Jak on/ona mnie wkurza...
Moderators: Public Relations Department, Players Department
-
Re: Jak on/ona mnie wkurza...
dekalina, żebym na się jeszcze poczuł urażony krytykowaniem czyichś postaci. Chciałem przedstawić mój punkt widzenia, ponieważ temat dotyczy, tak, tu rację przyznam, mojej postaci (jako zawodu, którym się para). Ale czy to od razu oznacza, że "traktuję to jak atak na siebie"? Nie i bardzo mi do tego daleko. Sam również narzekam na odgrywania innych postaci, jeżeli są rażąco nagięte. Ja też popełniam błędy, ale każda kolejna postać uczy czegoś nowego 

-
Raynus wrote:To co mnie wkurza, to to, że leczenie w wielu przypadkach jest jednostronne, przez co powstaje powergaming. Lekarz już w swoim gwiazdkowaniu zakłada, że wszystko się udało nie dając drugiemu graczowi szansę na feedback.
Choremu pozostaje wyzdrowieć z choroby znalezionej przez lekarza, nawet jeżeli odgrywał zupełnie inną (o której najlepiej zapomnieć

- Raynus
Nie koniecznie chodzi o chorobę, ale choćby o złamanie. Poza tym osoba grająca lekarza powinna przy samej diagnozie gwiazdkując co może wyczuć choćby badając rękę. No chyba, że dla lekarza to nie istotne 

-
Złamanie ciężko pomylić z czym innym. A widziałam sytuację, gdzie pacjentka wyraźnie próbowała odegrać anemię, a miejscowy lekarz zaczął od dotknięcia dłonią czoła i wyczucia gorączki 

- Felixis
Ogólnie jak się kogoś bada to nie każdy współpracuje i potem nie wiadomo, czy samemu trzeba sobie wymyślić na co ten ktoś jest chory, czy jak.
"Prędzej czy później dopadnie nas rzeczywistość"
- Raynus
Co nie zmienia faktu, że odegranie z góry wszystkiego i nadanie stanu czyjejś postaci to powergaming.
- Cara
Już nie chorują. Teraz wszyscy chodzą na spacer 

"After all... it's just a trick. Yes, it's just a trick."
- Felixis
Raynus wrote:Co nie zmienia faktu, że odegranie z góry wszystkiego i nadanie stanu czyjejś postaci to powergaming.
Też tak uważam. Marudziłam tylko na chorych w sposób niewidzialny i w stylu "boli mnie noga, a Ty domyśl się co widzisz".
Cara wrote:Już nie chorują. Teraz wszyscy chodzą na spacer
Zawsze wszystko jest falami. Fala nawiedzonych zwiastujących koniec świata, fala niepełnosprawnych, fala chorych na różne dziwne rzeczy, fala bojaźliwych, fala złodziei... etc, etc

"Prędzej czy później dopadnie nas rzeczywistość"
-
Czekam z utęsknieniem na leniwą postać, której będzie obojętne, czy ma przy czym pracować, czy nie. A zwłaszcza nie odejdzie dzień po przebudzeniu, stwierdzając "widzę, że nie jestem tu potrzebny/na", tylko dlatego, że nie znalazł/ła wolnego projektu, przy którym mógł/mogła golumieć.
-
@dekalina: widocznie nie poznałaś żadnej mojej postaci :P
Przy okazji przypomnę, że gra jest dla zabawy, więc obciążanie innych postaci obowiązkami - choćby regularnego grania, pomimo że widocznie ktoś nie może sobie na to pozwolić lub nie ma ochoty - psuje tą przyjemność i chęć do logowania się.
Przy okazji przypomnę, że gra jest dla zabawy, więc obciążanie innych postaci obowiązkami - choćby regularnego grania, pomimo że widocznie ktoś nie może sobie na to pozwolić lub nie ma ochoty - psuje tą przyjemność i chęć do logowania się.
Najlepsze forum ezoteryczne na świecie.
- notized
Sasza wrote:Przy okazji przypomnę, że gra jest dla zabawy, więc obciążanie innych postaci obowiązkami - choćby regularnego grania, pomimo że widocznie ktoś nie może sobie na to pozwolić lub nie ma ochoty - psuje tą przyjemność i chęć do logowania się.
O tak. Na początku grania sama miałam żal, gdy ktoś się nie budził regularnie, ale później sama zobaczyłam jak to jest. I gdy budzę postać i muszę godzinę przepraszać postać za dzień snu, to mnie coś strzela.
I'm an agent of Chaos.
-
Sasza wrote:@dekalina: widocznie nie poznałaś żadnej mojej postaci
Nie mówię, że nie ma żadnych pozytywnych przykładów. Takich na szczęście jest całkiem sporo. Tylko ostatnio zauważyłam jakąś epidemię. Budzi się nowy i w kółko pyta "W czym mogę pomóc?". I nic więcej. Nawet specjalnie nie spina się o to, że reszta śpi. Tylko jak się okaże, że wszystkie projekty mają już maksymalną liczbę uczestników, to się grzecznie żegna i znika na drodze.
- Raynus
Do osoby, której postacie gdy się nad czymś zastanawiają i chcą zrobić proste "hmm", mówią "hymn". Przestań, serio.
- dariusz71
W końcu jakiś post w temacie.
A mnie wkurza, że dzień po tym jak udostępniono jazdę konną (oraz na innych cztero- a nawet dwunogach) pojawiły się w radio ogłoszenia o szkółkach jazdy, treningach i tym podobnych z doswiadczonymi instruktorami zapewniającymi wszystko co potrzebne.

A mnie wkurza, że dzień po tym jak udostępniono jazdę konną (oraz na innych cztero- a nawet dwunogach) pojawiły się w radio ogłoszenia o szkółkach jazdy, treningach i tym podobnych z doswiadczonymi instruktorami zapewniającymi wszystko co potrzebne.
L**** wrote:mam i dobre i złe postacie (...) ale przeciez nie będę grała sama ze sobą
-
O tak i co druga nowoprzebudzona postać chce mieć konia i doskonale wie jak go złapać i co do tego jest potrzebne. No zna się na hodowli koni i strusi jakby pół życia to robiła... litości...
Weź Niepierdol.
https://www.youtube.com/watch?v=M6wRnouGZFQ
https://www.youtube.com/watch?v=M6wRnouGZFQ