1 Edeńczycy
2...
3...
4 Polis
5 Tigańczycy
Najlepsza spolecznosc w Polskiej Strefie - glosowanie
Moderators: Public Relations Department, Players Department
-
-
- KVZ
- Players Dept. Member
Podsumowanie:
1. Bojvingowie - 123 punktów (19 głosów)
2. Vlotryanczycy - 119 punktów (20 głosów)
3. Cechowiczanie - 73 punktów (14 głosów)
4. WMPV (Zygurdowcy) - 66 punktów (11 głosów)
5. Dom Bojranczycy - 54 punktów (11 głosów)
6. Valerianie - 21 punktów (7 głosów)
7. Dervapolijczycy - 17 punktów (5 głosów)
Marchwiowe Rancho - 17 punktów (6 głosów)
Mieszkancy Portu Rzemiosł - 17 punktów (4 głosy)
10. Edeńczycy - 16 punktów (3 głosy)
11. Konfederacja VVschodnia - 14 punktów (3 głosy)
12. Oorkowie - 13 punktów (5 głosów)
Jezioranianie - 13 punktów (5 głosów)
14. Firma T.I.X. Ryba - 12 punktów (3 głosy)
Grupa Diary z Uroczyska - 12 punktów (3 głosy + wyróżnienie)
16. Vlyryanczycy - 10 punktów (4 głosy + wyróżnienie)
Ota Mastif - 10 punktów (2 głosy)
Grupa walcząca o Bearwood - 10 punktów (5 głosów)
Doim Hrodofic - 10 punktów (2 głosy)
20. Esdragonczycy - 9 punktów (4 głosy)
Tigańczycy - 9 punktów (3 głosy)
UWAGI:
1. Jakby się komuś coś nie zgadzało to PM do mnie
2. Co to jest Polis? Chyba nie chodzi o Dervapolis? Jeżeli tak to dodam dwa głosy dla Dervapolijczyków.
3. PRUT, Twój głos dla Vlyryan postał potraktowany jako wyróżnienie, bo dałeś 11 głosów, a nie 10
Nawet MD Chair nie powinien tak robić
4. Jednen głos na Cechowiczan (z uwagą "szczególnie tych z Portu") zaliczyłem dla mieszkańców portu. Cechowiczanom to i tak by nie poprawiło pozycji, a Port troche wyporomowało. Jakby komuś to nie pasowało to zgłaszać protesty
5. Głos na Kapłanów Zygurda doliczyłem na poczet WMPV. Nie zmieniło to jednak ich pozycji w rankingu.
6. Dwa mało znaczące głosy na Uroczyska nie zaliczyłem ani na poczet wyzwolicieli ani na poczet Diary, bo nie było wyszczególnione o kogo chodzi. Tak samo z jednym głosem na Bearwood - nie został zaliczony na poczet wyzwolicieli, bo nie zostało to sprecyzowane.
7. Vlotryan przegrało z Bojvingami
Ale zwolennicy Vlotryan nie matwcie się
Jedna niewielka manipulacja i wystarczło doliczyć głos na Ryszwille do Vlotryanczyków i było by na pierwszym miejscu (4 punkty na Ryszwille)
W takiej sytuacji myślę, że warto będzie zrobić ankiete na forum z ostatecznym finałem. Kto lepszy? Vlotryańczycy czy Bojvingowie? :>
1. Bojvingowie - 123 punktów (19 głosów)
2. Vlotryanczycy - 119 punktów (20 głosów)
3. Cechowiczanie - 73 punktów (14 głosów)
4. WMPV (Zygurdowcy) - 66 punktów (11 głosów)
5. Dom Bojranczycy - 54 punktów (11 głosów)
6. Valerianie - 21 punktów (7 głosów)
7. Dervapolijczycy - 17 punktów (5 głosów)
Marchwiowe Rancho - 17 punktów (6 głosów)
Mieszkancy Portu Rzemiosł - 17 punktów (4 głosy)
10. Edeńczycy - 16 punktów (3 głosy)
11. Konfederacja VVschodnia - 14 punktów (3 głosy)
12. Oorkowie - 13 punktów (5 głosów)
Jezioranianie - 13 punktów (5 głosów)
14. Firma T.I.X. Ryba - 12 punktów (3 głosy)
Grupa Diary z Uroczyska - 12 punktów (3 głosy + wyróżnienie)
16. Vlyryanczycy - 10 punktów (4 głosy + wyróżnienie)
Ota Mastif - 10 punktów (2 głosy)
Grupa walcząca o Bearwood - 10 punktów (5 głosów)
Doim Hrodofic - 10 punktów (2 głosy)
20. Esdragonczycy - 9 punktów (4 głosy)
Tigańczycy - 9 punktów (3 głosy)
UWAGI:
1. Jakby się komuś coś nie zgadzało to PM do mnie

2. Co to jest Polis? Chyba nie chodzi o Dervapolis? Jeżeli tak to dodam dwa głosy dla Dervapolijczyków.
3. PRUT, Twój głos dla Vlyryan postał potraktowany jako wyróżnienie, bo dałeś 11 głosów, a nie 10

4. Jednen głos na Cechowiczan (z uwagą "szczególnie tych z Portu") zaliczyłem dla mieszkańców portu. Cechowiczanom to i tak by nie poprawiło pozycji, a Port troche wyporomowało. Jakby komuś to nie pasowało to zgłaszać protesty

5. Głos na Kapłanów Zygurda doliczyłem na poczet WMPV. Nie zmieniło to jednak ich pozycji w rankingu.
6. Dwa mało znaczące głosy na Uroczyska nie zaliczyłem ani na poczet wyzwolicieli ani na poczet Diary, bo nie było wyszczególnione o kogo chodzi. Tak samo z jednym głosem na Bearwood - nie został zaliczony na poczet wyzwolicieli, bo nie zostało to sprecyzowane.
7. Vlotryan przegrało z Bojvingami

Corruption born inside. I'm part of dark side / A.F.K. / We'll steal your dreams and control your minds
https://twitter.com/DukeKVZ / http://www.futurerp.net/pages/link.php?id=24880
https://twitter.com/DukeKVZ / http://www.futurerp.net/pages/link.php?id=24880
- docent
- Matix
- PRUT
-
W sumie ranking ten odzwierciedla dość wiernie sytuację.
Dziwi mnie tylko bardzo niska pozycja Esdragończyków oraz niższa niż możnaby się było spodziewać pozycja Dervapolijczyków oraz Dom Bojrańczyków (stolice może nie są tak wielkie jak największe miasta w polskiej strefie, ale zato jest sporo bogatych miast i miasteczek no i świetnie rozwinięta gospodarka). Ranking pokazuje więc, że liczy się nie tylko gospodarka ale i kultura, bo to ona przyciąga do miasta jak magnes i przyczynia się do szybszego rozwoju gospodarczego. Osobiście nie lubię osad (nawet bardzo dużych i bardzo bogatych) w których dominują rozmowy typu "możesz mi podać młotek?", "zapraszam do wytopu" itp. oraz szepty, a nie ma typowo miejskich rozmów o kulturze, polityce i ogólnie o życiu. Miasta muszą żyć, a nie mogą wyglądać jak obozy pracy czy jakieś łagry.
Dziwi mnie tylko bardzo niska pozycja Esdragończyków oraz niższa niż możnaby się było spodziewać pozycja Dervapolijczyków oraz Dom Bojrańczyków (stolice może nie są tak wielkie jak największe miasta w polskiej strefie, ale zato jest sporo bogatych miast i miasteczek no i świetnie rozwinięta gospodarka). Ranking pokazuje więc, że liczy się nie tylko gospodarka ale i kultura, bo to ona przyciąga do miasta jak magnes i przyczynia się do szybszego rozwoju gospodarczego. Osobiście nie lubię osad (nawet bardzo dużych i bardzo bogatych) w których dominują rozmowy typu "możesz mi podać młotek?", "zapraszam do wytopu" itp. oraz szepty, a nie ma typowo miejskich rozmów o kulturze, polityce i ogólnie o życiu. Miasta muszą żyć, a nie mogą wyglądać jak obozy pracy czy jakieś łagry.
- Rusalka
Dokładnie tak. Bojvingowie zawdzięczają swój sukces wielkiemu naciskowi na kulturę, a nie tylko na gospodarkę. Dzięki temu ta osada wręcz "przykuwa" graczy do monitora co ożywia to miejsce. Twórzcie w swych osadach kulturę, twórzcie sztukę, stwórzcie torzsamość narodową miejsca. To główny aspekt napędzający grę.
Artur wrote:ja chce miec fabryke i czarnuchow w niej a nie dom z ogrodkiem kurna i nie zycze sobie zeby mnie ktos pouczal o graniu w cantr qrka