Pytania.

Ogólna pozapostaciowa dyskusja pomiędzy graczami Cantr II.

Moderators: Public Relations Department, Players Department

Sierak

Postby Sierak » Mon Aug 29, 2005 8:12 pm

Klikasz w taką kropkę obok nazwy twojej postaci(jak już jesteś w tej postaci) i tam pisze She/he is working ... in project farming to get rice(twój projekt).W tych kropkach jest właśnie skill od niego zależy jak szybko będziesz zbierać dany surowiec,jak szybko coś zbudujesz,czy skontruujesz.Najlepszy jest expertly,później skillfully,efficently,awkwardly to chyba wszystkie,jeżeli nie,to niech mnie ktoś poprawi(pol.jak ekspert,umiejętnie,skutecznie,niezgrabnie).
ImageImage<-- Kliknij proszę w oba, z góry dziękuję :)
Sierak

Postby Sierak » Mon Aug 29, 2005 8:13 pm

Gozer wrote:
Michal wrote:
GOZER wrote:co to sie dzisiaj(29.8.05) działo od 16 jakiś mega ulepszenie czy co ?

Drobne zmiany....

drobne zmiany to som codzienie od 16 do 16,40
a dzisiaj to przez ładnych pare godzin

To nie są zmiany i nie 40 minut tylko góra 20.To jest robienie kopii zapasowej bazy danych.
Basasael

Postby Basasael » Mon Aug 29, 2005 8:24 pm

Ja musialem cache oproznic, bo cala strone strtowa Cantr mialem zawalona bledami. Pierwszy blad brzmial : too many connections to database, pozniej kilka o SQL itd.
Sierak

Postby Sierak » Mon Aug 29, 2005 8:26 pm

Basasael wrote:Ja musialem cache oproznic, bo cala strone strtowa Cantr mialem zawalona bledami. Pierwszy blad brzmial : too many connections to database, pozniej kilka o SQL itd.

Nie wiem co to znaczy cache,może nawet lepiej i nie wiem po co to robiłeś,bo wszyscy tak mieli i tak jest codziennie ok 16.30,16.40,a dzisiaj się bardzo wyjątkowo przedłużyło,ja nic nie musiałem robić i działa.
Raist

Postby Raist » Mon Aug 29, 2005 8:49 pm

Basasael wrote:Ja musialem cache oproznic, bo cala strone strtowa Cantr mialem zawalona bledami. Pierwszy blad brzmial : too many connections to database, pozniej kilka o SQL itd.

A co cache ma wspolnego z laczeniem do bazy danych ?;)
Basasael

Postby Basasael » Mon Aug 29, 2005 9:33 pm

Mialem od okolo 16 (wtedy myslalem, ze sie szybko to naprawi) przez kilka godzin. Szkoda, ze nie zapisalem nigdzie zawartosci strony. Jak pisalem, cala strona byla zapisana linijkami o bledach. Nie bylo linkow, tylko tlo, banner i pare niepotrzebnych rzeczy ;)

A cache to tymczasowy folder przegladarki, zapisuje tam zawartosc strony, by pozniej dwa razy z neta nie sciagac tego samego.

Widze, ze zamieszanie tylko wywoluje :roll: :lol:
Sierak

Postby Sierak » Mon Aug 29, 2005 9:50 pm

Basasael wrote:Mialem od okolo 16 (wtedy myslalem, ze sie szybko to naprawi) przez kilka godzin. Szkoda, ze nie zapisalem nigdzie zawartosci strony. Jak pisalem, cala strona byla zapisana linijkami o bledach. Nie bylo linkow, tylko tlo, banner i pare niepotrzebnych rzeczy ;)

A cache to tymczasowy folder przegladarki, zapisuje tam zawartosc strony, by pozniej dwa razy z neta nie sciagac tego samego.

Tak,bo piszesz oczywiste bzdury,wiadomo,że podczas przerwy ok godziny 16.00 tak właśnie wygląda strona główna i wiadomo,że dzisiaj bardzo wyjątkowo trwało to duzo dłużej,bo zmieniali coś,ale nie wiem co ma z tym wspólnego jakieś cache,bo po prostu stronka zaczęła działać bez żadnych cache i pisze to już drugi raz,a stronki nie musisz zapisywać,bo znamy ją na pamięć!Jeśli cache to pamięć podręczna to widocznie nie znasz się zbytnio na zasadach działania przeglądarki,jak uważasz,że trzeba usunąć błędną stronę z pamięci,by nowa została załadowana...
Sigvald

Postby Sigvald » Mon Aug 29, 2005 11:13 pm

Michal wrote:Klikasz w taką kropkę obok nazwy twojej postaci(jak już jesteś w tej postaci) i tam pisze She/he is working ... in project farming to get rice(twój projekt).W tych kropkach jest właśnie skill od niego zależy jak szybko będziesz zbierać dany surowiec,jak szybko coś zbudujesz,czy skontruujesz.Najlepszy jest expertly,później skillfully,efficently,awkwardly to chyba wszystkie,jeżeli nie,to niech mnie ktoś poprawi(pol.jak ekspert,umiejętnie,skutecznie,niezgrabnie).

Jest jeszce: novicely
Basasael

Postby Basasael » Mon Aug 29, 2005 11:14 pm

Alez nie musisz byc taki surowy. Akurat zbieglo sie to z moja przerwa w dostawie neta. Poza tym dokladnie zaraz po oczyszczeniu plikow tymczasowych strona ruszyla i wygladala jak nowa (5 minut wczesniej wygladala jak wersja alpha).

Moze czysty przypadek.
Sierak

Postby Sierak » Tue Aug 30, 2005 12:26 am

Basasael wrote:Alez nie musisz byc taki surowy. Akurat zbieglo sie to z moja przerwa w dostawie neta. Poza tym dokladnie zaraz po oczyszczeniu plikow tymczasowych strona ruszyla i wygladala jak nowa (5 minut wczesniej wygladala jak wersja alpha).

Moze czysty przypadek.

Skąd określenie wersja alpha,może?,a nie na pewno?Jeszcze ktoś to przeczyta i będzie się bawił w zbędne operacje...
Misiu

Postby Misiu » Wed Aug 31, 2005 11:56 am

Czemy nie ma kamiennego noza. Przecierz to byloby bardziej realistyczne niz jakis kosciany noz.
KilDar

Postby KilDar » Wed Aug 31, 2005 3:04 pm

no to sprobuj zrobic noz z kamienia a potem z kosci... zobaczymy co bedzie bardziej realne :lol:
Matix wrote:Nie grałem w Cantra przez najbliższe pięć minut
NiKnight

Postby NiKnight » Wed Aug 31, 2005 4:28 pm

Coś w tym jest, nasi przodkowie przecież wykorzystywali kamienie do krojenia, garbowania i innych czynności. I pewnie młotek wymyślili później, a raczej znaleźli zastosowanie do "komiennego tomahawka" :wink:

Tylko takie narzędzie miałoby ogromny wpływ na grę, zwłaszcza teraz gdy niewielu ma noże. Pomysł dobry ale gra będzie zbyt prosta.
Ni Ni Ni Ni!
CyboRKg

Postby CyboRKg » Wed Aug 31, 2005 6:17 pm

Przeciez jest taki "kamienny tomahawk" w grze. Nazywa sie adze
http://en.wikipedia.org/wiki/Adze 8)
brunetka wrote:hmmm.... a ty nie jestes taki twardy jak na obrazku, a nicka wybrałes z przekory? :wink:
lukaasz

Postby lukaasz » Wed Aug 31, 2005 6:42 pm

Michal wrote:
Basasael wrote:Mialem od okolo 16 (wtedy myslalem, ze sie szybko to naprawi) przez kilka godzin. Szkoda, ze nie zapisalem nigdzie zawartosci strony. Jak pisalem, cala strona byla zapisana linijkami o bledach. Nie bylo linkow, tylko tlo, banner i pare niepotrzebnych rzeczy ;)

Tak,bo piszesz oczywiste bzdury,wiadomo,że podczas przerwy ok godziny 16.00 tak właśnie wygląda strona główna i wiadomo,że dzisiaj bardzo wyjątkowo trwało to duzo dłużej,bo zmieniali coś,ale nie wiem co ma z tym wspólnego jakieś cache,bo po prostu stronka zaczęła działać bez żadnych cache i pisze to już drugi raz,a stronki nie musisz zapisywać,bo znamy ją na pamięć!Jeśli cache to pamięć podręczna to widocznie nie znasz się zbytnio na zasadach działania przeglądarki,jak uważasz,że trzeba usunąć błędną stronę z pamięci,by nowa została załadowana...

a co wy opowiadacie?
o 16.25 wylaczaja baza, ale jest to odlaczenie sie i na stronie niema nic, tzn jest okienko do logowania i ewentualnie komunikat ze zle haslo i login.
ale niema zadnych napisów.

ale to co bylo to ewidentne posypanie sie bazy. Ciezko poweidziec czy chlopaki zrobili jakas nieskonczona petle czy poprostu pogzrebali w ustawieniach bazy czy niechcacy ktos zmienil wprogramie haslo dostepu.

a tam wyraznei bylo ze "zebyt duzo polaczen" czyli pad bazy.

Return to “Ogólne dyskusje”