Pytania.
Moderators: Public Relations Department, Players Department
- Leming

- 
				Eresan

- 
				Besteer

- 
				Milo

- 
				Besteer

- 
				Eresan

Panowie... no bez takich - jak komuś odpowiadacie to proszę byście wiedzieli co piszecie!
Do nadajników i przekaźników potrzebny jest: - przewód ze złota (lub platyny) do nadajników radiowych
Ja pytam o przewód sygnałowy z kruszców.
Pozdrawiam.

Do nadajników i przekaźników potrzebny jest: - przewód ze złota (lub platyny) do nadajników radiowych
Pozdrawiam.
					Last edited by Eresan on Mon Sep 24, 2007 10:42 am, edited 1 time in total.

- 
				Milo

Nie Beester. Pomyśl ze przy 4 osobach zamek się wyłamuje w 2 godziny 
Rozumiem Twoja frustracje ale jest raczej za łatwo a nie za trudno. Prędzej lepsze albo dodatkowe zamki. Rozejrzyj się dookoła. Większość drzwi i bram w realu ma po kilka zamków, jakieś kłódki. Nasze postacie nie mają takich możliwości
A! Low power wire. Do tego samego co srebrny. Czyli nie wiemy. Przynajmniej ja.

Rozumiem Twoja frustracje ale jest raczej za łatwo a nie za trudno. Prędzej lepsze albo dodatkowe zamki. Rozejrzyj się dookoła. Większość drzwi i bram w realu ma po kilka zamków, jakieś kłódki. Nasze postacie nie mają takich możliwości
Eresan wrote:Panowie... no bez takich - jak komuś odpowiadacie to proszę byście wiedzieli co piszecie!
Pozdrawiam.
A! Low power wire. Do tego samego co srebrny. Czyli nie wiemy. Przynajmniej ja.
- Cantryjczyk

Milo wrote:przy 4 osobach zamek się wyłamuje w 2 godziny
Niezupełnie. Wyłamywanie zamka nie jest przypisane pod żadną umiejętność. To oznacza że te 8 godzin to czas potrzebny na wyłamywanie jednej osobie która ma 100% zdrowia i 0% zmęczenia. Ten warunek nie jest spełniany, bo samo wyłamywanie powoduję trochę zmęczenia. Efekt jest taki że po ośmiu godzinach postęp przy wyłamywaniu osiąga jakieś 98%. Trzeba więc liczyć 9 godzin.
1 osoba wyłamuje zamek przez 9 godzin
2 osoby wyłamują przez 5 godzin
3 osoby wyłamują przez 3 godziny
4 osoby wyłamują przez 3 godziny
5-8 osób wyłamuje przez 2 godziny...
Aż 9 osób potrzeba na wyłamanie zamka w ciągu godziny.
Teoretycznie 4 osoby mogą wyłamać zamek w 2 godziny. Pod warunkiem że wszystkie przystąpią do pracy w pełni zdrowe i wypoczęte, i po pierwszym przeliczeniu wszytkie cztery osoby zażyją coś co im zmęczenie ponownie zredukuje do zera.
Podobnie 8 osób może wymałać przy pierwszej próbie. Ale wystarczy że jedna będzie miała choćby drobny defekt, ułamek procenta zmęczenia lub rany, i się nie uda.
Najlepiej po prostu liczyć że wyłamywanie zajmuje 9 godzin.
Każdy ma swój punkt widzenia, ale nie każdy z niego coś widzi.
						- 
				Milo

- w.w.g.d.w

Besteer wrote:To by wymagało zmiany, tak po mojemu
W końcu, czy widział ktoś kiedyś zamek, który po pięciu dniach ciągłego walenia łomem dalej trzyma się jak nowy?
Mogłoby być tak, że każda próba ukruszałaby jakiś tam procent i powiedzmy po 6-8 próbach drzwi i tak stawałyby otworem...
Jedna moja postać wyłamywała zamek z kilka tygodni(była ranna).Trzeba mieć zaparcie,ot co.
- 
				Besteer

Ciężko jest mieć zaparcie. To już ostatnia próba, jak się nie uda, to załogi dwóch innych statków skutecznie gwizdną mi mojego własnego slupa z całym moim pirackim dorobkiem 
Ale faktycznie, nie pomyślałem o tym, że w 4 rozwałka wg mojego pomysłu trwałaby 2 dni. Chociaż... w realu banda z łomami w 2 dni zdążyłaby zatopić statek, a co dopiero dokonać abordażu
 Może więc uzależnić poziom szczęścia od ilości wyłamujących osób?

Ale faktycznie, nie pomyślałem o tym, że w 4 rozwałka wg mojego pomysłu trwałaby 2 dni. Chociaż... w realu banda z łomami w 2 dni zdążyłaby zatopić statek, a co dopiero dokonać abordażu
- CzerwonyMag

- Cantryjczyk

Wydaje mi się że mój poprzedni post jest nieaktualny. Samo wyłamywanie nie powoduje teraz zmęczenia. Nie wiem czy tak było w momencie pisania powyższych rewelacji czy nie. Ważne że nasi wysoko wykawalifikowani specjaliści znależli i wprowadzili rozwiązanie tego problemu.

Każdy ma swój punkt widzenia, ale nie każdy z niego coś widzi.
						- Midas

- Quijo