Legalus wrote:wszędzie kontynent, kontynent, kontynent. Nie kontynentujcie, tylko powiedzcie, która to wyspa w ogóle? BojRad?
Kontynent to kontynent, a nie wyspa.
Moderators: Public Relations Department, Players Department
Legalus wrote:wszędzie kontynent, kontynent, kontynent. Nie kontynentujcie, tylko powiedzcie, która to wyspa w ogóle? BojRad?
domeq wrote:Legalus wrote:wszędzie kontynent, kontynent, kontynent. Nie kontynentujcie, tylko powiedzcie, która to wyspa w ogóle? BojRad?
Dla mnie Bojrad to tylko wyjatkowo duza wyspa. Chociaz? Zeby tak klimat byl znacznie na nim zroznicowany - ale wcale nie jest. Tu slon, tam slon. Wszedzie slonieNa kontynent wskazuje tylko jego rozczlonkowanie - kazdy czlon moglby funkcjonowac jako odrebna wyspa, i tak nawet funkcjonuje...
NiKnight wrote:Dla mnie też Bojran-Radiran wydaje się wyspą, kontynent kojarzy mi się z wielkimi obszarami ziemii. Wyspa ta natomiast przypomina zatopione pasmo górskie. Może obszarowo jest duża ale trudno podróżując po niej nie napotkać w rozsądnym czasie brzegu morza.
Podobnie jest zresztą z wyspą F. Wyspy obcokrajowców (niektóre) już bardziej przypominają kontynenty... ale to moja opinia, można się z nią nie zgadzać.
Wikipedia wrote:Wyspa - każdy z trwałych fragmentów lądowej powierzchni Ziemi, który jest otoczony ze wszystkich stron wodą. Wyspy istnieją więc na rzekach, jeziorach, stawach, morzach i oceanach. W przypadku tych dwóch ostatnich za wyspy uznaje się obiekty o rozmiarach mniejszych od rozmiarów kontynentu (wartość graniczna znajduje się gdzieś między wielkością największej wyspy: Grenlandii a wielkością najmniejszego kontynentu: Australii).
marol wrote:(...) dałem sobie spokój z Cantr. To samo tyczy się dziesiątek próśb o pomoc ze statkami, projektami itp., które ciągle do mnie przychodzą.
Users browsing this forum: No registered users and 1 guest