Pytania.
Moderators: Public Relations Department, Players Department
- robin_waw
- CzerwonyMag
sl0wik wrote: Uzywaja bo zamiast tych znakow widze @&*#^?% mniej wiecej cos takiegoale to pol na pol, raz widac normalnie polskie znaki a raz tak wlasnie.
p.s
Przez to wlasnie nie chce mi sie samemu uzywac polskich znakow.
Ludzie korzystajcie z naszej mowy ojczystej
KODOWANIE ZNAKÓW:
W przeglądarce: Widok-> Kodowanie znaków -> Środkowoeuropejski ISO
I krzaczki znikną a polskie literki nie będą męczyć. Musi być środkowa Europa i ISO.
Jakiekolwiek inne kodowania (zachodnioeuropejskie, windows cośtam, Unicode) powodują krzaczki bo one nie widzą polskich znaków.
Pozdrawiam.
CM
- keisha
- Rusalka
- robin_waw
-
matt_
- Rusalka
robin_waw wrote:Jezeli obie sie psuja to i szycie powinno isc szybciej
Nie po prostu w miejscu pracy obie leżą i w zasadzie nie wiesz która jest która, więc raz używasz tej, a raz tej. Poza tym obie się zużywają ale 2 razy wolniej. Nie odkładajcie podwójnych przedmiotów w nadziei na wolniejsze psucie się!
Artur wrote:ja chce miec fabryke i czarnuchow w niej a nie dom z ogrodkiem kurna i nie zycze sobie zeby mnie ktos pouczal o graniu w cantr qrka
- keisha
- Elm0
- Marcin24
- CzerwonyMag
Czy jadąc pojazdem można polować na zwierzęta po drodze?
Tak.
Czasem słyszy się że ktoś zablokował sobie jakiś pojazd czy budynek. To niby jakiś bug w grze czy coś takiego. Może ktoś napisać czego nie należy robić z pojazdem, łodzią, budynkiem itp żeby sobie jej nie zablokować?
Każdy pojazd, budynek ma określoną pojemnoś. Blokada polega na tym że już wepchnęliśmy maksymalnie tyle że nie możemy wejśc do środka. Jednak taka sytuacja jest niesamowicie trudna w rzeczywistości, bo żeby zapchać pojazd to trzeba najpierw do niego wnieść surowce. Może się zdarzyć tak że do p ojazdu nie możemy wejść bo po prostu my mamy przy sobie za dużo. Wtedy wystarczy wypróżnić plecak (najlepiej w ustronnym miejscu
Sytuacja komplikuje się gdy np. w rikszy umiera człowiek a riksza była wypełniona na maksa. Wtedy można już tylko w grze "modlić się" a w rzeczywistości słać PW do Players Dept z podaniem miejsca i nazwy pojazdu. Ciało zostanie usunięte (przynajmniej powinno być).
- Rusalka
Wcześniej można było też wejść do pojazdu i wrzucić narzędzia do naprawy. Po zakończeniu projektu wracały do inwentarza, lub na ziemię, mogąc w ten sposób przekroczyć dopuszczalną wagę. To jednak zostało naprawione, a przedmioty w projektach naprawy mają swoją wagę.
Artur wrote:ja chce miec fabryke i czarnuchow w niej a nie dom z ogrodkiem kurna i nie zycze sobie zeby mnie ktos pouczal o graniu w cantr qrka
- Quijo
-
nemo49