(wydzielone z Ciekawostek) Jak oni wyglądają ;)

Ogólna pozapostaciowa dyskusja pomiędzy graczami Cantr II.

Moderators: Public Relations Department, Players Department

Felixis

Re: (wydzielone z Ciekawostek) Jak oni wyglądają ;)

Postby Felixis » Mon May 18, 2015 6:35 pm

psychowico wrote:Ciężko mi sobie wyobrazić, że ktoś robi jakąś postać, bo "jest taka moda".

To raczej nie tyle moda, co zauważenie, że czegoś w okolicy brakuje. Próba wypełniania tej luki. Na ten sam pomysł wpada kilka osób i potem pojawiają się duże ilości podobnych postaci (tak jak było z falą wariatów).
"Prędzej czy później dopadnie nas rzeczywistość"
notized

Postby notized » Mon May 18, 2015 6:49 pm

Felixis wrote:
notized wrote:Cantryjska norma - każda istota płci żeńskiej jest drobna, ale biust i biodra są obecne, często aż w nadmiarze. Oczywiście jędrne. Apetyczne. Kuszące. :D

No nie wiem. Z tego co widzę, ostatnio normą są płaskie, chude kobiety bez bioder. Ile nowych się w ostatnim miesiącu obudziło, to może z jedną widziałam o "normalnym" kształcie. Chyba że to ja tak trafiam :D

Ajć. :D
I'm an agent of Chaos.
Raynus

Postby Raynus » Wed May 20, 2015 1:13 pm

Cycatych, "bardzo kobiecych", "zaokrąglonych tam gdzie trzeba", ale i zarazem szczupłych jest od cholery. Niedawno był też wysyp chudawych kobiet z chłopięcymi biodrami, bez biustu i generalnie takich szaraczków. Znacznie mniej jest puszystych kobiet, a jak już ktoś je robi to, co dziwne, robione są w taki sposób, że odbiera się im kobiecość. Tak jakby każda puszysta kobieta w Cantrze musiała się nie myć, pić za czterech, być żarłokiem, mieć włosy między palcami i bekać publicznie.
Felixis

Postby Felixis » Wed May 20, 2015 2:44 pm

Raynus wrote:Znacznie mniej jest puszystych kobiet(...)

Facetów też można na palcach jednej ręki policzyć. Przynajmniej ja niewielu widziałam. To pewnie kwestia tego, że z reguły chce się "wyglądać dobrze" i próbuje się wpisać w jakieś tam kanony piękna, a że i na żywo jest moda na bycie chudym, wysportowanym i wszystko inne, to w grze też staje się to regułą.

Raynus wrote:(...)a jak już ktoś je robi to, co dziwne, robione są w taki sposób, że odbiera się im kobiecość. Tak jakby każda puszysta kobieta w Cantrze musiała się nie myć, pić za czterech, być żarłokiem, mieć włosy między palcami i bekać publicznie.

Jak jest naprawdę gruba, to chyba logiczne że dużo je :D Co do innych cech, nie wiem, nie mam wielkiego porównania. Wydaje mi się jednak, że z "brzydkimi" jest podobnie. Też im się dowala różne takie, jakby nie mogli być całkowicie normalni, chcieć tego samego co "ładni" i tak dalej. Jeśli ktoś ma jakiś "defekt" w wielu wypadkach nie kończy się na jednym, a minimum kilku. Swoją drogą, to trochę przypomina zabieg stosowany w starych bajkach dla dzieci, w których jak ktoś jest zły, od razu ma brodawki, krzywe zęby, nie ma oka, śmierdzi i tak dalej. Nawala się tych negatywnych cech, żeby dzieciak kojarzył je w ten konkretny sposób.
Cara

Postby Cara » Wed May 20, 2015 4:38 pm

"Wysoki brunet o piwnych oczach. Posiada twarz w kształcie diamentu. Wysoki na około 160 cm. Chudy i słabo umięśniony."

...ale jak..?
"After all... it's just a trick. Yes, it's just a trick."
dekalina

Postby dekalina » Wed May 20, 2015 4:47 pm

Felixis wrote:Swoją drogą, to trochę przypomina zabieg stosowany w starych bajkach dla dzieci, w których jak ktoś jest zły, od razu ma brodawki, krzywe zęby, nie ma oka, śmierdzi i tak dalej. Nawala się tych negatywnych cech, żeby dzieciak kojarzył je w ten konkretny sposób.

Dzieci do jakiegoś tam wieku postrzegają świat dualistycznie. Jak im dasz bohatera pięknego, ale złego albo koszmarnie brzydkiego mędrca, to im mózg wysiądzie i nie będą w stanie śledzić fabuły. W cantr zdarzają się postacie ładne ale głupie, więc nie jest aż tak prymitywnie :P

Felixis wrote:
Raynus wrote:(...)a jak już ktoś je robi to, co dziwne, robione są w taki sposób, że odbiera się im kobiecość. Tak jakby każda puszysta kobieta w Cantrze musiała się nie myć, pić za czterech, być żarłokiem, mieć włosy między palcami i bekać publicznie.

Jak jest naprawdę gruba, to chyba logiczne że dużo je :D

To że dużo je, nie znaczy, że musi rzucać się na jedzenie, mlaskać i gadać z pełną gębom. Znam sporo puszystych kobiet, które jedzą dużo, ale minimalnymi kęsami. Przed każdym powtarzając: "To już naprawdę ostatni", "Nie powinnam więcej", "Na diecie jestem".
Last edited by dekalina on Wed May 20, 2015 5:50 pm, edited 1 time in total.
Frankoniusz

Postby Frankoniusz » Wed May 20, 2015 5:21 pm

Diament to standardowy kształt twarzy, tak samo jak twarz trójkątna czy owalna.
mru

Postby mru » Wed May 20, 2015 5:40 pm

Felixis wrote:Facetów też można na palcach jednej ręki policzyć. Przynajmniej ja niewielu widziałam. To pewnie kwestia tego, że z reguły chce się "wyglądać dobrze" i próbuje się wpisać w jakieś tam kanony piękna, a że i na żywo jest moda na bycie chudym, wysportowanym i wszystko inne, to w grze też staje się to regułą.

Prawda. Mam wrażenie, że w odniesieniu do postaci kobiecych działa to jeszcze mocniej. O ile szczupłą sylwetkę można jeszcze przypisać temu, że mnóstwo prac ma jednak charakter fizyczny i postać harująca dzień w dzień w kopalni może pewnie zrzucić tłuszczyk i wyrobić sobie ładne mięśnie, to na przykład patrząc na wzrost - postaci karłów zdarzało mi się spotykać, ale karlicy już nie. A i tym "brzydkim" kobietom wpycha się zwykle jakieś zmiękczające szczegóły - a to uśmiech ma promienny, a to włosy puszyste i do kolan, a to oczy błyszczące, które w ogóle przykuwają całą uwagę. :wink: Brzydkie ale miłe są jednak rzadkością, albo przynajmniej ja rzadko na nie trafiam.
cudne manowce
Felixis

Postby Felixis » Wed May 20, 2015 6:00 pm

dekalina wrote:W cantr zdarzają się postacie ładne ale głupie, więc nie jest aż tak prymitywnie :P

Dlatego wspomniałam tylko o negatywnej części. Wśród ładnych jest duża różnorodność, wśród brzydkich niewielka.

mru wrote:(...)patrząc na wzrost - postaci karłów zdarzało mi się spotykać, ale karlicy już nie.

Karła nigdy nie spotkałam w Cantr, ale postacie ze wzrostem około 150-160cm już tak. Za to wśród niepełnosprawnych fizycznie widziałam samych mężczyzn, a pośród niemów jedynie kobiety. Nie liczę osób które uległy wypadkowi za życia.
Laura_

Postby Laura_ » Wed May 20, 2015 6:48 pm

Ja znałam laskę bez ręki
ps. a, cholera, nie doczytałam, uległa wypadkowi :|
Rafal3920

Postby Rafal3920 » Thu May 21, 2015 6:52 pm

mru wrote:pośród niemów jedynie kobiety.

Kudłacz/Ziemnak z łąki był zupełnym dzikusem, nie mówił nic, ale mimo to staraliśmy się go nauczyć :)
MagC

Postby MagC » Thu May 21, 2015 6:59 pm

Prócz Kudłacza znałam jeszcze jednego niemowę. Sourd z Vlotryan, no ale to wieki temu było.
I karła gdzieś ostatnio widziałam.
Cara

Postby Cara » Thu May 21, 2015 10:52 pm

MagC wrote:I karła gdzieś ostatnio widziałam.

Thord, Bojving jest karłem.
"After all... it's just a trick. Yes, it's just a trick."
Marian10

Postby Marian10 » Fri May 22, 2015 3:02 am

Felixis wrote:Na ten sam pomysł wpada kilka osób i potem pojawiają się duże ilości podobnych postaci (tak jak było z falą wariatów).

W Cantrze są sami wariaci.
notized

Postby notized » Fri May 22, 2015 11:18 am

Cara wrote:
MagC wrote:I karła gdzieś ostatnio widziałam.

Thord, Bojving jest karłem.

Nie tylko, znam już trzech. Acz Thord najbardziej charakterny.
I'm an agent of Chaos.

Return to “Ogólne dyskusje”