Tutaj ujawniamy swoje postacie

Ogólna pozapostaciowa dyskusja pomiędzy graczami Cantr II.

Moderators: Public Relations Department, Players Department

Miaua

Postby Miaua » Wed Sep 05, 2007 8:54 am

8)

*powoli chowa się w cieniu*
Kamienny znak: I'm the Devil, I love metal!
Kamienny znak: Dzięki, Marolu Wielki Bardzo!

Image
Aravat

Postby Aravat » Wed Sep 12, 2007 10:12 pm

BZR wrote:No to teraz moi, co prawda miałem jeszcze ochotę grać.. ale teraz i tak nikt już ich nie uratuje.

Broniwoj - leśniczy
Arcanii - wiertniczy
Jan Nepomucen - budowniczy galeona.

Ech i kto będzie ze mną teraz pływał galeonem? *mruga*

Regis wrote:Swoja droga, jak juz wrocilo do Durina - jesli czyta to ktos z dwojki (Meare wykluczam, bo byla wtedy z Durinem) Arthaes, Kensatsuke, to bardzo prosze, zeby odpowiedzial mi na priv na jedno pytanie: co sie stalo ze statkiem. Piraci? Czy moze Kensatsuke postanowil plywac sam, jak sugerowali pozniej niektorzy mieszkancy BP? Jestem zwyczajnie ciekaw :wink:

Pytałeś co się stało ze statkiem... Hmmm...Arthaes to była moja postać. Problem polegał na tym, że czekając na Durina i Meare nasze postaci zaczęły już przymierać głodem. Postanowili więc znaleźć jakiś najbliższy port aby zaopatrzyć się w żywność. Niestety kilka dni później ja nacisnąłem krzyżyk więc dalszych losów Kensatsuke i galeonu nie znam.

Milo wrote:Mnóstwo z Was i tak wie. Wiec zeby było sprawiedliwie:

Lucek z Vlotryan
Kacper z Kannabi
Jukke
Gwidon z Elran
Cisza
Norbert z Zapomnianej Plaży

A pamiętasz niejaką Xandrę? To była jak dotąd jedyna moja kobieca postać. :P
Wszystko nalezy robic w sposob tak prosty jak to tylko mozliwe i ani troche prosciej....
isis

Postby isis » Thu Sep 20, 2007 11:20 am

No dobrze. W takim razie ja tez ujawnię moje postaci... Część przynajmniej :wink:

H* - przez dłuższy czas nie wiedziała nawet, na jakiej wyspie się znajduje. Dość sympatyczna, pomocna dziewczyna.
I* - jedyny mężczyzna w tym babskim gronie :wink: Próbuje rozkręcić małą osadę.
S* - cieżko harowała na swój sukces 8)
M* - pływa sobie po morzach i oceanach z przyjacielem.
A* - błąkała się trochę bez sensu, chciała popełnic samobójstwo... Obecnie siedzi w pewnej miłej osadzie. Uparta i raczej chłodna.
A* - miała objawienie i stwierdziła, że jej przeznaczeniem jest wróżyć ludziom 8)
A* - Miła, uzdolniona dziewczyna, mistrzyni w 5 dziedzinach. Siedzi w pewnym dużym mieście.
J* - pływa z ukochanym.
Z* - Odrobinę zwariowana, z poczuciem humoru, ale jeśli chce, to potrafi postawić na swoim 8)
R* - ktoś się nad nią zlitował i zaprosil do swojej załogi...
S* - urodziła się w angielskiej strefie, pokłóciła z jedyną osobą która zna polski, za pomocą obrazków udało jej się dogadać z Anglikami... Rezolutna, trochę przebiegła, ale generalnie fajna kobitka :)
T* - Młoda. Ruda. Zakręcona.

Ot, taka właśnie moja gromadka :)
Arucard

Postby Arucard » Thu Sep 20, 2007 11:44 am

isis wrote:No dobrze. W takim razie ja tez ujawnię moje postaci... Część przynajmniej :wink:

T* - Młoda. Ruda. Zakręcona.

Ot, taka właśnie moja gromadka :)

Hehe,te ruda i zakrecona raczej znam :wink:
Kto chce stringi w cantr(walić na PM):
Miaua,Arucard,Chimaira,Frogutka,Quijo,Sayuri,Stuff(kto na ircu bywa ten go zna),Sztywna,Isis,Luke,Averus,Jinchuuriki,Miri
isis

Postby isis » Thu Sep 20, 2007 12:14 pm

Arucard wrote:Hehe,te ruda i zakrecona raczej znam :wink:

Znasz 8)
MattKaro

Postby MattKaro » Fri Sep 21, 2007 7:07 pm

Dwunasty numer z mojej listy na 24 stronie - Alveaenerle (Vea) ze Sparty. Niema. W większym mieście pewnie trudniej byłoby ją prowadzić, tak samo w mniejszym (jak np. Arnikowe Pola...). Malowała swój portret... Umarła z głodu dwa dni po tym, jak dostałem naprawionego kompa. Nawet nie mogliście jej dać jeść, Spartanie? T^T
Image
Kiedy jest się bogiem, nie trzeba się tłumaczyć.
Tetro

Postby Tetro » Sun Sep 23, 2007 12:54 am

No dobra kolej i na mnie:

P.C.- pracownik huty, teraz zajmuje sie handlem dla wielkiego miasta
Kapitan L.D.- zło wcielone mało znany, zabił postac i posmakowało mu to.
O. Siedzi z 3 facetami na plazy i łowi rybki:)
?
w.w.g.d.w

Postby w.w.g.d.w » Sun Sep 23, 2007 10:03 am

Victor 1306-2000 - podróżnik,zmarł niedawno na naiwność [edit]zapomniałem dodać jaką miał przeszłość,otóż dorósł na V* by przenieść się na F*,posiadał 3 statki:pierwszy zrobił sam ale ukradli mu go,drugi dostał a trzeci zabrał pewnemu zmarłemu gdy juz dotarł w swojej podróży do ogromnej wsypy (opłynął ją przed śmiercią w 3/4 niemal) [/edit]
D**** 1306 - dawniej wędrował po F*,od dawna mieszka w jednym miejscu,na jej zachodzie i powoli jego znaczenie wzrastało,od zwykłego pracownika do pana na włościach,jego wioska zamiera ale sam trzyma się bardzo dobrze
K********* 1328 - na początku żył na V* potem podróżował po R*,dosyć ciekawa postać,badacz zwierząt ale od dłuższego czasu nie mam już ochoty go odgrywać,zaplanowałem wysłać go na nową wyspę i już tam jest
T****** 1336 - żyje sobie z niewielkimi przerwami w pewnym mieście na D*,nie wyróżnia się niczym szczególnym prócz tego że czasem potrafi się pokłócić,lubi zabić jakiegoś złodzieja i jest już dosyć stary
Amarr 1344-1812 - dorastał na E*,żył spokojnie w pewnym miasteczku i trochę podróżował do czasu aż jego znajomi postanowili zmienić swoje imiona i nazwę tej wioski a on nie mógł się w tym odnaleźć,został żeglarzem i miał krótki epizod piracki ale go nie przeżył
A*** 1346 - najpierw krawcowa w tym samym mieście co T******,potem została podróżniczką,na razie nie wie co chce właściwie osiągnąć w życiu,obecnie na O*
P***** J****** 1362 - dorastał na D* ale szybko przeniósł się na V*,nadal tam jest i spokojnie sobie żyje na pewnej plaży a raczej ogólnie na pewnym półwyspie
Anielka a później Aniela 1406-1995 - wiodła dosyć niespokojne życie na R*,w domu potulna a na zewnątrz lwica,walczyła tyle razy że sam się dziwię jak mogła tak długo przeżyć choć nie zawsze wygrywała,podejrzewam że w jej rodzinnej wiosce praktycznie nic nie wiedzieli o jej drugim obliczu,popełniła samobójstwo kiedy zaczeła czuć się niepotrzebna i straciła sens życia
Beniek 1406-1671 - dumny człowiek i chętny o walki,swego czasu pomógł ukatrupić Diarę,zmarł dawno temu gdy nie chciał uznać wyższości kogoś innego i do końca liczył na pomoc swoich znajomych
L**** lub O***** 1406 - żyła w pewnym rozwijającym się mieście,gdy doszło do rozłamu między jego mieszkańcami ona doszła do wniosku że nie warto już tam żyć,ukradła statek i zmieniła imię,obecnie żyje i rozwija zupełnie inne miejsce
Gato 1558-2106 - lekko upośledzony mężczyzna który z zapałem pomaga pewnemu miastu,nie umie poprawnie się wysławiać(chociaż dużo juz się nauczył) ale pokazał że potrafi być wytrwały i został za to wynagrodzony kolejnym zadaniem ale nie dotrwał do końca
X****** K******* 1598 - mój najlepszy bandyta (bo nadal żyje ;) ),swego czasu mocno go wzsławiła akcja jego przelotnych znajomych ale on nic o tym nie wie bo od dawna był poza tym miejscem gdzie rozrabiali kiedy to sie wydarzyło,łatwo ulega złym wpływom innych czy własnym popędom i nie znosi mówiących tym "dziwnym" językiem których tak wiele na R* ,na razie szuka swego miejsca na Cantr
H****** B***** 1674 - urodzi sie na R* i nadal tam żyje mając dosyć rzadki zawód (to jego stałe zajęcie nie tylko przelotne),dużo podróżuje samochodem i nie cierpi słoni,ogólnie jest zadowolony z życia,spotyka wielu ludzi i ma za co wypić czy wypalić :wink:
C***** 1782 - prosty rzemieślnik który większość swego życia spędził w pewnym mieście na E*,obecnie podróżuje po E*,tak z ciekawości
I** 1812 - podróżnik,jego statek utknął na jeziorze,nowy statek gotowy ale musi zebrać jeszcze swój dobytek,jeszcze nad nim popracować i zebrać załogę
W***** Y**** 1935 - mam wielkie plany co o tego pana ale na razie snuje się po R*
B****** 1996 - gość który jeszcze nie wie co ze sobą zrobić,chodzi sobie to tu,to tam po A* (lub N*)
K**** S**'** 2060 - młody chłopak,mieszka na F*,bajarz a może nawet lider jakiejś nowej religii?Kto wie?
J******** J***** 2067 - chłopak przed którym jeszcze wiele rzeczy do zrobienia i przygód do przeżycia

To wszystko,wielki krok dla mnie na drodze do ujawnienia i malutki dla całej społeczności która wypowiada się na tym forum,właściwie mógłbym nie wygwiazdkować imion ale nie mielibyście zabawy w odgadywnie.
Last edited by w.w.g.d.w on Tue Dec 11, 2007 3:50 pm, edited 7 times in total.
pikolo

Postby pikolo » Sun Sep 23, 2007 10:48 am

H. B. znam. Jeśli dobrze zgadłem, to nasze postacie pracują w jednej firmie ;)

Ja napisalem: No to parę moich...

1. Wnerwiający mistrz szkutniczy, ze trzy lata szuka roboty. Aktualnie zastanawiam się jak go zabić...

2. Krawiec, któremu odbiło. Teraz szuka nieistniejącej wyspy...

3. Zwykły kradziej. Ukradł już: 10 kilo ziemniaków drewniany wózek (ale go przyłapali to oddał), longbota (udanie) 100 klio piachu( ale wolno mu lodź płyneła, to oddał połowę)+trochę innych śmieci, wapno, potem longbota i piach porzucił w porcie i zakosił slupa z ładunkiem płótna i belek.

4. Myśliwy planujący zostać najemnikiem.

No to ja napiszę, co u moich postaci, mimo iż nikogo to niezainteresuje;)

1. doszedł do jakiegos wymarłego miasta, stara się nei zabić robiąc tarczę, bo to fajtłapa. dzidy i słonie się mendy nie imają...

2. Dalej pływa. Dalej nie ma wyspy. Nie wróżę mu szczęśliwego żywota

3. Dorobił się paru rzeczy, jest na fajnej wyspie i cieszy się z życia;) Jest już grzeczny. Pomógł nawet pewnej kobiecie dokończyć jej statek.

4. A ten to już ma PRAWIE łuk.
Czy nie uważasz, że na 15 twoich postaci chociaż część mogłaby nie biegać z kuszami, żelaznymi tarczami i konopnymi ciuchami, tylko czymś bardziej oryginalnym?
Kai

Postby Kai » Mon Sep 24, 2007 8:23 am

Ja raz chce wcisnąć krzyżyk, raz mieć jeszcze więcej postaci...
Co tam, ujawnię się.

* Khatry z RB.
(postać, która spowodowała spadek aktywności wszystkich innych, zżerając najczęściej większość minutek)

K*- po wielu wędrówkach odkryła, jak satysfakcjonujące jest zycie w małej, ale dynamicznej osadzie.
M*- na *fic, kiedyś aktywna i odpowiedzialna, teraz reaguje już tylko na bezpośrednie prośby i najpilniejsze wydarzenia
K*- po śmierci przyjaciela chce się zaszyć na odludziu i pracować dla dobra całej wyspy
L*- pracuje przy wytopach, ale jest raczej warzywem
A*- do niedawna bardzo mało aktywna, wróciła do swej dawnej pasji- żeglarstwa
K*- na zachodzie fic, jedna z najstarszych mieszkanek, wytrwała i obowiązkowa, ale mało aktywna

i dwie jeszcze świeżutkie, 20-letnie:
G*- na starej wyspie- jest przydatna, ale trochę się nudzi
K*- urodziła się w bardzo sennym miejscu, ma ambitne plany, ale na razie powinna sie zastanawiac raczej jak zorganizowac sobie kolacje
Last edited by Kai on Tue Sep 25, 2007 9:23 am, edited 2 times in total.
Sztywna

Postby Sztywna » Mon Sep 24, 2007 4:51 pm

Kiedyś ujawniłam, potem zrezygnowałam. A dziś, w przypływie kryzysu cantrowego znowu ujawniam poniekąd postacie, aczkolwiek, jezeli mi przejdzie, pewnie znów editnę posta ;P

A*S* - Mieszka sobie w większej mieścinie, gdzie jest strażniczką. Od jakiegoś czasu prawie nic nie mówi, tylko gra. Czasem pisze denne wiersze.
T* - Mieszka z ukochanym w M*, gdzie jest cicho i spokojnie, w przeciwieństwie do B*, gdzie się urodziła.
F* - Siedzi w maleńkiej leśnej wioszczynie z dwoma przyjaciółmi. Nic się tam nie dzieje, ale ona jest szczęśliwa.
W*P* - Lubi gadać z duchami, zawsze mówi o sobie w trzeciej osobie i chętnie niesie pomoc. Miała być wieszczką, ale raczej nic z tego. Utknęła na odludziu, wiernie czekając już kilka lat aż zbudzi się jej towarzyszka. Pomału traci w to wiarę. I we wszystko inne
M* - po okropnych wydarzeniach jej w życiu, śmierci i odejściach przyjaciół oraz porzuceniu przez mężczyznę odeszła wraz z przyjaciółką z Z*, by pędzić z nią żywot w głuszy.
R*L* - Marzycielka, młoda i ciut naiwna. Mieszka w małej osadzie, gdzie ostatnio grobowa cisza panuje.

Edit do posta poniżej:
Ano tak się złożyło, że nie mam. Doszłam do wniosku, że faceta nie potrafiłabym odgrywać(aczkolwiek w zasadzie, to w ogóle odgrywać nie umiem :P), a poza tym postaci żeńskich jest jakby nieco mniej w Zielonym.
Last edited by Sztywna on Tue Sep 25, 2007 2:26 pm, edited 1 time in total.
Strzeż się! Cantr silnie uzależnia...

<autolans> [url=http://www.grapheine.com/bombaytv/movie-uk-f0063db4f171b228025e719ce414cee1.html]A co "góra" na drugi serwer? :P[/url] </autolans>
pipok

Postby pipok » Mon Sep 24, 2007 9:55 pm

Nie masz chłopów, Sztywna?
nemo49

Postby nemo49 » Wed Oct 03, 2007 9:55 pm

Kiedyś byłem przeciwny ujawnianiu swoich postaci. Dzisiaj myslę że to był błąd - odkryte karty mogą pomóc uniknąć wielu problemów. Poniżej lista tych , którymi jak mi się wydawało gram i kieruję . Ale tak naprawdę to dawno się wyrwali spod kontroli i żyli własnym życiem , sami o sobie decydując i pracując na swój życiorys :) .

[EDIT: wycieto liste z powodu naruszenia NZ. Nemo, prosilem o cos. Masz zablokowane konto. Tak nie mozna. Inni gracze moga wykorzystac wiedze OOC by latwo ubic postacie gracza ktory odchodzi od gry z powodu blokady konta. KeVes]

Edit do Edit
Ręce opadają . Ale przynajmniej szczerze powiedziałeś co naprawdę myślicie o graczach , jak nisko ich oceniacie i dlaczego nas traktujecie jak dzieci.
Last edited by nemo49 on Thu Oct 04, 2007 3:29 pm, edited 1 time in total.
lacki2000

Postby lacki2000 » Wed Oct 03, 2007 11:15 pm

nemo49 wrote:Kiedyś byłem przeciwny ujawnianiu swoich postaci. Dzisiaj myslę że to był błąd - odkryte karty mogą pomóc uniknąć wielu problemów. Poniżej lista tych , którymi jak mi się wydawało gram i kieruję .

Hmm ciężko z tej listy wysupłać imiona. Mi się udało wywnioskować że nemo49 posiada następujące postacie które mu się dawno wyrwały spod kontroli: EDIT (ksywa 'lista'), Nemo, konto, Tak, OOC, KeVes. Szczególnie ta ostatnia postać mnie zastanawia...

lacki2000 Miszcz Dedukcji niczym Szerlok
Te audire no possum. Musa sapientum fixa est in aure. Grasz w zielone? GRAM! Żądamy 24-godzinnego dnia cantryjskiego dla lepszej płynności działań!
ushol

Postby ushol » Fri Oct 05, 2007 8:52 am

nemo49 wrote:Kiedyś byłem przeciwny ujawnianiu swoich postaci. Dzisiaj myslę że to był błąd - odkryte karty mogą pomóc uniknąć wielu problemów.

Każdy medal ma dwie strony. Zarówno może to pomóc uniknąć, jak i przysporzyć problemów. I szczerze to nie widzę czy jedno warte jest drugiemu, choć na obie strony już mnie ściągało.

A tak, żeby do tematu... Wielu wie, które są moje postaci, teraz ujawnię je oficjalnie.

Wkados Gorszy - taki zły był, że aż narobił sobie kłopotów
Mikus Foramer - taki romantyk, że aż zachorował
Qu Een - taki zatroskany, że aż odszedł
Carl S. Berg - taki pracowity, że prawie wpadł w alkoholizm
Gawita Snuff - taka dobra, że kiedyś z głodu umarła
Afier Teel - taka wojownicza, że aż strach
Krotos - taki luźny, że nigdy nie pracował
Bomfor Kamkraw - taki... nie umiem jednym słowem...
Image
Image
Federacja RP

Return to “Ogólne dyskusje”