Co jesc, zeby nie pasc z glodu?

Ogólna pozapostaciowa dyskusja pomiędzy graczami Cantr II.

Moderators: Public Relations Department, Players Department

KilDar

Postby KilDar » Mon Sep 05, 2005 10:36 am

z zabitej krowy to raczej byłoby czerwone mleko...
po prostu zabijasz krowę, to ona znika a pojawia się kupka skóry, kupka kości, zwój ścięgien, kawał mięcha, dzbanek mleka, itp.
logicznie tego wytłumaczyć się nie da, podobnie jak wielu innych jeżeli nie wszystkich spraw związanych z produktami w Cantr.
Matix wrote:Nie grałem w Cantra przez najbliższe pięć minut
Nicka nie podaje

Re: Co jesc, zeby nie pasc z glodu?

Postby Nicka nie podaje » Sat Oct 01, 2005 4:02 pm

KeVes wrote: Wasze postacie nie wiedzą tego autmatycznie, aż same tego nie doświadczą lub dowiedzą się od kogoś!

1) Zywnosc jadalna jest w wiki, a autorzy pozwalaja korzystac z niej w grze.
2)W takim razie, zeby nie lamac tej zasady, powinienes probowac WSZYSTKICH surowcow w grze jako jedzenia (surowe mieso, drewno, wegiel, kwiaty, narzedzia i t.d.), bo wiedze, co jest jadalne, a co nie, wynosisz z REALNEGO SWIATA (chyba ze wiedze czerpiesz z wikipedii, to mozesz odrazu zbierac to, czym sie najesz)
KVZ
Players Dept. Member

Postby KVZ » Sat Oct 01, 2005 10:01 pm

Echh.. Zwróć uwagę na to kiedy był pisany tamten post ( Jul 08 ), a kiedy był pierwszy post na temat wiki i złagodzenia zasad odnośnie możliwości dowiadywania się różnych rzeczy poza grą ( Jul 12 ). Wtedy nie było jeszcze wiki! I nie wiem czemu odgrzebujesz stary temat :?
Corruption born inside. I'm part of dark side / A.F.K. / We'll steal your dreams and control your minds
https://twitter.com/DukeKVZ / http://www.futurerp.net/pages/link.php?id=24880
Nicka nie podaje

Postby Nicka nie podaje » Mon Oct 03, 2005 8:04 pm

Sorki, ale nie ja odgrzebje temat, bo poza pierwsza strone niezagladam. A post byl dlatego, ze niektorzy dalej maja 'takie-poglady-jakie-obowiazywaly-przed-zlagodzeniem-zasad' ;)
>JA<

Postby >JA< » Thu Oct 06, 2005 6:58 am

Czy dorszami mozna sie najesc? Bo jestem bradzo daleko od marchewek a na mapach nie widac niczego innego co by zaspokoilo moj glod.
Drax

Postby Drax » Thu Oct 06, 2005 7:01 am

Dorszami najesz sie dopiero gdy je przerobisz, a do tego potrzebujesz wedzarni, kuchenki, beczki z sola lub czegos podobnego. Inaczej z dorszem nic nie zrobisz.
Kaczor

Postby Kaczor » Thu Oct 06, 2005 9:09 am

Najpierw zrób sobie z drewna fishing spear bo dorsza bez tego łowi bardzo mało...
CyboRKg

Postby CyboRKg » Thu Dec 15, 2005 2:24 pm

Chyba pora odswiezyc ten stary temat, bo nowi sie gubia...
brunetka wrote:hmmm.... a ty nie jestes taki twardy jak na obrazku, a nicka wybrałes z przekory? :wink:
WojD

Postby WojD » Thu Dec 15, 2005 2:38 pm

Po ostatnich zmianach można też zbudować z błota prymitywną kuchenkę (1800g błota - 1 dzień) a następnie piec różne rzeczy - także ryby...

Jednak uwaga - prymitywna kuchenka ma poważną wadę - bardzo dużo drewna trzeba do gotowania. W 1 dzien 200g pstraga gotowanego (4 porcje?) sie robi z 200g surowego i 100g drewna...
==============
Cranus

Postby Cranus » Sun May 07, 2006 5:40 pm

Uuu! A ja wlasnie w penwym miescie ja buduje, ale coz, przeciez jeszcze tego nie wiemy... A co jest lepsze, male palenisko czy ta kuchenka prymitywna
Artur

Postby Artur » Sun May 07, 2006 5:50 pm

łoo, jaki fajny temat odgrzebałeś :lol: no to moim zdaniem palenisko lepsze jak masz jakiś garnek;) jak nie masz to lepsza raczej kuchenka, chociaz ja sie mało znam 8)
dstankiewicz

Postby dstankiewicz » Sun May 07, 2006 6:20 pm

A ja mam pytanie na temat szpinaku. Nie wiem czy to bug czy zamierzona zmiana, lecz normalnie szpinaku zjadalem (moja postac ;) ) 89g jednak przed chwila zobaczylem ze dzis zjadlem 101g. Tak bedzie czy to 'przez przypadek'?
nemo49

Postby nemo49 » Sun May 07, 2006 6:27 pm

Niestety tak bedzie cały czas. Już dawno zapowiedziano, że spożycie jedzenia nieprzetworzonego mbędzie cały czas rosło. Ma to zmusic do organizowania przerobu żywności .
belin

Postby belin » Sun May 07, 2006 6:52 pm

nemo, chyba nie caly czas tylko do pewnego poziomu - ale wzrost spozycia jest rozlozony w czasie. Caly czas to byloby chore ;-) - wyobrazasz sobie newborna co musi najpierw zebrac 5 kilo szpinaku zeby miec na jeden posilek? :-)
Animated

Postby Animated » Sun May 07, 2006 10:53 pm

JA CHCE ALKO... eee... przepraszam, nie ten topic... :oops:

wlasnie, do jakiego poziomu bedzie roslo spozycie nieprzetworzonego jedzenia?
a co na przyklad z solona marchwia? tez caly czas rosnie (spozycie dzienne)?

w momencie, kiedy moje postaci beda zjadac wiecej jak 200 gramow ryzu na dzien, zaczne protestowac... :?
Download Picassa & Fierfox

Return to “Ogólne dyskusje”