Grupa wsparcia - pomoc dla uzaleznionych

Ogólna pozapostaciowa dyskusja pomiędzy graczami Cantr II.

Moderators: Public Relations Department, Players Department

Villon

Postby Villon » Sun Mar 16, 2008 6:27 pm

Ale moją mi odesłali *szepcze* Źli ludzie. :wink:
lacki2000

Postby lacki2000 » Tue Apr 08, 2008 10:52 am

Ostatnio zrobiłem sobie postać w pewnej innej grze, gdzie się łazi, czatuje, tworzy przedmioty i nimi handluje, itp. takie dość podobne w niektórych aspektach do Cantra. No i zagadała mnie jedna postać skąd jestem i co robię w RL - i wiecie co? Przez zasady cantryjskie czyli głównie NZ strasznie intensywnie się zastanawiałem jak jej powiedzieć że nie powinno się mówić o RL bo to zupełnie inny świat :)
Zasady cantryjskie wdzierające się do moich innych postaci w innych światach to zdecydowanie silne wręcz podświadome uzależnienie.
Te audire no possum. Musa sapientum fixa est in aure. Grasz w zielone? GRAM! Żądamy 24-godzinnego dnia cantryjskiego dla lepszej płynności działań!
rem

Postby rem » Thu Apr 10, 2008 9:48 am

Ja natomiast ostatnio w całkiem innej grze, gdzie występuja klany i jest czat klanowy spotkałem się z wypowiedzią: *śmieje się* (w gwiazdkach) i jeszcze potem paru innymi podobnymi również w gwiazdkach... cóż skojarzyło mi się jednoznacznie.... jak na razie nie pytałem się... czyżby... ;)
Somewhere over the rainbow, blue birds fly, and the dreams that you dreamed of dreams really do come true...
Luke

Postby Luke » Thu Apr 10, 2008 9:59 am

rem wrote:Ja natomiast ostatnio w całkiem innej grze, gdzie występuja klany i jest czat klanowy spotkałem się z wypowiedzią: *śmieje się* (w gwiazdkach)
Oooooo to ja na zwykłych czatach się z tym spotykam już. :D Jeszcze trochę, i konwencja "gwiazdkowania" pojawi się w służbowych mailach. :twisted:
[*]...
Villon

Postby Villon » Thu Apr 10, 2008 10:17 am

Byłam jakiś czas temu w aptece. Zobaczyłam na półkach chrom. Pierwsza myśl: Brać!!! Cały zapas!!! Oprzytomniałam, jak już wsadzałam głowę w okienko... :oops:
To się chyba leczy, co? Powiedzcie mi, że to uleczalne...
Luke

Postby Luke » Thu Apr 10, 2008 10:22 am

Villon wrote:Byłam jakiś czas temu w aptece. Zobaczyłam na półkach chrom. Pierwsza myśl: Brać!!! Cały zapas!!! (...) Powiedzcie mi, że to uleczalne...
Villon, dopóki nie usiłujesz w okienku płacić żelazem albo żywicą, to jeszcze jest OK. :wink:

(Ja analogicznie w aptece chciałem ostatnio wykupić cały zapas gumy.) :roll: :D
[*]...
lacki2000

Postby lacki2000 » Thu Apr 10, 2008 10:07 pm

Villon wrote:Byłam jakiś czas temu w aptece. Zobaczyłam na półkach chrom. Pierwsza myśl: Brać!!! Cały zapas!!! Oprzytomniałam, jak już wsadzałam głowę w okienko... :oops:
A sprawdziłaś czy na podłodze leżą jakieś notatki określające zasady danej lokacji? Jak nie było takowych to brać ile się w inwentarzu zmieści!

A z tymi gwiazdkami to jest patent cantrowy? Bo sam się zastanawiam czy zanim tu trafiłem to się spotkałem z gwiazdkami i jakoś sobie nie mogę przypomnieć *stuka się rytmicznie kubkiem w potylicę*
Te audire no possum. Musa sapientum fixa est in aure. Grasz w zielone? GRAM! Żądamy 24-godzinnego dnia cantryjskiego dla lepszej płynności działań!
Leming

Postby Leming » Fri Apr 11, 2008 10:03 am

Villon wrote:Byłam jakiś czas temu w aptece. Zobaczyłam na półkach chrom. Pierwsza myśl: Brać!!! Cały zapas!!! Oprzytomniałam, jak już wsadzałam głowę w okienko... :oops:

Uświadomiłaś sobie, że jednak nie masz jachtu, na którym dałoby się zamontować nadajnik?

Luke wrote:Ja analogicznie w aptece chciałem ostatnio wykupić cały zapas gumy. :roll: :D

Do roweru? Czy na okular?

Dziwne macie problemy. My, lemingi, jesteśmy normalne i się nie uzależniamy.
http://www.bookcrossing.com/
Luke

Postby Luke » Fri Apr 11, 2008 10:32 am

Leming wrote:Do roweru? Czy na okular?
Na okular. 8)
[*]...
witia1

Postby witia1 » Fri Apr 11, 2008 11:00 am

lacki2000 wrote:
A sprawdziłaś czy na podłodze leżą jakieś notatki określające zasady danej lokacji? Jak nie było takowych to brać ile się w inwentarzu zmieści!

A z tymi gwiazdkami to jest patent cantrowy? Bo sam się zastanawiam czy zanim tu trafiłem to się spotkałem z gwiazdkami i jakoś sobie nie mogę przypomnieć *stuka się rytmicznie kubkiem w potylicę*

Nie wiem jak stary jest Cantr ale gwiazdki są z pewnością starsze ;) Głowy nie dam bo kiedyś przypadkiem zobaczyłem taki post na forum ( nawet już nie pamiętam jakim :roll: ) ale chyba jako źródło zagwiazdkowania podawał autor Ultimę.
Miaua

Postby Miaua » Fri Apr 11, 2008 11:02 am

Ej, a o autobusach tez myslicie: "rany, zaraz nie zdążę na dokowanie"? albo " jak mi oddokuje przed czasem to do nastepnej tury bede musiala czekac"?
Kamienny znak: I'm the Devil, I love metal!
Kamienny znak: Dzięki, Marolu Wielki Bardzo!

Image
Villon

Postby Villon » Fri Apr 11, 2008 2:45 pm

Okular? :shock:
Nie, o autobusach nie. Nie znoszę autobusów, staram się unikać, jak mogę. 8)
*chowając za plecami kielnię wpatruje się z nabożeństwem w równiutką dużą marmurową świątynię: Dzięki Marolu Wielki Bardzo!, a zwłaszcza w jeden jej element u samej góry*
Elf

Postby Elf » Fri Apr 11, 2008 5:09 pm

Gwiazdki są stare jak świat. Kto grał w inne RPG- wie.
Waszych problemów też już nie rozumiem, bo na szczęście etap uzależnienia od gry minął. Teraz w każdym momencie mogłabym przestać grać.

Realne życie jest bardzo fascynujące ; )
taca. wanna. łóżko
pipok

Postby pipok » Fri Apr 11, 2008 6:33 pm

Elf wrote:Waszych problemów też już nie rozumiem, bo na szczęście etap uzależnienia od gry minął. Teraz w każdym momencie mogłabym przestać grać.
"Rzucenie palenia to nic trudnego - setki razy to robiłem, zawsze mi się udawało" (Mark Twain)
;)
Loc

Postby Loc » Sun May 04, 2008 10:31 am

A ja to mam gdzies, bo ja juz nie gram...
raist wrote: Jesli nie mowisz po chinsku to nie wypowiadaj sie u nich na forum. Chyba, ze chcesz podzielic los Saszy.

Pozdrawiam,

GyGy 6471298

Return to “Ogólne dyskusje”