Wiesci z frontu (ProgD & RD) - dyskusje i komentarze

Ogólna pozapostaciowa dyskusja pomiędzy graczami Cantr II.

Moderators: Public Relations Department, Players Department

Felixis

Re: Wiesci z frontu (ProgD & RD) - dyskusje i komentarze

Postby Felixis » Tue Jan 12, 2016 11:33 pm

mru wrote:
Felixis wrote:Umiejętności są krzywo, Lista ludzi w ogóle się rozjechała, "miejsce" wyrównane do lewej ale może tak ma być, w inwentarzu guziki nachodzą na siebie. I to na przeglądarce na komputerze te rzeczy

Używasz skórki CalyxMod? U mnie tylko przy niej są takie kfiatki, miejsce rozjechane na kilometr, wszystko do lewej, podobnie jak info o profilu na głównej.

Tak tej, jest przyjemnie ciemna. Włączyłam normalną i większość się naprawiła poza listą postaci. Nadal przyciski są pionowo zamiast poziomo :)
"Prędzej czy później dopadnie nas rzeczywistość"
CzterySilnia

Postby CzterySilnia » Wed Jan 13, 2016 6:04 am

Wszystko się rozjechało, nie ma informacji o mojej własnej postaćce, kiedy się przebudziła, kiedy, gdzie i ile przy sobie niesie :(, ale rozumiem, że prace jeszcze trwają.
rd1988
Location: Piękne miasto smogu, korków, dziurawych ulic i kiboli.

Postby rd1988 » Wed Jan 13, 2016 6:55 am

Chyba sensowniej byłoby użyć jakiegoś frameworka mobile-first jak Foundation, Bootstrap czy Pure

Po cichu liczyłem że znikną wszędobylskie tabelki jednak nie

(╯°□°)╯︵ <ǝlqɐʇ/>
:twisted:
psychowico

Postby psychowico » Wed Jan 13, 2016 8:46 am

rd1988 wrote:Chyba sensowniej byłoby użyć jakiegoś frameworka mobile-first jak Foundation, Bootstrap czy Pure

Po cichu liczyłem że znikną wszędobylskie tabelki jednak nie

(╯°□°)╯︵ <ǝlqɐʇ/>

Wszyscy mądrzy jak zawsze. Mamy świadomość istnienia frameworków frontendowych. Zgłaszaj się do ProgD i przepisz te wszystkie tabelki jeśli ci czas wolny niemiły.
"Please give us a simple answer, so that we don't have to think, because if we think, we might find answers that don't fit the way we want the world to be."

https://www.kinkykitty.pl
Greek
Programming Dept. Member/Translator-Polish

Postby Greek » Wed Jan 13, 2016 9:29 am

CzterySilnia wrote:nie ma informacji o mojej własnej postaćce, (...) ile przy sobie niesie

wat :o
‘Never! Run before you walk! Fly before you crawl! Keep moving forward! You think we should try to get a decent mail service in the city. I think we should try to send letters anywhere in the world! Because if we fail, I’d rather fail really hugely’
psychowico

Postby psychowico » Wed Jan 13, 2016 9:54 am

Code: Select all

Ctrl + R
albo inny skrót do oczyszczenia cache (zależnie od przeglądarki).
Pliki w Cantrze nie mają md5 doczepionych do nazwy, ani innych podobnych rozwiązań, więc przeglądarka może często nie łapać, że jest coś nowego do ściągnięcia.
"Please give us a simple answer, so that we don't have to think, because if we think, we might find answers that don't fit the way we want the world to be."

Mars

Postby Mars » Wed Jan 13, 2016 10:00 am

Przeładowałem i przeczyściłem. Dalej wszystko jest takie jakie było.

Czy nie lepsza byłaby wersja mobile.cantr.net? Specjalna wersja html + css dla komórek. Ładowałaby się przy rozpoznawaniu sprzętu, a dla nadgorliwych można byłoby na stałe ustawić lub ją wyłączyć w ustawieniach. Nie może byc chyba tak, że polepszamy coś dla malutkich komórek kosztem użytkowników PC.

Ps.
Ciekawe, ilu nowych graczy odstraszy obecny wygląd gry przy probie rejestracji?
psychowico

Postby psychowico » Wed Jan 13, 2016 10:04 am

Może wrzuć screeny, u mnie wygląda spoko.

Mars

Postby Mars » Wed Jan 13, 2016 10:32 am

psychowico wrote:Może wrzuć screeny, u mnie wygląda spoko.

No to lecimy:

Image

Lista postaci upchana jak sardynki w puszce. Jedno pod drugim. Imiona i nazwiska postaci justowane - po co? Miejsca w kolumnie na lokację nie wiadomo ile, miejsca na imię i nazwisko postaci, bardzo mało. Wyszły duże puste przestrzenie.
Ps. Ikonki ran oraz głodu - nie jestem w stanie sprawdzić... teraz ich nie ma...

Image

Profil postaci jest okrojony. Brakuje miejsca narodzin. Przy podróży powstaje też taka strasznie długa linijka, która chyba dawniej wyglądała lepiej. Interlinia tekstu jest za mała, wiersze są za blisko siebie. Ikonki zawracania i zmniejszania prędkości są bardzo przybliżone do tekstu.

Image

Napis "zwierzęta" wysunięty bardzo w prawo. Gatunki zwierząt bardzo blisko siebie. Ikonka wskazania zwierzęcia bardzo malutka.

Pole wyboru broni w polowaniu, strasznie blisko menu "polowanie, udomawianie ...".

Pole wyboru siły, strasznie blisko napisu. Czy nie można tych dwu pól odsunąć w dół?

Image

W ustawieniach konta, zakładki "profil, lista postaci..." niemalże nachodzą na tekst z ilością graczy.

Czy nie można tego odsunąć trochę w dół?

Image

Widok lokacji. Źródła surowców jedne pod drugim, zero jakiegokolwiek odstępu. Nie można tego rozstrzelić jakąś interlinią?

Napis pogodowy justowany. Wyrazy rozstrzelone. Tak jak na liście postaci. Czy można to normalnie ułozyć do lewej, a nie justować?

Image

Napis pogodowy, jak powyżej.

Image

Nadawanie tytułu notatce... jakoś dziwnie to wygląda teraz? Nieforemne strasznie...

Image

Nazwa .......................................................... koperty

Czy trzeba ten tekst justować? Czy pole tekstowe musi być takie długie?
psychowico

Postby psychowico » Wed Jan 13, 2016 11:20 am

Faktycznie parę pierdół do poprawki. Ale tragedii nie ma. Tak naprawdę tysiąć takich rzeczy można znaleźć z których większość była tutaj od zawsze.

Nowych graczy odstraszczy (międzyinnymi) cały interfejs przerażający (jak zawsze), a nie źle wyjustowany tekst w paru miejscach.

dekalina

Postby dekalina » Wed Jan 13, 2016 12:51 pm

Mars wrote:Profil postaci jest okrojony. Brakuje miejsca narodzin.

Już dawno było mówione, że nie jest do niczego potrzebne i powinno stamdąd zniknąć (albo zostać zastąpione czymś przydadniejszym). Ale fajnie byłoby gdyby ta informacja pojawiła się teraz w karcie postaci.
Felixis

Postby Felixis » Wed Jan 13, 2016 3:01 pm

dekalina wrote:
Mars wrote:Profil postaci jest okrojony. Brakuje miejsca narodzin.

Już dawno było mówione, że nie jest do niczego potrzebne i powinno stamdąd zniknąć (albo zostać zastąpione czymś przydadniejszym). Ale fajnie byłoby gdyby ta informacja pojawiła się teraz w karcie postaci.

W ogłoszeniu było że ta informacja jest tam gdzie ustawia się filtry postaci (jest życie i śmierć postaci i tam data i miejsce). Dużo klikania ale tego się i tak często nie używa
"Prędzej czy później dopadnie nas rzeczywistość"
gn0m

Postby gn0m » Wed Jan 13, 2016 3:29 pm

Data jest (zawsze była) ale miejsca przebudzenia nie widzę.
rd1988
Location: Piękne miasto smogu, korków, dziurawych ulic i kiboli.

Postby rd1988 » Wed Jan 13, 2016 3:30 pm

Mars wrote:Przeładowałem i przeczyściłem. Dalej wszystko jest takie jakie było.

Czy nie lepsza byłaby wersja mobile.cantr.net? Specjalna wersja html + css dla komórek.

Po to mamy responsywny design i @media queries żeby uniknąć oddzielnych domen.

PS: To chyba nie powinno tak wyglądać:

Image
:twisted:
Mars

Postby Mars » Wed Jan 13, 2016 5:34 pm

rd1988 wrote:Po to mamy responsywny design i @media queries żeby uniknąć oddzielnych domen.

Responsywny design swoją drogą, ale to jak to wygląda teraz, to po prostu krok w tył. Strona wcześniej była ładna, teraz odrzuca. A wszystko za sprawą tych szerokości, marginesów i odległości.

Return to “Ogólne dyskusje”