Pytania.
Moderators: Public Relations Department, Players Department
-
Klikasz w taką kropkę obok nazwy twojej postaci(jak już jesteś w tej postaci) i tam pisze She/he is working ... in project farming to get rice(twój projekt).W tych kropkach jest właśnie skill od niego zależy jak szybko będziesz zbierać dany surowiec,jak szybko coś zbudujesz,czy skontruujesz.Najlepszy jest expertly,później skillfully,efficently,awkwardly to chyba wszystkie,jeżeli nie,to niech mnie ktoś poprawi(pol.jak ekspert,umiejętnie,skutecznie,niezgrabnie).
-
-
-
Basasael wrote:Ja musialem cache oproznic, bo cala strone strtowa Cantr mialem zawalona bledami. Pierwszy blad brzmial : too many connections to database, pozniej kilka o SQL itd.
Nie wiem co to znaczy cache,może nawet lepiej i nie wiem po co to robiłeś,bo wszyscy tak mieli i tak jest codziennie ok 16.30,16.40,a dzisiaj się bardzo wyjątkowo przedłużyło,ja nic nie musiałem robić i działa.
- Raist
-
Mialem od okolo 16 (wtedy myslalem, ze sie szybko to naprawi) przez kilka godzin. Szkoda, ze nie zapisalem nigdzie zawartosci strony. Jak pisalem, cala strona byla zapisana linijkami o bledach. Nie bylo linkow, tylko tlo, banner i pare niepotrzebnych rzeczy
A cache to tymczasowy folder przegladarki, zapisuje tam zawartosc strony, by pozniej dwa razy z neta nie sciagac tego samego.
Widze, ze zamieszanie tylko wywoluje

A cache to tymczasowy folder przegladarki, zapisuje tam zawartosc strony, by pozniej dwa razy z neta nie sciagac tego samego.
Widze, ze zamieszanie tylko wywoluje

-
Basasael wrote:Mialem od okolo 16 (wtedy myslalem, ze sie szybko to naprawi) przez kilka godzin. Szkoda, ze nie zapisalem nigdzie zawartosci strony. Jak pisalem, cala strona byla zapisana linijkami o bledach. Nie bylo linkow, tylko tlo, banner i pare niepotrzebnych rzeczy
Widze, ze zamieszanie tylko wywoluje![]()
Tak,bo piszesz oczywiste bzdury,wiadomo,że podczas przerwy ok godziny 16.00 tak właśnie wygląda strona główna i wiadomo,że dzisiaj bardzo wyjątkowo trwało to duzo dłużej,bo zmieniali coś,ale nie wiem co ma z tym wspólnego jakieś cache,bo po prostu stronka zaczęła działać bez żadnych cache i pisze to już drugi raz,a stronki nie musisz zapisywać,bo znamy ją na pamięć!Jeśli cache to pamięć podręczna to widocznie nie znasz się zbytnio na zasadach działania przeglądarki,jak uważasz,że trzeba usunąć błędną stronę z pamięci,by nowa została załadowana...
- Sigvald
Michal wrote:Klikasz w taką kropkę obok nazwy twojej postaci(jak już jesteś w tej postaci) i tam pisze She/he is working ... in project farming to get rice(twój projekt).W tych kropkach jest właśnie skill od niego zależy jak szybko będziesz zbierać dany surowiec,jak szybko coś zbudujesz,czy skontruujesz.Najlepszy jest expertly,później skillfully,efficently,awkwardly to chyba wszystkie,jeżeli nie,to niech mnie ktoś poprawi(pol.jak ekspert,umiejętnie,skutecznie,niezgrabnie).
Jest jeszce: novicely
-
-
Basasael wrote:Alez nie musisz byc taki surowy. Akurat zbieglo sie to z moja przerwa w dostawie neta. Poza tym dokladnie zaraz po oczyszczeniu plikow tymczasowych strona ruszyla i wygladala jak nowa (5 minut wczesniej wygladala jak wersja alpha).
Moze czysty przypadek.
Skąd określenie wersja alpha,może?,a nie na pewno?Jeszcze ktoś to przeczyta i będzie się bawił w zbędne operacje...
- KilDar
- NiKnight
Coś w tym jest, nasi przodkowie przecież wykorzystywali kamienie do krojenia, garbowania i innych czynności. I pewnie młotek wymyślili później, a raczej znaleźli zastosowanie do "komiennego tomahawka"
Tylko takie narzędzie miałoby ogromny wpływ na grę, zwłaszcza teraz gdy niewielu ma noże. Pomysł dobry ale gra będzie zbyt prosta.

Tylko takie narzędzie miałoby ogromny wpływ na grę, zwłaszcza teraz gdy niewielu ma noże. Pomysł dobry ale gra będzie zbyt prosta.
Ni Ni Ni Ni!
- CyboRKg
- lukaasz
Michal wrote:Basasael wrote:Mialem od okolo 16 (wtedy myslalem, ze sie szybko to naprawi) przez kilka godzin. Szkoda, ze nie zapisalem nigdzie zawartosci strony. Jak pisalem, cala strona byla zapisana linijkami o bledach. Nie bylo linkow, tylko tlo, banner i pare niepotrzebnych rzeczy
Widze, ze zamieszanie tylko wywoluje![]()
Tak,bo piszesz oczywiste bzdury,wiadomo,że podczas przerwy ok godziny 16.00 tak właśnie wygląda strona główna i wiadomo,że dzisiaj bardzo wyjątkowo trwało to duzo dłużej,bo zmieniali coś,ale nie wiem co ma z tym wspólnego jakieś cache,bo po prostu stronka zaczęła działać bez żadnych cache i pisze to już drugi raz,a stronki nie musisz zapisywać,bo znamy ją na pamięć!Jeśli cache to pamięć podręczna to widocznie nie znasz się zbytnio na zasadach działania przeglądarki,jak uważasz,że trzeba usunąć błędną stronę z pamięci,by nowa została załadowana...
a co wy opowiadacie?
o 16.25 wylaczaja baza, ale jest to odlaczenie sie i na stronie niema nic, tzn jest okienko do logowania i ewentualnie komunikat ze zle haslo i login.
ale niema zadnych napisów.
ale to co bylo to ewidentne posypanie sie bazy. Ciezko poweidziec czy chlopaki zrobili jakas nieskonczona petle czy poprostu pogzrebali w ustawieniach bazy czy niechcacy ktos zmienil wprogramie haslo dostepu.
a tam wyraznei bylo ze "zebyt duzo polaczen" czyli pad bazy.
gg:403145
http://www.osobnicy.pl
http://www.osobnicy.pl