Jak on/ona mnie wkurza...
Moderators: Public Relations Department, Players Department
-
Re: Jak on/ona mnie wkurza...
Znam różne dzieci, też te bystre i przenikliwe. Ale one nadal są dziećmi, a nie jednowymiarowym tworem dzieciopodobnym, żywcem wyjętym z sitcomu. Krnąbrne, ale kochane, co jakiś czas rzuci ciętą ripostą, na którą nie wpadłby normalny sześciolatek, ale scenarzyście akurat tutaj tak pasowało. Wszystkie cantryjskie wpisują się w ten schemat.
- notized
Żadne z nas nie jest dzieckiem, nie możemy dokładnie odwzorować toku myślenia dziecka. Poza tym - to Cantr. Nie wiem czy komuś chciałoby się odgrywać takie mocno typowe dziecko. Niektórzy pewnie chcą tak zrobić, ale ciężko i nudno. Tak samo ciężko spotkać totalnie przeciętnego i nudnego dorosłego - osobiście nie mam serca do takich postaci.
I'm an agent of Chaos.
-
notized wrote:Żadne z nas nie jest dzieckiem, nie możemy dokładnie odwzorować toku myślenia dziecka.
Ja jestem.

I jeszcze większość znajomych mówi, że jestem dziecinny. :V
A na początku nie chciałem grać dzieckiem, bo 20 lat. Potem się wstydziłem, bo nie widziałem przez całą grę.
A teraz jestem zbyt leniwy.
Co do poważnego dziecka, to taki ziemniak trochę. Ale jak ktoś lubi, to niech gra tym młodym kartoflem.
No i jeszcze się zastanawiam, czy mogę postacie nie są zbyt dziecinne.

Its a mystery...
Anthropology!
Anthropology!
- Alutka
Jakie to szczęście, że mamy takich graczy jak Dekalina, którzy potrafią grać!
Najbardziej irytującą rzeczą w Cantrze jest forum które jest naszpikowane 'mistrzami Cantra' którzy jako jedyni wiedzą jakie postacie są ciekawe i jak należy grać. Człowiek wchodzi i może się naczytać do porzygu że a to postacie dziecięce niedobre, a to dzikusy, a to osada za głośna, a tamta znów za cicha, a ta niby głośna ale w ogóle nieciekawa bo papka ziemniaczana, albo nieciekawa bo dramaty na siłę, albo znów szepty, albo w ogóle ch** wie co.
Każdy z nas szuka czego innego w tej grze. Strasznie to irytujące jak ktoś stawia się na piedestale mędrca i twierdzi, że on jako jedyny wie, jaki jest jedyny właściwy sposób grania w Cantra.

Najbardziej irytującą rzeczą w Cantrze jest forum które jest naszpikowane 'mistrzami Cantra' którzy jako jedyni wiedzą jakie postacie są ciekawe i jak należy grać. Człowiek wchodzi i może się naczytać do porzygu że a to postacie dziecięce niedobre, a to dzikusy, a to osada za głośna, a tamta znów za cicha, a ta niby głośna ale w ogóle nieciekawa bo papka ziemniaczana, albo nieciekawa bo dramaty na siłę, albo znów szepty, albo w ogóle ch** wie co.
Każdy z nas szuka czego innego w tej grze. Strasznie to irytujące jak ktoś stawia się na piedestale mędrca i twierdzi, że on jako jedyny wie, jaki jest jedyny właściwy sposób grania w Cantra.
“Man sacrifices his health in order to make money.
Then he sacrifices money to recuperate his health. He is so anxious about the future that he does not enjoy the present; he lives as if he is never going to die, and then dies having never really lived.”
Then he sacrifices money to recuperate his health. He is so anxious about the future that he does not enjoy the present; he lives as if he is never going to die, and then dies having never really lived.”
- ATS
Alutka wrote:Każdy z nas szuka czego innego w tej grze. Strasznie to irytujące jak ktoś stawia się na piedestale mędrca i twierdzi, że on jako jedyny wie, jaki jest jedyny właściwy sposób grania w Cantra.
Ale... ja naprawdę znam jedyny właściwy i słuszny sposób grania w Cantra i nie raz wyjaśniałem...

Take your sword and your shield
There’s a battle on the field
You’re a knight and you’re right
So with dragons now you’ll fight!
You’ve got the power
To live another childhood
So ride the wind
That leads you to the moon...
You’ve got the power
So ride the wind
- andrzejek
ale beczki do solenia sa bardzo dobre
- rd1988
- Location: Piękne miasto smogu, korków, dziurawych ulic i kiboli.
Alutka wrote:Najbardziej irytującą rzeczą w Cantrze jest forum które jest naszpikowane 'mistrzami Cantra' którzy jako jedyni wiedzą jakie postacie są ciekawe i jak należy grać. Człowiek wchodzi i może się naczytać do porzygu że a to postacie dziecięce niedobre, a to dzikusy, a to osada za głośna, a tamta znów za cicha, a ta niby głośna ale w ogóle nieciekawa bo papka ziemniaczana, albo nieciekawa bo dramaty na siłę, albo znów szepty, albo w ogóle ch** wie co.
Każdy z nas szuka czego innego w tej grze.
Potwierdzam. Jedni szukają ciekawych wrażeń, drudzy chcą dać upust swojej kreatywności, a jeszcze inni potrzebują seks czatu.
Odnoszę wrażenie że w kontaktach między postaciowych Polscy gracze stali się bardziej... krytyczni i wymagający, i że ta krytyka i wymagania zwiększa się wprost proporcjonalnie do lat spędzonych przy grze. Da się to łatwo zauważyć choćby przy zwykłych rozmowach z większością postaci.
Co do narzekania - Kurcze, nawet ja będę dalej narzekał jeżeli akurat będę mieć na co. A jest.
Mnie wkurza parę spraw. W tej chwili głównie brak kierunku gry - Także w tej chwili praktycznie nie gram, bo zwyczajnie mi się nie chce.
Ech... nie chce mi się o tym rozpisywać bo napisałbym poemat.
Ale jest też jasna strona...

PS: Andrzeju, nie jemy beczek do solenia.

- witryna
- Greek
- Programming Dept. Member/Translator-Polish
Ludki w radiu.
‘Never! Run before you walk! Fly before you crawl! Keep moving forward! You think we should try to get a decent mail service in the city. I think we should try to send letters anywhere in the world! Because if we fail, I’d rather fail really hugely’
- rd1988
- Location: Piękne miasto smogu, korków, dziurawych ulic i kiboli.
-
Popieram.
"[...] I tylko fotel MG stoi boleśnie pusty..."
"Weźmiecie go i wyhodujecie sobie drugiego Raynusa."
"żartuję, nie ma w Cantr trudnych misji, nic się nie chce i nic się nie da"
"Weźmiecie go i wyhodujecie sobie drugiego Raynusa."
"żartuję, nie ma w Cantr trudnych misji, nic się nie chce i nic się nie da"
-
rd1988 wrote:Zabić.
Yelenę?
Czy ludki w radiu?
- ATS
212 wrote:rd1988 wrote:Zabić.
Yelenę?
Czy ludki w radiu?
Wszystkich. Kill'em'all.
You’ve got the power
So ride the wind
You’ve got the power
So ride the wind
- gala
Radio. Zabić radio.
Alutka wrote:Zielony świat jest opanowany przez śpiące Smaugi, które budzą się tylko i wyłącznie wtedy, gdy ktoś chce się zainteresować ich skarbami.
https://www.reddit.com/r/Cantr/
- ATS
Zabić okna deskami.
You’ve got the power
So ride the wind