Akcje reklamowe Cantr II

Ogólna pozapostaciowa dyskusja pomiędzy graczami Cantr II.

Moderators: Public Relations Department, Players Department

robin_waw

Postby robin_waw » Mon Nov 26, 2007 9:24 pm

cald dashew wrote:Jakbym mial miec jedna postac to bym w ogóle nie grał i nie poznał magii Cantra bo ta jedna postac moze byc akurat nieudana (tzn. np. urodzic sie na pustkowiu)

no coś ty po 30 zagłodzonej postaci wreszcie trafisz w jakieś ciekawe miejsce
:mrgreen:
lacki2000

Postby lacki2000 » Wed Nov 28, 2007 12:24 am

trochę off-topic ale co tam :)

Odnośnie jednej postaci to jest to zgodne z zasadą jakość a nie ilość - mając mniej można bardziej się starać daną postać rozegrać, dzięki temu lepiej się gra postaciom innych graczy i świat staje się lepszy :) (w sensie grywalności a nie Dobra).

A co do gwiazdek zamiast opisów systemowych np. patrzenia na kogoś to się nie zgadzam bo opis gwiazdkowy tej czynności wymaga oczywiście nie podawania imienia bo ktoś moze nie znać danej osoby i dodatkowo postać na którą się patrzy powinna dostać inny opis tego patrzenia na nią - przecież patrzymy na nią.
Z kolei opis systemowy byłby bardziej czytelny i sensowny. Wadą byłyby prawdopodobnie większe lagi ale że ja ich nie mam :P to nic nie szkodzi. No i opis taki powinien być sensowny (czyli nie taki jak większość aktualnych opisów) np. 'Xxxx patrzy na Yyyy' a nie 'Zauważasz że dostrzegasz jak Xxxx wykonuje wrokiem coś w kierunku Yyyy. To obserwacja postaci Yyyy dokonana oczami Xxxx.'

(a teraz by zmniejszyć off-topic):
Takie opisy mogłyby być argumentem zachęcającym nowych graczy pozyskiwanych w kampaniach reklamowych Cantr :)
Te audire no possum. Musa sapientum fixa est in aure. Grasz w zielone? GRAM! Żądamy 24-godzinnego dnia cantryjskiego dla lepszej płynności działań!
Besteer

Postby Besteer » Wed Nov 28, 2007 10:28 am

Ale po co zajmować się implementacją bzdur, dodatkowym obciążaniem serwera etc., skoro każdy to sobie może wygwiazdkować?

To skoro dodamy patrzenie na innych, to może też dodajmy parę innych gestów, mruganie okiem, machanie rękami, no bo czemu niby nie?

Zamulanie gry i tyle. Takie jest moje zdanie.
ushol

Postby ushol » Wed Nov 28, 2007 11:09 am

Skąd wiecie, czy coś takiego zamulałoby grę? moze niech na takie sprawy wypowiada się ProgD bo nie sądzę aby ktokolwiek z tak wypowiadających się miał dostęp do kodu i mógł się zorientować czy dana implementacja zamuli czy przyspieszy grę.

niemniej pomysł z systemowym patrzeniem nie podoba mi się. Postać nie dowie się imienia, jedynie gracz bedzie zastanawiał się który to Yyyy.

Jeśli jednak coś takiego naprawdę miałby wejść to można by zamiast opcji wskazywania na postać wprowadzić możliwość wprowadzenia dynamicznej nazwy postaci do wypowiedzi poprzez wybór z rozwijanego menu, gdzieś obok formularza rozmowy. Wtedy każda akcja, w której potrzebne jest zidentyfikowanie osoby będzie możliwe. Między innymi wskazywanie, patrzenie na... , oplucie, kopniecie w tylną część ciała... i z normalnych przemyśleń wynikałoby wtedy, że nie zamulałoby to bardziej niż normalne wskazywanie.
Image
Image
Federacja RP
Besteer

Postby Besteer » Wed Nov 28, 2007 1:36 pm

Moim zdaniem wszystko to da się zamknąć w * * . Wybór imienia z menu czy tym podobne zabawy nawet jeśli nie zmulą serwera, to na pewno spowolnią pisanie takiej wypowiedzi. Mnie na przykład dużo szybciej odpowiedni tekst jest wklepać z klawiatury.
ushol

Postby ushol » Wed Nov 28, 2007 1:52 pm

Źle mnie zrozumiałeś. Chodziło mi o normalne gwiazdkowanie z możliwością wprowadzenia do wypowiedzi dynamicznej nazwy... nic więcej... pozatym jak już mówiłem, tak jak jest teraz jest dobrze... a propozycja tak tylko jeśli ktoś chciałby przemyśleć sprawę...
Image

Image

Federacja RP
Arucard

Postby Arucard » Wed Nov 28, 2007 2:21 pm

lacki2000 wrote:Z kolei opis systemowy byłby bardziej czytelny i sensowny. Wadą byłyby prawdopodobnie większe lagi ale że ja ich nie mam :P to nic nie szkodzi.

To zdanie mnie wprost urzeklo.....ze ty nie masz to nie znaczy ze inni tez nie maja.
Kto chce stringi w cantr(walić na PM):
Miaua,Arucard,Chimaira,Frogutka,Quijo,Sayuri,Stuff(kto na ircu bywa ten go zna),Sztywna,Isis,Luke,Averus,Jinchuuriki,Miri
Tetro

Postby Tetro » Thu Dec 06, 2007 10:07 am

Witam pisze recenzje dla jednego portalu z grami.

Czym była by dzis gra bez przeiepieknej grafiki 3D? To pytanie mogą sobie zadać użytkownicy coraz to bardziej wyszukanego sprzętu komputerowego, którzy błądzą w najnowszych nowościach oferowanych nam, na coraz to bardziej rozwijającym się rynku gier. Jeżeli dodać do tego jeszcze przyciągający scenariusz, to na pewno na wiele godzin przykuje nas do monitora. Ale to wszystko na kilkanaście, góra kilkadziesiąt godzin grania, cóż jak każdy „rasowy” gracz wie, że prawie każda gra kiedyś się skończy i pozostanie niesmak. Jedynie co nam zostanie to czekanie na niekoniecznie zawsze udana kontynuacje. Inaczej jest w przypadku gier MMORPG, tutaj gracz ma praktycznie nieograniczone pole do popisu, chyba ze ktoś zamknie server, braknie prądu, lub po prostu nasza postać dobije do 100 lvl i znudzi nam się granie w nią. Po „przewertowaniu” kilkuset stron internetowych wydaję się nam że nie ma już nic ciekawego w tym temacie. I tu błądzicie moi drodzy, mianowicie jest jedna gra, która przykuła uwagę kilku tysięcy ludzi, z kilkunastu narodowości (dokładnie 16) gra, która wymaga od gracza nie tylko umiejętności szybkiego klikania myszką, oraz szybkiego łącza internetowego, ale wytrwałości i dobrego pomysłu na postać. Albowiem w tej grze o której mowa, możesz zostać kim tylko chcesz od niewolnika do władcy lub imperatora. Wyobraź sobie grę w której to ty układasz sobie życie, ty decydujesz czy będziesz dobry czy zły, potrafił mówić czy będziesz się jąkał. I tu od razu musze cię ostrzec w grze praktycznie brakuje grafiki (interfejs oraz wszystkie komendy doskonale są wkomponowane w stronę, żadnych komend jak w mudach), jedyna styczność z nią to są notatki, oraz mapy tworzone przez graczy, Tak nie mylisz się mapy, albowiem świat w którym ulokowana jest gra nie do końca został zbadany, a gra ma już kilka ładnych lat.

Od razu zaznacze ze nie jest skonczona, jedynie chialem nasza spolecznosc spytac czy narazie moze byc, mam slaba samoocene :wink:

Przygotowalem sie na gromy :twisted:
?
marol

Postby marol » Thu Dec 06, 2007 12:21 pm

(...) jest jedna gra, (...) która wymaga od gracza nie tylko umiejętności szybkiego klikania myszką, oraz szybkiego łącza internetowego (...)
Błąd rzeczowy ;)
(SRVPRC)
Image
Echo

Postby Echo » Thu Dec 27, 2007 2:17 am

...I niosąc wieść tym wzniosłym tonem...
Nie wzniosłym i nie radosnym, a smutnym...

Żadna reklama nie zrobi z tej gry tyle, co same wypowiedzi graczy na forum!
Dzięki Nemo, Milo, Ushol'owi, Lukaszowi, Cantryjczykowi, Avx, Eresanowi... Nie, nie mogę wymieniać, bo pominę kogoś, choćby Gnoma, Lucję, Izabelę, Zamię, Sztywną, Tehanu... Nie, bo i jest Quijo, Aravat i Mattan... Wojd... uff...
Ich wypowiedzi zachęciły mnie do gry, dyskusje jakie się toczyły na forum...
Czemu wszyscy oni milczą? Wiem, że grają... Mówili, że wracają... A Rusałek? Gdzie jest? Czy Wy jeszcze współtworzycie Cantr..?

A niech to choroba, teraz nie mogłam się wyspać, bo zapomniałam wspomnieć Kevesa... i Saszy...
Elf

Postby Elf » Thu Dec 27, 2007 8:40 pm

Przepraszam,że to nie moja postać Eszko machała nóżkami. Dla ciebie któraś zacznie ;)
taca. wanna. łóżko
Avx

Postby Avx » Fri Feb 01, 2008 2:08 am

Echo wrote:Avx

Mocno ograniczyłem liczbę postaci, ale gram i jestem ;)

Swoją drogą kiepsko coś z akcją reklamową.

451 graczy...
PRUT

Postby PRUT » Sun Mar 09, 2008 2:44 am

Avx wrote:
Echo wrote:Avx

Swoją drogą kiepsko coś z akcją reklamową.
451 graczy...

słabo...
weźcie sie do roboty :wink:
KVZ
Players Dept. Member

Postby KVZ » Wed Mar 12, 2008 7:32 pm

zacznij grać, to pomyślimy..
Avx

Postby Avx » Thu Mar 13, 2008 6:09 pm

Avx wrote:451 graczy...

441 graczy, 2200 postaci...

Return to “Ogólne dyskusje”