Stekania starych marud, czyli narzekania cantryjskie

Ogólna pozapostaciowa dyskusja pomiędzy graczami Cantr II.

Moderators: Public Relations Department, Players Department

psychowico

Re: Stekania starych marud, czyli narzekania cantryjskie

Postby psychowico » Fri Oct 31, 2014 10:22 am

Już nam to kiedyś pewien gracz na forum tłumaczył.
Że chyba jesteśmy śmieszni, że myślimy, że jego postać się będzie dała poniżać, np. cierpiąc, czy odgrywając efekt bólu. Mu nie zależy przecież, innym powinno.
"Please give us a simple answer, so that we don't have to think, because if we think, we might find answers that don't fit the way we want the world to be."

https://www.kinkykitty.pl
dekalina

Postby dekalina » Fri Oct 31, 2014 10:35 am

Takie podejście nie tylko przy bólu drażni. Jak nie patrzy się na... powiedzmy "całą fabułę cantra", tylko na swoją postać i to co samemu chce się nią osiągnąć. Choćby pomijając logikę.
Frankoniusz

Postby Frankoniusz » Fri Oct 31, 2014 11:10 am

psychowico wrote:Już nam to kiedyś pewien gracz na forum tłumaczył.
Że chyba jesteśmy śmieszni, że myślimy, że jego postać się będzie dała poniżać, np. cierpiąc, czy odgrywając efekt bólu. Mu nie zależy przecież, innym powinno.

To osobny przypadek, mówię tu o postaciach graczy, którzy potrafią grać, ale ta ich jedna konkretna postać jest tak zajebista, że jak dostanie z topora to nawet nie mrugnie.
MagC

Postby MagC » Fri Oct 31, 2014 12:20 pm

O tak, nawet chyba wiem która konkretna postać ;) Też mnie to drażni, nie dość, że nie mrugnie to jeszcze ziewa znudzony. Postać nie czuje żadnego bólu.
psychowico

Postby psychowico » Fri Oct 31, 2014 4:37 pm

Podejrzewam, że sporo jest takich postaci. Nie mówiąc już o samobójczych newspawnach.
"Please give us a simple answer, so that we don't have to think, because if we think, we might find answers that don't fit the way we want the world to be."

https://www.kinkykitty.pl
Raynus

Postby Raynus » Fri Oct 31, 2014 6:41 pm

A już nie mówiąc o celowym głodzeniu się na śmierć :)
dekalina

Postby dekalina » Fri Oct 31, 2014 7:19 pm

Anorektycy.
Buka

Postby Buka » Thu Nov 06, 2014 11:27 am

Denerwuje mnie trochę, gdy postaci jednego gracza są bardzo podobne pod względem osobowości a przy tym nie są to klony-roboty (zupełnie odmienna kategoria). Aktywna, dość ciekawie odgrywana postać zdecydowanie traci na wartości gdy gracz powiela schematy. Może nie całkiem zaplanowanie. Jeśli jest bardzo aktywna, mocno rzuca mi się to w oczy i nudzi.

Druga rzecz, której nie lubię to mody w odgrywaniu (różnych graczy). Fale niemych, fale mających ostrego bzika na punkcie jakiegoś rodzaju jedzenia...

I niezmiennie: "słodkie parki". Postaci, które od czasu związania się nie podejmują żadnej aktywności skierowanej na coś/kogoś innego niż partner lub nawet ograniczają wyłącznie do szeptania z tą jedną osobą. Smutne, jeśli wcześniej były wielowątkowe.
Normalne może być zawężanie kręgu, gdy tworzą się bliższe relacje między postaciami, ale kompletna monotematyczność bardzo zaniża aktywność szczególnie mniejszej osady. I znowu - nudzi. Jest to na tyle częste, że zaczynam podziwiać postaci, które mimo posiadania bliskich przyjaciół/partnera, pozostają otwarte na sprawy i osoby nowe.
NDS
gawi

Postby gawi » Thu Nov 06, 2014 8:32 pm

Buka wrote:Denerwuje mnie trochę, gdy postaci jednego gracza są bardzo podobne pod względem osobowości a przy tym nie są to klony-roboty (zupełnie odmienna kategoria). Aktywna, dość ciekawie odgrywana postać zdecydowanie traci na wartości gdy gracz powiela schematy. Może nie całkiem zaplanowanie. Jeśli jest bardzo aktywna, mocno rzuca mi się to w oczy i nudzi.

Druga rzecz, której nie lubię to mody w odgrywaniu (różnych graczy). Fale niemych, fale mających ostrego bzika na punkcie jakiegoś rodzaju jedzenia...

I niezmiennie: "słodkie parki". Postaci, które od czasu związania się nie podejmują żadnej aktywności skierowanej na coś/kogoś innego niż partner lub nawet ograniczają wyłącznie do szeptania z tą jedną osobą. Smutne, jeśli wcześniej były wielowątkowe.
Normalne może być zawężanie kręgu, gdy tworzą się bliższe relacje między postaciami, ale kompletna monotematyczność bardzo zaniża aktywność szczególnie mniejszej osady. I znowu - nudzi. Jest to na tyle częste, że zaczynam podziwiać postaci, które mimo posiadania bliskich przyjaciół/partnera, pozostają otwarte na sprawy i osoby nowe.

A kiedyś lubiłaś takiego co ma bzika na punkcie jedzenia jednego rodzaju :P
[img]http://img338.imageshack.us/img338/3060/swiniajj0.gif[/img]

http://gawi.posadzdrzewo.pl
Buka

Postby Buka » Thu Nov 06, 2014 8:43 pm

Gawi, gawi, tu nie chodzi o jednego konkretnego ani nawet o nie lubienie całokształtu postaci. Tylko o wielu bazujących na tym samym. :)
NDS
dekalina

Postby dekalina » Thu Nov 06, 2014 9:40 pm

Buka wrote:I niezmiennie: "słodkie parki". Postaci, które od czasu związania się nie podejmują żadnej aktywności skierowanej na coś/kogoś innego niż partner lub nawet ograniczają wyłącznie do szeptania z tą jedną osobą.

Najgorzej jak w takim wypadku jedno z pary przestanie grać. Drugie z powodu braku jakichkolwiek relacji z kim innym (też) zasypia.
CzterySilnia

Postby CzterySilnia » Tue Nov 18, 2014 6:43 am

Yup, true.
Masterpiece

Postby Masterpiece » Fri Jan 30, 2015 2:01 pm

A mnie to najbardziej denerwuje, jak postacie nie wyglądają. Nie wiem jak sobie taką postać wyobrazić, więc nie można rzucić żadnych uwag odnośnie wyglądu... W dodatku jeszcze nigdy nie spotkałem pirata, który miałby ustawiony wygląd postaci, bo oczywiście łatwiej by było takiego złapać...
Felixis

Postby Felixis » Fri Jan 30, 2015 2:35 pm

Też widziałam wielu bez opisu postaci, ale znam też takich z opisem ^^ A jak ktoś "nie wygląda" to zawsze rzucam uwagi, że jest jakiś taki nijaki, ewentualnie dopytuje o włosy czy cokolwiek. Chociaż to irytujące i zniechęca do interakcji z taką postacią. Nie wiesz, czy możesz mu zmierzwić włosy, czy jest gruby czy chudy, czy wyższy od Ciebie czy niższy. Najlepiej jak po pięciu latach okazuje się, że ktoś odgrywał kalekę.
"Prędzej czy później dopadnie nas rzeczywistość"
Dawid
Programming Dept. Member

Postby Dawid » Fri Jan 30, 2015 2:39 pm

Masterpiece wrote:W dodatku jeszcze nigdy nie spotkałem pirata, który miałby ustawiony wygląd postaci, bo oczywiście łatwiej by było takiego złapać...

"skórzana opaska na oko - cienka opaska ze skóry otaczająca głowę i utrzymująca na miejscu fragment solidnej skóry zakrywający oko"
Wystarcza? :P

Tak sobie myślę, że wszyscy moi piraci mają opisy...

Return to “Ogólne dyskusje”