Stuff(kto na ircu bywa ten go zna),Sztywna,Isis,Luke,Averus,Jinchuuriki,Miri
Dilaraya

Postby Dilaraya » Tue Aug 07, 2007 8:34 am

**siedzi cicho wpatrzona w ekran swoimi wielkimi ślepiami, powoli usta wykrzywiają się w wiele mówiącą podkówkę**
rem

Postby rem » Tue Aug 07, 2007 8:40 am

Sasza...
Coraz porządniejsi gracze odchodzą...
Mam jedynie nadzieję, że będziesz zaglądał do nas czasami...
i ze jeszcze zatęsknisz i wrócisz...

Powodzenia w rl i.... do spotkania

*kręci smutno głową*
Somewhere over the rainbow, blue birds fly, and the dreams that you dreamed of dreams really do come true...
suchy
Location: Under your bed, waiting for you to turn off the light

Postby suchy » Tue Aug 07, 2007 10:48 am

Cholera, Sasza...
Czekam na Twój powrót, nie możesz ot tak odejść ;)
You still stood there screaming
No one caring about these words you tell
My friend, before your voice is gone
One man's fun is another's hell!

Wyjdź z domu. Może pod twoim blokiem napierdalają się magowie.
dika2

Postby dika2 » Tue Aug 07, 2007 4:18 pm

a jednak odszedł pasqda eh.. :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

ja mu tego nie wybaczę nigdy no ale to była jego decyzja chociaż myślę że niedługo zatęskni i wróci
Ula

Postby Ula » Tue Aug 07, 2007 5:14 pm

Szkoda, Sasza...
i do zobaczenia. :)
Image

Return to “Ogólne dyskusje”