Wikipedia Cantr - kopalnia wiedzy o grze

Ogólna pozapostaciowa dyskusja pomiędzy graczami Cantr II.

Moderators: Public Relations Department, Players Department

Marcia

Postby Marcia » Thu Nov 27, 2008 11:26 am

W wiki podane jest, ze na OBUDOWĘ RADIA DO POJAZDÓW potrzeba 300g żelaza, tymczasem potrzebne jest az 500g.

Natomiast do ugotowania TAMALU w kuchence turystycznej potrzeba jedynie 200g miesa, a nie 300 jak podaje wiki.
Mattan

Postby Mattan » Thu Dec 04, 2008 11:32 am

Marcia wrote:W wiki podane jest, ze na OBUDOWĘ RADIA DO POJAZDÓW potrzeba 300g żelaza, tymczasem potrzebne jest az 500g.
Natomiast do ugotowania TAMALU w kuchence turystycznej potrzeba jedynie 200g miesa, a nie 300 jak podaje wiki.

Poprawione. Dzięki.
robin_waw

Postby robin_waw » Tue Jul 14, 2009 10:19 am

W wiki podane jest że Galeon jest najbardziej pojemnym statkiem:
1800000g

Ta sama wiki podaje ładowność szkunera:
2500000g
grzybi

Postby grzybi » Thu Jul 16, 2009 7:37 am

http://wiki.cantr.net/index.php/Li%C5%9Bcie_herbaty

To jest strona z opisem liści herbaty. Poniżej jest napisane 'Lista produktów otrzymywanych z mięty:' i link do suszonej mięty. To zamiast linków o herbacie.

No ja rozumiem... herbatka miętowa... ;)
Mattan

Postby Mattan » Thu Jul 16, 2009 1:47 pm

Obydwa powyższe poprawione.
B.M.T.

Postby B.M.T. » Thu Jul 16, 2009 1:48 pm

To chyba ktoś dla żartu zrobił bo dwa tygodnie temu to chyba była herbata nie mięta.
grzybi

Postby grzybi » Thu Jul 16, 2009 1:52 pm

Btw. czy ktoś już proponował herbatę miętową jako nową 'potrawę/miksturę'?
Mattan

Postby Mattan » Thu Jul 16, 2009 2:15 pm

grzybi wrote:Btw. czy ktoś już proponował herbatę miętową jako nową 'potrawę/miksturę'?

O ile pamiętam tak.
Grzybi to nie ten topic. :evil:
grzybi

Postby grzybi » Thu Jul 16, 2009 7:56 pm

Nie chciałem zakładać nowego tematu w propozycjach, skoro pierwszą odpowiedzią byłoby tradycyjne: BYŁO JUŻ.

Żeby offtopa nie było:

1. Brak artykułów do większości napojów leczniczych.
2. W polskim opisie szafirów są znaki zapytania zamiast liczby gramów dziennego wydobycia.
3. Znalazłem jadeit, obsydian, opale. Według wiki nie mają zastosowania. Czy coś się już w tej kwestii zmieniło?
4. Taki wynalazek jak pupusas. W polskim wiki robi się to z mięsa, sera i propanu. Natomiast w angielskim z tortilli i sera. O propanie nie ma słowa. Trzeba to dopiero wygrzebać z opisu kuchenki turystycznej (podobnie jest w tortilli)
Mattan

Postby Mattan » Thu Jul 16, 2009 9:56 pm

grzybi wrote:1. Brak artykułów do większości napojów leczniczych.
2. W polskim opisie szafirów są znaki zapytania zamiast liczby gramów dziennego wydobycia.
3. Znalazłem jadeit, obsydian, opale. Według wiki nie mają zastosowania. Czy coś się już w tej kwestii zmieniło?
4. Taki wynalazek jak pupusas. W polskim wiki robi się to z mięsa, sera i propanu. Natomiast w angielskim z tortilli i sera. O propanie nie ma słowa. Trzeba to dopiero wygrzebać z opisu kuchenki turystycznej (podobnie jest w tortilli)

ad.
1. No brak. Nie chce mi się. :)
2. Poprawiłem.
3. O ile wiem nic się nie zmieniło ale ostatnio (od wielkiej awarii) nie mam źródła danych niestety.
4. Poprawiłem i już jest tortilla zamiast mięsa. Co do propanu to raczej nie ruszam angielskiej wiki.

Bardzo jestem wdzięczny za takie uwagi. Pozwalają mi usuwanie błędów z wiki.
grzybi

Postby grzybi » Thu Jul 16, 2009 10:07 pm

Zboczenie zawodowe takie mam. Wyszukiwanie błędów. Coś znajdę jeszcze to dorzucę. Opracuję jakoś resztę mikstur i podeślę, tak że mogłbyś to przekleić do wiki, oczywiście po ewentualnych poprawkach żeby to się w formacie wiki pokazywało.

EDIT: Znalazłem jeszcze eksykator. W grze już zmieniono nazwę bardziej swojsko brzmiącą 'osuszacz'.

EDIT2: w artykule 'Kategorie: pojazdy' brakuje tandemu i tricykla i pewnie jeszcze czegoś innego. Zaznaczam, że w artykule 'Pojazdy' jest wszystko.
€e$y

Postby €e$y » Tue Aug 11, 2009 10:46 pm

Mamy w wiki coś takiego jak obrobiona skóra z krokodyla. Co to jest?

A przy budowie radia dla pojazdów i kabelków doń nie ma wyszczególnionych umiejętności.

Na razie tyle :wink:

Edit: Aha, jeszcze przy tej skórze, wychodząc stąd: http://wiki.cantr.net/index.php/Special ... dyla&go=Go, w stronę wyprawionej skóry krokodyla dochodzimy do http://wiki.cantr.net/index.php/Sk%C3%B ... wyprawiona, a gdy klikniemy dalej na "wyprawiona skóra" to przenosi nas oczywiście do zwykłej skóry, gdzie mowy nie ma (choć może powinna tam być wzmianka) o wyprawionej skórze krokodyla.
grzybi

Postby grzybi » Fri Aug 14, 2009 8:10 am

Znowu znalazłem babolka. W polskiej wiki jest napisane, że do zbudowania tandemu jest potrzebne między innymi 450 gram drewna. W angielskim wiki nie ma takiej informacji. I jest to zgodne z prawdą, ponieważ drewno nie jest tu potrzebne.
Mattan

Postby Mattan » Sun Aug 16, 2009 1:52 pm

Poprawiłem niektóre problemy resztę poprawię później.
Co do eksykatora to prawidłowa nazwą jest eksykator, a osuszacz to jakieś cantryjskie słowotwórstwo. Wiem bo moja żona ma wykształcenie laboratoryjne.

Mam problem bo od czasu wielkiej awarii nie działa informacja o zmianach i trudno wprowadzać mi zmiany w grze. Może ktoś da mi dostęp do informacji.
Quijo

Postby Quijo » Sun Aug 16, 2009 4:20 pm

Ja bym jeszcze proponował zmienić na wiki nazwę "rogaliki francuskie" po prostu na "rogaliki" bo na żadnej cantryjskiej mapie jeszcze nie widziałem, by była tam Francja, a tym bardziej, by pochodziły stamtąd rogaliki ;)
http://www.gks-murcki.com

Return to “Ogólne dyskusje”