Pytania.

Ogólna pozapostaciowa dyskusja pomiędzy graczami Cantr II.

Moderators: Public Relations Department, Players Department

Diabelek

Postby Diabelek » Wed Aug 31, 2005 6:44 pm

Kolejne pytanko:

Czy jesli ustawie ilosc powtorzen dla jakiegos projetu, a pozniej dam status konta "On Leave" to moj projekt bedze powtarzany czy nie??
marol

Postby marol » Wed Aug 31, 2005 7:00 pm

Oj, Łukasz, Łukasz...
Wiesz jak najprościej zrobić, żeby baza pozostawała aktywna, a była niedostępna dla użytkowników? Wystarczy ustawić limit połączeń na 0. I wtedy ty dostajesz komunikat taki, jaki dostałeś, nie ma to nic wspólnego z padem bazy danych.

Fakt, że rozwiązane jest to do dupy, ale tak jest.
(SRVPRC)
Image
lukaasz

Postby lukaasz » Wed Aug 31, 2005 7:07 pm

marol wrote:Oj, Łukasz, Łukasz...
Wiesz jak najprościej zrobić, żeby baza pozostawała aktywna, a była niedostępna dla użytkowników? Wystarczy ustawić limit połączeń na 0. I wtedy ty dostajesz komunikat taki, jaki dostałeś, nie ma to nic wspólnego z padem bazy danych.

Fakt, że rozwiązane jest to do dupy, ale tak jest.

faktycznei jest dziwne, az do tego stopnia ze niepomyslalem otym.
ale nierizumiem po co tak robic skoro macie skrypt zatrzymujacy gre po 16, wiec neidalo sie poprostu przedluzyc casu zatrzymania?

A wydawalo mi sie ze padlo dlatego ze przy zle ustawionym timeoucie niestety ale nieskonczona petla robi takie triki..wiem z doswiadczenia :)
KVZ
Players Dept. Member

Postby KVZ » Wed Aug 31, 2005 10:44 pm

Diabelek wrote:Kolejne pytanko:

Czy jesli ustawie ilosc powtorzen dla jakiegos projetu, a pozniej dam status konta "On Leave" to moj projekt bedze powtarzany czy nie??

Prawdopodobnie tak, o ile nikt Ci po chamsku nie przerwie projektu gdy będzie miał akurat 0% postępu kolejnego powtórzenia korzystając z buga.
Corruption born inside. I'm part of dark side / A.F.K. / We'll steal your dreams and control your minds
https://x.com/MindKiLLERx2088
Image
Khe

Postby Khe » Thu Sep 01, 2005 11:59 am

gdzie mozna zglaszac osoby do zbanowania (lepiej zeby nie mial wiecej postaci) i usuwanie notatek?
w jednym miejscu pewnien patafian podpadl
to ze zlodziej, klusownik i atakuje wszystkich + skasowanie notatek i obrazanie "mowione" to mozna jakos przezyc ale to z obrazaniem w notatkach i zrobienie ich nieedytowalnymi to przesadzil ...szkoda gadac, tacy ludzie powinni miec zakaz zblizania sie do komputera (zreszta "stylem" odzywek przypomnial mi inna postac, tez zlodzieja, ktorego niedawno spotkala inna moja postac)
KVZ
Players Dept. Member

Postby KVZ » Thu Sep 01, 2005 1:33 pm

Zaśmiecanie gry dużą ilością (zwłaszcza nieedytowalnych) notatek to przestępstwo przeciwko grze. Najlepiej zgłoś go odrazu do PD :arrow: players@cantr.net

Powinni usunąć niepotrzebne/zdublowane notatki, oraz go upomnieć a jak to nie poskutkuje to straci konto. Może to tylko upierdliwa postać, ale może to być również ktoś kto robi wszystko by uśmiercić swoją postać jak najszybciej by utworzyć nową z nadzieją, że nowa trafi w miejsce gdzie ma pozostałe postacie w celu łamania zasad gry tworząc grupkę postaci. Lepiej to zgłosić.
Corruption born inside. I'm part of dark side / A.F.K. / We'll steal your dreams and control your minds
https://x.com/MindKiLLERx2088
Image
PRUT

Postby PRUT » Thu Sep 01, 2005 1:57 pm

Tak, trzeba napisać do PD. Skasują te notatki z gry jak to juz raz zrobili w pewnym lesie nieopodal pewnego slynnego miasta
Khe

Postby Khe » Thu Sep 01, 2005 2:02 pm

jeszcze tylko pytanko, czy moga byc te notatki w ekwipunku czy musza byc na ziemi zeby zostaly skasowane? Bo to ze tam po polsku napisze i sobie przetlumacza to chyba bylo juz mowione -> czytac po angielsku to maly problem, gorzej z pisaniem ;)
KilDar

Postby KilDar » Thu Sep 01, 2005 2:05 pm

zawsze mozesz zalozyc tzw. smietnik i je tam powrzucac zeby nie kuly w oczy...
Matix wrote:Nie grałem w Cantra przez najbliższe pięć minut
Denis B

Postby Denis B » Thu Sep 01, 2005 7:29 pm

Mam pytanie techniczne ...
jest takie cos do wyprodukowania jak " pieczeć " - czy to taki bajer czy naprawde mozna robic notatki nie do podrobienia ?
marol

Postby marol » Thu Sep 01, 2005 7:58 pm

Przykro mi, ale nie ma. Można natomiast włożyć notatkę w kopertę, a następnie ją zapieczętować - pieczęci na kopercie nikt nie podrobi, choć można ją po prostu złamać i dać dalej bez pieczęci. Pieczętowanie koperty to seal this envelope, czy coś takiego.
(SRVPRC)

Image
Denis B

Postby Denis B » Fri Sep 02, 2005 6:00 pm

Szkoda , przydalo by sie cos takiego na dokumenty ...
NiKnight

Postby NiKnight » Fri Sep 02, 2005 6:37 pm

Nie tylko na dokumenty... gdyby pięczęć dawała możliwość identyfikacji dokumentu to możnaby było stworzyć pieniądz. Znacznie by to przyśpieszyło rozwój. Co tu ukrywać, barter (wymiana towar za towar) jest dość ograniczonym systemem "pieniężnym".

Czytałem o pomysłach wprowadzenia pieniadza (przez graczy) ale jeszcze nie widziałem go w praktyce (na angielskiej wyspie). Jednak jeśli nie będzie możliwa identyfikacja dokumentu-banknotu/monety to nie ma sensu. Będzie sporo fałszywek, a trzymanie informacji o banknotach w jakimś konkretnym miejscu też nie jest najlepsze, gdyż każdy pieniądz musiałby być sprawdzany i przypisany do postaci :/ Czyli mówiąc krótko: pełna kontrola obiegu pieniądza jest praktycznie niemożliwa.

Jedyne co mi przychodzi to traktowanie jakiegoś surowca (który jest dostępny tylko w jednej lokalizacji i nie jest jakoś niezbędny) jako pieniądza ale to też ma wady: taki "pieniądz" waży i lepiej mieć już coś przydatnego niż na przykład liście herbaty :/
Ni Ni Ni Ni!
marol

Postby marol » Fri Sep 02, 2005 6:50 pm

Istnieją już projekty prasy do monet i tym podobnych, ale jeszcze nie są wprowadzone do gry - dyskusje nad nimi trwają.
(SRVPRC)

Image
NiKnight

Postby NiKnight » Fri Sep 02, 2005 6:56 pm

I mam nadzieję, że wprowadzą te zmiany. Brakuje pieniądza i trudno mówić o ekonomii i społeczeństwie skoro on nie istnieje :/

By nie zaśmiecać tego wątku pozwolisz, że o tym porozmawiamy później w innym, gdy pieniądz stanie się faktem? :)
Ni Ni Ni Ni!

Return to “Ogólne dyskusje”