Jak on/ona mnie wkurza...

Ogólna pozapostaciowa dyskusja pomiędzy graczami Cantr II.

Moderators: Public Relations Department, Players Department

Cantryjczyk

Postby Cantryjczyk » Wed Apr 11, 2007 10:42 pm

Z tematu o paliwach.

Terlas wrote:Po pierwsze to paliwo i to, wienc oby dwa powiny służyć do napedzania. Po drugie coś ci sie pomyliło. zrob 500g benzyny, a zrob 500g biopaliwa nieoczyszczonego. Zrobienie alkocholu z 2 dni zbierania wody, zrobienie nie oczyszczonego 4h i oczyszczenie ponad 3 dni wrzucajac w to mieso i inne sorowce. Do dwoch dni wydobycia(nie wieze ze nie masz pompy) Bo reszta automatycznie a i garstka drewna na koks(ekonomiczniej). Czyli 6 dni pracy + 2 automatycznie do 2 dni pracy + dzien autoamtycznie. Jezeli sie pomyliłem przepraszam nie powina byc to znaczaca pomyłka ale troche szybko to wziołęm, zaczerpniete poczesci na wiki po czesci na swoich postaciach. Jezeli biodizel bedzie miał takie spalanie, to nie tylko bede zastanawiał sie nad sprowadzaniem ropy, ale bedzie to owiele bardziej opłacalne. No i rowniez znam osady ktore produkuja biodizel inaczej o niego bym nie pytał ;)
Każdy ma swój punkt widzenia, ale nie każdy z niego coś widzi.
2rf

Postby 2rf » Wed Apr 11, 2007 10:49 pm

Amorze to takzwany "ómys matematyczny"? :wink:

Ja jestem humanistką i przyznam się, że kiedy to czytam to owszem, wyłapuję błędy, ale już ze śledzeniem cyferek i logiki działania to u mnie gorzej. Każdy widać ma swoje ułomności.
"We're alone inside - that'll never change" / Riverside
myszaq

Postby myszaq » Wed Apr 11, 2007 10:53 pm

a wiesz, luk, ze tez chcialem to tutaj puscic? 2rf, ja jestem matematyczny. i wybacz, ale kluje mnie to w oczy wrecz nieziemsko. ludzie, tak spacja, jak i slownik ortograficzny/poprawnej polszczyzny/razem czy osobno/cholerawiejakijeszcze nie gryza...

i tak, wiem, nie uzywam polskich znakow. czesto pisuje po angielsku, w nawyk mi weszlo :P
Milo

Postby Milo » Wed Apr 11, 2007 11:29 pm

Ja zdecydowanie wkurzam moją pisownią. Często nie używam polskich znaków - loguje sie z różnych komputerów i nie mam pojecia jak mają poustawiane kodowanie, zresztą nawet nie wiem gdzie na Mac'u tego szukać :D A kiedy nie używam polskich znaków to popełniam koszmarne błędy ortograficzne na poziomie początków szkoły podstawowej. Nie mam pojęcia dlaczego, nie potrafię sobie z tym poradzić i będę Was wkurzał dalej :oops:
bast

Postby bast » Thu Apr 12, 2007 5:23 am

2rf wrote:fiu fiu! ale mu pojechaliście! :lol:
Miejcie trochę litości, brak polskich znaków to jeszcze nic aż tak strasznego (choć przydałaby się konsekwencja w ich używaniu).

było nie pisać, że denerwuje go nawet "brak kropki w trzykropku" 8)

And the light of a fading star
Is what you were, is what you are
Like the glow that christens the moon
You shone too soon, you shone too soon
Miaua

Postby Miaua » Thu Apr 12, 2007 6:29 am

A ja czasem wole czegos nie napisac jak nie jestem pewna pisowni, niz napisac z bledem. Bo mi glupio i wstyd :roll:
Kamienny znak: I'm the Devil, I love metal!
Kamienny znak: Dzięki, Marolu Wielki Bardzo!

Image
Leming

Postby Leming » Thu Apr 12, 2007 6:50 am

A mnie nie wkurza, jak ktoś pisze bez polskich znaków, o ile jest w tym konsekwentny. Pojedyncze literówki też mnie nie wkurzają. Też je popełniam czasem.
Ale wkurza mnie do białej gorączki, jak ktoś pisze już TAK NIESTARANNIE, że gubi się treść przekazu. Mogę podać przykłady takich wypowiedzi z gry, ale nie chcę sobie psuć zabawy.
Dzielenie ludzi na "humanistów" i "ścisłych" i zakładanie z góry, że "humaniści" będą mieli kłopoty z logiką, a "ściśli" nie będą potrafili zdania poprawnie sklecić uważam za poważną pomyłkę. Szczególnie, jeśli ktoś w ten sposób sam siebie opisuje. To też mnie wkurza i wkurzało, ale nie dotyczy gry, więc koniec offtopu.

PS. Wkurzają mnie gracze, co wstają lewą nogą, a potem się wyżywają swoimi postaciami na innych niewinnych postaciach 8)
pipok

Postby pipok » Thu Apr 12, 2007 7:50 am

Leming wrote:PS. Wkurzają mnie gracze, co wstają lewą nogą, a potem się wyżywają swoimi postaciami na innych niewinnych postaciach 8)
1863-5.30: Ha-ha! *śmieje się złośliwie*
1863-5.30: Używając kuszy, po mistrzowsku zabija leminga.
Averus Wolfmaster

Postby Averus Wolfmaster » Thu Apr 12, 2007 8:45 am

Heh, ja nie mówie, ze jestem bezbłędny, skąd. Polskich literek po prostu glownie nie uzywam, choć, w nielicznych przypadkach ( nie wiem od czego one zależą, raz napisze coś po polsku, a innym razem bez zadnej krpki czy kreski ) owszem. Osobiscie braku polskich znaków nigdy nie traktuje jako błędu ( bo, bym się zaszlachtował ), ale jeśli niektórych to irytuje, to chyba czas zacząć. Skoro wymagam to i od siebie.

PS. Zdaje się, że w mojej poprzedniej wypowiedzi był jeden błąd.
pipok

Postby pipok » Thu Apr 12, 2007 9:09 am

Averus Wolfmaster wrote:Heh, ja nie mówie, ze jestem bezbłędny, skąd. Polskich literek po prostu glownie nie uzywam, choć, w nielicznych przypadkach ( nie wiem od czego one zależą, raz napisze coś po polsku, a innym razem bez zadnej krpki czy kreski ) owszem. Osobiscie braku polskich znaków nigdy nie traktuje jako błędu ( bo, bym się zaszlachtował ), ale jeśli niektórych to irytuje, to chyba czas zacząć. Skoro wymagam to i od siebie.

Averus Wolfmaster wrote:PS. Zdaje się, że w mojej poprzedniej wypowiedzi był jeden błąd.
Hi-hi!
2rf

Postby 2rf » Thu Apr 12, 2007 9:21 am

kurczę, teraz to strach coś pisać! :roll:
"We're alone inside - that'll never change" / Riverside
Leming

Postby Leming » Thu Apr 12, 2007 9:25 am

Niech się krasnalek nie boi. Krasnalek pisze w granicach akceptacji. 8)

PS. Wkurzają mnie takie standardowe reakcje na sugestie doskonalenia swojego języka i dbania o zrozumiałość wypowiedzi... Nie no, tego się żadną miarą nie podciągnie pod temat... :?
bast

Postby bast » Thu Apr 12, 2007 9:39 am

a mnie wkurza gdy ktos w swoim oku belki nie widzi, a u innych wypatruje... :roll:

And the light of a fading star
Is what you were, is what you are
Like the glow that christens the moon
You shone too soon, you shone too soon
Mattan

Postby Mattan » Thu Apr 12, 2007 11:05 am

bast wrote:a mnie wkurza gdy ktos w swoim oku belki nie widzi, a u innych wypatruje... :roll:

No mnie właśnie o to chodziło. Nie lubię jak kogoś bolą tylko czyjeś błędy.
Ja sam potrafię walnąć babola, ale to tzw. wtórny analfabetyzm. :? *bije się w piersi aż huczy*
Leming

Postby Leming » Thu Apr 12, 2007 11:13 am

Mattan wrote:
bast wrote:a mnie wkurza gdy ktos w swoim oku belki nie widzi, a u innych wypatruje... :roll:

No mnie właśnie o to chodziło. Nie lubię jak kogoś bolą tylko czyjeś błędy.

Nie wiem, czy to do mnie, czy nie, ale na wszelki wypadek dopiszę po raz trzeci:
- nie błędy jako takie mnie bolą,
- nie jestem osobą niepopełniającą błędów, zaś puryzm językowy jest obcą mi postawą,
- to, co mnie boli, to nagromadzenie błędów (a nawet już nie błędów, bo to nie pomyłki, a zwyczajne lenistwo), przy którym wypowiedź przestaje być zrozumiała, a co najmniej wymaga powtórnego czytania.

Ale to i tak pewnie nie było do mnie... :(

PS. Wkurza mnie, jak czasem trzeba kilka dni czekać w grze na odpowiedź na najprostsze pytania...

Return to “Ogólne dyskusje”