Malo smieszne cytaty/zdarzenia/itd
Moderators: Public Relations Department, Players Department
-
- Yossarian
- in vitro...
- Exor
- Saaq
Ja uważam wszelakie próby wejścia na temat religii z realnego świata w grze za:
1) wykorzystanie wiedzy OOC - co jest naruszeniem NZ
2) wejście na teren baaaaardzo śliski - bardzo łatwo się poślizgnąć i zrobić sobie kuku, szczególnie przy pomocy niektórych bardziej porywczych postaci
Ja jestem osobą wierzącą i praktykującą, a jedyne z czym sie w ramach szeroko pojętej wiary nie zgadzam to o. Rydzyk... Wbrew powszechnej opini nie wszyscy wierzący-praktykujący są ortodoksami spod znaku moherowego beretu...
Ani dowcipów o Jezusie, ani karykatur Mahometa nie uważam za śmieszne, co więcej uważam, że są w bardzo złym smaku...
Zgadzam się, sam nieraz mam problem z wymysleniem imion moim postaciom, jednak to nie powód, aby zżynac czyjeś dane!
Już nadanie postaci imienia Adam Małysz uważam za przesadę a co dopiero imion i co gorsza także nazwisk postaci nacechowanych emocjonalnie...
Zgadzam się w pełni nie tylko na to, aby niektóre nazwy postaci (typu imiona i nazwiska postaci historycznych) były zakazane przy ich zakładaniu, ale nawet na mozliwość zmiany ich przez PD
2) wejście na teren baaaaardzo śliski - bardzo łatwo się poślizgnąć i zrobić sobie kuku, szczególnie przy pomocy niektórych bardziej porywczych postaci

Ja jestem osobą wierzącą i praktykującą, a jedyne z czym sie w ramach szeroko pojętej wiary nie zgadzam to o. Rydzyk... Wbrew powszechnej opini nie wszyscy wierzący-praktykujący są ortodoksami spod znaku moherowego beretu...
Ani dowcipów o Jezusie, ani karykatur Mahometa nie uważam za śmieszne, co więcej uważam, że są w bardzo złym smaku...
dead_rat wrote:Nadawanie "pełnych" imion postaci historycznych, mitycznych czy też literackich świadczy moim zdaniem o ograniczonej kreatywności dealikwenta to po pierwsze, ale to nie jest jeszcze nic takiego, poprostu jednym to przychodzi łatwiej innym trudniej.
Zgadzam się, sam nieraz mam problem z wymysleniem imion moim postaciom, jednak to nie powód, aby zżynac czyjeś dane!
Już nadanie postaci imienia Adam Małysz uważam za przesadę a co dopiero imion i co gorsza także nazwisk postaci nacechowanych emocjonalnie...
dead_rat wrote:Moim zdaniem powinny zostać wprowadzone ograniczenia w tej kwestii, bo zdrowego rozsądku jak widać nie wszystkim wystarcza
Zgadzam się w pełni nie tylko na to, aby niektóre nazwy postaci (typu imiona i nazwiska postaci historycznych) były zakazane przy ich zakładaniu, ale nawet na mozliwość zmiany ich przez PD
-
To nie jest tak do końca oczywiste...
Przecież każdy z nas może nawet w rzeczywistości zmienić sobie imię i nazwisko, starać się o nowe obywatelstwo itd. Chyba nie możemy zabraniać ludziom nadawania sobie takich imion jak tylko chcą, zresztą przecież samo nadanie imienia nic nie znaczy bo imie nie jest wypisane na czole postaci. PD nie ma czego zmieniać. Ktoś może nazwać swoją postać Adam. A przdedstawiać się jednego dnia jako Adolf H., następnego jako Józek S. albo Wojtyła i co zrobicie?
Liczy się zachowanie osoby odgrywającej postać. Jak w normalnym życiu. Jeśli ktoś naruszy twą godność możesz iść do sądu. Tutaj mamy PD. Powinno wystarczyć...
Przecież każdy z nas może nawet w rzeczywistości zmienić sobie imię i nazwisko, starać się o nowe obywatelstwo itd. Chyba nie możemy zabraniać ludziom nadawania sobie takich imion jak tylko chcą, zresztą przecież samo nadanie imienia nic nie znaczy bo imie nie jest wypisane na czole postaci. PD nie ma czego zmieniać. Ktoś może nazwać swoją postać Adam. A przdedstawiać się jednego dnia jako Adolf H., następnego jako Józek S. albo Wojtyła i co zrobicie?
Liczy się zachowanie osoby odgrywającej postać. Jak w normalnym życiu. Jeśli ktoś naruszy twą godność możesz iść do sądu. Tutaj mamy PD. Powinno wystarczyć...
- WojD
Co zmiany imion i nazwisk - prawo euroejskie i polskie nie zezwala na przyjmowanie nazwisk - a w szczególności imion i nazwisk postaci historycznych, osób powszechnie znanych, rodów itp - bez względu na to, czy są to postaci pozytywnie, czy negatywnie postrzegane.
Raczej dość okrutne - widziałeś gdzieś w Cantr skocznię narciarską?
nadanie postaci imienia Adam Małysz uważam za przesadę
Raczej dość okrutne - widziałeś gdzieś w Cantr skocznię narciarską?

==============
-
- Saaq
- NiKnight
Saaq wrote:Ja uważam wszelakie próby wejścia na temat religii z realnego świata w grze za:
Wykorzystanie wiedzy OOC w postaci systemów władzy jak monarchia, republika, demokracja, syndykat czy innych jest naruszeniem NZ.
Chyba nie zaprzeczysz?

Nie popadajmy w skrajności, można wzorować się na świecie rzeczywistym, świat Cantr też się na nim wzoruje: drewno wykorzystuje się do budowy domów i statków, z węgla, wapienia i rudy żelaza wytwarza się żelazo itd.
Jednak lepiej nie kopiować rozwiązań ze świata realnego. Bo to i tak się nie sprawdzi, zwłaszcza jeśli chodzi o systemy skrajnie odmienne jak demokracja i fundamentalizm.
Demokracja nie ma szansy zaistnieć z powodu multum obowiązków i ograniczonego czasu grania.
Fundamentalizm również, bo większość postaci nie ma silnego instynktu przetrwania.
Ni Ni Ni Ni!
- Elm0
- domeq
- Agent 0007
- Exor
Agent 0007 wrote:Czasem mam wrażenie, że ludziska uważają, że to jest taki zwykły czat... tutaj sobie pobudują, tutaj sobie coś zrobią, ale tak normalnie to sobie pogadają w takim białym polu na zielonym tle.... Część chyba nawet nie czyta opisu gry i NZ. Takich tylko powystrzelać.
dobry pomysł, będziemy traktować takich jako szaleńców, a tych jak wiadomo trzeba wybijać

nic do dodania poza tym co napisane
- KVZ
- Players Dept. Member
Ja muszę się przyznać, że sam kiedyś miałem postać o imieniu historycznym w angielskiej strefie. Był to Che Guevara i był nawet szeregowcem w straży Cantr City. Co prawda nie zrobił większej kariery bo się do niego nie przyłożyłem, ale sobie żył i był ;]
Też jestem Ateistą obecnie, chociaż kiedyś skłaniałem się w stronę Buddyzmu, ale znudziło mi się jako coś przestarzałego i bardzo trudnego do zgłębienia. Obecnie wolał bym New Age jak już. A powyższy przykład aczkowlwiek głupi w sensie Cantr jednak dla mnie RL troszkę zabawny jak ktoś ma dobre poczucie humoru. No wyobraź sobie, że dorosły Jezus szuka stajenki. Z lekka zabawne.
Też jestem Ateistą obecnie, chociaż kiedyś skłaniałem się w stronę Buddyzmu, ale znudziło mi się jako coś przestarzałego i bardzo trudnego do zgłębienia. Obecnie wolał bym New Age jak już. A powyższy przykład aczkowlwiek głupi w sensie Cantr jednak dla mnie RL troszkę zabawny jak ktoś ma dobre poczucie humoru. No wyobraź sobie, że dorosły Jezus szuka stajenki. Z lekka zabawne.
Corruption born inside. I'm part of dark side / A.F.K. / We'll steal your dreams and control your minds
https://twitter.com/DukeKVZ / http://www.futurerp.net/pages/link.php?id=24880
https://twitter.com/DukeKVZ / http://www.futurerp.net/pages/link.php?id=24880