Wikipedia Cantr - kopalnia wiedzy o grze
Moderators: Public Relations Department, Players Department
- Quijo
-
- bast
właśnie odkryłam w wiki ze w utalentowanych rękach jedną z najpotężniejszych broni jest.... tamtaradamtamtam.... poduszka!
rozumiem ze o przyduszanie chodzi zapewne ale już widzę pojedynek na topór i poduchę, a nie daj bóg jak ten z poduszką wygra
i az strach teraz kogos poduszką zdzielić dla zartów...
rozumiem ze o przyduszanie chodzi zapewne ale już widzę pojedynek na topór i poduchę, a nie daj bóg jak ten z poduszką wygra

i az strach teraz kogos poduszką zdzielić dla zartów...
And the light of a fading star
Is what you were, is what you are
Like the glow that christens the moon
You shone too soon, you shone too soon
- Mattan
Poduszka tak jak drewniany miecz ma atak równy 1. Słabiej już nie można, ale ma bardzo wysoki współczynnik zależny od zdolności walki.
Nie wiem jak maksymalnie można zranić poduszką. Może zrobimy ranking.
Ktoś dopisał poduszkę do tabeli skuteczności broni. Ja mam zamiar zrobić drugą tabelę dla przedmiotów (np. narzędzia i poduszki). Wtedy przeniosę poduszkę.

Nie wiem jak maksymalnie można zranić poduszką. Może zrobimy ranking.

Ktoś dopisał poduszkę do tabeli skuteczności broni. Ja mam zamiar zrobić drugą tabelę dla przedmiotów (np. narzędzia i poduszki). Wtedy przeniosę poduszkę.
- keisha
- Mattan
-
-
A angielskie rozwiazanie nie podoba sie Wam bardziej?
http://www.cantr.net/mwiki/index.php/Ca ... tack_items
http://www.cantr.net/mwiki/index.php/Br ... 9Bci_ataku
Niby to samo, niby w polskiej wiecej danych od razu ale tamta jakas taka wygodniejsza
http://www.cantr.net/mwiki/index.php/Ca ... tack_items
http://www.cantr.net/mwiki/index.php/Br ... 9Bci_ataku
Niby to samo, niby w polskiej wiecej danych od razu ale tamta jakas taka wygodniejsza
- Mattan
myszaq wrote:narzedzia z tego co sie orientuje, takze takowy posiadaja. w wiekszosci bardziej liczy sie sila niz umiejetnosc, ale liczb nie pamietam...
Z tego co wiem niektóre maja, a niektóre nie są jeszcze zmienione. A powiem, że doświadczyłem jak umiejętność wpływa na skuteczność jak z kuszy trafiła moja postać gołego faceta bez tarczy z 9 punktów.

Milo po pierwsze ja nie wiem jak to się robi jak na angielskiej Wiki bo to jest strona tworzona automatycznie. Po drugie to kwestia gustu bo ja mam dokładnie odwrotnie. Pewnie gdybym umiał tak zrobić to byłaby jedna i druga lista.
- keisha
Mattan wrote:Keisha wiem że to ty. :) Sprawdzałem. :D Chciałem ci podziękować za duży wkład w Wiki. *fanfary, oklaski, wieniec, kwiaty, dyplom*
nudziło mi się *skromnie spuszcza wzrok*
Mattan wrote:myszaq wrote:narzedzia z tego co sie orientuje, takze takowy posiadaja. w wiekszosci bardziej liczy sie sila niz umiejetnosc, ale liczb nie pamietam...
Z tego co wiem niektóre maja, a niektóre nie są jeszcze zmienione.
Racja, udało mi się znaleźć weapon skill w kamiennym garze i w kilku przedmiotach z brązu. Wcześniej jakoś na to nie trafiłam.
Ale dla mnie i tak poduszka będzie bronią i całkiem pasuje do tej tabeli w której jest :)
- domeq
plaszcz - jestem przeciwny obrazkom, tymbardziej, ze pochodza z pewnego Cantryjskiego poradnika krawcowej
(chyba, ze to ona wziela te obrazki z wiki).
Dobrze chociaz, ze nie ma tych obrazkow w grze i menu szycia. Na przyklad mi osobiscie nie podobaja sie niektore z tych ubran, mimo ze ich opisy bardzo przypadaja mi do gustu. Cantr polega na wyobrazni... jesli umieszczamy obrazek ubrań w grze, no to jest w porzadku - widac dana krawcowa akurat dokladnie takie ubrania szyje. Ale jesli umieszczamy obrazek w wikipedii?
Wtedy wszystkie ubrania tego typu zyskuja ten sam jednakowy wyglad...

Dobrze chociaz, ze nie ma tych obrazkow w grze i menu szycia. Na przyklad mi osobiscie nie podobaja sie niektore z tych ubran, mimo ze ich opisy bardzo przypadaja mi do gustu. Cantr polega na wyobrazni... jesli umieszczamy obrazek ubrań w grze, no to jest w porzadku - widac dana krawcowa akurat dokladnie takie ubrania szyje. Ale jesli umieszczamy obrazek w wikipedii?
Wtedy wszystkie ubrania tego typu zyskuja ten sam jednakowy wyglad...
- Mattan
Obrazki o ile wiem to pochodzą od Seko. Ona?on rządzi ubrankami w Cantr i często te obrazki bardziej opisują wygląd i funkcje ubranka niż opisy, które są czasem bardzo dziwne. Mnie te obrazki pomagają zrozumieć co noszą moje postacie. Taki jaskrawy przykład to konopny kapelusz.
Jaki kapelusz to mycka lub czapka bez daszka. Kika moich postaci od razu zdjęło go z głowy jak się dowiedziały co noszą. 

- domeq
- Elm0
- robin_waw
domeq wrote:Mattan wrote:Taki jaskrawy przykład to konopny kapelusz.Jaki kapelusz to mycka lub czapka bez daszka. Kika moich postaci od razu zdjęło go z głowy jak się dowiedziały co noszą.
Wlasnie to mi sie nie podoba :]
Wyglad ubran zostal narzucony...
Niekoniecznie bo może się okazać że ty nosisz coś na sobie a inni widzą zupełnie coś innego