.div1 { padding: 1em; font-size: 0.8em; text-transform: uppercase; }
.div2 { padding: 1em;
.div3
{
border-right: 1px dashed;
border-top: 1px dashed;
border-bottom: 1px dashed;
text-align: right;
padding: 0.25em;
margin-right: 0.25em;
padding-top: 0.75em;
padding-bottom: 0.75em;
font-size: 0.75em;
font-weight: bold;
height: 100%;
display: table;
}
Czy czepia się marginesów wewnętrznych top i bottom bo wcześniej ma zdefiniowany ogólny? Z tego co widziałem, przeglądarkom to obojętne. Może nie powinien wycinać.
Poza tym, poza stylami w nagłówku a dodanymi na sztywno do innego DIVa przyczepił się m. in. do:
style="display: table-column; float: left; padding-top: 1em; padding-left: 1em; border-collapse: collapse; margin-right: 0.5em; max-width: 200px;"
style="display: table-cell; border-radius: 0.5em; box-shadow: inset 0.15em 0.15em 0.15em #000000; background-color: #c3dded; padding: 1em;"
style="box-shadow: 0.2em 0.2em 0.7em; background-color: #efebdf; padding: 0.5em; font-weight: bold;"
Max-width funkcjonował mi i ograniczał szerokość kolumny, dzięki czemu nie rozjeżdżała się bardziej niż miała to dozwolone. Ale walidator to usunął.
Aha, i czepia się znacznika FIELDSET. Ja wiem, że on pochodzi jeszcze z lat 90', ale tak samo jak np. TABLE. W pewnych sytuacjach nadal się to stosuje. Przeglądarki przecież to interpretują. Ale walidator wywala. Pamiętam, że i w Cantrze niektóre notatki opierały się na fieldsetach. Może zostawić? Razem ze znacznikiem LEGEND.