Pytania.

Ogólna pozapostaciowa dyskusja pomiędzy graczami Cantr II.

Moderators: Public Relations Department, Players Department

G-deck

Postby G-deck » Fri Sep 09, 2005 5:21 pm

Co więc mógł mieć na myśli gracz, który powiedział, że osada ma już zajęte wszystkie sloty :?
Drax

Postby Drax » Fri Sep 09, 2005 5:28 pm

To, ze wiecej osob nie moze juz wydobywac surowcow, a nie pomiescic osob. Po prostu jest limit zbieraczy i nie moze tak duzo osob pracowac.
KVZ
Players Dept. Member

Postby KVZ » Fri Sep 09, 2005 9:56 pm

nemo49 wrote:Pytanie z zakresu żeglarstwa:
1. czy łódź na jeziorze wymaga przystani ?
2. jesli tak to jakiej - bo sa dwie : nadbrzeżna i rzeczna

1. Zależy od typu łodzi. Te prostsze nie wymagają. Poczytaj sobie Wiki. Przystań jednak może też się przydać by zapobiec kradzierzy otwarych łodzi jeśli jest zamknięta na klucz jak dobrze pamiętam z jednej z angielskich lokacji.. Ale to było daaawno.

2. Nadbrzeżną budujesz nad morzem, a rzeczną budujesz przy jeziorze. Zastanawia mnie tylko jedno... Na angielskiej wyspie widziałem lokacje która graniczy zarówno z jeziorem i morzem i nie wiem jak to jest rozwiązane gdy się wybuduje łódź to gdzie ona się wtedy pojawi jeśli nie ma przystani? I czy istnieje wtedy możliwość "przerzucenia" łodzi przez taką lokację z jeziora na morze? Może nasz programista Marol będzie znał odpowiedź na tą zagadkę.
Raist

Postby Raist » Fri Sep 09, 2005 9:58 pm

Czego potrzebuje do przygotowania jajek? Garnek, wode i piec? Tylko skad wziasc wode :D
CyboRKg

Postby CyboRKg » Fri Sep 09, 2005 10:00 pm

Raist wrote:Czego potrzebuje do przygotowania jajek? Garnek, wode i piec? Tylko skad wziasc wode :D

Na razie "wody" ani "pragnienia" nie zaimplementowano :cry:
brunetka wrote:hmmm.... a ty nie jestes taki twardy jak na obrazku, a nicka wybrałes z przekory? :wink:
Raist

Postby Raist » Fri Sep 09, 2005 10:06 pm

Ale mozna zrobic sadzone jajka chyba. Tylko nie wiem ile trzeba ich meic zeby w ogole zaczac je smazyc. Czy ktos sie orientuje czy do Smokera mozna wlozyc dowolna ilosc miesa i udusic je?
Drax

Postby Drax » Sat Sep 10, 2005 7:39 am

KeVes wrote:2. Nadbrzeżną budujesz nad morzem, a rzeczną budujesz przy jeziorze. Zastanawia mnie tylko jedno... Na angielskiej wyspie widziałem lokacje która graniczy zarówno z jeziorem i morzem i nie wiem jak to jest rozwiązane gdy się wybuduje łódź to gdzie ona się wtedy pojawi jeśli nie ma przystani? I czy istnieje wtedy możliwość "przerzucenia" łodzi przez taką lokację z jeziora na morze? Może nasz programista Marol będzie znał odpowiedź na tą zagadkę.

To dziala w ten sposob, ze kiedy lodz jest zadokowana (od razu po zbudowaniu jest zadokowana) i ja oddokowujesz to wyswietla ci miejsce gdzie chcesz zeby sie pojawila (northsea, westsea i takie podobne) wiec dla lodki do plywania po jeziorze bedzie ci pokazywac tylko lokacje na jeziorze. Mam nadzieje ze ktos zrozumial, bo troche zamotalem pewnie :D .
nemo49

Postby nemo49 » Sat Sep 10, 2005 9:26 am

Nie wiem jeszcze czy budowa łodzi przd wybudowaniem przystani nie jest błędem. Może najpierw trzeba zbudowac przystań , a dopiero potem łódź. Nie znalazłem nic na ten temat.
Drax

Postby Drax » Sat Sep 10, 2005 9:53 am

W angielskiej Wiki przy opisach lodzi masz napisane przy czym moga dokowac. Jesli wsrod innych miejsc jest wymienione "Land" to znaczy ze nie potrzeba przystani, a jesli tylko Coaster Harbour lub Landing-Stage znaczy ze potrzebuja.
Raist

Postby Raist » Sat Sep 10, 2005 1:20 pm

Na wyspach istnieja jeziora i rzeki?
CyboRKg

Postby CyboRKg » Sat Sep 10, 2005 2:11 pm

Jeziora sa, rzek nie spotkalem...
brunetka wrote:hmmm.... a ty nie jestes taki twardy jak na obrazku, a nicka wybrałes z przekory? :wink:
nemo49

Postby nemo49 » Sat Sep 10, 2005 6:55 pm

Czy dzisiaj przyszla jakas epidemia ? Moje postaci zauwazyly w wielu miejscach liczne wypadki smierci z "wyczerpania'. A może to jakieś generalne porządki ?
Sierak

Postby Sierak » Sat Sep 10, 2005 6:55 pm

nemo49 wrote:Czy dzisiaj przyszla jakas epidemia ? Moje postaci zauwazyly w wielu miejscach liczne wypadki smierci z "wyczerpania'. A może to jakieś generalne porządki ?

Inny temat take a look.
Basasael

Postby Basasael » Sun Sep 11, 2005 9:01 am

Mam dwa pytanka :

1. Czy predkosc wydobywania zalezy rowniez od poziomu zmeczenia i uszkodzen ?

2. Jak to jest z atakowaniem raz dziennie ? Przyznam, ze z luku atakowalem 3 razy i moglbym wiecej ;)
Drax

Postby Drax » Sun Sep 11, 2005 9:23 am

1. Predkosc wydobywania na pewno zalezy od zmeczenia, a czy od uszkodzen to nie wiem.
2. Atakowac mozesz kazda osobe raz dziennie. Czyli mozesz bic ilu chcesz ludzi, ale kazdego tylko po razie.

Return to “Ogólne dyskusje”