Wiesci z frontu (ProgD & RD) - dyskusje i komentarze
Moderators: Public Relations Department, Players Department
-
Re: Wiesci z frontu (ProgD & RD) - dyskusje i komentarze
Fajnie, że w stronie z opisem postaci jest wymienione miejsce, w którym obecnie postać przebywa.
- gala
https://www.dropbox.com/s/hqjevxrmew8d9r6/cantr1.png?dl=0
https://www.dropbox.com/s/7tdmafpfwoj2f0v/cantr2.png?dl=0
https://www.dropbox.com/s/7tdmafpfwoj2f0v/cantr2.png?dl=0
Alutka wrote:Zielony świat jest opanowany przez śpiące Smaugi, które budzą się tylko i wyłącznie wtedy, gdy ktoś chce się zainteresować ich skarbami.
https://www.reddit.com/r/Cantr/
- Marcia
Zgodnie z sugestiami na forum, przeniosłem informację o dacie i miejscu przebudzenia na stronę szczegółowego opisu postaci, bo faktycznie jest to lepsze miejsce niż ustawienia postaci. Oznacza to, że informacja ta jest dostępna tam gdzie poziom siły itp. Oczywiście te dane nadal są dostępne tylko dla twoich własnych postaci
DZIĘ-KU-JE-MY

fajny kompromis

Bardzo fajnym pomysłem było też przeniesienie polowania i udomawiania do zakładek obok opisu miejsca [czy jak tego nie opisać]. Oczywiście jeszcze się prawie za każdym razem mylę, ale przyjdzie z czasem

- Mars
gala wrote:Było dobrze, weszły poprawki dla marud i całkiem zepsuły responsive dla mobilnych. Nie działa niezależnie od ustawień w Interfejsie. Yay dla marud, dzięki.
Przypomniało mi się, że w 2010 roku wchodziłem na Cantr ze starej Nokii 6070.
128*160 pikseli. I jakoś nie narzekałem na brak responsywności czy problemy z grą... dało się zrobić wszystko. Problemem było tylko przewijanie zbyt długiej listy zdarzeń.

Ale, precz z estetyką, niech żyje responsensywność !
- gala
Mars wrote:gala wrote:Było dobrze, weszły poprawki dla marud i całkiem zepsuły responsive dla mobilnych. Nie działa niezależnie od ustawień w Interfejsie. Yay dla marud, dzięki.
Przypomniało mi się, że w 2010 roku wchodziłem na Cantr ze starej Nokii 6070.
128*160 pikseli. I jakoś nie narzekałem na brak responsywności czy problemy z grą... dało się zrobić wszystko. Problemem było tylko przewijanie zbyt długiej listy zdarzeń.
Ale, precz z estetyką, niech żyje responsensywność !
Jebłem. "Precz z estetyką" w kontekście Cantr brzmi dziwnie. A teraz narzekasz dla samego narzekania. Było dobrze, Cantr działał na urządzeniach mobilnych tak jak powinien (względnie). Było to z korzyścią dla WIĘKSZOŚCI graczy (gdzieś był post na temat ruchu mobile vs. desktop w Cantr), ale śmietanka musiała się obruszyć i zacząć marudzić, bo "coś się zmieniło".
Mówiąc szczerze - co mnie obchodzi, że "dało się" wejść i grać z Nokii 6070? Ze Szczecina do Przemyśla da się dojść na nogach co nie znaczy, że pociągi i samochody to nie jest miłe rozwiązanie.
@edit: Dodam tylko, że w Cantr gram zwykle na desktopie, bo przy nim pracuję. Ale gdy wchodzę z telefonu to nie chcę cofać się do wczesnych lat 2000. Żyjemy w 2016 i responsywność, chociażby w takim stanie jakim była, to absolutne minimum.
Alutka wrote:Zielony świat jest opanowany przez śpiące Smaugi, które budzą się tylko i wyłącznie wtedy, gdy ktoś chce się zainteresować ich skarbami.
- mru
gala wrote:Było dobrze, weszły poprawki dla marud i całkiem zepsuły responsive dla mobilnych. Nie działa niezależnie od ustawień w Interfejsie. Yay dla marud, dzięki.
Nie działa tylko w ciemnej skórce, inne śmigają. A kosmetyczne poprawki dużo dały

cudne manowce
- gala
mru wrote:gala wrote:Było dobrze, weszły poprawki dla marud i całkiem zepsuły responsive dla mobilnych. Nie działa niezależnie od ustawień w Interfejsie. Yay dla marud, dzięki.
Nie działa tylko w ciemnej skórce, inne śmigają. A kosmetyczne poprawki dużo dałyPrzeniesienie daty i miejsca przebudzenia też bardzo na plus.
HA! Faktycznie. Tylko ciemny motyw się zepsuł (a działał jeszcze jakiś czas temu).
- Buka
Z tą datą i miejscem przebudzenia pięknie, tam nie trzeba za długo klikać i chociaż nie rzuci się w oczy przypadkiem, nie ma problemu. Lepsze wyjście niż poprzednie.
Do reszty to już pisałam, po prostu muszę przywyknąć i wszystko ok.
Ale czy informacja ile dni ma rok, ile godzin dzień i tak dalej - nie była nikomu poza mną przydatna? Nowym? Tutaj po prostu nie rozumiem po co znikła. Chociaż to drobiazg.
Do reszty to już pisałam, po prostu muszę przywyknąć i wszystko ok.
Ale czy informacja ile dni ma rok, ile godzin dzień i tak dalej - nie była nikomu poza mną przydatna? Nowym? Tutaj po prostu nie rozumiem po co znikła. Chociaż to drobiazg.
NDS
- gawi
Buka wrote:Ale czy informacja ile dni ma rok, ile godzin dzień i tak dalej - nie była nikomu poza mną przydatna? Nowym? Tutaj po prostu nie rozumiem po co znikła. Chociaż to drobiazg.
Jak najedziesz kursorem na dzień to sie pokaże ta informacja w dymku

[img]http://img338.imageshack.us/img338/3060/swiniajj0.gif[/img]
http://gawi.posadzdrzewo.pl
http://gawi.posadzdrzewo.pl
- Mars
gala wrote:gdy wchodzę z telefonu to nie chcę cofać się do wczesnych lat 2000. Żyjemy w 2016 i responsywność, chociażby w takim stanie jakim była, to absolutne minimum.
Teraz właśnie, gdy wchodzę z PC, to widzę stronę nie "z wczesnych lat 2000" ale z początków HTML-a. Przez tą Waszą responsywność wszystko się rozpierniczyło i wygląd strony mnie teraz odrzuca.
Ps.
Classic.css, responsensywność disabled, na Chrome:

Jest troszkę lepiej w paru miejscach, ale tutaj dalej wielka bieda. Czy te teksty naprawdę trzeba justować? No tak, są teraz responsywne i PIĘKNIE wyglądają na chińskich komórkach. Pewnie gala pieje z zachwytu.
- gala
Po pierwsze, stonuj nieco, bo nie życzę sobie żebyś pisał do mnie w taki sposób.
Po drugie: Cantr zawsze wyglądał jak strona z początków HTMLa i nic na to nie poradzisz (znaczy możesz złożyć podanie do ProgDept i to po prostu naprawić jeśli Ci zarząd i społeczność pozwoli).
Po trzecie: zainstaluj sobie Stylish/inny dodatek od customowych CSS i sobie popraw co Ci nie pasuje.
Po czwarte: jeśli nie umiesz - to się naucz, CSS jest prosty.
Po piąte: jeśli nie chce Ci się uczyć to pamiętaj, że zgłoszenie błędów to jedno. Krytyka "bo ja/bo mi/wolę/chcę" jest nie na miejscu kiedy ktoś poświęca swój prywatny czas, żeby dogadzać ogółowi.
Po szóste: ruch mobilny w Cantr jest znacznie większy niż desktopowy. To dla dobra UX (choć nadal kiepskiego), które przekłada się na dobro gry. A dobro gry zawsze powinno być nad dobrem graczy. Dlaczego? Bo dobra gra to dobro graczy.
Po siódme: wszystkie zmiany mają swoje problemy wieku dziecięcego i z tą zmianą inaczej nie będzie. Cierpliwości.
Po drugie: Cantr zawsze wyglądał jak strona z początków HTMLa i nic na to nie poradzisz (znaczy możesz złożyć podanie do ProgDept i to po prostu naprawić jeśli Ci zarząd i społeczność pozwoli).
Po trzecie: zainstaluj sobie Stylish/inny dodatek od customowych CSS i sobie popraw co Ci nie pasuje.
Po czwarte: jeśli nie umiesz - to się naucz, CSS jest prosty.
Po piąte: jeśli nie chce Ci się uczyć to pamiętaj, że zgłoszenie błędów to jedno. Krytyka "bo ja/bo mi/wolę/chcę" jest nie na miejscu kiedy ktoś poświęca swój prywatny czas, żeby dogadzać ogółowi.
Po szóste: ruch mobilny w Cantr jest znacznie większy niż desktopowy. To dla dobra UX (choć nadal kiepskiego), które przekłada się na dobro gry. A dobro gry zawsze powinno być nad dobrem graczy. Dlaczego? Bo dobra gra to dobro graczy.
Po siódme: wszystkie zmiany mają swoje problemy wieku dziecięcego i z tą zmianą inaczej nie będzie. Cierpliwości.
- rd1988
- Location: Piękne miasto smogu, korków, dziurawych ulic i kiboli.
gala wrote:Po drugie: Cantr zawsze wyglądał jak strona z początków HTMLa i nic na to nie poradzisz (znaczy możesz złożyć podanie do ProgDept i to po prostu naprawić jeśli Ci zarząd i społeczność pozwoli).
Nie pozwoli. Nierealne. Wystarczy spojrzeć jak wielkim problemem dla niektórych było przeniesienie informacji o przebudzeniu. Nawet jeśli przekonasz zarząd to za zmianę wyglądu doszłoby pewnie do linczu przez graczy.

Błagam, nie gryźmy się o responsywność (która JEST potrzebna, mamy w końcu 2016 rok, a udziały urządzeń mobilnych w ruchu sieciowym są znaczne i tylko totalny ignorant nie zwróciłby na to uwagi). Błędy są, w końcu znikną.

- Mars
gala wrote:Po pierwsze, stonuj nieco, bo nie życzę sobie żebyś pisał do mnie w taki sposób. (...) Cierpliwości.
Faktycznie przydałaby Ci się cierpliwość. A jeśli jednak aż tak Cię irytuje forum, to może tutaj przez jakiś czas nie zaglądaj?
A gdybyś nie zauważył(a), to nie robię tutaj nic innego jak zgłaszanie miejsc w których nadal są błędy, a te które sam zdołałem poprawić, dawno dodałem sobie sam do własnego stylu Cantra (w opcjach Interfejsu jest możliwość wklejenia własnego stylu CSS). I po prostu sobie czekam, aż kiedyś wszystko wróci w wyglądzie do normy.
Wybacz, ale nie odpisuję Ci więcej, bo nie wnosi to nic do tematu i wychodzi z Tobą tylko jałowa dyskusja, typu, "to jest brzydkie a to be, ale mi się tak podoba i Wam też musi".
- andrzejek
gala wrote:Po pierwsze, stonuj nieco, bo nie życzę sobie żebyś pisał do mnie w taki sposób.
A kim ty jesteś, lol...
-
andrzejek wrote:gala wrote:Po pierwsze, stonuj nieco, bo nie życzę sobie żebyś pisał do mnie w taki sposób.
A kim ty jesteś, lol...
Człowiekiem. To wystarczający powód.