Pytania.

Ogólna pozapostaciowa dyskusja pomiędzy graczami Cantr II.

Moderators: Public Relations Department, Players Department

Sasza

Postby Sasza » Sat Oct 21, 2006 10:00 pm

:shock:
hehe...
Postaraj się może o Trycykl.
Najlepsze forum ezoteryczne na świecie.
Obcy

Postby Obcy » Mon Oct 23, 2006 7:09 am

Maxthon wrote: Poza tym chyba nie powinno się zakładać, że postać posiada całą wiedzę z wiki - przecież jej nigdy nie czytała.. :wink:

Właśnie tak powinno się zakładać!
Maxthon

Postby Maxthon » Mon Oct 23, 2006 6:43 pm

Chyba jednak nie. Dziwnie by to trochę wyglądało, jakby ludzie mający tylko kościane pałki i dzidy mieszkający na jakimś zadupiu i którzy nie widzieli stali na oczy zaczęli rozmawiać na przykład o samochodach... Takie podejście psuje cały klimat gry.
Elm0

Postby Elm0 » Mon Oct 23, 2006 6:46 pm

Maxthon wrote:Chyba jednak nie. Dziwnie by to trochę wyglądało, jakby ludzie mający tylko kościane pałki i dzidy mieszkający na jakimś zadupiu i którzy nie widzieli stali na oczy zaczęli rozmawiać na przykład o samochodach... Takie podejście psuje cały klimat gry.

Już nie takie rzeczy widziałem. Niektórzy ludzie po prostu nie mają żadnego wyczucia klimatu.
I don't know but I've been told,
Deirdre's got a Network Node.
Likes to press the on-off switch,
Dig that crazy Gaian witch!
NiKnight

Postby NiKnight » Mon Oct 23, 2006 9:02 pm

:twisted:

Widziałeś kiedyś na oczy satelitę telekomunikacyjną? Nie? To czemu o niej mówisz? :twisted:

Widziałeś kiedyś na własne oczy broń atomową? Nie? To czemu o niej mówisz? :twisted:

Widziałeś kiedyś na własne oczy kolej magnetyczną? Nie? To czemu o niej mówisz? :twisted:

Widziałeś kiedyś.....

:lol:

No dobra, dosyć tych "docinek". Nie widzę nic złego w rozmawianiu na temat stali w osadzie gdzie dopiero buduje się piec. Rozmowa o samochodach zwłaszcza gdy mówi się "samochód" a nie "jakiś lepszy pojazd, taki gdzie nie trzeba się męczyć przy jechaniu" jest już bardziej irytująca.

Należy jednak zauważyć, że wszystkie postacie mają jakąś wiedzę wkraczając w życie dorosłe i według mnie wiedza na temat istnienia stali nie jest przekroczeniem "dobrego smaku". Natomiast na przykład wiedza o istnieniu samochodów jeśli postać pochodzi z Vlotryan, Bojholmu, Cechowic i innych wysokorozwiniętych osad też nie powinna nikogo dziwić. Nawet jeśli w tych osadach nie ma samochodów. To tak jak my w świecie rzeczywistym znamy zasadę działania np.: bomby grafitowej ale jej nie posiadamy.

Tutaj bym szukał "dobrego smaku", czyli jak już rozmawiamy o np.: galeonie to miejmy w osadzie chociaż port lub ten właśnie statek stojący na redzie.
Ni Ni Ni Ni!
Gucio

Postby Gucio » Mon Oct 23, 2006 10:28 pm

Mam pytanie, czy jak przeciągnę notkę to druga postać widzi kto to robi ?
suchy
Location: Under your bed, waiting for you to turn off the light

Postby suchy » Mon Oct 23, 2006 10:30 pm

Gucio wrote:Mam pytanie, czy jak przeciągnę notkę to druga postać widzi kto to robi ?

Nie.
You still stood there screaming
No one caring about these words you tell
My friend, before your voice is gone
One man's fun is another's hell!

Wyjdź z domu. Może pod twoim blokiem napierdalają się magowie.
Gucio

Postby Gucio » Mon Oct 23, 2006 10:32 pm

A to niby dlaczego ? Przecież widać jak ktoś podchodzi do drzwi i majstruje przy nich ..
suchy
Location: Under your bed, waiting for you to turn off the light

Postby suchy » Mon Oct 23, 2006 10:34 pm

Ale przeciągania notatek nie widać ;) Możesz oczywiście zgłosić propozycje, żeby i to było widoczne.
A co? Jakieś przeżycia z notatkami ostatnio? :>
You still stood there screaming
No one caring about these words you tell
My friend, before your voice is gone
One man's fun is another's hell!

Wyjdź z domu. Może pod twoim blokiem napierdalają się magowie.
Gucio

Postby Gucio » Mon Oct 23, 2006 10:39 pm

Zgadłeś, moja postać ma pewne problemy przez jakiegoś ‘’mądrego ‘’ gracza .
I sądzę że będzie miała większe za jej odzywki, no ale cóż ona o tym nie wie .
Maxthon

Postby Maxthon » Tue Oct 24, 2006 7:09 am

NiKnight wrote::twisted:

Widziałeś kiedyś na oczy satelitę telekomunikacyjną? Nie? To czemu o niej mówisz? :twisted:

Widziałeś kiedyś na własne oczy broń atomową? Nie? To czemu o niej mówisz? :twisted:

Widziałeś kiedyś na własne oczy kolej magnetyczną? Nie? To czemu o niej mówisz? :twisted:

Widziałeś kiedyś.....

Nie widziałem, ale żyję w XXI wieku, mam telewizor, radio, internet i nieograniczone możliwości poznawania świata. A co ma taki Cantryjczyk w lesie? Dzidę. Więc niby skąd miałby się o tym wszystkim dowiedzieć?
Na prawdę nie jest to takie trudne, jeśli chce się zbudować w osadzie coś nowego, wystarczy ładnie odegrać wynalezienie czegoś i nie ma problemu.
Rusalka

Postby Rusalka » Tue Oct 24, 2006 8:26 am

Dokładnie Maxthon. Cantr przecież sam najlepiej pokazuje jak wymiana informacji jest ograniczona. Wiele postaci nawet latami nie ma pojecia co się dzieje lokację obok. Ewentualnie ktoś stamtąd przyjdzie to może powiedzieć co nieco ale na tym wiedza przeciętnego Cantryjczyka się kończy. Wymiana informacji jest na drastycznie mniejszym poziomie niż w naszym świecie, w erze informatyki, ludzi uzależnionych od googli i wikipedii.
Artur wrote:ja chce miec fabryke i czarnuchow w niej a nie dom z ogrodkiem kurna i nie zycze sobie zeby mnie ktos pouczal o graniu w cantr qrka
Forien

Postby Forien » Tue Oct 24, 2006 12:54 pm

i to w cantr jest piekne :D
Image
"Opinia publiczna powinna być zaalarmowana swoim nieistnieniem." (Lec)
NiKnight

Postby NiKnight » Tue Oct 24, 2006 12:58 pm

Jak więc wytłumaczyć budowę pierwszego egzemplarza np.: samochodu bądź wytop pierwszej stali (ciekawe gdzie pojawiła się pierwsza stal w polskiej strefie :wink:)? Wynalazczość jeszcze nie istnieje :wink:
Ni Ni Ni Ni!
Mattan

Postby Mattan » Tue Oct 24, 2006 1:17 pm

NiKnight wrote:Jak więc wytłumaczyć budowę pierwszego egzemplarza np.: samochodu bądź wytop pierwszej stali (ciekawe gdzie pojawiła się pierwsza stal w polskiej strefie :wink:)? Wynalazczość jeszcze nie istnieje :wink:

To jest wg mnie slabość lansowanej w cantr teorii że nie możesz wiedzieć o pewnych rzeczach póki nie dowiesz się tego od kogoś. No bo w takim razie powinienem sie dowiedzieć że jak jestem glodny to powinienem jeść. Uczyć sie gotowania każdej potrawy. Nie wiedzieć że droga służy do chodzenia itp. Już widzę jak postacie informuja nowego o takich sprawach. Wystarczy poczytać opinii o jakwtosiegrasiów.

Return to “Ogólne dyskusje”