statystyki
Moderators: Public Relations Department, Players Department
- BZR
Re: statystyki
Jak widzę wyspę Fu, mam wrażenie, że ktoś, kto projektował świat, planował grę na 500.000 postaci.
- in vitro...
weźcie pod uwagę, że coraz więcej jest szybkich pojazdów, więc świat staje się coraz mniejszy. jeśli postać pojawi się na jakimś zadupiu, to zawsze może się gdzieś indziej przenieść (o ile dożyje)
cantr się posypał
-
BZR wrote:Jak widzę wyspę Fu, mam wrażenie, że ktoś, kto projektował świat, planował grę na 500.000 postaci.
Rozleklamujmy Cantra wśród Chińczyków, to będzie +10 000 graczy.
- kamil1313
oxyquan wrote:BZR wrote:Jak widzę wyspę Fu, mam wrażenie, że ktoś, kto projektował świat, planował grę na 500.000 postaci.
Rozleklamujmy Cantra wśród Chińczyków, to będzie +10 000 graczy.
Którzy zaraz zginą od napromieniowania...
Zdecydowania przydałby się reset, i zamiast takich superkontynentów zrobić archipelagi mniejszych. Może nawet jedna wyspa widoczna z drugiej bez teleskopu...
- Mars
Mam kilka postaci na FU, jedna zaangazowana w rozwoj "miasta", ale szczerze powiem - jesli spawning na Fu mialby zostac wylaczony, lub pojawiac sie tylko gdy w lokacji jest wiecej niz 10 osob, to nie tylko nie zaprotestuje, ale bardzo sie uciesze. Jesli chcemy zwiekszyc zycie w tej grze, musimy zwiekszyc gestosc zaludnienia. Nie da sie tego zrobic inaczej niz ukladajac spawning taki, jakim byl jeszcze w okolicach 1700 dnia, kiedy odkrywalismy dopiero wnetrze B****d i linie brzegowa O***c oraz A*****i.
- BZR
Chyba by można przedsięwziąć odpowiednie kroki przy zgodzie zdecydowanej większości polskich graczy.
-
Mars wrote:Mam kilka postaci na FU, jedna zaangazowana w rozwoj "miasta", ale szczerze powiem - jesli spawning na Fu mialby zostac wylaczony, lub pojawiac sie tylko gdy w lokacji jest wiecej niz 10 osob, to nie tylko nie zaprotestuje, ale bardzo sie uciesze. Jesli chcemy zwiekszyc zycie w tej grze, musimy zwiekszyc gestosc zaludnienia. Nie da sie tego zrobic inaczej niz ukladajac spawning taki, jakim byl jeszcze w okolicach 1700 dnia, kiedy odkrywalismy dopiero wnetrze B****d i linie brzegowa O***c oraz A*****i.
Macie mój głos poparcia. Ostatnio postacie pojawiają się na kompletnych pustkowiach na Fu, kilka ładnych lat drogi od najbliższej wioski.
-
Mój głos też macie
- in vitro...
dyskusja na ten temat była już milion lat temu. wtedy wnioski były takie, że robiąc postać, wybierasz czy ma się urodzić w mieście czy na zadupiu
cantr się posypał
- BZR
A jak zdefiniujesz miasto i zadupie?
- Snake
BZR wrote:A jak zdefiniujesz miasto i zadupie?
na podstawie ilości postaci w danej lokacji w wariancie najprostszym, lub na podstawie aktywności graczy, liczebności trwających projektów, liczby maszyn i budynków w wariancie full wypas
<snake> that means Cantr on christmas xD
<EchoMan> Well. I would like to think so. ;)
<EchoMan> Well. I would like to think so. ;)
-
Macie mój głos, ale z zaznaczeniem, że respy powinny być na 7 głównych wyspach.
- Mars
Snake wrote:BZR wrote:A jak zdefiniujesz miasto i zadupie?
na podstawie aktywności graczy, liczebności trwających projektów, liczby maszyn i budynków w wariancie full wypas
Kiedys bylem na tak, nawet sam cos podobnego zaproponowalem. Ale wyzej wymienione kryteria doprowadza do:
- sztucznego robienia szeptow w grze i ruchu
- budowania kolejnych niepotrzebnych budynkow, nawet lepianek, dziesieciu portow prywatnych i dwudziestu panstwowych
- zakladania bzdurnych projektow, robienia nikomu niepotrzebnych kamiennych stolow i dymiarek...
Wszystko po to, zeby to wlasnie do tego miejsca trafil spawn? To juz stanowczo wole sztuczne dokarmianie warzywek. Przynajmniej humanitarne rozwiazanie.
- in vitro...
miasto = jedna z dziesięciu (albo lepiej pięciu) lokacji o największej liczbie polskich postaci
zadupie = 2 postacie
żadne inne kryteria niż liczba postaci nie wchodzą w grę
zadupie = 2 postacie
żadne inne kryteria niż liczba postaci nie wchodzą w grę
cantr się posypał
-
tak dla spawningu na 7 polskich wyspach