Zwierzeta

Ogólna pozapostaciowa dyskusja pomiędzy graczami Cantr II.

Moderators: Public Relations Department, Players Department

Sigvald

Postby Sigvald » Thu Aug 25, 2005 12:21 pm

Na największej wyspie jest sporo zwierząt (natknąłem sie na lokacje z 20 szopami :shock: , az musiałem spojrzec do słownika). A to stadko koni dalej się nie rozmnaża :?

Ale z tym rozmnazaniem mimo wszystko jest dziwnie.
Mam rosyjskojezyczna postać, siedzi sobie w lesie sama. Są tam stada 9 koni i 4 wilków. Zwierzat przybywa co drugi dzień. Rzadko kiedy udaje mi się ustrzelić któreś :lol: bo gdy pojawia się nowe zwierzę jest w pełni zdrowe i potrzeba 2-3 dni aby je zabić.

Natomiast żadna z moich postaci nie widziała żeby przybyło zwierzę w polskiej lokacji. Przy stadach 3-5 osobników.

Może po prostu mam pecha.
Drax

Postby Drax » Thu Aug 25, 2005 12:42 pm

Ale i tak nie ma to porownania do wysp angielskich. Moze ja akurat trafilem na jakas lokacje ze zwierzyncem ale sami spojrzcie (to jest spis z dzisiaj):

5 deers
5 racoons
8 mooses
7 sheeps
4 horses
5 rabbits
6 mountain goats
6 cows
2 wild boars
4 pigeons
11 hawks

A 10 dni temu zaczalem zapisywac ile zwierzat maja. Piec dni temu zrobilem to kolejny raz i dzisiaj znow. Tak wyglada u nich przyrost zwierzat (zaznaczam ze codziennie ginie po pare osobnikow z roznych gatunkow, bo tam nikt sie nie przejmuje ze sie skonczą):

4 -> 7 -> 5 deers
6 -> 6 -> 5 racoons
7 -> 4 -> 8 mooses
7 -> 12 -> 7 sheeps
4 -> 5 -> 4 horses
5 -> 4 -> 5 rabbits
8 -> 5 -> 6 mountain goats
7 -> 8 -> 6 cows
3 -> 2 -> 2 wild boars
2 -> 2 -> 4 pigeons
6 -> 7 -> 11 hawks

To po prostu przesada. U nas maksymalnie sa trzy gatunki w lokacji a tam...
Sigvald

Postby Sigvald » Thu Aug 25, 2005 12:55 pm

Moja hipoteza: na poczatku było mało graczy, zwierzat przybywalo i wedrowały (spotkałem tam wedrujace zwierzeta, u nas nie :? )
dlatego jest tak duzo gatunków w jednej lokacji.
Natknąłem sie na rezerwat jastrzębi gdzie jest ich 20, nie wolno ich atakować, a one co jakis czas odlatuja do innych lokacji...

Poza tym jakie jest u nas podejscie do zwierząt...
Kazdy chce zabic cos dla siebie. Tam gdzie sa chronione prawie codziennie sa przypadki kłusownictwa. Tam gdzie nie ma takich praw są wyrzynane w strasznym tempie. Bo po co maja być jak nikt tam nie mieszka.
Sierak

Postby Sierak » Thu Aug 25, 2005 12:58 pm

Nie,nie,nie i mówcie,że Jos nas nie dyskryminuje...
ImageImage<-- Kliknij proszę w oba, z góry dziękuję :)
Drax

Postby Drax » Thu Aug 25, 2005 1:04 pm

Poza tym jakie jest u nas podejscie do zwierząt...
Kazdy chce zabic cos dla siebie. Tam gdzie sa chronione prawie codziennie sa przypadki kłusownictwa. Tam gdzie nie ma takich praw są wyrzynane w strasznym tempie. Bo po co maja być jak nikt tam nie mieszka.

Tam tez zabijaja zwierzeta. Tyle ze nie potrzebuja zbierac tego co z nich wypadnie. Ja dla przykladu zabilem wczoraj 3 zwierzaki i dwa inne zranilem. Przedwczoraj zabilem 2. Inni tez je zaijaja, a ze maja bron (najlepsze luki, kusze, stalowe szable) to zabijaja po jednym, dwoch ciosach. Ja akurat mam tylko pick axe ale zadaje nim po 22 dmga i dlatego niektore tylko zabijam po ciosie. Tam one sie mnoza w zastraszajacym tempie. Jesli dodadza nam zwierzeta do lokacji, to jest szansa ze u nas ich liczba sie zwiekszy. Na razie jej jednak nie widze.
Zimt

Postby Zimt » Thu Aug 25, 2005 1:05 pm

marol wrote:Kod gry jest jednakowy dla wszystkich i zwierzeta danego gatunku mają taką samą szansę na rozmnożenie wszędzie.

Z tym oczywiscie nie ma sensu dyskutowac, ale zauwaz jedno: w angielskich lokacjach, jak juz wielokrotnie zauwazano, jest wiecej gatunkow zwierzat, niz w polskich. Jak dotad moje postaci nie natrafily na miejsce na polskich wyspach, gdzie bylyby wiecej niz 3-4 gatunki zwierzat.
"I'm just living in my head..."
CyboRKg

Postby CyboRKg » Thu Aug 25, 2005 3:12 pm

Moja postac widziala stadko zwierzat - 23szt :!: Jest ta gorna granica 20szt czy jej nie ma?
brunetka wrote:hmmm.... a ty nie jestes taki twardy jak na obrazku, a nicka wybrałes z przekory? :wink:
KVZ
Players Dept. Member

Postby KVZ » Thu Aug 25, 2005 10:27 pm

Może jedno zwierzę się rozmnożyło a dwa przywędrowały z innej lokacji, albo wszystkie trzy nadliczbowe przywędrowały? Pewnie zostąją "obcinane" do 20 tak jak mówił Marol.

Z mojego punktu (i pewnie Wy też się zgodzicie) widzenia uważam, że maksymalna ilość w stadzie zwierząt powinna przynajmniej narazie być zależna chociaż od gatunku (nie mówię już o tym, że tam gdzie są drapieżniki powinno być mniej zwierzątek którymi się one żywią, a tam gdzie nie ma zwierzątek którymi by się mogły żywić drapieżniki nie powinno ich być). Np stada małych zwierzątek takich jak króliki powinny móc być bardziej liczne niż tych dużych.
Corruption born inside. I'm part of dark side / A.F.K. / We'll steal your dreams and control your minds
https://x.com/MindKiLLERx2088
Image
CyboRKg

Postby CyboRKg » Thu Aug 25, 2005 11:51 pm

KeVes wrote:Np stada małych zwierzątek takich jak króliki powinny móc być bardziej liczne niż tych dużych.

To logiczne, ze golebii czy krolikow mogloby byc nawet z 50szt. Ciekawe co zrobiloby z osada 20 lwow? :lol:
brunetka wrote:hmmm.... a ty nie jestes taki twardy jak na obrazku, a nicka wybrałes z przekory? :wink:
KVZ
Players Dept. Member

Postby KVZ » Thu Aug 25, 2005 11:55 pm

Napewno nie to samo co 20 pustynnych bobrów :lol:

ps. napisał ktoś email do Josa w sprawie zwierzątek na wyspie V? Bo Jos pisał, by ktoś mu napisał email jeśli faktycznie nie ma zwierząt to je doda... Tylko, że on może uznać, że skoro są jeszcze miejsca na wyspie gdzie jest 5 dzików to nie jest tak tragicznie.
Corruption born inside. I'm part of dark side / A.F.K. / We'll steal your dreams and control your minds
Image
CyboRKg

Postby CyboRKg » Thu Aug 25, 2005 11:58 pm

To napisz :P Niech doda we Vlotryan 20 jeleni 8) Na starej wyspie V jest stadko 7 krolikow :o
Sierak

Postby Sierak » Fri Aug 26, 2005 12:58 am

CyboRKg wrote:To napisz :P Niech doda we Vlotryan 20 jeleni 8) Na starej wyspie V jest stadko 7 krolikow :o

Far Vlouirryan Beach? :lol:
ImageImage<-- Kliknij proszę w oba, z góry dziękuję :)
KVZ
Players Dept. Member

Postby KVZ » Fri Aug 26, 2005 1:44 pm

CyboRKg wrote:To napisz :P Niech doda we Vlotryan 20 jeleni 8)

Napisałem, ale właśnie napisałem by nie robił to w taki sposób by dodał w Vlotryan lub gdzieś w pobliżu, wiesz dlaczego... to by było niesprawiedliwą ingerencją w akcję gry, dodanie gdzieś ich pobliżu Vlyryan również, więc napisałem, że jeśli się zdecyduje, to niech gdzieś je rzuci na skraj wyspy... wtedy dodatkowo zwierzątka będą miały większe szanse przeżycia.
Image
Drax

Postby Drax » Fri Aug 26, 2005 2:25 pm

To ze zwierzeta zostana dodane na uboczu nie sprawi ze beda zyly dluzej. Nawet moze byc odwrotnie - beda bez ochrony i ludzie beda tam chodzic i je wybijac. Tak sobie mysle ze jak juz zostana dodane i to gdzies na uboczu, to postaram sie podeslac tam jakas postac coby rezerwat zalozyla zeby je chronic :wink: . Licze ze jeszcze pare osob sie wtedy takich znajdzie.
CyboRKg

Postby CyboRKg » Sat Aug 27, 2005 6:29 pm

Jos chyba dotrzymal slowa :) Widzialem ladne stadko jeleni na starej wyspie :D Przywedrowalo czy zostalo dodane? - oto jest pytanie! Mam nadzieje, ze nie zostanie doszczetnie wybite :?

Return to “Ogólne dyskusje”