Pytania.

Ogólna pozapostaciowa dyskusja pomiędzy graczami Cantr II.

Moderators: Public Relations Department, Players Department

robin_waw

Postby robin_waw » Thu Nov 09, 2006 7:03 pm

Zamek zakladasz wewnatrz pomieszczenia czyli w drzwiach do tego pomieszczenia. Możesz mieć magazyn bez zamka i w srodku 5 przybudówek każda z zamkiem, albo jeden zamek w magazynie i pozostale przybudówki bez zamków.
CzerwonyMag

Postby CzerwonyMag » Thu Nov 09, 2006 7:22 pm

sl0wik wrote: Uzywaja bo zamiast tych znakow widze @&*#^?% mniej wiecej cos takiego :P ale to pol na pol, raz widac normalnie polskie znaki a raz tak wlasnie.
p.s
Przez to wlasnie nie chce mi sie samemu uzywac polskich znakow.

Ludzie korzystajcie z naszej mowy ojczystej ;)

KODOWANIE ZNAKÓW:

W przeglądarce: Widok-> Kodowanie znaków -> Środkowoeuropejski ISO
I krzaczki znikną a polskie literki nie będą męczyć. Musi być środkowa Europa i ISO.

Jakiekolwiek inne kodowania (zachodnioeuropejskie, windows cośtam, Unicode) powodują krzaczki bo one nie widzą polskich znaków.

Pozdrawiam.
CM
"ImageCzlonek Federacji RP - odgrywaj z nami"

Image
keisha

Postby keisha » Thu Nov 09, 2006 9:39 pm

Mam pytanie. Chodzi mi o ta zmiane w tempie psucia sie narzedzi.

Jesli uzywam igly to sie ona szybciej psuje, a jezeli cos szyje i mam przy sobie dwie igly, to obie psuja sie szybciej? a jesli jedna to ktora?
Rusalka

Postby Rusalka » Thu Nov 09, 2006 10:26 pm

Równo się psują. Ilość uszkodzeń jest równo rozkładana pomiędzy wszystkie igły.
Artur wrote:ja chce miec fabryke i czarnuchow w niej a nie dom z ogrodkiem kurna i nie zycze sobie zeby mnie ktos pouczal o graniu w cantr qrka
robin_waw

Postby robin_waw » Thu Nov 09, 2006 11:35 pm

Jezeli obie sie psuja to i szycie powinno isc szybciej
matt_

Postby matt_ » Thu Nov 09, 2006 11:37 pm

szyje obiema rekami?jak obie igly sie psuja...
Rusalka

Postby Rusalka » Fri Nov 10, 2006 12:08 am

robin_waw wrote:Jezeli obie sie psuja to i szycie powinno isc szybciej

Nie po prostu w miejscu pracy obie leżą i w zasadzie nie wiesz która jest która, więc raz używasz tej, a raz tej. Poza tym obie się zużywają ale 2 razy wolniej. Nie odkładajcie podwójnych przedmiotów w nadziei na wolniejsze psucie się! :)
Artur wrote:ja chce miec fabryke i czarnuchow w niej a nie dom z ogrodkiem kurna i nie zycze sobie zeby mnie ktos pouczal o graniu w cantr qrka
keisha

Postby keisha » Fri Nov 10, 2006 7:11 am

Ale jezeli jedna jest kosciana a druga zelazna to i tak kosciana sie bardziej zuzyje.
Elm0

Postby Elm0 » Sat Nov 11, 2006 2:15 pm

Czy jadąc pojazdem można polować na zwierzęta po drodze?
I don't know but I've been told,
Deirdre's got a Network Node.
Likes to press the on-off switch,
Dig that crazy Gaian witch!
Marcin24

Postby Marcin24 » Sat Nov 11, 2006 2:19 pm

Czasem słyszy się że ktoś zablokował sobie jakiś pojazd czy budynek. To niby jakiś bug w grze czy coś takiego. Może ktoś napisać czego nie należy robić z pojazdem, łodzią, budynkiem itp żeby sobie jej nie zablokować?
Artur

Postby Artur » Sat Nov 11, 2006 2:47 pm

nie mozna w nich umierac :wink:
CzerwonyMag

Postby CzerwonyMag » Sat Nov 11, 2006 2:50 pm

Czy jadąc pojazdem można polować na zwierzęta po drodze?

Tak.

Czasem słyszy się że ktoś zablokował sobie jakiś pojazd czy budynek. To niby jakiś bug w grze czy coś takiego. Może ktoś napisać czego nie należy robić z pojazdem, łodzią, budynkiem itp żeby sobie jej nie zablokować?

Każdy pojazd, budynek ma określoną pojemnoś. Blokada polega na tym że już wepchnęliśmy maksymalnie tyle że nie możemy wejśc do środka. Jednak taka sytuacja jest niesamowicie trudna w rzeczywistości, bo żeby zapchać pojazd to trzeba najpierw do niego wnieść surowce. Może się zdarzyć tak że do p ojazdu nie możemy wejść bo po prostu my mamy przy sobie za dużo. Wtedy wystarczy wypróżnić plecak (najlepiej w ustronnym miejscu :P ) i spróbować wejść. Jak nie będziemy w plecaku mieli nic to nam się musi udać.

Sytuacja komplikuje się gdy np. w rikszy umiera człowiek a riksza była wypełniona na maksa. Wtedy można już tylko w grze "modlić się" a w rzeczywistości słać PW do Players Dept z podaniem miejsca i nazwy pojazdu. Ciało zostanie usunięte (przynajmniej powinno być).
"ImageCzlonek Federacji RP - odgrywaj z nami"

Image
Rusalka

Postby Rusalka » Sat Nov 11, 2006 2:57 pm

Wcześniej można było też wejść do pojazdu i wrzucić narzędzia do naprawy. Po zakończeniu projektu wracały do inwentarza, lub na ziemię, mogąc w ten sposób przekroczyć dopuszczalną wagę. To jednak zostało naprawione, a przedmioty w projektach naprawy mają swoją wagę.
Quijo

Postby Quijo » Sun Nov 12, 2006 3:55 pm

Gdzie moge znalezc jakies statystyki z najbardziej zaludnionymi miastami, iloscia zgonow Itp. Pamietam, ze kiedys bylo gdzies cos takiego?
http://www.gks-murcki.com
nemo49

Postby nemo49 » Sun Nov 12, 2006 4:26 pm

Return to “Ogólne dyskusje”